Napisano 24 Styczeń 200619 l nieno bez przesady, +1 tydz? niedlugo bedzie 1 miesiac :D ze 3 dni starczy ja tez bylbym za takim lekkim przedluzeniem
Napisano 24 Styczeń 200619 l mnie nawet 1 tydź nie uratuje ;( nie wyrobiłem się w weekend, a ostatni egzamin sesji 6 lutego... No ale ja nie mam nic przeciwko - choć swojego modelu i tak pewnie nie skończę ;( pozdrawiam
Napisano 24 Styczeń 200619 l Autor niech ogol uczestnikow bitwy decyduje tak mysle :) wiec dogadajcie sie :)
Napisano 28 Styczeń 200619 l Autor jescze mala gratka dla ludzi ktorzy nie wierza w maly polycount: http://www.cgchat.com/forum/attachment.php?s=&postid=230542 http://www.cgchat.com/forum/attachment.php?s=&postid=230547 o_0
Napisano 28 Styczeń 200619 l no, ja też bym był za tym, żeby nie szaleć za bardzo z polycoutem i wielkościami tekstur - są konkursy na innych forach gdzie polycounty są bardziej "dzisiejsze", fajnie by było jakby ten konkurs na max3d.pl miał swoją specyfikę. Poza tym czas - nie mam go na tyle żeby robić duże obiekty, a taki modelik w 2 dni to fajne ćwiczonko i można popracować nad szybkością swojej pracy. pozdrawiam.
Napisano 28 Styczeń 200619 l A ja mam taką propozycję, myślę że ciekawą. Otóż trzeba by do zadanego tematu wykonać 2 modele. Jeden taki jak był, czyli 1-2k tris plus tekstura (moze większa troche :]). Drugi zaś model miałby limit np. 100 tris i mini teksturę - takie mini cudeńko. Takie ćwiczenie by było co by potrafić się znaleźc w każdej sytuacji. Co wy na to? Myślę że by było zabawnie :D
Napisano 29 Styczeń 200619 l Mam pilne pytanie, o której godzince jutro kończy sie bitwa ---> poniedziałek 24:00 ??? :) Bo mnie tekstura goni.
Napisano 29 Styczeń 200619 l aaa ale zawias ze mnie "pojechało" mi sie ze jutro 1 luty.... dwa dni mi ktoś ukradł z kalendarza pewnie jakiś jeLELEŃ.....:)
Napisano 31 Styczeń 200619 l no z tego co ja zrozumialem - to jutro tez mozna oddac skoro termin to 1 luty :)
Napisano 31 Styczeń 200619 l no nic, pisali DO 1 lutego ;) mi tam rybka, ja juz zrobilem ;D -ed- jakby mnie nie bylo a deadline minal to wrzuccie moja kandydature na ankiete ;)
Napisano 1 Luty 200619 l Autor niech ktos zalozy watek i zacznie sie wrzucanie :) chyba ze czekacie az ja zaloze??
Napisano 4 Luty 200619 l Autor wszyscy juz zalaczyli sie do dzialu skonczone?? ankiete juz robic?? obiecuje ze nastepnym razem bedzie to lepiej zorganizowane lub na podobnym poziomie organizacyjnym co 1 minibitwa :)
Napisano 4 Luty 200619 l Mam taką mała propozycję jescze jedną :P Może wydając temat minibitwy od razu będzie on wydawany w oddzielnym topicu. Każdy będzie miał tam swój jeden post na załączenie progresu lub gotowej pracy i będzie sobie go mógł edytować. Dzieki temu w jednym miejscu będą od razu wszystkie prace (miejmy nadzieje) i nie będzie problemu zkładania nowego topica, do którego wszyscy wrzucają tydzień po zakończeniu bitwy, a połowa i tak zapomina :P
Napisano 4 Luty 200619 l e tam, to juz kwestia gustu...ale mr. organizator > wez zrob ta ankiete, tylko copy te pracki, ktore niewiadomo czemu nie zostaly przeniesione do koncowego watku... za dlugo to trwa:\
Napisano 4 Luty 200619 l Autor hehe ktos tu ma hrapke na wygrana :) nom spoko Kurcik twoj model jest u mnie na wysokiej pozycji :)
Napisano 4 Luty 200619 l :) . fajnie, ale chodzilo mi o to, ze to przez weekend mozna przeprowadzic i od pon startowac z nowa ;)
Napisano 4 Luty 200619 l Przyszła pora na moje wytłumaczenie. Objektu nie otexturowałem, bo ostatni czas był dla mojego kompa bardzo pechowy. Miałem z 3 trojany (avast sobie nie poradził) i 2 formaty c, ale nadomier tego problemy ze sprzętem więc objekt czeka na wolną chwile. Zapodam go za jakiś czas na gameart.
Napisano 5 Luty 200619 l powtorze sie : "wez zrob ta ankiete, tylko copy te pracki, ktore niewiadomo czemu nie zostaly przeniesione do koncowego watku... za dlugo to trwa:\"
Napisano 22 Luty 200619 l Autor a wlasnie skoro wrocilem mam postawic watek z finalowymi subskrypcjami? zeby sobei lezal i czekal az skonczymy?? do kiedy obecna bitwa jest?? oswieccie mnie :) w letargu bylem :)
Napisano 23 Luty 200619 l Autor Tematem tej minibitwy byla ???? (byly budynki z nizej zamieszczonych konceptow z gry settlers ???? o tak??) polycount max 1500 tri na obiekt tekstura 512x512 (plus kolejne 512x512 na odpowiednio spec/alpha/bump/itd) czas 3 marca 24:00 zwyciesca wybierze temat nastepnej minibitwy ooo tak?? i tu odrazu modyfikacja ktora teraz pomyslalem zwyciesca po wybraniu nastepnego tematu zrobi sam watek taki jak podsumowanie zeby odrazu bylo wiadomo jaki temat danej bitwy i kazdy zeby odrazu mogl dawac submisje chyba dobry pomysl??
Napisano 2 Marzec 200619 l chm, czy ktos wogole skonczy do jutra? czy ew. przedluzenie terminu cos tutaj zmienia?
Napisano 2 Marzec 200619 l Mi się wydaje, że nie zmieni nic przedłużenie terminu. Niech każdy wsadzi co ma byleby miało jako taką teksturę już na sobie. Nie widzę też sensu przedłużania dalej tematu jeżeli przynajmniej 5 osób nie skończy modelu, chyba że będziemy tylko same modele robić bez textury bo to one są piętą achillesową większości startujących.
Napisano 2 Marzec 200619 l Teksturki mam gotową max w 40%, ale jestem za terminem 3/03 2400, oprócz modelowania i teksturowania powinniśmy poćwiczyć dotrzymywanie terminów, aczkolwiek jestem za demokracją więc niech większość zadecyduje.... pzdr
Napisano 2 Marzec 200619 l Nie mialbym nic przeciwko dodaniu jeszcze soboty bo wiadomo, że w weekend latwiej o chwile czasu. Zresztą ja tu mam niewiele do gadania więc róbcie jak uważacie.;) Ja moge mieć problem z wyrobieniem sie :rolleyes:.
Napisano 2 Marzec 200619 l hmmm moze i ja bym w sobote znalazl troche czasu... ale czy wystarczajaco.. ja osobiscie moge byc za jak i przeciw
Napisano 16 Marzec 200618 l Info MINIBITWA 4 "Samolot" max- 1000 trisow tekstura- 512x512 termin końcowy- 2 kwiecień 24:00 Samolot ma miec: ruchome podwozie WWII ;), osobno wymodelowane lotki, klapy... (+ schowek na kanapki) pzdr edit- zapomnialem o śmigle..... (sorki Mario, namieszałem)