ognisty Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 nieno bez przesady, +1 tydz? niedlugo bedzie 1 miesiac :D ze 3 dni starczy ja tez bylbym za takim lekkim przedluzeniem
arcade Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 mnie nawet 1 tydź nie uratuje ;( nie wyrobiłem się w weekend, a ostatni egzamin sesji 6 lutego... No ale ja nie mam nic przeciwko - choć swojego modelu i tak pewnie nie skończę ;( pozdrawiam
Hatred Napisano 24 Styczeń 2006 Autor Napisano 24 Styczeń 2006 niech ogol uczestnikow bitwy decyduje tak mysle :) wiec dogadajcie sie :)
Gość yon Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 mi tam wszystko jedno ;) i tak zdaze na ostatnia chwile :D
Ardeni Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 Jeee, dajnie, ze termin został przeniesiony, bo się nie wyrabiałem :)
Hatred Napisano 28 Styczeń 2006 Autor Napisano 28 Styczeń 2006 jescze mala gratka dla ludzi ktorzy nie wierza w maly polycount: http://www.cgchat.com/forum/attachment.php?s=&postid=230542 http://www.cgchat.com/forum/attachment.php?s=&postid=230547 o_0
arcade Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 no, ja też bym był za tym, żeby nie szaleć za bardzo z polycoutem i wielkościami tekstur - są konkursy na innych forach gdzie polycounty są bardziej "dzisiejsze", fajnie by było jakby ten konkurs na max3d.pl miał swoją specyfikę. Poza tym czas - nie mam go na tyle żeby robić duże obiekty, a taki modelik w 2 dni to fajne ćwiczonko i można popracować nad szybkością swojej pracy. pozdrawiam.
Woznkt Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 A ja mam taką propozycję, myślę że ciekawą. Otóż trzeba by do zadanego tematu wykonać 2 modele. Jeden taki jak był, czyli 1-2k tris plus tekstura (moze większa troche :]). Drugi zaś model miałby limit np. 100 tris i mini teksturę - takie mini cudeńko. Takie ćwiczenie by było co by potrafić się znaleźc w każdej sytuacji. Co wy na to? Myślę że by było zabawnie :D
trident Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Mam pilne pytanie, o której godzince jutro kończy sie bitwa ---> poniedziałek 24:00 ??? :) Bo mnie tekstura goni.
ognisty Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 z tego co wiem to chyba 1 lutego deadline... a jutro dopiero 30 ;)
trident Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 aaa ale zawias ze mnie "pojechało" mi sie ze jutro 1 luty.... dwa dni mi ktoś ukradł z kalendarza pewnie jakiś jeLELEŃ.....:)
ognisty Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 hmmm za jakies 3h mamy 1 luty... no jak z tym terminem? :)
bartonfink Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 no z tego co ja zrozumialem - to jutro tez mozna oddac skoro termin to 1 luty :)
ognisty Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 no nic, pisali DO 1 lutego ;) mi tam rybka, ja juz zrobilem ;D -ed- jakby mnie nie bylo a deadline minal to wrzuccie moja kandydature na ankiete ;)
Hatred Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 niech ktos zalozy watek i zacznie sie wrzucanie :) chyba ze czekacie az ja zaloze??
Hatred Napisano 4 Luty 2006 Autor Napisano 4 Luty 2006 wszyscy juz zalaczyli sie do dzialu skonczone?? ankiete juz robic?? obiecuje ze nastepnym razem bedzie to lepiej zorganizowane lub na podobnym poziomie organizacyjnym co 1 minibitwa :)
Woznkt Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Mam taką mała propozycję jescze jedną :P Może wydając temat minibitwy od razu będzie on wydawany w oddzielnym topicu. Każdy będzie miał tam swój jeden post na załączenie progresu lub gotowej pracy i będzie sobie go mógł edytować. Dzieki temu w jednym miejscu będą od razu wszystkie prace (miejmy nadzieje) i nie będzie problemu zkładania nowego topica, do którego wszyscy wrzucają tydzień po zakończeniu bitwy, a połowa i tak zapomina :P
kurt_hectic Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 e tam, to juz kwestia gustu...ale mr. organizator > wez zrob ta ankiete, tylko copy te pracki, ktore niewiadomo czemu nie zostaly przeniesione do koncowego watku... za dlugo to trwa:\
Hatred Napisano 4 Luty 2006 Autor Napisano 4 Luty 2006 hehe ktos tu ma hrapke na wygrana :) nom spoko Kurcik twoj model jest u mnie na wysokiej pozycji :)
kurt_hectic Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 :) . fajnie, ale chodzilo mi o to, ze to przez weekend mozna przeprowadzic i od pon startowac z nowa ;)
Ardeni Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Przyszła pora na moje wytłumaczenie. Objektu nie otexturowałem, bo ostatni czas był dla mojego kompa bardzo pechowy. Miałem z 3 trojany (avast sobie nie poradził) i 2 formaty c, ale nadomier tego problemy ze sprzętem więc objekt czeka na wolną chwile. Zapodam go za jakiś czas na gameart.
kurt_hectic Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 powtorze sie : "wez zrob ta ankiete, tylko copy te pracki, ktore niewiadomo czemu nie zostaly przeniesione do koncowego watku... za dlugo to trwa:\"
Hatred Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 a wlasnie skoro wrocilem mam postawic watek z finalowymi subskrypcjami? zeby sobei lezal i czekal az skonczymy?? do kiedy obecna bitwa jest?? oswieccie mnie :) w letargu bylem :) 1
trident Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 z tego co wiem to koniec jest 3 marca 24:00,,, 1500trisów, 512x512
Hatred Napisano 23 Luty 2006 Autor Napisano 23 Luty 2006 Tematem tej minibitwy byla ???? (byly budynki z nizej zamieszczonych konceptow z gry settlers ???? o tak??) polycount max 1500 tri na obiekt tekstura 512x512 (plus kolejne 512x512 na odpowiednio spec/alpha/bump/itd) czas 3 marca 24:00 zwyciesca wybierze temat nastepnej minibitwy ooo tak?? i tu odrazu modyfikacja ktora teraz pomyslalem zwyciesca po wybraniu nastepnego tematu zrobi sam watek taki jak podsumowanie zeby odrazu bylo wiadomo jaki temat danej bitwy i kazdy zeby odrazu mogl dawac submisje chyba dobry pomysl??
Gość yon Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 chm, czy ktos wogole skonczy do jutra? czy ew. przedluzenie terminu cos tutaj zmienia?
RA Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 Ja odpadam, prawdopodobnie nawet po przedłużeniu terminu o tydzień. :(
Tores Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 Mi się wydaje, że nie zmieni nic przedłużenie terminu. Niech każdy wsadzi co ma byleby miało jako taką teksturę już na sobie. Nie widzę też sensu przedłużania dalej tematu jeżeli przynajmniej 5 osób nie skończy modelu, chyba że będziemy tylko same modele robić bez textury bo to one są piętą achillesową większości startujących.
trident Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 Teksturki mam gotową max w 40%, ale jestem za terminem 3/03 2400, oprócz modelowania i teksturowania powinniśmy poćwiczyć dotrzymywanie terminów, aczkolwiek jestem za demokracją więc niech większość zadecyduje.... pzdr
Przybysz Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 Nie mialbym nic przeciwko dodaniu jeszcze soboty bo wiadomo, że w weekend latwiej o chwile czasu. Zresztą ja tu mam niewiele do gadania więc róbcie jak uważacie.;) Ja moge mieć problem z wyrobieniem sie :rolleyes:.
ognisty Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 hmmm moze i ja bym w sobote znalazl troche czasu... ale czy wystarczajaco.. ja osobiscie moge byc za jak i przeciw
trident Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Info MINIBITWA 4 "Samolot" max- 1000 trisow tekstura- 512x512 termin końcowy- 2 kwiecień 24:00 Samolot ma miec: ruchome podwozie WWII ;), osobno wymodelowane lotki, klapy... (+ schowek na kanapki) pzdr edit- zapomnialem o śmigle..... (sorki Mario, namieszałem)
Rekomendowane odpowiedzi