Napisano 19 Styczeń 200619 l Witam Zainspirowany książką Remarque'a postanowiłem zrobić coś większego. Jakoś nie chce mi się wziąć ołówka do ręki żeby jakiś szkic dziargnąć, więc w paru słowach: Obraz po bitwie; francuski czołg, Renault FT17, unieruchomiony w niemieckim okopie; staranowane stanowisko karabinu MG 08 Maxim; martwa załoga karabinu; martwa załoga czogłu. Bezsens wojny. Najważniejsza rzecz: chciałbym uzyskać taki specyficzny klimat starych, kolorowych fotografii z okresu Wielkiej Wojny (pełno ich tu:http://www.poiemadesign.com/wwi/) Zaczołem od tego co tygryski lubią najbardziej czyli od czołgu:) Jest ukończony w około 80% Scena będzie raczej spora więc troche czasu minie zanim będzie skończona ale zapraszam wszystkich do komentowania:) Pozdrawiam
Napisano 19 Styczeń 200619 l Zapowiada się ciekawie. Czemu akurat francuski? Jets taki jeden dowcip: Ile biegów ma francuski czołg? 5 wstecznych i jedynka, na wypadek gdyby wróg zaatakował od tyłu;D
Napisano 19 Styczeń 200619 l Hehe dobry dowcip :D A co do czołgu -> Fajowy jest :] Fajnie się scenka zapowiada nie powiem :] Życzę powodzenia i tak jak inni czekam na ukończenie projektu ;) Pozdro.
Napisano 20 Styczeń 200619 l no to czekamy, żyzce powdzenia, ale ten czołg taki za sterylny wydaje się, 0 uszkodzeń na modelu
Napisano 20 Styczeń 200619 l No jak narazie zapowiada się bardzo interesująco ! :D Mozna zobaczyc z ciekawosci siateczke ? No i moze texturki zrobił bys takie pobrudzone zeby ten pojazd miał swoj klimat :) Pozdrawiam i zycze powodzenia !
Napisano 20 Styczeń 200619 l Wow! Ale super spoko :) Podobaja sie mi takie pracki i/a ta jest sssuper!!!
Napisano 20 Styczeń 200619 l No nareszcie wrzuciłes:D Namawiam jednak do naszkicowania scenki bo moze ktos cos dobrego podpowie. A siatke pokaz wszystkim bo ładna:D POZDRAWIAM!
Napisano 20 Styczeń 200619 l Siema! No nieźle, puki co :). Zobaczymy jak pójdzie ci dalej, szkoda tylko że to nie Polski Renault FT-17, przecież wkońcu kupiliśmy te 50 sztuk (100 kupione - 50 dotarło). Powodzonka!
Napisano 20 Styczeń 200619 l Autor Witam Widze że mój WIP wzbudził wasze zainteresowanie, rad jestem. Dzięki wszystkim za miłe słowa, dodają one niewątpliwie motywacji do dalszej pracy. - Czołg oczywiście będzie "brudny" zastanawiam się tylko czy i jak bardzo będzie zdezelowany, - Szkic sceny też umieszcze jak tylko znajdę w sobie dość silnej woli by wziąć do ręki ołówek:), - Siatke postaram się umieścić jutro. Dzięki jeszcze raza za komentarze Pozdrawiam
Napisano 20 Styczeń 200619 l no to jedziesz z tą pracką bo fajnie się zapowiada naprawdę.... ja próbuję zrobić coś o podobnym klimacie.... taki mój luźny pomysł na animacje jak niemcy biorą w zasadzkę amerykański transport... skończyłem już prawie studebakera i zaczynam powoli willysa... może jutro też coś wrzuce... w każdym razie z teksturami będe potrzebował pomocy forumowiczów.... Pozdrawiam i powodzenia !!:].....
Napisano 22 Styczeń 200619 l Autor Witam Oto siateczki i kilka nowych renderków. Mam nadzieje że się spodoba. Pozdrawiam
Napisano 22 Styczeń 200619 l Miód i ptasie mleczko dla mych oczu....ale zeby nie było, ja tez sie domagam szkicu ciagle!:)
Napisano 30 Styczeń 200619 l Autor Witam Chciałbym o sobie przypomnieć:) Pare szczegoluków przybyło myśleż że się spodobają:) / Pozdrawiam
Napisano 30 Styczeń 200619 l czy "rowki" na tej linie są naprawdę wymodelowane czy to disp albo chory żart ? ;-) Kawał solidnej roboty, tak trzymaj
Napisano 30 Styczeń 200619 l Bardzo ładny model. Wygląda tak realistycznie. Bardzo ładne detale. Render jest przepiękny aż miło patrzeć na taki obrazek. Czysta perfekcja. Brawo... Razem z wszytkimi czekam na dalsze efekty tej superowskiej pracy...
Napisano 30 Styczeń 200619 l Autor mrkrzysiek - dzięki Vorek - linka jest oczywiście wymodelowana (ok 20000 poly) RA - dzięki Gedeon - dzięki dzięki dzięki:) Będę trzymał poziom pracy:)
Napisano 30 Styczeń 200619 l Matchias - no to pojechales :). Jakim sposobem zrobiles linke do wyciagania ;)?
Napisano 30 Styczeń 200619 l Autor hehe najpierw krztałt (przekrój liny) później robisz splajna i wyciągasz kształt po splajnie(rail extrude), później twist i na koniec ją zwijasz, łatwizna tylko troche czasu trzeba poświęcić. Ja robie w LightWave ale w Maxie jest analogicznie.
Napisano 30 Styczeń 200619 l Pozwole sobie zacytowac wypowiedx pewnego jegomościa z tego forum: jak tak dalej pójdzie będe musiał modelowac błoto i pory na skórze zeby cie przeskoczyc! :D bardzo bardzo ładnie, podziwiam! ...i pozdrawiam!
Napisano 31 Styczeń 200619 l ekhemmm o żesz kutwa !! no to sobie pojechałeś dodatkami zastanawiałęm się co tak długo nic nie wrzucałęś teraz już wiem dlaczego !! w jednym słowie MISTRZOSTWO !! nic dodać nic ująć a ta lina no coż fajna :D chyba sobie zaadaptuje tutorial napisany wyżej do stworzenia czegoś podobnego do mojego STUDE hehe pozdrawiam !! i czekam na tekstury !!:>
Napisano 10 Luty 200619 l Autor Witam Model czołgu skończony:) zapraszam do komentowania. [/url] Pozdrawiam i miłego oglądania:)
Napisano 10 Luty 200619 l Matchias ty to jednak koleś jesteś :> Wczym modelowałeś ? :) A widze że renderki z Kraya :) powiem ci że model masz wypasiony :P a co do kraya to nie mam jakos przekonania ;p PA
Napisano 10 Luty 200619 l Autor Wizz modelowałem w LW a rendery rzeczywiście dla odmiany w naszym KRAYowym rendererze:)
Napisano 10 Luty 200619 l Matchias a Modo nie próbowałeś ? :) dużo łatwiej tam modelować :P i z exportem do LW 0 kłopotów ;)
Napisano 10 Luty 200619 l heh detal poraża. najgorsze, że teraz będziesz miał jazdy z teksturowniem :)
Napisano 11 Luty 200619 l Czyż stare nie jest piękne? Jeżeli tekstury będą tak dobre jak model to powinno to trafić do złotej galerii. Powodzenia!
Napisano 12 Luty 200619 l Czyż stare nie jest piękne? Jeżeli tekstury będą tak dobre jak model to powinno to trafić do złotej galerii. Powodzenia! Widzisz Mathiasku, nie tylko ja tak mysle ;) więcej kadzic nie bede bo mnie skręca z zazdrości!:D
Napisano 12 Luty 200619 l Autor Witam Wizz - próbowałem MODO :) łopata jest w modo zrobiona:) Badyl - dzięki mam nadzieje że z texturami poradze sobie niegorzej niż z modelem Tores - dzięki fajnie by było zobaczyć swoją prace w złotej galerii Kliment - hehe ty sie nie skręcaj tylko lepiej kończ pantere:) Postanowiłem pokazać wam czołg troche dokładniej:) tylko uwaga plik troche waży:) [/url] A tu mała niespodzianka od kolegi Klimenta: Dzięki Kliment Pozdrawiam
Napisano 17 Luty 200619 l Autor Witam Dla wszystkich ciekawych jak zrobiłęm linę - Tutek: http://republika.pl/matchias/Rope_totturial.pdf Mam nadzieje że sie komuś przyda:) I że link bedzie działał:) Pozdrawiam
Napisano 17 Luty 200619 l http://mil.net.pl/~grabeka/Rope_totturial.pdf - mirrorek jakby wp dała ciała:) tak ogólnie to dobry tutek;]
Napisano 17 Luty 200619 l jestem pod wrazeniem detalu, jestem bardzo ciekaw dalszych postepow zwlaszcza jesli bedziesz wciaz rozwijal ta scene. pozdrawiam