Napisano 30 Styczeń 200619 l czesc. moze mnie nie pamietacie, ale postanowilem po dlugiej przerwie znow cos podlubac :) (no co, akurat sesja na lewo i prawo - trzeba cos robic, zeby sie nie uczyc ;p) jako obiekt wybralem moja ukochaną. ma wysmukla, dluga szyje, ksztalty zaokraglone tam gdzie trzeba, zawsze nosi stringi (do 6 naraz :OO). no i nie proteestuje jak chce akurat pokrecic sobie jej gałeczkami albo poszarpac za stringi... ehehe tak, chodzi o gitare! poki co korpus. chyba skonczony. pozdro!
Napisano 30 Styczeń 200619 l póki co troche mało.....ale jesli ty to TEN Badyl to pewnie bedzie dalej lepiej :) P.S. tak na marginesie....kubelwagena bym zobaczył skończonego :D POZDRAWIAM!
Napisano 31 Styczeń 200619 l Autor a tam od razu ten,;P dalej tam cos dlubie. pogimnastykowalem sie troche i polaczylem gryf z deska. w oryginale jest wklejany wiec i tu tez tak bedzie :) a kubelwagena - to tez bym chetnie takiego zobaczyl :) ale chyba mnie przerosl :o POZDRO HEJ!
Napisano 31 Styczeń 200619 l o przyposzczam ze bedzie fajne, fajna linia tej gitarki. Co do takich modeli jednak chyba najwazniejsze będą textorki, keep working {HARD].
Napisano 1 Luty 200619 l Autor teksturki, o tak! to znowu ja, najwiekszy element modelu skonczony - teraz beda detale. i teraz pytanie.. lepiej zajac sie teksturowaniem teraz, czy po zakonczeniu wszystkich bzdecikow, pokręteł itd?
Napisano 1 Luty 200619 l O, dawno Cię tu nie było i widzę że stary avatarek wrócił ;) Jakieś bugi są przy łączeniu gryfu z pudłem, coś z chamferami chyba namieszałeś. Poza tym gryf chyba nie jest zlany z pudłem ? Ja bym robił jako osobny obiekt albo dał delikatny rowek. Pozdrawiam
Napisano 1 Luty 200619 l hehe. drakul powrócił ;) wrzuć jaką referkę bo tak trochę nie w temacie jestem. Pozdrawiam
Napisano 1 Luty 200619 l Autor siemacie :D nie wydaje mi sie zeby cos bylo nie tak przy tym laczeniu... a gryf oczywiscie nie jestem jednym elementem z korpusem (w prawdziwej gitarce) ale jest tak sprytnie wklejony i wyrównany, a na koniec pomalowany lakierem, ze wyglada jak jedna calosc. no i pare fotek; probowalem jakos pstryknac to polaczenie ale nic nie widac z bardzo.. :/ teksturowanie zostaw na koniec, zmniejsz chamfera, pozdr a gdzie konkretnie? :)
Napisano 2 Luty 200619 l Autor no faktycznie niewiele tam widac :] ten renderek w brazilu robil sie prawie 9 min. primitives: 42936.
Napisano 2 Luty 200619 l hehe fajne te dwa bigmac'i ;P hehe pstryczek tez zajefajny wogole to wszystko fajne pozdro
Napisano 2 Luty 200619 l Autor a śrubki sa nierówno wkrecone :P HA! czekalem na to :D:D:D tak samo są w oryginale, który leży sobie obok na tapczanie. swoja drogą znowu zaczynacie sie czepiac krzywo wkreconych srubek hehe na dzis tyle (poszalalem sobie z chromem ehh):
Napisano 2 Luty 200619 l toś pan zaszalał :) nie znam się więc się zapytam: do czego służą te cztery okrągłe rzeczy. to jakieś zaworki, regulatorki, ozdóbki "żeby fajno wyglądało"? Pozdrawiam
Napisano 2 Luty 200619 l Autor to takie pokretelka, zeby glosnosc zmieniac i brzmienie. a są cztery bo są dwa przetworniki typu humbucker i kazdy ma parę. no i jak sie czlowiek nudzi to moze sobie pokręcić o tak, fajna sprawa :] są jeszcze cyferki na tym ale to potem.
Napisano 2 Luty 200619 l Badylku...zartowałem. sam nie cierpie jak ktos sie czepia takich pierdół...bardzo ładnie wszystko :D
Napisano 3 Luty 200619 l Autor alez robcie, robcie ;] kliment wiem, ze zartujesz hehe zrobilem przytulne gniazdko dla dużego dżeka.
Napisano 3 Luty 200619 l Modelling na bardzo wysokim poziomie! Sssuper :) Badyl avatar masz bardzo dobrze dobrany do pracy... To byl czlowiek.. ahhhh gdzie te czasy ;/
Napisano 4 Luty 200619 l Tak się przyglądam jak powstaje ta gitara… jestem pod wielkim wrażeniem : ) bardzo mi się podoba… i jednocześnie zachęca mnie do skończenia swojego fendera squier’a :D że tak pozwolę sobie pokazać swój twór (z przed 6 miesięcy) ;) może kiedyś się za to zabiorę.. Jak by co to znam łatwy przepis na tekturkę ; ) ale nie będę przecież uczył „księdza pacierza” ;) Czekam na dalszy postęp .pozdro
Napisano 4 Luty 200619 l Autor łohoho nie spodziewałem się takich superlatyw :) dzięki! ;] o teksturce myślałem już trochę i też mam pomysł sprytny hehe. przy korpusie jeszcze mocowanie strun, i uchwyty do pasa, dalej progi, klucze i znaczek firmy znanej i lubianej Stagg :) no, mostek solo i z zespołem:
Napisano 4 Luty 200619 l Witam Mostek mnie powala.Zresztą sama gitarka również.Dorobisz jej jakiś stojak??:) Czekam na więcej. Pozdrawiam
Napisano 5 Luty 200619 l Autor tak zapytam, moze ktos bedzie wiedzial: dlaczego, uzywajac brazila 1.2.52, w material editor nie wyswietla mi probek materialu, tylko pole z napisem: "Brazil r/s doesn't support medit use default as the medit renderer" i jak ja niby mam go uzyc? pzdr S.T.O.R.M. nie wiem ;P
Napisano 5 Luty 200619 l ciekawy modelik.. wzorujesz sie na konkretnym modelu krzyhhh: mimo wszystko pochwal sie tym prostym sposobem na texturke ? innym sie przyda zapewne ;)
Napisano 5 Luty 200619 l hm.. no ok :) Wszystko za pomocą PS’a i maski (zrenderowana alpha ) … --na layerze background dajesz jakieś drewno, --na następnym (u mnie „layer 3 copy” ) dajemy w stylach layera „outer glow „ (tu ustalamy np. ten czarny ) --w następnym (jak wyżej.). tyle że w „outer glow” zmieniamy kolor na wiśniowy -- jeszcze dałem „layer 2” aby mieć wpływ na ostateczną barwę Można to wszystko zrobić na jednej takiej masce i ustalać wszystko w jednym „gradient editor” ale próbowałem .. i o wiele łatwiej jest na dwóch maskach… jest większa kontrola nad „przypalaniem gitary” ;) Badyl: Piękny mostek (możesz pokazać siatkę ? ) ;) I jestem ciekaw w jaki sposób ty chcesz uzyskać przypalenie. Może i można jeszcze jakoś inaczej
Napisano 5 Luty 200619 l Autor Dzieki wielkie DraB! o to chodzilo :D gitarka wzorowana jest na kopii les paula firmy Stagg. jest to model L-320 kolor brownburst: co do mojego pomyslu to tak wstepnie zastanawialem sie nadpokombinowaniem z drewniana teksturą i materialem bardzociemnoczerwonym :). ale nie w fotosklepie, tylko w samym maksie, tez maską. aaaaale jeszcze kawałek czasu do tego (na szczescie ;D) siateczka (w sumie nie ma sie czym chwalic):
Napisano 5 Luty 200619 l Autor zawsze uwazalem, ze ludzkosc nie w pelni docenia potege wszechmocnego booleana... są wieszaki na pasek i mocowanie strun, jeah! teraz jeszcze progi, klucze i znaczek.
Napisano 5 Luty 200619 l No suuuper :D Mnie osobiście sie strasznie podoba. Nie można sie do niczego przyczepić ;) Pozdrawiam.
Napisano 6 Luty 200619 l daj otoczenie to będzie widać lepiej reflaksy :) piękny modelik, materiały niezłe
Napisano 6 Luty 200619 l Autor to standardowy chrom z brazila. materialy tak dla picu, bo jeszcze nie wszystko skonczone :)
Napisano 7 Luty 200619 l Autor hmm, a co myslicie o takim chromie? teraz wydaje mi sie, ze on nie odbija swojego otoczenia (np. struny na humbuckerach)..
Napisano 7 Luty 200619 l Trochę przytłumic to dobicie i będize już super. Bo teraz aż za bardzo wali po gałach...
Napisano 7 Luty 200619 l tekst mojego lokatora "fajne zdjęcie" :D podpisuję sie pod Patem, zmniejsz ciut odbicia.. pozdrawiam!
Napisano 7 Luty 200619 l Chrom nadal kiepski. Nie pasuje mi tez drewno na body, podstrunnica ujdzie w tloku :)
Napisano 7 Luty 200619 l Przez ten model nabrałem ochoty na naukę gry na gitarze :) Tylko mi ten chrom troszkę nie pasuje. Ale tylko troszkę...:)
Napisano 8 Luty 200619 l Autor dzieki za posty. nad chromem posiedzialem, wydaje mi sie, ze jest juz ok... te pokretełka jeszcze mnie troche denerwują. mw4d, nie pasuje Ci drewno na desce :), ale napisz co takiego w nim Ci nie pasuje. aha, ktos moze wie co to za paskudne plamy, jakby przepalone, są na tym pionowym renderku?
Napisano 8 Luty 200619 l Witam Obserwuje od jakiegoś czasu tego wipa no i jestem na tak:) Bardzo ładny model i struny rewelacyjnie nawinięte są na kołki. Ciekawi mnie jak rozwiążesz kwestie materiału na struny:) Pozdrawiam