jaras Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 (edytowane) witam, chciałbym pokazać kilka "rzeźb" jakie powstały w mojej pracowni w ostatnim czasie. Jest to praca zespołowa, głównie na zlecenia supermarketów "Reduta" w Warszawie, "Plejada" w Sosnowcu i dyskoteka "Piramida" w Chorzowie. a tu ja z analogową myszką w dłoni ;) Edytowane 13 Sierpień 2018 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 i reszta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 ehehe bardzo fajne "rendery" ;) :p a tak na serio to najbardziej podobają mi sie dinozaury, a co do reszty to równiez chyle czoło :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 wovvvvvvvvv - dla mnie bomba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 eee... za duzy bump gdzie niegdzie :D a tak serio to bardzo fajne, chociaz moze kolorki na rzezbie aubisa bym troche inne dal :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 co do Anubisów to też mam zastrzeżenia do kolorów (ja robiłem same rzeźby a malowali to ludzie z Piramidy pod kolor wnętrza (chyba) - do proporcji samych postaci też mam uwagi - długość rąk, szerokość ramion - ale takie były na referkach i projektach. Dinusie musiały być bardzo kolorowe bo to dla dzieci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 piekna robota :) Greet dla zespolu tworcow !!:) ostatnio dorwalem swietny nazwijmy to video tutek odnosnie tworzenia postaci z materialu glino plasto podobnego czy czortwie co to jest . Zapewne roboty przy tym mieliscie sporo :). Ale efekt jest bardzo ladny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 posągi do piry rox :) musze sie przejechac kiedys zeby zobaczyc jak to wyglada ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Hehe jak byś powedział, że w pracy robisz dinozaury to bym nie uwierzył ;) Łuk bardzo ciekawy. A pylicy płuc się nie boisz? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Możesz napisać coś więcej o technice wykonania, taka rzeźba cała składa się z jednego kawałka styropianu, Czy może jest klejona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 super! super! teraz już wiem skąd u Ciebie tak dobra technika modellingu :) można wiedzieć ile Wam czasu zajmuje taki łuk albo dinozaur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 bardzo ładne rzeźby dinozaury w szczególności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Jaras...jest cos czego nie umiesz?? :) błona skrzydełek pterodaktyla tez ze styropianu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 14 Luty 2006 Autor Share Napisano 14 Luty 2006 dzięki , cieszę się że sie podobają nasze produkcje :) jak wrócę do domu to wrzucę jakieś zdjęcia z mejkin ofa takiej rzeźby- generalnie to dosyc skomplikowana operacja- trzeba zamówić w fabryce bloki styropianu (np. 300x80 cm) i z tego rzezać najpierw ogólną formę - piłami typu "moja-twoja" ;) a in dalej tym mniejsze narzędzia się stosuje. Korzystamy też z pianki montażowej do klejenia styropianu (np. długa szyja albo ręce się dokleja) później trzeba to utwardzić żywicą epoksydową - generalnie są to dosyć mozolne operacje. kliment- To nie tylko moja zasługa - wymienię tu przy okazji zespół twórców : ja z żonką mą Izabelą, Iwona (Mała), Tomek Grimm , Tomek Okręglicki z żoną swą Anną :) a błona skrzydełek to materiał nasączony klejem i pomalowany. tweety- łuk jakieś 4 dni a dinozaury wszystkie ok. 2 tygodni Obywatel - oczywiście że boimy sie pylicy ;) ogólnie po takiej robocie styropian masz WSZĘDZIE - (nienawidzę tego) ;) Predator- podeslij linka do tego videotutka thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 najbardziej podoba mi się łuk ;]. te donozaury trzymasz najzwyklej w świecie na przydomowym ogródku ? :P. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Luk rzadzi :) Z tego co mi sie wydaje to strasznie trudna i ciezka praca - podziwiam. Co do tutka to mysle ze predator mial na mysli tutka Gnomona (Jason Browna?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 14 Luty 2006 Autor Share Napisano 14 Luty 2006 ok, wrzucam zdjęcia z wcześniejszych etapów produkcji - nie mam niestety dokumentacji od samego poczatku. Pomarszczoną skórę dinozaura w tym przypadku fajnie zagrała gazeta moczona w kleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 heheheeh, ciagle mnie zadziwiasz, ,,,, nawet niewyobrazalem sobie ze mozesz sie czyms takim zajmowac,hehe, zadawalo mi sie ze iw realu jestes uczniakiem albo studecina jak chyba wiekszosc z nas: ], heheeh, spoko bardzo fajna robota: ], pewnie lepsze to niz klepanie kolejnych siatek w maxie: ], pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 Mogę zobaczyć siatkę? =) świetne, jestem pod wrażeniem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 szacuneczek :) najbardziej podoba mi sie "brama" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 wooowww, jaki renderer ?? v-ray 1,5 ?? ale foto real, ile sie renderowalo ?? nieno, spoko... fajne fajne ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 Jarek , Ty sobie już zacznij osłony na paintball skrobać ; ) Naprawdę świetne :) Gratki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrw1980 Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 super sprawa, ten łuk mi się bardzo podoba reszta zreszta tez super...a ten styropian to jakis specjalny?? tzn taki który nie wydaje tych denerwujących piszczących dzwieków przy krojeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Jaras wymiatacz. Świetne rzeczy. Łuk i Dinozaury Bomba. Świetnie to wygląda. A chaos artystyczny w pracowni tez spoko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 wreszcie sie zdecydowales pokazac ? czy watku znalesc nie mogelem ? :) bardzo fajne te twoje rzezby :) nagraj videotutka bo chce zobaczyc workflow :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 11 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2006 (edytowane) wrzucam do wglądu kolejną realizację - Statua Wolności - wysokość 4 m. styropian. Zleceniodawca - Pub "American Dream" w Rybniku Edytowane 13 Sierpień 2018 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 11 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2006 (edytowane) jutro potraktuję ją jeszcze quick dirtem ;) i powcieram troszkę brudu w zagłębienia - i reszta "renderów" : Edytowane 13 Sierpień 2018 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Super robota. Jakbyś chciał zobaczyć podobne dinozaury tylko 5 razy większe zajedź do Gredel na podlasiu :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 ee no jarek, niezla statua :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 bardzo ładna statua :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 rispekt ;] swietna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 świetne jak reszta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 cycki markerem bueheheheheh :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 ...genialna robota...gratuluję i podziwiam! Przekaż gratki reszcie zespołu!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipalol Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Widziałem na animal planet jak kolesie robili takie rzezby ktore teraz słuza jakio atrakcje turystyczne w las vegas xD Bardzo mi sie podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 łał tylko tyle moge powiedziec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 swietne prace zwlaszca dinozaury oraz statua podziwiam za kunszt i cierpliwosc powodzenia z kolejnymi zamowieniam i:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 czym renderujesz ? :D piekna statua Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Super! Bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 13 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2006 (edytowane) dzięki za komentarze , statua dzisiaj została skończona - czyli pomalowana - powcierałem troszkę brudu w zakamarki i rozjaśniełem gdzieniegdzie. kome - to nie marker tylko węgiel drzewny ;) pozdrawiam Edytowane 13 Sierpień 2018 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Niezły czad :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Nooo, to widzę, ze 3D w realu też tworzysz. naprawdę gratuluję, statua wymiata znaznie bardziej, niz pozostałe, mam wrażenie, ze była dużo trudniejsza. :) pozdrawiam i powodzenia w dalszej pracy zyczę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 świetnie qwygląda - bawiłem sie w coś takiego styrodurem - piękna robota :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Pomalowana jeszcze lepiej się prezentuje jestem pełen podziwu Fajnie by było mieć taką w pokoiku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 nie czuję coś koloru ale może to kwestia oświetlenia sceny ;) Ogólnie jestem na TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2006 (edytowane) Shogun - statua nie była wcale najtrudniejsza giorgione - styrodur to masakra :O , toż to twarde jak cholera. W statule są wstawki ze styroduru - np. korona i księga (żeby się nie obiły i ukruszyły ) nie wyobrażam sobie rzeźbić w tym większej bryły , chyba młotem pneumatycznym ;) dzięki Edytowane 13 Sierpień 2018 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 dobre jest, może od tyłu ta dolna ręka trochę koślawa wyszła, ale oprócz tego bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PasQd Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 kurcze czaderskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 definitywinie zabraklo mi tchu jak ogadalem statue...!inne tez bajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_bos Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Tylko żeby jej się kuku nie stało przy przewożeniu :) A statua Bardzo ładna. Co prawda poprawiłbym trochę w photoshopie no ale to twoja sprawa :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi