Posted February 13, 200619 yr witam, chciałbym pokazać kilka "rzeźb" jakie powstały w mojej pracowni w ostatnim czasie. Jest to praca zespołowa, głównie na zlecenia supermarketów "Reduta" w Warszawie, "Plejada" w Sosnowcu i dyskoteka "Piramida" w Chorzowie. a tu ja z analogową myszką w dłoni ;) Edited August 13, 20186 yr by jaras
February 13, 200619 yr ehehe bardzo fajne "rendery" ;) :p a tak na serio to najbardziej podobają mi sie dinozaury, a co do reszty to równiez chyle czoło :D pozdrawiam
February 13, 200619 yr eee... za duzy bump gdzie niegdzie :D a tak serio to bardzo fajne, chociaz moze kolorki na rzezbie aubisa bym troche inne dal :) pozdrawiam
February 13, 200619 yr Author co do Anubisów to też mam zastrzeżenia do kolorów (ja robiłem same rzeźby a malowali to ludzie z Piramidy pod kolor wnętrza (chyba) - do proporcji samych postaci też mam uwagi - długość rąk, szerokość ramion - ale takie były na referkach i projektach. Dinusie musiały być bardzo kolorowe bo to dla dzieci :)
February 13, 200619 yr piekna robota :) Greet dla zespolu tworcow !!:) ostatnio dorwalem swietny nazwijmy to video tutek odnosnie tworzenia postaci z materialu glino plasto podobnego czy czortwie co to jest . Zapewne roboty przy tym mieliscie sporo :). Ale efekt jest bardzo ladny.
February 14, 200619 yr posągi do piry rox :) musze sie przejechac kiedys zeby zobaczyc jak to wyglada ;) pozdro
February 14, 200619 yr Hehe jak byś powedział, że w pracy robisz dinozaury to bym nie uwierzył ;) Łuk bardzo ciekawy. A pylicy płuc się nie boisz? ;-)
February 14, 200619 yr Możesz napisać coś więcej o technice wykonania, taka rzeźba cała składa się z jednego kawałka styropianu, Czy może jest klejona ?
February 14, 200619 yr super! super! teraz już wiem skąd u Ciebie tak dobra technika modellingu :) można wiedzieć ile Wam czasu zajmuje taki łuk albo dinozaur?
February 14, 200619 yr Jaras...jest cos czego nie umiesz?? :) błona skrzydełek pterodaktyla tez ze styropianu???
February 14, 200619 yr Author dzięki , cieszę się że sie podobają nasze produkcje :) jak wrócę do domu to wrzucę jakieś zdjęcia z mejkin ofa takiej rzeźby- generalnie to dosyc skomplikowana operacja- trzeba zamówić w fabryce bloki styropianu (np. 300x80 cm) i z tego rzezać najpierw ogólną formę - piłami typu "moja-twoja" ;) a in dalej tym mniejsze narzędzia się stosuje. Korzystamy też z pianki montażowej do klejenia styropianu (np. długa szyja albo ręce się dokleja) później trzeba to utwardzić żywicą epoksydową - generalnie są to dosyć mozolne operacje. kliment- To nie tylko moja zasługa - wymienię tu przy okazji zespół twórców : ja z żonką mą Izabelą, Iwona (Mała), Tomek Grimm , Tomek Okręglicki z żoną swą Anną :) a błona skrzydełek to materiał nasączony klejem i pomalowany. tweety- łuk jakieś 4 dni a dinozaury wszystkie ok. 2 tygodni Obywatel - oczywiście że boimy sie pylicy ;) ogólnie po takiej robocie styropian masz WSZĘDZIE - (nienawidzę tego) ;) Predator- podeslij linka do tego videotutka thx
February 14, 200619 yr najbardziej podoba mi się łuk ;]. te donozaury trzymasz najzwyklej w świecie na przydomowym ogródku ? :P. pozdro
February 14, 200619 yr Luk rzadzi :) Z tego co mi sie wydaje to strasznie trudna i ciezka praca - podziwiam. Co do tutka to mysle ze predator mial na mysli tutka Gnomona (Jason Browna?)
February 14, 200619 yr Author ok, wrzucam zdjęcia z wcześniejszych etapów produkcji - nie mam niestety dokumentacji od samego poczatku. Pomarszczoną skórę dinozaura w tym przypadku fajnie zagrała gazeta moczona w kleju.
February 14, 200619 yr heheheeh, ciagle mnie zadziwiasz, ,,,, nawet niewyobrazalem sobie ze mozesz sie czyms takim zajmowac,hehe, zadawalo mi sie ze iw realu jestes uczniakiem albo studecina jak chyba wiekszosc z nas: ], heheeh, spoko bardzo fajna robota: ], pewnie lepsze to niz klepanie kolejnych siatek w maxie: ], pozdro
February 15, 200619 yr wooowww, jaki renderer ?? v-ray 1,5 ?? ale foto real, ile sie renderowalo ?? nieno, spoko... fajne fajne ;))
February 15, 200619 yr Jarek , Ty sobie już zacznij osłony na paintball skrobać ; ) Naprawdę świetne :) Gratki!
February 15, 200619 yr super sprawa, ten łuk mi się bardzo podoba reszta zreszta tez super...a ten styropian to jakis specjalny?? tzn taki który nie wydaje tych denerwujących piszczących dzwieków przy krojeniu.
February 16, 200619 yr Jaras wymiatacz. Świetne rzeczy. Łuk i Dinozaury Bomba. Świetnie to wygląda. A chaos artystyczny w pracowni tez spoko:)
February 16, 200619 yr wreszcie sie zdecydowales pokazac ? czy watku znalesc nie mogelem ? :) bardzo fajne te twoje rzezby :) nagraj videotutka bo chce zobaczyc workflow :D
April 11, 200619 yr Author wrzucam do wglądu kolejną realizację - Statua Wolności - wysokość 4 m. styropian. Zleceniodawca - Pub "American Dream" w Rybniku Edited August 13, 20186 yr by jaras
April 11, 200619 yr Author jutro potraktuję ją jeszcze quick dirtem ;) i powcieram troszkę brudu w zagłębienia - i reszta "renderów" : Edited August 13, 20186 yr by jaras
April 11, 200619 yr Super robota. Jakbyś chciał zobaczyć podobne dinozaury tylko 5 razy większe zajedź do Gredel na podlasiu :) :)
April 12, 200619 yr Widziałem na animal planet jak kolesie robili takie rzezby ktore teraz słuza jakio atrakcje turystyczne w las vegas xD Bardzo mi sie podoba!
April 13, 200619 yr swietne prace zwlaszca dinozaury oraz statua podziwiam za kunszt i cierpliwosc powodzenia z kolejnymi zamowieniam i:)
April 13, 200619 yr Author dzięki za komentarze , statua dzisiaj została skończona - czyli pomalowana - powcierałem troszkę brudu w zakamarki i rozjaśniełem gdzieniegdzie. kome - to nie marker tylko węgiel drzewny ;) pozdrawiam Edited August 13, 20186 yr by jaras
April 14, 200619 yr Nooo, to widzę, ze 3D w realu też tworzysz. naprawdę gratuluję, statua wymiata znaznie bardziej, niz pozostałe, mam wrażenie, ze była dużo trudniejsza. :) pozdrawiam i powodzenia w dalszej pracy zyczę. :)
April 14, 200619 yr Pomalowana jeszcze lepiej się prezentuje jestem pełen podziwu Fajnie by było mieć taką w pokoiku :D
April 14, 200619 yr nie czuję coś koloru ale może to kwestia oświetlenia sceny ;) Ogólnie jestem na TAK
April 14, 200619 yr Author Shogun - statua nie była wcale najtrudniejsza giorgione - styrodur to masakra :O , toż to twarde jak cholera. W statule są wstawki ze styroduru - np. korona i księga (żeby się nie obiły i ukruszyły ) nie wyobrażam sobie rzeźbić w tym większej bryły , chyba młotem pneumatycznym ;) dzięki Edited August 13, 20186 yr by jaras
April 15, 200619 yr dobre jest, może od tyłu ta dolna ręka trochę koślawa wyszła, ale oprócz tego bardzo fajnie
April 18, 200619 yr Tylko żeby jej się kuku nie stało przy przewożeniu :) A statua Bardzo ładna. Co prawda poprawiłbym trochę w photoshopie no ale to twoja sprawa :P.