Napisano 17 Lipiec 201113 l Autor no wiedziałem ze ktos sie przyczepi do zoltych plam, ale chyba racja i coś trzeba bedzie zrobic sam schemat kolorystyczny wzialem z foty ( co prawda temat zupelnie inny byl) co do futra to chcialem uzyskac efekt w miare jak najmniejsza iloscia pociagniec pedzla tutaj najwiekszy problem dla mnie to ciekawe zagospodarowanie duzych obszarow na ktorych niewiele sie dzieje (futro na torsie) a z dlugoscia nog to mam wieczny problem jak widac
Napisano 17 Lipiec 201113 l Nooo w końcu ;) Las bardzo klimatyczny i bardziej przestrzenny niż na poprzedniej wrzucie. Z postaci najlepszy demon, fajnie by było go widzieć w kolorze. Miśki... tylko wspomniane żółte plamy przywodzą dziwne myśli ;P Futro jak najbardziej "czuć".
Napisano 17 Lipiec 201113 l super up. zwłaszcza te koncepty w czarnobieli super wyszły. super przestrzeń.
Napisano 18 Lipiec 201113 l Świetnie wyszedł ten szkielet z pajęczynami ze swoimi zieleniami przegnicia. No a miśki są pocieszne strasznie , mają w oczach niewinność ;).
Napisano 19 Lipiec 201113 l to ja do fajrantu coś rzeknę, bo niby uchwycony jest jakiś ruch ale ta ręka pod butelka ma 0 dynamiki a odrobinę ją podnieść i zgiąć w łokciu i nadgarstku + troszkę palce inaczej ułożyć jakby przed chwila coś wyrzuciły i by było git bo teraz mamy dwie statyczne równoległe do siebie przedramiona prawie, że symetryczne i nie wiem czy odrobinkę miecz nie lewituje
Napisano 19 Lipiec 201113 l super las, strasznie fajne, oryginalne kolory, i postaci w kolorach też świetne!
Napisano 21 Lipiec 201113 l Autor dzieki za komenty yarosh: widziesz nawet nie zauwazylem ze rece wyszly symetrycznie, tak duzo razy zmienialem pozy i uklad broni ze przestalem dostrzegac oczywistosci posiedzialem jeszcze troche nad miśkami i wrocilem do pierwotnej wersji tla a tu taki dino
Napisano 23 Lipiec 201113 l Miśki świetne a dinozaur to mi bardziej na takiego murenozaura wygląda :)
Napisano 24 Lipiec 201113 l bardzo fajna plastyka tego rexa, fajne zadziałanie plamą i teksturą, ale to toksyczne tło zmieniłabym na jakieś inne. ta zieleń jest zbyt sztuczna. za to misiek jest w przepięknej kolorystyce *_*
Napisano 2 Sierpień 201113 l Autor hejka, dzieki wszystkim za opinie JakkaS, MaciekG: dino miał standardową szyje do pewego momentu, tylko nie bylbym sobą gdybym nie staral sie na sile udziwnic zwierza i zrobilem takiego rybozaura A ile sie nakombinowalem zeby te luski zrobic bez zbytecznej dokladnosci i dziubania każdej z osobna. Telthona: malun byl dosyc mdły wiec dodalem troche kolorow na overlayu, m.in. ta wsciekla zielen w tle. Jeszcze troche czasu minie nim sie naucze operować kolorem w bardziej wyszukany(czy świadomy) sposob. taki nowy malun gnom jubiler
Napisano 2 Sierpień 201113 l uwielbiam zaglądać do tej teczki=] mam pytanie, jak kładziesz kolor w overlayu na b&w to później podmalowywujesz coś jeszcze kolorem?
Napisano 2 Sierpień 201113 l A walor Ci nie siada z deka jak kolorujesz na overlayu? Chodzi mi o to czy nie poprawiasz go potem?
Napisano 2 Sierpień 201113 l Autor :) miło mi obecnie maluje od razu w kolorze warste overlay uzywam zwykle pod koniec zeby wzmocnic dzialanie obrazka, rojasnic tu , przyciemnic tam, schowac jakis wysakujacy element, czy wyeksponowac bardziej to co ma grać pierwsze skrzypce. W przypadku gnoma overlayem wzmocnilem nieco kolor tla i nadalem mocniejsze zielnono-zółte swiatlo padajace od dolu na dlon, rekaw i twarz. Wracajac do pytania kiedy bawilem sie w kolorowanie b&w, to wygladalo tak ze mialem kilka warstw w trybie luminescence ( bo nawet jak mazesz po nich kolorem to widac tylko walor) i nad nimi kilka warstw w trybie color. Od pewnego momentu pracy malowalem juz w normalnym trybie powyzej tych warstw.
Napisano 2 Sierpień 201113 l Nie chce sie wtryniać ale Gnom jest zbytnio rozciągnięty horyzontalnie, nie wiem czy nie jest to czasem wina przeglądarki. Pozwoliłem sobie poprawić... ps. zacna.
Napisano 2 Sierpień 201113 l Autor no teraz to jakiś wątlak wyszedł ;P być moze za bardzo rozciągnąłem tułów przez co proporcje są dziwne edit emmilius: oczywiscie overlay wplywa na walor, dlatego do malowania oddzielnie koloru i waloru uzywa sie warstw luminance i color ( rozloz sobie jakakolwiek fotke na osobne warstwy val i col i poeksperymentuj np z odtworzeniem koloru wlasnorecznie) Edytowane 2 Sierpień 201113 l przez Łukasz Jaskólski
Napisano 2 Sierpień 201113 l ta dlon jest masakryczna- lubie taki smaczki jakie np. dzieją sie na paluchach;]
Napisano 2 Sierpień 201113 l Fajowo okiełznałeś te kolorki. Zastanawiałem się jakiś czas temu, co Ci wyjdzie z takiego podejścia do koloru i muszę przyznać, że miałem wątpliwości, czy da się to wszystko ogarnąć, a tu proszę- nie mam pytań:)
Napisano 4 Sierpień 201113 l No ja miałem podobne odczucia jak jego lordowska mość, ale przestałem je miewać od kiedy wrzuciłeś tego kolesia z bestyjką boku. W takich niebiesko-fioletowych tonach o ile dobrze pamiętam. Bo z tym kolorem to u Ciebie różnie ale myślę, że to też kwestia gustu czy zapatrywań oka patrzącego na prace. No a ta ostatnia miodek, zwłaszcza światełko na łapie i oku!