Łukasz Jaskólski Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2011 no wiedziałem ze ktos sie przyczepi do zoltych plam, ale chyba racja i coś trzeba bedzie zrobic sam schemat kolorystyczny wzialem z foty ( co prawda temat zupelnie inny byl) co do futra to chcialem uzyskac efekt w miare jak najmniejsza iloscia pociagniec pedzla tutaj najwiekszy problem dla mnie to ciekawe zagospodarowanie duzych obszarow na ktorych niewiele sie dzieje (futro na torsie) a z dlugoscia nog to mam wieczny problem jak widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 Nooo w końcu ;) Las bardzo klimatyczny i bardziej przestrzenny niż na poprzedniej wrzucie. Z postaci najlepszy demon, fajnie by było go widzieć w kolorze. Miśki... tylko wspomniane żółte plamy przywodzą dziwne myśli ;P Futro jak najbardziej "czuć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 super up. zwłaszcza te koncepty w czarnobieli super wyszły. super przestrzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 Świetnie wyszedł ten szkielet z pajęczynami ze swoimi zieleniami przegnicia. No a miśki są pocieszne strasznie , mają w oczach niewinność ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 to ja do fajrantu coś rzeknę, bo niby uchwycony jest jakiś ruch ale ta ręka pod butelka ma 0 dynamiki a odrobinę ją podnieść i zgiąć w łokciu i nadgarstku + troszkę palce inaczej ułożyć jakby przed chwila coś wyrzuciły i by było git bo teraz mamy dwie statyczne równoległe do siebie przedramiona prawie, że symetryczne i nie wiem czy odrobinkę miecz nie lewituje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 super las, strasznie fajne, oryginalne kolory, i postaci w kolorach też świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 21 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2011 dzieki za komenty yarosh: widziesz nawet nie zauwazylem ze rece wyszly symetrycznie, tak duzo razy zmienialem pozy i uklad broni ze przestalem dostrzegac oczywistosci posiedzialem jeszcze troche nad miśkami i wrocilem do pierwotnej wersji tla a tu taki dino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 21 Lipiec 2011 Share Napisano 21 Lipiec 2011 dinozaur na wypasie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmichalinx Napisano 22 Lipiec 2011 Share Napisano 22 Lipiec 2011 ha! nie mam pytan, dizonarł niszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 23 Lipiec 2011 Share Napisano 23 Lipiec 2011 strasznie mi się podoba łeb tego dino, fajne światło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 23 Lipiec 2011 Share Napisano 23 Lipiec 2011 Miśki świetne a dinozaur to mi bardziej na takiego murenozaura wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 24 Lipiec 2011 Share Napisano 24 Lipiec 2011 Miśki mi też się bardzo podobają, takie misie pysie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 24 Lipiec 2011 Share Napisano 24 Lipiec 2011 bardzo fajna plastyka tego rexa, fajne zadziałanie plamą i teksturą, ale to toksyczne tło zmieniłabym na jakieś inne. ta zieleń jest zbyt sztuczna. za to misiek jest w przepięknej kolorystyce *_* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 24 Lipiec 2011 Share Napisano 24 Lipiec 2011 miś ma futro z aksamitu :) reszta ryje beret. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 25 Lipiec 2011 Share Napisano 25 Lipiec 2011 no temu dino jakaś szyja by nie zaszkodziła..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 25 Lipiec 2011 Share Napisano 25 Lipiec 2011 zayefajne koncepty postaci i ten las z kilku stron wstecz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 2 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2011 hejka, dzieki wszystkim za opinie JakkaS, MaciekG: dino miał standardową szyje do pewego momentu, tylko nie bylbym sobą gdybym nie staral sie na sile udziwnic zwierza i zrobilem takiego rybozaura A ile sie nakombinowalem zeby te luski zrobic bez zbytecznej dokladnosci i dziubania każdej z osobna. Telthona: malun byl dosyc mdły wiec dodalem troche kolorow na overlayu, m.in. ta wsciekla zielen w tle. Jeszcze troche czasu minie nim sie naucze operować kolorem w bardziej wyszukany(czy świadomy) sposob. taki nowy malun gnom jubiler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 uwielbiam zaglądać do tej teczki=] mam pytanie, jak kładziesz kolor w overlayu na b&w to później podmalowywujesz coś jeszcze kolorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 A walor Ci nie siada z deka jak kolorujesz na overlayu? Chodzi mi o to czy nie poprawiasz go potem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 2 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2011 :) miło mi obecnie maluje od razu w kolorze warste overlay uzywam zwykle pod koniec zeby wzmocnic dzialanie obrazka, rojasnic tu , przyciemnic tam, schowac jakis wysakujacy element, czy wyeksponowac bardziej to co ma grać pierwsze skrzypce. W przypadku gnoma overlayem wzmocnilem nieco kolor tla i nadalem mocniejsze zielnono-zółte swiatlo padajace od dolu na dlon, rekaw i twarz. Wracajac do pytania kiedy bawilem sie w kolorowanie b&w, to wygladalo tak ze mialem kilka warstw w trybie luminescence ( bo nawet jak mazesz po nich kolorem to widac tylko walor) i nad nimi kilka warstw w trybie color. Od pewnego momentu pracy malowalem juz w normalnym trybie powyzej tych warstw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 świetny kolorek i super klimat w tej ostatniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 ten gnom jest cudny! świetne kolory i klimat, kocham! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazziu Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 Nie chce sie wtryniać ale Gnom jest zbytnio rozciągnięty horyzontalnie, nie wiem czy nie jest to czasem wina przeglądarki. Pozwoliłem sobie poprawić... ps. zacna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 2 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2011 (edytowane) no teraz to jakiś wątlak wyszedł ;P być moze za bardzo rozciągnąłem tułów przez co proporcje są dziwne edit emmilius: oczywiscie overlay wplywa na walor, dlatego do malowania oddzielnie koloru i waloru uzywa sie warstw luminance i color ( rozloz sobie jakakolwiek fotke na osobne warstwy val i col i poeksperymentuj np z odtworzeniem koloru wlasnorecznie) Edytowane 2 Sierpień 2011 przez Łukasz Jaskólski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 O, szczwany lewar, cza bedzie przeteścić. Thx i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 ta dlon jest masakryczna- lubie taki smaczki jakie np. dzieją sie na paluchach;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 2 Sierpień 2011 Share Napisano 2 Sierpień 2011 Fajowo okiełznałeś te kolorki. Zastanawiałem się jakiś czas temu, co Ci wyjdzie z takiego podejścia do koloru i muszę przyznać, że miałem wątpliwości, czy da się to wszystko ogarnąć, a tu proszę- nie mam pytań:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 No ja miałem podobne odczucia jak jego lordowska mość, ale przestałem je miewać od kiedy wrzuciłeś tego kolesia z bestyjką boku. W takich niebiesko-fioletowych tonach o ile dobrze pamiętam. Bo z tym kolorem to u Ciebie różnie ale myślę, że to też kwestia gustu czy zapatrywań oka patrzącego na prace. No a ta ostatnia miodek, zwłaszcza światełko na łapie i oku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi