Napisano 9 Wrzesień 200321 l Jak dla mnie bomba...jedynie male bugi sa przy fotelach...ale to raczej wiesz pozdr
Napisano 9 Wrzesień 200321 l model zaje........., tylko nie podoba mi sie tylne nadkole, a nie jest idealnie koliste, bym ci to pokazał ale nie mam psp.....
Napisano 9 Wrzesień 200321 l Autor gotham: THX to all: dzieki za komentarze, bardzo sie pzrydaja, powili zblizam sie do konca modelingu, pojawila sie mysl, aby wstawic do srodka silnik:)tylko ja nie mam o nich pojecia, nawet nei wiem jak wygladaja:( i update - spenetrowałem go analnie:D:
Napisano 9 Wrzesień 200321 l Model wyczesany w galaktyke.:) Bedziesz robil zawiasy i te \"rurki\" z kabelkami na drzwiach????
Napisano 9 Wrzesień 200321 l Nie no model jeste konkretny bez dwuch zdan , super :D szeczególowosc i wogóle :D , odoba mis ie musiales sobie zadac wiele trudu , powarznie doceniam prace i wysilek i poswiecenie z twojej storny, czekam na textury , powodzenia :D
Napisano 9 Wrzesień 200321 l jest bardzo szczegółowy... ale nie idealny :) ale co tam... mi by się pewnie nawet nie chciało tyle modelować :D też czekam na wersję z texturami [piwo]
Napisano 9 Wrzesień 200321 l :o Model pierwsza klasa. Błędów nie widzę. Niepodobna mi się jedynie tylnie nadkole, ale to tylko drobiazg. Gratuluję cierpliwości i umiejętności. [soczek]
Napisano 9 Wrzesień 200321 l Autor dziki wielkie za komentarze:) z tutkiem moze byc problem, nie wiem jak mam pokazac w zrozumialy sposob jak wymodelowalem wnetzre(???) loozak, pokarz mi jakikolwiek model cg, nie bedacy dzielem, specow od hoolywodkich f/x, ktory jest idealny:)
Napisano 9 Wrzesień 200321 l źle żeś odpowiedział Sikham :P polecam stronkę >3DCar a \"ideałem\" jest dla mnie >ten
Napisano 9 Wrzesień 200321 l Loozac naucz sie interpretować tesksty Pg wyraźnie napisał że nie ma być specy od f/x gdybyś chociaż troche poszperał to być zobacztł że na car.kg są spece od f/x a wiec :P
Napisano 9 Wrzesień 200321 l a ty gdybyś trochę znał angielski to byś zrozumiał co znaczy \"proffesionals and AMATEURS\" :P
Napisano 9 Wrzesień 200321 l no dobra, może ten był trochę bardziej pro :P [piwo] no więc pozostaje mi powiedzieć... że moja Honda jest idealna [lol2] kidding :D P.S. Sikham, musimy przestać bo off-topic robimy i zaraz jakiś modek się zjawi i nam w prezencie ba(na)ny porozdaje :)
Napisano 9 Wrzesień 200321 l Autor och...coz moge napisac...tylko bic poklony, kolesiowi, tkory ta beeme zrobil:) na chama i bym znalaz pare elementow, ktore bym wytkna,a le przynam sie, z ebyloby to tylko i wylacznie czepianie sie, bo ten model jest rewelacyjny!!! no to coz...pracuej dalej,a moze si ezblize w wersji finalnej to tej bryczki:)
Napisano 10 Wrzesień 200321 l texturowania praktycznie nie bedzie - same shadery :) mapek kilka doslownie
Napisano 10 Wrzesień 200321 l hmm ladny, ladny. widac ze duzo pracy w to włożyłeś. narazie bez teksturek nie widac jego masy, ale z mapkami bedzie idealnie. podobnie jak reszta czekam na kolejne rendery
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Autor mamteraz malo czasu, wiec modelowi poswiecam go jeszcze mniej:(a poza tym zstaly same detale, wiec up datow samego modelu juz raczje nie bedzie, czekajcie na final:) larax: kilka postow wczesniej jest temat o tutorialu samochodu...do dziela;)
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Autor aaahhmmm, no to bedzie box modeling (na poly) a i zmienilem felgi, bo si ewam nei podobaly:)te moze i lekko sportowe, ale desine prypomina orginalne z freelandera:
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Bardzo ładny model. Nie zapomnisz chyba o tarczach i klockach hamulcowych?? Na renderze ich nie widac, więc pewnie je dopiero dorobisz!!?? :)
Napisano 16 Wrzesień 200321 l model swietnie wykonany, gratuluje cierpliwosci i umiejetnosci... :) co do felg- jakos do mnie nie przemawiaja- moim zdaniem sa zbyt oble- co daje nieladny efekt w zestawieniu z ostrymi liniami bryly nadwozia
Napisano 16 Wrzesień 200321 l Mi tez te fele nie do końca pasują :/ Nie pasują do nadwozia i charakteru tego auta. Ale w koncu to twoj model i twoja wizja... PS: Świetny model!
Napisano 17 Wrzesień 200321 l staram się być ultra dokładny, co niektórych trochę wkurza ( hi Sikham :) ) i musiałem ci znaleźc kilka błędów/niezgodności :P 1. nadkole nie jest idealnie zaokrąglone, 2. brakuje rowka na karoserii, 3. róg okna jest za bardzo zaokrąglony, 4. felga jest za bardzo zaokrąglona i ma za mało otworów na śruby... spoko, pewnie jeszcze coś znajdę :D trzymaj się [piwo]
Napisano 6 Październik 200321 l Autor wracamy z projektem:) PENdzel wstawił free do garazu i majstruje przy nim:) co sadzicie???
Napisano 6 Październik 200321 l ogolnie fajnie tylko ja bym zmienil na troszeczke jasniejszy material na zderzaku. I jakos dziwnie wyglada material na oponie i feldze.
Napisano 6 Październik 200321 l ehhhhh w tym tygodniu komus obiecałem że tak bede pisał śliczny model z tym lakierem naprawde super wyglada ps.wycieraczki są za malutkie :] niesiegna nawet do połowy szyby :) :]
Napisano 6 Październik 200321 l popraw felgi :) fajnie Ci wyszla przednia szyba - refleksy :). Lakier tez ladny :)
Napisano 6 Październik 200321 l noooo, z lakierem już nie wygląda jak nadmuchany :D wszystko pięknie tylko te przednie lampy jakoś do mnie nie przemawiają :| a i pokaż tyłeczek :D trzym się [piwo]
Napisano 6 Październik 200321 l Jeden ale poważny zarzut... Nie mam ochoty do niego wejść tylko wziąć w rękę i robić \"brumbrum\". Dla mnie to śliczny \"resorak\" po prostu.
Napisano 7 Październik 200321 l no fakt :| PG, spróbuj obniżyć kamerę i zmienić trochę perspektywę...
Napisano 7 Październik 200321 l Autor w tej chwili to juz PENdzel sie tym modelem bawi, nie ja:) ujecia finalne beda zupelni einne, te jets tylko po to, aby dorbze bylo widac materialy i ustwienia do testow
Napisano 7 Październik 200321 l jak dla mnie materiał przednich reflektorów jest zły. Tzn jest bardzo fajny ale land rover nie ma gładkich reflektórów :]
Napisano 25 Listopad 200321 l ja bym dodał troche kurzu na samochód, wkońcu stoi na ziemi, a po za tym wspaniała robota :D
Napisano 25 Listopad 200321 l ..... hmmm mi sie cholernie dziwnie wydaje ze on troszke za maly jest w tej scenie :( i nie wiem czemu.....poprostu nie moge od tej mysli odejsc, zrob cos zeby tak nie bylo :) ps. no i swiatelka boczne nie poprawiliscie !! ;) :]
Napisano 25 Listopad 200321 l zgadzam się z przedmówcami :) co do wielkości to spójż na proporcje drzwi domu i samochodu... zakładając, że osoba przechodząca przez te drzwi jest mniej więcej ich wielkości, to prawie by się nie zmieściła do samochodu :) no i rzeczywiście przydałoby się trochę kurzu na progach... pozdrawiam [piwo] P.S. jeżeli chodzi o wkomponowanie to jestem pełen podziwu, zwłaszcza po mojej nieudanej probie :D