Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak dla mnie bomba...jedynie male bugi sa przy fotelach...ale to raczej wiesz

pozdr

• Odpowiedzi 120
  • Wyświetleń 15,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

model zaje........., tylko nie podoba mi sie tylne nadkole, a nie jest idealnie koliste, bym ci to pokazał ale nie mam psp.....

Napisano
  • Autor

gotham: THX

to all: dzieki za komentarze, bardzo sie pzrydaja, powili zblizam sie do konca modelingu, pojawila sie mysl, aby wstawic do srodka silnik:)tylko ja nie mam o nich pojecia, nawet nei wiem jak wygladaja:(

i update - spenetrowałem go analnie:D:

free6.jpg

free7.jpg

Napisano

Nie no model jeste konkretny bez dwuch zdan , super :D szeczególowosc i wogóle :D , odoba mis ie musiales sobie zadac wiele trudu , powarznie doceniam prace i wysilek i poswiecenie z twojej storny, czekam na textury , powodzenia :D

Napisano

jest bardzo szczegółowy... ale nie idealny :) ale co tam... mi by się pewnie nawet nie chciało tyle modelować :D też czekam na wersję z texturami [piwo]

Napisano

:o Model pierwsza klasa. Błędów nie widzę. Niepodobna mi się jedynie tylnie nadkole, ale to tylko drobiazg. Gratuluję cierpliwości i umiejętności.

[soczek]

Napisano
  • Autor

dziki wielkie za komentarze:)

z tutkiem moze byc problem, nie wiem jak mam pokazac w zrozumialy sposob jak wymodelowalem wnetzre(???)

loozak, pokarz mi jakikolwiek model cg, nie bedacy dzielem, specow od hoolywodkich f/x, ktory jest idealny:)

Napisano

Loozac naucz sie interpretować tesksty

Pg wyraźnie napisał że nie ma być specy od f/x gdybyś chociaż troche poszperał to być zobacztł że na car.kg są spece od f/x a wiec :P

Napisano

a ty gdybyś trochę znał angielski to byś zrozumiał co znaczy \"proffesionals and AMATEURS\" :P

Napisano

no dobra, może ten był trochę bardziej pro :P [piwo] no więc pozostaje mi powiedzieć... że moja Honda jest idealna [lol2] kidding :D

P.S. Sikham, musimy przestać bo off-topic robimy i zaraz jakiś modek się zjawi i nam w prezencie ba(na)ny porozdaje :)

Napisano
  • Autor

och...coz moge napisac...tylko bic poklony, kolesiowi, tkory ta beeme zrobil:) na chama i bym znalaz pare elementow, ktore bym wytkna,a le przynam sie, z ebyloby to tylko i wylacznie czepianie sie, bo ten model jest rewelacyjny!!!

no to coz...pracuej dalej,a moze si ezblize w wersji finalnej to tej bryczki:)

Napisano

hmm ladny, ladny. widac ze duzo pracy w to włożyłeś. narazie bez teksturek nie widac jego masy, ale z mapkami bedzie idealnie. podobnie jak reszta czekam na kolejne rendery

Napisano
  • Autor

mamteraz malo czasu, wiec modelowi poswiecam go jeszcze mniej:(a poza tym zstaly same detale, wiec up datow samego modelu juz raczje nie bedzie, czekajcie na final:)

larax: kilka postow wczesniej jest temat o tutorialu samochodu...do dziela;)

Napisano
  • Autor

aaahhmmm, no to bedzie box modeling (na poly)

a i zmienilem felgi, bo si ewam nei podobaly:)te moze i lekko sportowe, ale desine prypomina orginalne z freelandera:

free8.jpg

opona.jpg

Napisano

Bardzo ładny model. Nie zapomnisz chyba o tarczach i klockach hamulcowych?? Na renderze ich nie widac, więc pewnie je dopiero dorobisz!!?? :)

Napisano

model swietnie wykonany, gratuluje cierpliwosci i umiejetnosci... :) co do felg- jakos do mnie nie przemawiaja- moim zdaniem sa zbyt oble- co daje nieladny efekt w zestawieniu z ostrymi liniami bryly nadwozia

Napisano

Mi tez te fele nie do końca pasują :/ Nie pasują do nadwozia i charakteru tego auta. Ale w koncu to twoj model i twoja wizja...

PS: Świetny model!

Napisano
  • Autor

hmm, nie chc e mi sie robic nastepnych fel:/

Napisano

staram się być ultra dokładny, co niektórych trochę wkurza ( hi Sikham :) ) i musiałem ci znaleźc kilka błędów/niezgodności :P

org.jpg

pg.jpg

1. nadkole nie jest idealnie zaokrąglone,

2. brakuje rowka na karoserii,

3. róg okna jest za bardzo zaokrąglony,

4. felga jest za bardzo zaokrąglona i ma za mało otworów na śruby...

spoko, pewnie jeszcze coś znajdę :D trzymaj się [piwo]

Napisano
  • Autor

wracamy z projektem:)

PENdzel wstawił free do garazu i majstruje przy nim:)

co sadzicie???

free12.jpg

Napisano

ogolnie fajnie tylko ja bym zmienil na troszeczke jasniejszy material na zderzaku. I jakos dziwnie wyglada material na oponie i feldze.

Napisano

ehhhhh w tym tygodniu komus obiecałem że tak bede pisał

śliczny model z tym lakierem naprawde super wyglada

ps.wycieraczki są za malutkie :]

niesiegna nawet do połowy szyby :)

:]

Napisano

popraw felgi :)

fajnie Ci wyszla przednia szyba - refleksy :). Lakier tez ladny :)

Napisano

noooo, z lakierem już nie wygląda jak nadmuchany :D wszystko pięknie tylko te przednie lampy jakoś do mnie nie przemawiają :| a i pokaż tyłeczek :D trzym się [piwo]

Napisano

Jeden ale poważny zarzut... Nie mam ochoty do niego wejść tylko wziąć w rękę i robić \"brumbrum\". Dla mnie to śliczny \"resorak\" po prostu.

Napisano

no fakt :| PG, spróbuj obniżyć kamerę i zmienić trochę perspektywę...

Napisano
  • Autor

w tej chwili to juz PENdzel sie tym modelem bawi, nie ja:)

ujecia finalne beda zupelni einne, te jets tylko po to, aby dorbze bylo widac materialy i ustwienia do testow

Napisano

jak dla mnie materiał przednich reflektorów jest zły. Tzn jest bardzo fajny ale land rover nie ma gładkich reflektórów :]

Napisano

ja bym dodał troche kurzu na samochód, wkońcu stoi na ziemi, a po za tym wspaniała robota :D

Napisano

..... hmmm mi sie cholernie dziwnie wydaje ze on troszke za maly jest w tej scenie :( i nie wiem czemu.....poprostu nie moge od tej mysli odejsc, zrob cos zeby tak nie bylo :)

ps.

no i swiatelka boczne nie poprawiliscie !! ;) :]

Napisano

zgadzam się z przedmówcami :) co do wielkości to spójż na proporcje drzwi domu i samochodu... zakładając, że osoba przechodząca przez te drzwi jest mniej więcej ich wielkości, to prawie by się nie zmieściła do samochodu :)

no i rzeczywiście przydałoby się trochę kurzu na progach...

pozdrawiam [piwo]

P.S. jeżeli chodzi o wkomponowanie to jestem pełen podziwu, zwłaszcza po mojej nieudanej probie :D