patry Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Jestem początkującym grafikiem i to mój pierwszy pokój 3D: http://www.biurko3d.republika.pl/pokoj2_2.jpg program: 3dsmax 6 render: mental ray Jak oceniacie moją prackę w skali od 1 do 10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 proporcje, render, tekstury- do wymiany. Model mebli pod ściąną może być ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Witam. zle nazwales swoj wątek dostosuj sie do regulaminu i wprowadz niezbedne poprwaki tu masz linki do regulaminu, przeczytaj caly: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 stolik porażka... walnąłeś pare wątków. FW ...dawaj to do wip'a to cos poradzimy.. jak dla mnie mało wymagającego.. [2/10] ta szafka Cię jeszcze ratuje.. pozdrawiam.. zyczę owocnej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 racja .. szafka z tyłu jest nawet wporzo. Tak pozatym to jakim cudem zyrandol może mieć w połowie ciemne kule .. czary mary .. pozatym za nisko wisi. Okna mają za grube rameczki .. cieńsze nadają świerzość pomieszczenia. Zachęcam do dalszych prac ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 tak jak juz wspomnieli wyzej , wszystko do wymiany a szafka moze byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 noo... ja oceniam prace na 2... za chęci... uwagi to te co wyzej + radzę zmienić jednostkę miary na metryczną. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 mental ray powiadasz? :) Jeśli renderujesz pomieszczenia mentalem czy innym vrayem to włączaj GI, bo bez tego słabo to wygląda. Nie włączając GI tę samą scenę wyrenderowałbyś pewnie szybciej w scanline. Także światło raczej tutaj leży. Podobnie proporcje - słuchaj kolegów powyżej - ustaw sobie w maxie odpowiednią jednostkę, miarkę do ręki i latasz po całym mieszkaniu. Modele, cóż, nie są idealne, ale mogą być. Tekstury raczej w porządku, choć tego stolika ci nie wybaczę :) Shadery też słabe - widać niewykorzystany potencjał mentala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 A ja tu nie widzę cieni... jak ktoś już wyżej pisał, włącz GI i popraw proporcje, światło i model sofy, zagęść teksturkę na stole i ściągnij sobie vraya, a wszystko będzie cacy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 a skąd ściągnąć vraya bez ograniczenia 30 dni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 można kupić, lepiej Ci bedzie poczytać coś na temat mentala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 chyba mozna bylo sciagnac vraya bez ograniczenia na 30 dni, ale miał znaki wodne o ile sie nie myle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 a jak oceniacie moją pracę jak na wiek? (mam 13 lat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 a jak oceniacie moją pracę jak na wiek? (mam 13 lat) hehehe, bardzo ciekawe kryteria, może jeszcze ze wzgledu na płec ? a tak na powaznie to duzo pracy przed tobą, ale dobrze ze początki w wieku 13lat, oby ci sie to szybko nie znudziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 No to może ocencie moją pracę ze względu na siedzenie w 3D? 3D zajmuje się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 tu bym dał nawet 12/10 gdybyś 3d zajmował się 1,97 lat ale tak to tylko 11,54/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 Ale ja pytam się na serio Master Kiełbaster! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 Więc na ile oceniacie? Ale proszę o nie podawanie nierealnych ocen! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 jeeeb. No jest tragicznie. Są dzieciaki co mają po 11 lat i wymiatają większą połowe z tego forum - widziałem jednego ostrego wymiatacza (12lat) w teamie hakerskim. Wiek nie ma znaczenia. Nie ma tu materiałów, modele tez do niczego. Proponuje robić sobie jakies pojedyncze elementy a nie brać się za takie sceny narazie. I nie pytaj o ocene znowu bo liczby 3/10 itp nie mowia co porawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Scene robiłeś sam czy tez korzystałes wczesniej z jakis tutkow itp. ? Cyz tez sam z siebie "wymysliłeś" co i jak ? Jesli tak to polecam przerobić tutki na forum jesli jeszcze nie znasz angola. Zycze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 w wielu tutkach nawet nie musisz wykazywać sie znajomoscia angielskiego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 Do slajver'a: wszystkie obiekty i całą scenę robiłem sam bez żadnych tutków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 to może pora by jakiś przerobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 no wlasnie widac bardzo ze nie przerabiales zadnych tutkow, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 ja na Twoim miejscu zostawilbym te okna ... i zrobil jakas scenke typu okienko uzedowe... albo zmienil im materialy i przerobil to na jakis bunkier SS czy cos w tym stylu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 jeeeb. No jest tragicznie. Są dzieciaki co mają po 11 lat i wymiatają większą połowe z tego forum Daj chodź jeden przykład : > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 3D zajmuje się łaał 2 lata i takie coś ;) Nie chce się chwalić ale mi właśnie w kwietniu minęło pół roku jak się wziąłem za 3D, a zobacz prackę. Są dzieciaki co mają po 11 lat i wymiatają większą połowe z tego forum HAHA To jest niezłe :D Popieram chvetiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Są dzieciaki co mają po 11 lat i wymiatają większą połowe z tego forum hehehe...teaaaaa... jasne;) dawaj przyklad, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 Może i takie dzieciaki są, ale to już trzeba mieć wrodzony talent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 co z tego że masz 13 lat praca jest cieńka a na tym forum to oceniamy...nikogo nie interesuje ile masz lat czy jacy są twoi rodzice...pracuj dalej i poszperaj troche na forum to sie poprawisz... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Tutaj oceniamy ze względu na prace a nie wiek ;). Ja mam 16 ale jakoś nigdy tego nie podkreślam :). Pracka cienka, właściwie wszystko :). Widać że początki także życze powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 11 Maj 2006 Autor Share Napisano 11 Maj 2006 A szkła na półce są dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 wiesz co patry? looknij sobie na wizualizacje interior jakie tutaj na forum ludzie zamieszczają i sam ocenisz czy jest dobrze, bo widać jak na dłoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi