Napisano 3 Maj 200618 l Jestem początkującym grafikiem i to mój pierwszy pokój 3D: http://www.biurko3d.republika.pl/pokoj2_2.jpg program: 3dsmax 6 render: mental ray Jak oceniacie moją prackę w skali od 1 do 10?
Napisano 3 Maj 200618 l Witam. zle nazwales swoj wątek dostosuj sie do regulaminu i wprowadz niezbedne poprwaki tu masz linki do regulaminu, przeczytaj caly: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
Napisano 3 Maj 200618 l stolik porażka... walnąłeś pare wątków. FW ...dawaj to do wip'a to cos poradzimy.. jak dla mnie mało wymagającego.. [2/10] ta szafka Cię jeszcze ratuje.. pozdrawiam.. zyczę owocnej pracy
Napisano 3 Maj 200618 l racja .. szafka z tyłu jest nawet wporzo. Tak pozatym to jakim cudem zyrandol może mieć w połowie ciemne kule .. czary mary .. pozatym za nisko wisi. Okna mają za grube rameczki .. cieńsze nadają świerzość pomieszczenia. Zachęcam do dalszych prac ... Pozdrawiam
Napisano 3 Maj 200618 l noo... ja oceniam prace na 2... za chęci... uwagi to te co wyzej + radzę zmienić jednostkę miary na metryczną. pozdr
Napisano 3 Maj 200618 l mental ray powiadasz? :) Jeśli renderujesz pomieszczenia mentalem czy innym vrayem to włączaj GI, bo bez tego słabo to wygląda. Nie włączając GI tę samą scenę wyrenderowałbyś pewnie szybciej w scanline. Także światło raczej tutaj leży. Podobnie proporcje - słuchaj kolegów powyżej - ustaw sobie w maxie odpowiednią jednostkę, miarkę do ręki i latasz po całym mieszkaniu. Modele, cóż, nie są idealne, ale mogą być. Tekstury raczej w porządku, choć tego stolika ci nie wybaczę :) Shadery też słabe - widać niewykorzystany potencjał mentala.
Napisano 4 Maj 200618 l A ja tu nie widzę cieni... jak ktoś już wyżej pisał, włącz GI i popraw proporcje, światło i model sofy, zagęść teksturkę na stole i ściągnij sobie vraya, a wszystko będzie cacy :)
Napisano 4 Maj 200618 l chyba mozna bylo sciagnac vraya bez ograniczenia na 30 dni, ale miał znaki wodne o ile sie nie myle
Napisano 5 Maj 200618 l a jak oceniacie moją pracę jak na wiek? (mam 13 lat) hehehe, bardzo ciekawe kryteria, może jeszcze ze wzgledu na płec ? a tak na powaznie to duzo pracy przed tobą, ale dobrze ze początki w wieku 13lat, oby ci sie to szybko nie znudziło.
Napisano 6 Maj 200618 l Autor No to może ocencie moją pracę ze względu na siedzenie w 3D? 3D zajmuje się
Napisano 6 Maj 200618 l tu bym dał nawet 12/10 gdybyś 3d zajmował się 1,97 lat ale tak to tylko 11,54/10
Napisano 9 Maj 200618 l jeeeb. No jest tragicznie. Są dzieciaki co mają po 11 lat i wymiatają większą połowe z tego forum - widziałem jednego ostrego wymiatacza (12lat) w teamie hakerskim. Wiek nie ma znaczenia. Nie ma tu materiałów, modele tez do niczego. Proponuje robić sobie jakies pojedyncze elementy a nie brać się za takie sceny narazie. I nie pytaj o ocene znowu bo liczby 3/10 itp nie mowia co porawic
Napisano 9 Maj 200618 l Scene robiłeś sam czy tez korzystałes wczesniej z jakis tutkow itp. ? Cyz tez sam z siebie "wymysliłeś" co i jak ? Jesli tak to polecam przerobić tutki na forum jesli jeszcze nie znasz angola. Zycze powodzenia
Napisano 10 Maj 200618 l Autor Do slajver'a: wszystkie obiekty i całą scenę robiłem sam bez żadnych tutków.
Napisano 10 Maj 200618 l ja na Twoim miejscu zostawilbym te okna ... i zrobil jakas scenke typu okienko uzedowe... albo zmienil im materialy i przerobil to na jakis bunkier SS czy cos w tym stylu;)
Napisano 10 Maj 200618 l jeeeb. No jest tragicznie. Są dzieciaki co mają po 11 lat i wymiatają większą połowe z tego forum Daj chodź jeden przykład : >
Napisano 10 Maj 200618 l 3D zajmuje się łaał 2 lata i takie coś ;) Nie chce się chwalić ale mi właśnie w kwietniu minęło pół roku jak się wziąłem za 3D, a zobacz prackę. Są dzieciaki co mają po 11 lat i wymiatają większą połowe z tego forum HAHA To jest niezłe :D Popieram chvetiego
Napisano 10 Maj 200618 l Są dzieciaki co mają po 11 lat i wymiatają większą połowe z tego forum hehehe...teaaaaa... jasne;) dawaj przyklad, pozdr
Napisano 10 Maj 200618 l co z tego że masz 13 lat praca jest cieńka a na tym forum to oceniamy...nikogo nie interesuje ile masz lat czy jacy są twoi rodzice...pracuj dalej i poszperaj troche na forum to sie poprawisz... :)
Napisano 10 Maj 200618 l Tutaj oceniamy ze względu na prace a nie wiek ;). Ja mam 16 ale jakoś nigdy tego nie podkreślam :). Pracka cienka, właściwie wszystko :). Widać że początki także życze powodzenia.
Napisano 11 Maj 200618 l wiesz co patry? looknij sobie na wizualizacje interior jakie tutaj na forum ludzie zamieszczają i sam ocenisz czy jest dobrze, bo widać jak na dłoni