Napisano 7 Maj 200618 l Hejka Wspólnie z Jarasem, miśkiemhc i Leru postanowiliśmy się pobić. Tematem będzie świat Dysku. Ograniczenie to postać Rincewinda i skrzyni w świecie Dysku. Co do technik to nie mam ograniczeń i tak dalej i tak dalej. Wiec ja wrzucam koncept ktory przygotowalismy juz wczesniej z Jarkiem -Start 10 maja ! -Termin do 10 czerwca i koniec Zycze powodzenia przeciwnikom i zaznaczam ze to bitwa po znajomosci a nie walka o zlote kalesony mam nadzieje ze zabawa bedzie przednia i kazdy znas ukonczy stillka na przyzawoitym poziomie :) Powodzenia chlopaki :) Link do pracy przeciwnikow : klick! Nasz concept (czyli nie nasz tylko koncept jest poskladany z obrazkow Kidbyego :] y0 , elo , hejka , pjontka):
Napisano 7 Maj 200618 l A to taki podział macie :) bo nie zakapowałem dopuki nie zobaczyłem tego wątku :) myslałem ze kazdy osobono - no to wam tez zycze powodzenia :) uwazajcie bo leru sie ostatnio wyrabia na tym rogerze :)
Napisano 7 Maj 200618 l Świat Dysku, Dyskworld, ale nie świat Dyskworlda. Ricewind jakiś za morderczo kilerski z facjaty, to ciapa był:) No i samobieżna, walizka ochronna z nóżkami o ile pamiętam, nie skrzynia:) a tak w ogóle to git koncept:)
Napisano 7 Maj 200618 l Autor Dzieki Bigleb poprawilem juz hehe , co do samej postaci postaram sie zrobil jakiegos slabiaka wzorujac sie na tym :]
Napisano 7 Maj 200618 l Nieźli jesteście :P ja bym sie takiego czegoś nie podjoł :D Życze powodzenia i juz gratuluje :P
Napisano 7 Maj 200618 l powoli się melduję na posterunku po powrocie z krótkich wakacji :) fajnie że koncept się podoba bo miałem wątpliwości - Discworld to bardziej stare zamki i baśniowe klimaty jednak postanowiliśmy wyjść troszkę w przyszłość bo taka wizja bardziej nam się spodobała. Jutro zamieszczę 1 apdejt z postępów prac na miastem. pozdrawiam
Napisano 7 Maj 200618 l To poczekam i zobacze jak to unowocześnianie wyjdzie, jednak świat dysku to klasyczne fantasy z przymrużeniem oka więc nie ma tam miejsca na współczesne klimaty, no ale licencja poetica, niech będzie, w końcu mowa o świecie w którym zamiast grawitacji występuje siła prawdopodobieństwa, znaczy jego brak:)
Napisano 7 Maj 200618 l Autor szczerze powiedziawszy to ja sie nieznam na tym calkowicie jestem zielony o ! ja sie zajmuje tylko modelowaniem postaram sie zeby bylo podobnie do coneptu chociaz troszeczke to taki plan minimum ;) na ile sie uda zrobic cos takiego zobaczymy zakladam na modeling 2 tygodnie reszta na probne rendery itp pomalowki moze jakims cudem sie wyrobimy
Napisano 7 Maj 200618 l Ten koncept to jak kaszanka w torcie ale kto go tam wie, może zda egzamin. Miłej pracy ;). Pozdrawiam,
Napisano 8 Maj 200618 l Autor hejka Gotham dzieki ze zabiles nam klina hehehehe teraz Jarek wlaczyl przemyslenia nt konceptu hmm ciekawe co z tego wyjdzie :D Tak naprawde yhmmm wiecie chlopaki nie mam zielonego pojecia na temat tworczosci tego dziada co nakrecil ta ksiazke dlatego prosze o pomoc hehe :] Wrzucam postac (sora nie moglem sie powstrzymac dzien wolny mialem) narazie bardzo ogolnie zrigowalem ustawilem poze i teraz bede robil detal Krytyka i wszystko inne mile widziane, zrigowalem postac pochylajac ja zeby oddac nastoj jego slabosci itp z tego co udalo mi sie wywiedziec o tej postac. Natespny updejt dam jak juz skoncze postac
Napisano 9 Maj 200618 l Great work Klicq :) możesz pokazać zbliżenie na twarz ? Jak tylko uruchomie gg na tym sprzęcie to się odezwe :)
Napisano 9 Maj 200618 l z tego co widzę twarzyczka za stara i za groźna. Wbrew pozorom Rincewind jest dość młody. zmarszczki wynikają nie ze starości ale ze zmęczenia aż nazbyt często przeżywanymi przygodami, ucieczkami przed Ćwierkającymi Stworami z Piekielnych Wymiarów, spadkiem z krawędzi Dysku i takimi tam przyjemnościami. Generalnie jest to człowiek tchórzliwy, ciapowaty, zmęczon, znudzony i zrezygnowany :) Rzucany w wir przygód których osobiście iie cierpi. Asystujący mu Bagaż wykonany z Myślącej Gruszy to skrzynia o setkach małych nóżek, bardzo agresywna, pożerająca przeciwnikó żywcem ale właściciel zawsze znajdzie w niej świeżą, pachnacą bieliznę. Bagaż podąża za swym właścicielem zawsze i wszędzie, nawet jeśli mowa o innych wszechświatach. Bagaż nie ma oczu ani ust ale cały czas sprawia wrażenie że na kogoś się patrzy albo czegoś oczekuje, w zależności od nastroju :] To tak w kosmicznym skrócie :] Pozdrawiam
Napisano 9 Maj 200618 l konceptu jednak nie będziemy zmieniali - zostaje taki jak jest :) trudno - jest to nasza interpretacja. Zaczynam robić miasto i całą infrastrukturę. Szukam jakichś nowatorskich rozwiązań architektonicznych :) jakby ktoś miał coś nt temat to chetnie przyjmiemy pomocną dłoń. pozdrawiam
Napisano 9 Maj 200618 l Autor zblizenie na twarz specjalnie dla Hindusa :) Co do twarzy jeszcze nie ma na niej detalu i ogolnie nie jest dopracowana w dostateczny sposob zebym mogl cos tam jeszcze zmienic upodobnic itp
Napisano 9 Maj 200618 l fajna gęba, nie wygląda mi na Ricewind'a, ale co tam. KLICEK, skąd Ty masz na wszystko czas?
Napisano 9 Maj 200618 l Autor Dzieki bardzo chlopaki :) Votek thnx jeszcze postaram sie poprawic i upodobnic Epeck nie wiem zawsze jest cos kosztem czegos :)) ehhh tak jak mowilem dzien powinien trwac 48 h , co do gebki to jeszcze cos z nia zrobie tak czy siak ciezko znalesc cos dobrego na googlach same obrazki 200x200 dlatego glownie wzoruje sie na tym scanie po 2gie nie znam ksiazki :/ Nielot007 dzieki bardzo fajnie ze Ci sie podoba siatke wrzuce troche pozniej
Napisano 9 Maj 200618 l KLICEK - super :) podoba mi sie ekspresja na twarzy ,bardzo ladnie wymodelowane :)
Napisano 9 Maj 200618 l jaras - ładne texturki i model KLICEK - bardzo fajna twarz jak dojdą detale i texturki będzie super
Napisano 9 Maj 200618 l Autor Nezz stary dzieki bardzo fajnie ze Ci sie podoba :) MrKrzysiek dzieki , postaramy sie zeby bylo ladnie :) obiecana siatka :
Napisano 9 Maj 200618 l Autor Dzieki spoko zajme sie tym to chyba przez glowe troszke poszerze. Wrzuce jeszcze apdejt z prograsu nad postacia, mialem wrzucic gotowe ale ... Poddetalowalem deko jeszcze pracuje duzoooooo mi zostalo do zrobienia, z glowka caly czas jeszcze zwlekam hehe
Napisano 9 Maj 200618 l KLICEK najgorsze jest to ze nawet jak się człowiek na siłe chce czegoś uczepić, to nie ma czego:P Pięknosci :)
Napisano 9 Maj 200618 l Najgorsze, że nie jest. :] No nie wiem ;) Klicor , modele jak zwykle z najwyższę półki...fałdki też :D Pozdrawiam.
Napisano 9 Maj 200618 l Autor Nezz - hehe jeszcze nie ale przydalo by sie :D RA - Thx super ze Ci sie podoba MaGuu - THX Leru - Dzieki, zabieraj sie za swojego :) Dirty - Dzieki bardzo :) Wizz- DZieki bardzo :) Chveti - no jeszcze nie jestem hehe ale przydalo by sie :) fajnie ze model sie podoba :) Dzieki chlopaki bardzo sie ciesze ze sie model podoba i zostal fajnie przyjety bardzo mi milo postaram sie go bardziej dopracowac :)
Napisano 9 Maj 200618 l nic nie jemy - pijemy tylko pewien napój ale nie mogę kryptoreklamy tu uskuteczniać ;) w tajemnicy Ci powiem że jest robiony na chmielu ;) przy okazji wrzucę zaczątek lewitującej "wyspy" pod zabudowę miasta - na budynki prosze nie patrzeć jeszcze ;)
Napisano 9 Maj 200618 l great job - nic więcej nie napisze bo wiadomo że nic noweog nei da sie wymyslic :) może tylko tyle że jestem dumny mając kogoś takiego za najlepszego kumpla ;) extra sie dobralisce z Jarasem - i jeden i drugi bomba !!.
Napisano 9 Maj 200618 l A mi się nie podoba, he he, a to by było coś nowego. Nie, no świetna robota, naprawdę. Modele świetne jak co dzień. Nie musisie się tak pokazywac i tak jesteście już sławni ;]
Napisano 9 Maj 200618 l Jonasz- siedzieliśmy sobie spokojnie i upajaliśmy się tą sławą a tu nagle dostaliśmy w twarz rękawicą od Leru i Miśkahc - cóż było robić ? trzeba było stanąć w szranki i bronić honoru userów przed szarogęszącymi się moderatorami ;) wrzucam przy okazji lekko poprawioną wysepkę
Napisano 10 Maj 200618 l Autor no i wrzucam updejt z postepu troche poprawilem to i owo, nadal sie mecze z kapeluszem qrcze jutro to rozpracuje i wroce do dlubania twarzy. i renderek : Komentarze bardzo mile widziane :)
Napisano 10 Maj 200618 l Jabym nieco mniejszer rondo zrobił i nieco inaczej ułożone, u Ciebie jest wypukłe na całości z tego co widzę a powinno być wklęsłe, podniesione do góry tylko przy krawędzi, tak ja bym to widział. Podobnie jak na moim avatarku :) Poza tym pełen szacunek, model świetny. Pozdrawiam
Napisano 10 Maj 200618 l misiekhc już wymięka, dam Ci dobrą radę. Lepiej tutaj nie zaglądaj :D Twój avatar świetnie odwierciedla obraz sytuacji.