nielot007 Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Witam!! Jako ze razniej uczyc sie organiki w towarzystkie wiec proponuje minibitwe :) zalozenia: -modelowanie glowy -nie trzeba robic textur(jak ktos chce nie zabraniam) -liczy sie tylko model bez renderow bez materialow :) -to wszystko czas--> do srody(28.06.2006) minibitwa zostala przedluzona do srody (05.07.2006) nie ma ograniczen softu mozna robic w czym sie chce :) chyba to wszystko jeszcze tylko printy wachalem sie nad dwoma wygral "trudniejszy" czyli dziadek nie wiem czy ktos go robil nie wazne :) ps. licze ze ktos sie zglosi jak nie to sam bede dziergal dzisaij moze cos wrzuce :) pozdrawiam UCZESTNICY zeet nielot007 XaoC Radzisz ldr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Jeśli można Zbrush-em to wchodzę, jakieś 30-40 min dłubania . Ciąg dalszy miętoszenia twarzy :) http:// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Trochę zmarszczek dodałem i na dzisiaj koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 no no zajebi**** zeet!! nie dlugo tez cos wrzuce ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 te nielot z kad wzieles te referencje ps tez sie chyba pobawie z wami ale narazie mnie nie dopisuj ;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 te nielot z kad wzieles te referencje ps tez sie chyba pobawie z wami ale narazie mnie nie dopisuj ;) pozdr to ty niewiesz ?? przeciez to ja ;) http://free-textures.got3d.com/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 nie no spoko utrzosamiałem cie z twoim avatarem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Świetny link - dzięki nielot007 :) Też może przyłączyłbym się, ale nie wyrobię z deadline'm. Pozostaje obaserwować :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Witam!! :) nie ma za co :) mintrill przylacz sie jak sie nie bedziesz wyrabial poczekamy :) dedline tutaj nie oznacza konca swiata ;P ok wkoncu trzeba cos pokazac :) zaznaczam ze nie polaczylem jeszcze nosa i z reszta narazie 1h roboty jeszcze duuuuzo roboty z okolicami ust bo nie jest za dobrze co zreszta zapewne zaraz napiszecie :D jeszcze jedno z czego jestem dumny ucze sie robic dobre siatki jeszcze za dobrze nie wychodzi ale powiem ze narazie wszystko sklada sie z samych czworokatow ani jednego trojakata ani pieciokata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 elegancko nielot. W maxie to robisz nie? ja chyba zBrushem pojade jak mozna bo w maxie napewno bym sie nie wyrobił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 weinert mozna w zbrushu ;) to co dopisac cie ?? czy ja wiem czy elegancko zobaczysz przyjdzie mkk3a i bedzie jechal ze tu zle tam zle ;) [joke] hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 nielot007 podziwiam cierpliwość,robienie organiki w maxie to dla mnie la tortura :). Trochę jeszcze podręczyłem modelik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 zeet hehe to tak samo jak dla mnie robienie czegokolwiek w zbrushu, a po za tym przeciez max fajny jest :D ps. fajna glowka zajefajne wlosy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Jak on to robi w tym zbrushu...?? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Ja mam prośbę ...zrób z tego videotutorial :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Witam!! skromny upik :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 zeet -> fajowa glowa, jak to w zbrushu byla, przypomina mi troche od przodu "palacza" z x-files:D nielot -> tez swietnie, czekam na update'y:P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 nielot007 calkiem niezłe, się naciachasz tą metodą,, ale siatka super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Witam!! hk--> dzieki :) choc swietne modele to maja modelaze pokroju klicka kuba--> dzieki :) dzieki za uznanie o siateczke baaaardzo sie staram jeszcze jej sporo brakuje ale ucze sie ..... a czy sie namacham?? zapewne ale nie jest zle mogloby byc gorzej :D ps. juz zaczlaem robic oczy jutro cos moze pokazae ;) ps2. ludki zglaszac sie do bitewki ;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Drobne poprawki i siateczka wyjściowa ,koślawa trochę :) Jutro dodam więcej detali na skórze i poprawię włosy. Co do video tutoriali to może coś nakręcę :) .Podajcie tylko jaki modelik i co by was najbardziej interesowało. Takich podstawowych tutoriali jak dłubanie głowy jest sporo w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 No głowa z Zbruszu wymiata, super robota no ale nielot rowniez ostro jedzie ! Powodzenia chłopaki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Dobra nielot007, wpisz mnie też jednak:P Postaram się jutro coś wrzucić:D Dziś jeszcze nie, bo kurde...z nosem walcze, chyba zrobię go od początku:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 zeet, małe pytanko. Od czego wychodzisz ? z-spherki ? Świetna robota ludziska, jak znajdę kapkę czasu w weekend to może coś też dłubnę :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Vorek- Modelowanie z spherki wystarcza jeśli model jest wykorzystywany tylko w Zbrush. Jak chce go wykorzystać np.do animacji w innych programach to lepiej przygotować prostą siatkę,lekko zagęszczoną w okolicach -usta,oczy,uszy."][/url] Taki prosty modelik jak na fot. był bazą do tego modelu. Zrobiłem go z Quadballa w Modo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Witam!! kolejny upik, jeszcze jest sporo do poprawienia..... narazie wszystko to co widac modelowalem3-4h cos kolo tego vorek przylacz sie zapraszam :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Nie lubie Zbrusha dlatego średnio mi sie podoba ta główka zeeta :) nielot dajesz dajesz nie przestajesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Świetnie nielot007 ,trochę pogrubione rysy twarzy . Doskonały model na baze do Zbrusha :). Powodzenia . wizz -to nie moja główka ,moją mam na karku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Widać nielot ze naprawde sie starasz i walisz po detalach. Szanuje takie podejscie i jesli mialbym poradzic to powiem jedno: daj sobie sporo czasu na dopracowywanie szczegolow. Zauwazylem na swoim przykladzie http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=28277&highlight=glowa ze nie warto sie spieszyc. zeet w z-brush'u rzadzisz! piekna robota XaoC nie dawaj sie, zaskocz nas! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Witam!! wizz hehe :D ty nie sciemniaj tylko wracaj do organiki :D zeet--> dzieki :) wiem jeszcze bede z tym wszystkim walczyl :) anJek--> staram sie oj staram :D ale ja sie tu bardziej ucze staram sie robic dobre siatki, narazie moje nie ma zadnych trojaktow pieciokatow same czworokaty powiem szczeze ze "wzoruje" sie na "technice" KWAK'a gdyz najlepiej sie czuje w tej metodzie probowalem z boxa(Klicek P.) ale jakos nie wychodzilo. bede musial zrobic cos z broda bo mi sie nie podoba paskudna ale na to przyjdzie czas :) dzieki za komentsy ps. ale plci pieknej to sie chyba nigdy nie naucze modelowac ;( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 No, no panie nielocie:p Kurde wpisalem sie na liste, ale jak teraz widze to mam male szanse...:D Staram się robić jak najmniej polygonów (no bo mam tak zakodowane w głowie, że im mniej tym lepiej). Miałem okropny problem z nosem, bo robiłem go przez bevel, tak jak w tutkach zawsze robią - i nie potrzebnie:/ Chyba zaczmę od początku. Mam nadzieje że materiał fast skin z siatka nie przeszkadza...chyba ze wymogiem jest przedstawianie prac w "default material" Edit: Ale nie mam zamiaru tak zostawić tej części, dopiero początek - kilka godzin pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 XaoC - narobilo ci sie mase wielokatow pomiedzy oczami poprzez nos - chyba trzeba to poprawic. No i laczenie polowek - tymczasowe, prawda? Poza tym ladnie prowadzone linie siatki. Widac, ze postudiowales najpierw tutki zanim zaczales dlubac model. Fajnie wlasnie nielot, ze robisz same czworokaty. W zasadzie gdzieniegdzie jak sie ma 3- czy 5- czy wielo-katy to nie widac tego po ms, ale nigdy nie wiadomo. Wzorowa robota. zeet - czyzbys juz skonczyl? ;) powodzenia panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Witam Mały up, poprawiłem włosy i dodałem trochę efektów dermatologicznych :) anJek- jeszcze nie koniec praca w toku :) Fajnie że jest nas aż trzech ;) "][/url] "][/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 A niech mnie... nielot - całkiem fajnie ci idzie, czysta siatka, tylko nos przydałoby się chyba poprawić :) XaoC - czym modelujesz? Subdiv? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 No dobrze wam idzie:) Walnąłem coś mam nadzieje podobnego do tego kolesia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Witam!! mintrill-->nos poprawic gdzie?? jak?? co?? :D anJek wlasnie wiem ze trojkaty i pieciokaty nie przeszkadzaja ale jakos sie dziwnie czuje jak mam zostawic nie czworokat :) jesli chodzi o moj upik to bedzie pozniej mam juz prawie caly krztalt glowy trzeba go poprawic i moze cos wrzuce..... radzisz--> dopisuje..... :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 heh z tematu wynika że dzisiaj sie kończy:P ja jade na tydzień więc nic nie dłubne już...to łebopodobne coś robiłem z 1,5h..:) pozdro i dłubcie dalej:P a , zbrush rządzi:) lepienie twarzy w np. modo schodzi duużo dłużej [ale ma swoje dobre strony..] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 W miejscu, gdzie skrydełka nosa wchodzą w skórę twarzy trochę zbyt ostro wydaje mi się :) W sumie drobny szczegół, ale jeśli dasz radę, to popraw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 ja tu mysalalem ze pol(caly??) nosa mam poprawic a ty mnie pocieszyles :) offcourse poprawie dzieki :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Witam!! kolejny update :) duuuzo poprawiania mnie czeka :( tu zlizenie na oko: i siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 nielot007 pokaż profil, wydaje mi sie ze oczodoły przy nosie za bardzo wklęsłe są, ale może mi sie tylko zadaje. Siateczka bardzo fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 prosze bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Moim zdaniem widać że powieki(oczodoły) za głęboko poszły przy nosie, a za płytko po zewnętrznej stronie facjaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 brawo , fajnie Wam idzie. Model w zb wypasiony, nie ma co ale model nielota robi na mnie też wrażenie - miód dla oczu :) pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 kuba hmmmm nie wiem moze masz racje ale luknij na to moze rzeczywiscie troszeczke jest cofniety ale zewnetrzny chyba nie :)(moze mniej niz troszeczke ) jaras dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 nielot za ostro chyba przy ustach ale rozumiem ze sie tym zajmiesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Zewnętzny spoko , wewnetrzny troszkę :) smoooth selecion i jedziesz :) , a ja mówie narazie do niedzieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Witam Przymiarka do teksturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 hehe :] ładnie . Co do tekstur to chyba włosy musisz poprawić . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Włosów jeszcze nie zrobiłem :) tylko twarz. To nie jest Leslie Nielsen :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 zeet - już skończyłeś, tak? Skoro robisz materiały? Człowieku, przez ciebie dostaję kompleksów! nielot007 - nic tam nie jest z tymi oczami, ten koleś już taki sie urodził - masakra, co nie?:D Kurcze gdy otrzeźwiałem i zobaczyłem co wy tu wyprawiacie, to zaraz się zabrałem za robotę, jednak kac nie jest pomocny tutaj, bo siedzę od pół godziny i głupio w monitor się patrzę, więc postanowiłem coś napisać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi