kliment woroszyłow Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 w wolnej chwili postanowiłem sobie zrobć taki samochodzik...mój pierwwszy zresztą bo czołgów nie licze:) Opel Blitz czyli wół roboczy wehrmachtu...na robieniu samochodów sie nie znam i pewnie co znamienitsi auciarze znajdą wiele błędów ale uprzedzam ze to modelik do scenki z tankietką i bedzie raczej na drugim planie.....:P [/img]
mrkrzysiek Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 ładnie ładnie będę tu zaglądał często bo sam miałem na niego ochotę :)
JohnZi Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 miejscami krzywo, ale powiem ci ze pasuje to do niego:P hehe
kliment woroszyłow Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 krzywiznami sie nie przejmuje bo primo: to nie reklama autka do katalogu secundo: zastanawiam sie czy nie dać lekkiego noisa siatce co by troche pofalowac jeszcze blachy...ale to jeszcze sie zobaczy...ma wygladac na lekko zużyty przynajmniej:)
hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 krzywiznami sie nie przejmuje bo primo: to nie reklama autka do katalogu secundo: zastanawiam sie czy nie dać lekkiego noisa siatce co by troche pofalowac jeszcze blachy...ale to jeszcze sie zobaczy...ma wygladac na lekko zurzyty przynajmniej:) no... i to jest porządne rozwiązanie;)
Gedeon Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Całkiem przyzwoity modelik. Powiem nawet, że owe krzywizny o które tutaj rozprawa dodają uroku temu autku. Taki staromodny charakter. Pozdrawiam.
Valery Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 widze ża mamy bardzo zbliżone gusta kliment :) oboje zrobilismy sdkfz 251, tankietke TKS ( ja ją własnie wykańczam) a teraz ty robisz opla którego ja robiłem w zeszłe wakacje :) tyle ze twoje modele są znacznie lepsze ale za to moge podpatrywac mistrza :D powodzenia życze
Knysha Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Krzywo gdzieniegdzie, ale jak ma byc na drugi planie, to mozesz sobie odpuscic te bugi ;]
piksar Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 śliczny, przeczuwam wysyp samochodów wojskowych, sypnij nazwami paru modeli moze sobie cos wybiore.
Pinki Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 "i bedzie raczej na drugim planie.." jak na drugi plan to.. uff.. bez komentarza.. ;) - bardzo przyzwoicie :D .. masz moze jakies FotKi orginalu ? ;>
sysol Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 taa jesli TY sie nie znasz na robieniu samochodów to może ja jednak porzuce grafike :] a tak przy okazji DOBRY model !! miałes jakieś dobre referki ?? powodzenia !!
kliment woroszyłow Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 hehehe..modelowanie synchroniczne ala kliment & freedom :D mały apdejt: http://www.mm.pl/~kliment/opel14 http://www.mm.pl/~kliment/opel15
Matchias Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Oj Wojtuś Wojtuś czego sie nie tkniesz to... Robi wrażenie. Musze częściej tu zaglądać, niech sie dzieje co chce.
Hynol Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Ładnie. Troszke tam coś nie tak z wygładzaniem na styku maska-kabina - jakoś się dziwnie światło rozkłada.
Valery Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 jak ty to robisz tak szybko??? toż to szok, pewnie siedzisz po 10 godzin dziennie nad modelowaniem nie dość że szybko to jeszcze jak dokładnie. po prostu pieknie nie pasuje mi tylko ta opona. chyba powinna byc bardziej zaokrąglona z brzegu aha i brakuje jednej śruby na feldze tylnej. tzn jest dziewięć i takie wolne miejsce. a tak nawiasem mówiąc to powinno być ich osiem ;)
Marcin_ps Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 czemu wycinasz nie lepiej dac png bez tla i do photoshopa wrzucic ?
wooka Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Piksar albo ktos.. Moze Studebaker'a US-6 z wyrzutnia. Tak zwana Katiusze? :D Pozdrawiam :)
himek Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 fajna sprawa... ale chyba dajesz z widoku ortogonalnego?? -- ciekawie to wyglada :D bede tu zagladal -- aczkolwiek do konca juz bardzo blisko :D
kliment woroszyłow Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 Valery- e tam po 10 godzin...dzisiejszy apdejt to jakies 3 godz:) śrubki poprawie dzięki! Piskar- mnie sie podobał zawsze mercedes z dwiema osiami z tyłu:) Himek -oba widoki zwykłe z kamery nie ortagonalne......
kliment woroszyłow Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 wrzucam siatki...ale nie ma sie czym chwalić...:/
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Kliment tak sie patrze na ta "fure" i stwierdzam ze najwiekszy wklad pracy to poszedl chyba w przednie swiatlo ;P Nie no ogolnie bomba! A co bedzie na pace?????
kliment woroszyłow Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Napisano 24 Czerwiec 2006 na pace? hehe a to zalezy co mi sie spodoba...sa dwa pomysły....jeden opel w tle na 2 planie na poboczu drogi z plandeką i poddajacymi sie dwoma zołnierzami wechrmahtu.....a po drodze "pędzi" polska tankietka.... a drugi....zachowam narazie dla siebie:D
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Kliment czyli mam rozumiec ze zaszalejesz ze scenka ...?? :) Fajnie by to wygladalo w takim stylu jak z gry "commandos" - jakies magazyny, mury, ploty z drutami, bunkry... ale twoj pomysl sie mi podoba :>
KoMic Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Witam, hmmm wszystko jest jak najbardzij wporzadku ladnie i pieknie, ale nie jestem przekonany do przejscia blotnika w zderzak, o ile udalo mi sie cos tam znalesc to tu stosowana byla metoda na zakladke, tak jak jest to w polaczeniu blotnik-maska, pozdrawiam i czekam na tex: ], aaaa jesczze moglbys zapodac siatke bez ms'a : ]
kliment woroszyłow Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Napisano 24 Czerwiec 2006 Komicu miły poniżej refki z których podpatrywałem maszyne, mam nadzieje ze to wyjaśni wszystko:)
javor Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 ładne detale tylko dlaczego ty ciagle takie stare graty robisz ?? :P
kliment woroszyłow Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Napisano 24 Czerwiec 2006 Javor stare ale jare...:D bo lubie..jakos mnie nie pociagaja najnowsze bryki bo te widze na codzień na ulicy..:P mały apdejt dorobiona plandeka, krzyż w szopie bo chciałem zobaczyc jak bedzie wygladało:)
blood_brother Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Coz mozna rzec. Bardzo ladnie to wyglada pomimo iz jestes czolgista:) Czekam na rozwoj scenki:)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Przynajmniej o tych pojazdach mozna bylo powiedziec "czujesz ze jedziesz" a teraz to 200 km/h i jakbys w miejscu stal ;P A tak ogolnie to miodek pyszny :)
mrkrzysiek Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 dzięki za siatki :) model łady podoba mi się no i dobrze że robisz te stare bo też są bardzo ładne plandeka za kanciasta miejscami ale jest oki:)
Gedeon Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Dla mnie dziwne jest to, że to nie model najbardziej mi się podoba ale siatka. Bardzo ładnie.
KoMic Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Tia to wpelni wystarcza: ], hehe czepnolem sie bo znalazlem inna wersje, hehe ale jak widac wiele twarzy ma ta piekielna machina: ] pozdro
eco Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 ...ja jeszcze raz porusze kwestie zderzaka :) - bo cos tu jednak nie gra -skoro z takich referek korzystasz to dlaczego proporcje zaznaczonych elementow i ksztalt luku zderzaka ( widac choc fotki przyciete ;) ) odbiegaja od tych na referkach?
kliment woroszyłow Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Napisano 24 Czerwiec 2006 eco -heh....zdjęcia służą na ogół jako posiłkowe materiały natomiast modelowanie jako takie odbywa sie na podstawie blueprintów....stąd pewnie te róznice....choć istotnie przyznam ze zderzak jest zbyt wysuniety do przodu..ale nie o to Komicowi chodziło lecz o sposób montowania zderzaka na zakładke z błotnikiem.....ważne jest dla mnie by modelik trzymał charakter...i to chyba póki co sie udało... ale dzieki za uwagi zderzak poprawie w końcu to WIP.
eco Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 :) ja wiem o co chodzilo KoMic'owi hyhy ale bardziej mnie to zdziwilo- w sumie to najbardziej rzuca sie w oczy odleglosc od profilu blornika (tam gdzie przechodzi w zderzak) do podzialu blach przy obudowie chlodnicy- domyslam sie ze na czesto kiepskich lub zle narysowanych blueprintach moga wystapic objazdy ale to wlasnie zdjecia pomagaja to wyprostowac :) - ogolnie mi sie model nardzo podoba - super ze blachy nie sa super rowne- to swietnie urealnia model :)- powodzenia w dalszej pracy
Valery Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 różnice mogą byc być nawet na zdjęciach. trzeba pamiętac ze to samochów sprzed 70 lat i był produkowany przez kilka lat podczas których nieznacznie sie zmieniał. dodatkowo trzeba pamiętac że to był samochód który miał jeździac a nie wyglądać i gdy jakis drobny element został wykonany lekko inaczej a nie słuzył niczemu ważnemu to po prostu montowano co było.
XaoC Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Chcialbym powiedziec cos bardzo milego o tym projekcie. Jednak uwazam, ze nigdy nie bylo niczego tak brzydkiego jak pojazdy wojskowe (przepraszam, jest jeszcze firma AUDI i jej koncepty). No ale zeby moj gust nie przeslnial mi oczu: fajnie, mysle ze dokladnie bardzo:)
kliment woroszyłow Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Napisano 24 Czerwiec 2006 Nie rozpętujmy tylko dyskusji czy ładniejsze są współczesne wózki czy pojazdy stare , wojskowe czy inne ...wszystko rzeczą gustu... w każdym razie dziękuje wszystkim za komentarze :)
eco Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 hehe ;) - Valery -zgadzam sie ale tzreba miec to poparte dowodem chocby w postaci fotki- ja znalazlem :) - znalazlem wczesniej rysunek ktory pewnie posluzyl jako blueprint i sadzac po jego jakosci nie bylo raczej mowy zeby ktos sie az tak pomylil wiec musialem znalezc foto :) tyle ze luk zderzaka jest inny ;) ale co tam hyhy
Rekomendowane odpowiedzi