JohnyCa Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Witam. Po raz pierwszy daje cos na forum. Modeluje wizualizacje swojej kuchni. To co prezentuje to dopiero wstep - bez wiekszej ilosci szczegolow i dobego oswietlenia. Prosze o jak najwiecej krytycznych uwag :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Moze na razie zostaw tekstury zrob wszystkie modele i oswietl scene bez materialow. Naprawde masz kafelki od podlogi po sufit? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Witam. Twój wątek jest źle nazwany, przeczytaj regulamin dot. nazewnictwa wątków w działach Galeria i WIP pod linkiem: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 Następnie wprowadź poprawki zgodnie z wytycznymi regulaminu. Zapoznaj się też z całym regulaminem max3d.pl: http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 Niezastosowanie się do powyższych zasad zaowocuje usunięciem źle nazwanego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 Kazan_HB nie wiem czym renderujesz ale w VRay'u można renderować scenke przypisując całej jeden wybrany materiał, a zabawa w oteksturowywanie wszystkiego po zrobieniu całości chyba jest imho gorszym rozwiązaniem niż gotowa teksturka na gotowy dany model. Pozatym fajny kaloryfer ;) I lepiej chyba zrób dzienne oświetlenie zamiast nocnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 może być całkiem ciekawie, grzejniczek niezły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2006 Nie mialem zbyt wiele czasu na zrobienie czegos wiecej ale zeby nie bylo ze stoje w miejscu dodalem pare szczegolow plus inne swiatlo i materialy (render tez nie jest najlepszy bo ustawienia GI sa na very low). Poki co na razie tylko tyle :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 Jakos nie mam za bardzo czasu na updaty ale cos tma popchnalem sprawy do przodu. Dowod ponizej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4rl0s Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 now iec tak grzejniczek niezły ale lepiej by wygladał jakby zapełniał ta wneke cała pozatym rurka dochodząca do grzejnika jest za cienka no i zawór za wązki o materiału grzejnika musisz dodac jkis bump noise albo cos w tym stylu bo powierzchnia kaloryfera jest chropowata przeciagni reka u siebie to zobaczysz no i raczej powinna byc bardziej matowa bo maluje sie kaloryfery farba olejna raczej a nie lakieruje i poleruje na błysk:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 22 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2006 Ok. Dzieki. Grzejniczek jest juz w bardziej naturalnym kolorze - rozmiar pozostal na razie ten sam, bo taki maly jest w rzeczywistosci. Dodalem jeszcze kontakt, puszke, widoczek za oknem (+ DOF) i inny model odbic (z HDRI). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2006 I jeszcze jeden maly updacik - tym razem inne tlo za oknem, troche wiecej szczegolow i nowe materialy. Dajcie znac co warto poprawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leroo Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 calkiem realistycznie, podobnie do kuchni jaka jest u mnie, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 Witam! Po dluzszej przerwie udalo mi sie troch z updatowac te scenke. Wciaz pracuje na modelingiem obiektow do tej sceny, rownoczesnie uczac sie teksturowania i roznych metod renderowania. Stad tak mi wolno idzie. Poradzcie co warto by tu jeszcze zmienic. Z gory dzieki za zainteresowanie i porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 jest ładnie, znaczy sie realistycznie,tylko wyprostuj widok za oknem i zrób inne połączenie ściany z podłogą bo aktualne jest zbyt idealne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Hmm mam wrażenie, że jest trochę za ciemno w stosunku do obrazka w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 A moim zdaniem dorbze jest, w koncu słońce nie świeci na całej powierzchni w pokoju, tak jak na zewnątrz :)) Realistyka jest dość duża ale podnieś poziom szczegółów i co do obrazka w tle... to mym zdaniem jest troszke przektrzywiony :p popraw to :)) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 te 6 godzin renderingu to lekka przesada - musisz mieć coś xle ustawine bo to raczej niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Egelancko - myslalem ze to fotka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 heheh fajna kuchnia XD chyba ty w jakims akademyku mieszkasz ze tylko kilka makaronow sterczy i wogole parapat słuzy jako regał :D A tak na serio czas renderu troszke mnie zdziwił 6H i to jeszcze nie najlepsza jakosc, wogole wygląda mi to jak bys w GI Skylight oswietlał hdri. Nie czytałem wczensejszych postow, to vray ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Ukradłeś mi okna....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Skup się na modelach, później pocwicz rendering, bo tragicznie wychodzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2006 Teraz dodałem firankę i zmieniłem troszkę teksturę okna - na bardziej "starą". Udało mi się także zmniejszyć czas renderingu przez wybranie Light cache jako secondary bounces GI engine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 Ta firanka wyglada jak z jakiegos ciasta lub z posklejanego grubego makaronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Inna firanka, inne materialy, troche nowych modeli i inne parametry renderingu aby skrocic czas obliczen. Co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Siemano..poczatek mi sie bardzo podobal lecz teraz jest srednio. Firanka wyszla Ci jak jakas siatka wzmacniajaca do tynkow. Nie widac ram okien ktore wygladaly dosyc fajnie i mozna to jeszzce odzyskac ale przez wymiane firanek. Nie wiem dlaczego kolor scian jest mapa pojedynczego kafelka..bo tak to wyglada. Tak w ogole pokaz fotke pomieszczenia to porownamy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Tak jak myslalem przesadzilem. Chcialem troche "postarzyc" pomieszczenie ale chyba efekt jest nienajlepszy. W rzeczywistosci w kuchni (bo to kuchnia) jest teraz calkiem ladnie - tak nedznie bylo przed remontem. Wrzuce dzisiaj cos bez firanki i z kilkoma dodatkami. Dzieki za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 NIezła scenka. Modele są super, piękny kaloryfer. Najbardziej urzekają tutaj same tekstury, dają wrażenie tego, że scenka wygląda jakby było to już gotowe zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 mi tez sie podoba, niezla nora z tej kuchni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Troszeczke "przeteksturowalem" scene. Powoli zaczynam sie juz nia meczyc i mysle ze bede zblizal sie do jej zakonczenia. W planie pozostalo jeszcze umeblowanie: szafa kuchenna, stol i stolki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Blad od samego poczatku. Dobrze wystartowales ale tak na prawde braklo Ci pomyslu na scene w efekcie czego wyszlo nijako bo praktycznie nic tam nie ma. Wnioski na przyszlosc oczywiste. Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 będzie świetnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 tez tak mysle, obszar okna przepiękny juz w nim nic wiecej nie zmieniaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Kolejny etap - szczegoly na tablicy korkowej i "zarys" szafy kuchennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 na szafie chgyba brakuje uvw a jezeli to celowe to jest zbyt zkontrastowana, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Szafa jest na razie w stadium "powstawania". Wstawilem ja tylko zeby sprawidzic rozklad swiatla i cienia. Koncowy model - juz w przygotowaniu - jest o wiele bardziej skomplikowany i realistyczny. Po drugiej stronie pojawi sie jeszcze stol. Dodatkowo jeszcze bedzie troche drobiazgow na stole i na szafie takze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Update szafy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Calkiem przyzwoicie to wyglada. Jak robiles drewno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 firanka mi sie podoba :) a co to za śrubokręt w ścianie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2006 blood_brother: drewno to blend material: 1 - VRayMtl w diffuse texturka drewna calkiem jasnego (chyba sosna), 2 - VRayMtl w kolorze ciemnej czerwieni. lilowy: to nie srubokret tylko wieszak na "roznosci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 szafka nienaturalnie zaczerwieniona;) ale sam render ladny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 chcialbym zauważyć że istnieją na świecie różne bejce i lakiery do drewna i że nie zawsze drewno musi naturalny kolor. :):) Super to wyglada. Niby nic nie ma ale już jest fajnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Z-Brush: szafka rzeczywiscie jest w takim mocnym czerwonym kolorze, brakuje tylko odrobiny polysku, bo jest na niej "lekki" lakier. Postaram sie to naprawic w nastepnym renderze. Na razie kilka drobnych dodatkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 firanka nie rzuca cienia i rowki między kafelkami wydają sie byc ogromne pozatym jest ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 ogólnie bardzo mi sie podoba;] jeszcze tylko modele i bedzie idealnie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanderalek Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Bardzo fajnie :) tylko mam jedno pytanie co to jest po lewej stronie troche nad gniazdkiem....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 okna są teraz w modzie :P. Ładnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 Dodalem jeszcze pare drobiazgow. Nie mialem zbyt wiele czasu stad tylko kilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 siatka jest nie tak, jakoś dziwnie się układa czy fugi między kafelkami nie za szerokie? sądząc po ilości światła, za oknem powinno być jaśniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 14 Październik 2006 Autor Share Napisano 14 Październik 2006 Czesc! Znowu dodalem kilka szczegolow. To juz prawie koniec. Zmienilem odstepy miedzy kafelkami - rzeczywiscie byly za wielkie. Poradzcie co jeszcze warto zmienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 sstół jest extra. ten słoik mniej. Co zmieniles w kafelkach? Nie widze róznicy. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 Byłbym wdzięczny jakbys napisał jak zrobiłes materiał firanki.Jestem początkujący.:p.A tak,to bardzo fajnie,ciepło Ci wyszło.Pozdro!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi