Napisano 3 Sierpie艅 200618 l Witam postanowi艂em wzi膮c udzia艂 w bitwie, wiem 偶e uderzam z grubej rury...ale nic protszego nie mog艂em wymyslec...wiec pokazuj臋 wam szybki szkic...w podstprodukcji da艂em woterkowe filtry. :P Leru dodaj jeszcze drug膮 bitewk臋 2D, please :) 聽 D艂ugo si臋 wacha艂em nad tytu艂em...Pocz膮tkowo mia艂o to byc Atlantyda, przedstawiony w momencie znikni臋cia z ziemi...atakuj膮ce przez monstrualne potwory. Je艣li chodzi o przyczyn臋 znikni臋cia Atlantydy, oczywi艣cie to tylko moja wyobra偶nia. 聽 Kr贸tkie info: Spo艂ecze艅stwo tego miasta 偶yli w zgodzie z dzikimi zwierz臋tami, Lwami, wilkami, itd. (Cos w rodzaju a'la Opowiesci z Narnii. ) Nie zabraknie te偶 fantastycznych postaci: np. ognistego je偶dzca, kt贸ry sie on unosi, bia艂ego je偶dzca ( to nie b臋dzie Gandalf :P), krasnoludy. elf z 艂ukiem... Bitwa potoczy sie w alejce prowadz膮cego do pi臋knego pa艂acu. Kt贸ra jest ju偶 cz臋sciowo w 艣cianie morza. Wszyscy staj膮 w szranki morskimi potworami. Nad wielkim miastem nadci膮ga pot臋偶na fala. Niszcz膮c wszystko na swej drodze. 聽 My艣l臋 ze podo艂am z tym wszystkim, je艣li nie to trudno sie m贸wi. :) 聽 Na pocz膮tek wymodeluj臋 tego potwora. 聽 呕ycz臋 wszystkim wspania艂ej bitwy :P 聽 聽 聽
Napisano 3 Sierpie艅 200618 l Jonasz_Real -> oj nie mog臋 ju偶 dodawa膰 nic ;) 聽 super koncept :) powodzenia w modelowaniu, teksturowaniu itd.
Napisano 4 Sierpie艅 200618 l no, koncepcik pierwsza klasa, szczegolnie kolorki, temat tez fajny. Podoba mi sie :) Powodzenia!
Napisano 4 Sierpie艅 200618 l no stary troche tego jest do zrobienia :) 聽 ale koncepty 1sza klasa , jak masz zamiar wymodelowac wode, masz juz jakis pomysl?
Napisano 4 Sierpie艅 200618 l Autor Leru > thq. Kreska > dzi臋ki ttaaddeekk > nom jest troch臋 tego...co do wody to mam dwa sposoby na wymodelowanie go. 1 . R臋cznie :P 2 . Albo przy u偶yciu RealFlow4. Musia艂bym na pocz膮tek zbudowac prymitywny model budynku i zasymulowac tak膮 fal臋... Potem zamienic go na poly...Z drugiej strony, bardzo to obci膮偶y mojego komputera. Mam 2 giga ramu. I to troch臋 jeszcze ratuje mnie w takiej sytuacji. Pozdrawiam
Napisano 4 Sierpie艅 200618 l Oj, du偶o masz do d艂ubania przy tej scenie, ale pewnie podo艂asz zadaniu :) Koncept oraz pomys艂 fajny. Je艣li zachowasz kolorystyk臋 z tego szkicu to b臋dzie 艣wietnie. Powodzenia 偶ycz臋.
Napisano 4 Sierpie艅 200618 l Hmm... mi w艂a艣nie g艂贸wny koncept nie bardzo przypada- mo偶e dlatego 偶e nie bardzo go rozumiem- widz臋 jak膮艣 centraln膮 ulic臋 kt贸ra fajnie by ssa艂a perspektyw膮 gdyby nie to 偶e pierwszy plan ca艂kiem zblokowany ale tak naprawd臋 po prostu "nie czytam go". G艂贸wka - zupe艂nie co innego, widz臋, rozumiem i zazdroszcz臋 umiej臋tno艣ci.
Napisano 4 Sierpie艅 200618 l Czapka z g艂owy jak machniesz to w pe艂nym 3d, napewno po czyms takim skill skoczy jak nie wiem ;) Powodzenia
Napisano 5 Sierpie艅 200618 l Autor piotrek, Klicek, JmTm00, Junior - nie rozpieszczajcie mnie tymi komentarzami, bo nie uko艅cz臋...:p RK - owszem jest tam chaos przy tych postaciach. Nie by艂o sensu malowac tak ich dok艂adnie. W ko艅cu to tylko szkic...jak wymodeluj臋 te postacie, rozmieszcz臋 na tym planie...zobaczymy co z tego wyjdzie. Ciesz臋 sie ze Ci sie podoba g艂贸wka, przynajmniej. :) 聽 Pierwsze pocz膮tki: 聽
Napisano 6 Sierpie艅 200618 l co Wy gadacie z tym chaosem i ze za duzo sie dzieje koncept jak koncept i tak wszystko jest w wyobrazni Autora a o to akurat bym sie nie martwil bo Jonasz_Real udowodnil juz nie raz ze potrafi sobie poradzie z wlasna wizja i konceptem. newet nie bede mowil ze tylko tak dalej bo wiem ze i tak bedzie super ;-) ale powiem GL bo to zawsze sie przyda.
Napisano 6 Sierpie艅 200618 l Autor Wektor - thanq, b臋d臋 oszcz臋dza艂, ale p贸ki co, to jest jeden model to mog臋 pozwolic na takie smootowanie. 聽 Matys - Ehh, nie wiem co powiedziec, naprawd臋 zaskoczy艂esz mnie twoim komentarzem...dzi臋ki, dzi臋ki, jeszcze raz dzi臋ki...:) 聽 Powoli mi to idzie, zbyt du偶o szczeg贸艂贸w napaska艂em. Daj臋 kolejny udejt, bo by艂em ju偶 na samym dole listy. Ehh, nie lubi臋 takiej sytuacji. Troszk臋 mnie to mobilizuje. Szkielet tu艂owia zosta艂 zbudowany ZBrushu. Nie znam innego programu, kt贸rego m贸g艂bym stworzyc go tak szybko. Oczywi艣cie to tylko moja opinia. Sam model jest ju偶 prawie gotowy, trza po艂膮czyc 艂apska. Potem UVW w Wingsie, wed艂ug recepturki dr.Klicka :D Pozdrawiamy go... 聽
Napisano 6 Sierpie艅 200618 l Noo jaszczur jak w koncepcie, dobrze dobrze :] Ja osobiscie pociagna艂bym fa艂dke od brody do okolic przednich 艂ap co zla艂oby go w ca艂o艣膰, ale i tak jest spoko. Hm a nie da sie lekko grubszy :>? Pozdrawiam
Napisano 7 Sierpie艅 200618 l Model 艂ba "daje rad臋"- wida膰 偶e dobrze przemy艣lany by艂. Dawaj dalej, narobi艂e艣 mi apetytu.
Napisano 7 Sierpie艅 200618 l Hmm, kolega wzorowal sie na Pokemonach :) Magickarp --> to co kolega stworzyl = wybieram cie ;)
Napisano 7 Sierpie艅 200618 l pokemony? - nice, z roznych miejsc mozna brac inspiracje - az bede musial tego magi cos tam poszukac :) Jonasz_Real: przylanczam sie do zapytania jednego z poprzednikow, nie dalo by sie tej jaszczurki grubszej zrobic? - bo gdyby nie dlugosc to grawitacja by zmusila ja do pchania glowy po ziemi :) 聽 PS: zapomnialem dodac ze glowa tak czy inaczej jest naprawde ekstra
Napisano 10 Sierpie艅 200618 l tulow to nie zbruszem a ze splajna bylo pojechac.. stila w koncu robisz :) i zacznij oszczedzac na poly albo zacznij juz siekac modele na oddzielne sceny... tak Ci z gory mowie.... bo bedzies zpozniej plakal jak to poskladac :) a nei spodziewam sie zebys robil final w jakies rozdzielczosci nizej niz bitwa 2d... a to oznacza ze sama fala z tylu lyknie najmniej (piana) paredziesiat tysiecy subdividow.... ram nei jest z gumy :) 聽 geba fajna... ale tulow to na razie jakos taki plaski jest...... troche go znieksztalc... obwies wodorostem :)
Napisano 18 Sierpie艅 200618 l Autor Yo, dawno nic nie pokazywa艂em...ehh, czasu nie ma 聽 JmTm00 - dzi臋ki...troch臋 tego w臋偶a przypakowa艂em...my艣l臋 偶e to juz koniec. Zaczn臋 j膮 mapowac. 聽 _kuba_ - te偶 tak my艣l臋, 偶e mo偶e cos z tego b臋dzie :) 聽 RK - my艣l臋, 偶e nie straci艂esz apetytu, bo updajt kolejny nadchodzi. 聽 SirAren - Przykro mi, jestes w b艂臋dzie, nie wzorowa艂em na niczym, a tym bardziej nie ogl膮da艂em pokemon贸w. Wszystko wychodz膮 spod mojej r臋ki, a dok艂adniej spod d艂ugopisu. My艣l臋, 偶e wiesz co to jest? :D 聽 Ciosek - thanq...fakt, z t膮 cienk膮 szyj膮 mia艂a by problemy z uzdwigni臋ciem samej g艂owy. 聽 Kie艂baster - przypakowane 聽 hkropinski - dzi臋ki...s艂ysza艂em ze na wakacjach jestes ju偶. A bitwa czeka...wracaj szybko wypocz臋ty :) 聽 Kuciel - dzi臋ki. 聽 Wektor - Dzieki, no wiesz ka偶dy ma swoj膮 ulubion膮 metod臋, i to ca艂kowicie mi wystarcza. Zdarza si臋 tak, 偶e szybciej to zrobi臋 w ZBrushu niz we splajnie. Co do wodorostu? Hmm. pomyslim p贸偶niej, przy texturkach 聽 Wrzucam kolejny updajt, tym razem konie. Ma kilka b艂臋d贸w, na nogach musz臋 poprawic. 聽 聽 聽
Napisano 18 Sierpie艅 200618 l stary konik wypasny mozesz byc z niego dumy :) Twoj Best model ever w/g mnie stary tak trzymaj, konski lepek masakra no :)
Napisano 18 Sierpie艅 200618 l Ko艅 jaki jest... 聽 Wychodzi 艣wietnie, wida膰 偶e masz du偶膮 艂atwo艣膰 ruszania si臋 mi臋dzy 2d a 3d- tylko pozazdro艣ci膰. Dawaj dalej (i cz臋艣ciej)
Napisano 19 Sierpie艅 200618 l Jonasz_Real --> Eh . wiem , pokolenie stracone :) Cio ty wiesz o zabijaniu , skoro nie ogladasz pokemonow ;) Dlugopisik to takie cos co pisze :)
Napisano 19 Sierpie艅 200618 l ko艅 perfekcja *_*, te偶 tak kiedys b臋d臋 robi艂 xD, scenka mi sie podoba bardzo, a teraz widz臋, 偶a faktycznie jej podo艂asz (zobaczymy jeszcze teksturowanie x). Powodzenia !
Napisano 19 Sierpie艅 200618 l konik super:) siateczka masakra :) gratki ze polapujesz sie w tak gestej siatce :) pozdro
Napisano 19 Sierpie艅 200618 l Jonasz ale z Ciebie kocur. 2d, 3d i to wszystko w super wydaniu. Konik jest ekstra ;) 聽 Pozdro
Napisano 19 Sierpie艅 200618 l Konik wymiata - 艣wietnie wyszed艂. G艂owa tego smoka nie pasuje, moim zdniem, do posota艂ych cz臋艣ci cia艂a.
Napisano 29 Sierpie艅 200618 l Siateczki OK. Jak tw贸j sprz臋t to przerobi w finale, jeszcze jak pomy艣l臋 o wzburzonej fali ;). A potw贸r ( smok) to potw贸r, im bardziej w nim co艣 do czego艣 nie poasuje, tym bardziej jest potworzasty :).
Napisano 31 Sierpie艅 200618 l Jakim cudem ja na ten topic nie trafi艂em? Mniejsza o to. Modele pierwsza klasa, tak trzyma膰!
Napisano 31 Sierpie艅 200618 l Autor Wielkie DZI臉KI KOCHANI, za wsparcie :). Jedno jest pewne, nie zd膮偶e ukonczyc go do ko艅ca bitwy. Zbyt ma艂o czasu mam. Ale to nic z艂ego. Zawsze mog臋 przeniesc do Wip'a. Wola艂bym dopie艣ci膰 ca艂膮 scenk臋 do ko艅ca, postacie z detalami, zwierz臋ta, architektur臋 itd...bo jest ono wart dla samej pracy, nie chcia艂bym robic zbytnio szybko, upraszcza膰. A na to, ta praca nie zas艂uguje. Traktuje go, jak dobr膮 zabaw臋. :p Ale p贸ki co, b臋d臋 aktualizowa艂 tutaj. Do us艂yszenia, hej !
Napisano 31 Sierpie艅 200618 l hmm, wielka szkoda bo praca zapowiadala sie swietnie, moze jednak dalo by sie cos zrobic, ja juz tem mialem rezygnowac ale wymierzylem sobie samskarcenie i jazda do roboty, hehe, moze warto sie przelamac czasu jesczze troche jest, ale to Twoja decyzja, pozdrawiam
Napisano 31 Sierpie艅 200618 l Tylko tak m贸wi, chce sprawdzic userow :-). Mysle ze sie postara skonczyc :-)
Napisano 28 Wrzesie艅 200618 l Autor Dobra, dobra ju偶 zaczn臋 aktualizowac. Sorry za offtopic ale wczoraj obroni艂em dyplom. I posz艂o mi bardzo dobrze. My艣l臋, 偶e lepiej ju偶 nie mog艂o byc. :) Do us艂yszenia. Hej...
Napisano 28 Wrzesie艅 200618 l Autor Dzi臋ki, ndru_w Ju偶 sobie przypomnia艂em, 偶e kiedy艣 zacz膮艂em modelowac wilka. Na pocz膮tek, prosta bry艂a. 聽
Napisano 2 Pa藕dziernik 200618 l Autor RK dzi臋ki, 偶e mnie mobili偶ujesz ;) Wrzucam w臋偶a morskiego, b臋dzie on sta艂 na 艣rodku scenki, atakuj膮cego przez wilki. Czy ktos ma jakies referencje z wilkami, chodzi mi o takie kt贸re nie maj膮 futer. :D Bo wtedy b臋dzie mi 艂atwiej modelowac. ;) 聽 Wrzucam shoty. Bo obieca艂em aktualizacj臋. No to dotrzyma艂em s艂owa. 聽 聽
Napisano 2 Pa藕dziernik 200618 l A teraz si臋 przyznaj czemu twoje modele s膮 takie fajne...ale nie kr臋膰 mi tu i nie odwracaj kota ogonem, 偶e Zbrush, 偶e mental...
Napisano 4 Pa藕dziernik 200618 l Jonasz zrobiles super mega postep jaszczura boska , siata bardzo fajna tak trzymaj
Napisano 4 Pa藕dziernik 200618 l Tu masz stron臋 z obdartymi ze sk贸ry wilkami: 聽 http://www.soappuppy.com/wolf/index.html 聽 a tu z psami (wiem 偶e nie to samo ale wyra藕niej wida膰, mo偶e co艣 uklecisz. 聽 http://www.dogfocused.com/dog-health/canine-anatomy.php 聽 Ci膮gnij dalej - wychodzi zajebi艣cie.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto