Jonasz_Real Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Witam postanowiłem wziąc udział w bitwie, wiem że uderzam z grubej rury...ale nic protszego nie mogłem wymyslec...wiec pokazuję wam szybki szkic...w podstprodukcji dałem woterkowe filtry. :P Leru dodaj jeszcze drugą bitewkę 2D, please :) Długo się wachałem nad tytułem...Początkowo miało to byc Atlantyda, przedstawiony w momencie zniknięcia z ziemi...atakujące przez monstrualne potwory. Jeśli chodzi o przyczynę zniknięcia Atlantydy, oczywiście to tylko moja wyobrażnia. Krótkie info: Społeczeństwo tego miasta żyli w zgodzie z dzikimi zwierzętami, Lwami, wilkami, itd. (Cos w rodzaju a'la Opowiesci z Narnii. ) Nie zabraknie też fantastycznych postaci: np. ognistego jeżdzca, który sie on unosi, białego jeżdzca ( to nie będzie Gandalf :P), krasnoludy. elf z łukiem... Bitwa potoczy sie w alejce prowadzącego do pięknego pałacu. Która jest już częsciowo w ścianie morza. Wszyscy stają w szranki morskimi potworami. Nad wielkim miastem nadciąga potężna fala. Niszcząc wszystko na swej drodze. Myślę ze podołam z tym wszystkim, jeśli nie to trudno sie mówi. :) Na początek wymodeluję tego potwora. Życzę wszystkim wspaniałej bitwy :P 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Jonasz_Real -> oj nie mogę już dodawać nic ;) super koncept :) powodzenia w modelowaniu, teksturowaniu itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 no, koncepcik pierwsza klasa, szczegolnie kolorki, temat tez fajny. Podoba mi sie :) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 no stary troche tego jest do zrobienia :) ale koncepty 1sza klasa , jak masz zamiar wymodelowac wode, masz juz jakis pomysl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2006 Leru > thq. Kreska > dzięki ttaaddeekk > nom jest trochę tego...co do wody to mam dwa sposoby na wymodelowanie go. 1 . Ręcznie :P 2 . Albo przy użyciu RealFlow4. Musiałbym na początek zbudowac prymitywny model budynku i zasymulowac taką falę... Potem zamienic go na poly...Z drugiej strony, bardzo to obciąży mojego komputera. Mam 2 giga ramu. I to trochę jeszcze ratuje mnie w takiej sytuacji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 Oj, dużo masz do dłubania przy tej scenie, ale pewnie podołasz zadaniu :) Koncept oraz pomysł fajny. Jeśli zachowasz kolorystykę z tego szkicu to będzie świetnie. Powodzenia życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 Hmm... mi właśnie główny koncept nie bardzo przypada- może dlatego że nie bardzo go rozumiem- widzę jakąś centralną ulicę która fajnie by ssała perspektywą gdyby nie to że pierwszy plan całkiem zblokowany ale tak naprawdę po prostu "nie czytam go". Główka - zupełnie co innego, widzę, rozumiem i zazdroszczę umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 imo imo imo za duzo sie dzieje :) ale moze bedzie ql Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 Czapka z głowy jak machniesz to w pełnym 3d, napewno po czyms takim skill skoczy jak nie wiem ;) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 koncept mnie powala, jestem ciekawy jak wyjdzie to wszystko w 3d :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2006 piotrek, Klicek, JmTm00, Junior - nie rozpieszczajcie mnie tymi komentarzami, bo nie ukończę...:p RK - owszem jest tam chaos przy tych postaciach. Nie było sensu malowac tak ich dokładnie. W końcu to tylko szkic...jak wymodeluję te postacie, rozmieszczę na tym planie...zobaczymy co z tego wyjdzie. Cieszę sie ze Ci sie podoba główka, przynajmniej. :) Pierwsze początki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 fajny stwor..... n apoly nei oszczedzasz. fal ato pikus :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 co Wy gadacie z tym chaosem i ze za duzo sie dzieje koncept jak koncept i tak wszystko jest w wyobrazni Autora a o to akurat bym sie nie martwil bo Jonasz_Real udowodnil juz nie raz ze potrafi sobie poradzie z wlasna wizja i konceptem. newet nie bede mowil ze tylko tak dalej bo wiem ze i tak bedzie super ;-) ale powiem GL bo to zawsze sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2006 Wektor - thanq, będę oszczędzał, ale póki co, to jest jeden model to mogę pozwolic na takie smootowanie. Matys - Ehh, nie wiem co powiedziec, naprawdę zaskoczyłesz mnie twoim komentarzem...dzięki, dzięki, jeszcze raz dzięki...:) Powoli mi to idzie, zbyt dużo szczegółów napaskałem. Daję kolejny udejt, bo byłem już na samym dole listy. Ehh, nie lubię takiej sytuacji. Troszkę mnie to mobilizuje. Szkielet tułowia został zbudowany ZBrushu. Nie znam innego programu, którego mógłbym stworzyc go tak szybko. Oczywiście to tylko moja opinia. Sam model jest już prawie gotowy, trza połączyc łapska. Potem UVW w Wingsie, według recepturki dr.Klicka :D Pozdrawiamy go... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 Noo jaszczur jak w koncepcie, dobrze dobrze :] Ja osobiscie pociagnałbym fałdke od brody do okolic przednich łap co zlałoby go w całość, ale i tak jest spoko. Hm a nie da sie lekko grubszy :>? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 Bardzo ekspresyjne, moze być fajny klimat z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 Model łba "daje radę"- widać że dobrze przemyślany był. Dawaj dalej, narobiłeś mi apetytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirAnen Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 Hmm, kolega wzorowal sie na Pokemonach :) Magickarp --> to co kolega stworzyl = wybieram cie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciosek Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 pokemony? - nice, z roznych miejsc mozna brac inspiracje - az bede musial tego magi cos tam poszukac :) Jonasz_Real: przylanczam sie do zapytania jednego z poprzednikow, nie dalo by sie tej jaszczurki grubszej zrobic? - bo gdyby nie dlugosc to grawitacja by zmusila ja do pchania glowy po ziemi :) PS: zapomnialem dodac ze glowa tak czy inaczej jest naprawde ekstra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 jakaś taka glizdowata wyszła. przypakuj ją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 swietnie, widze ze nie szczędzisz poligonów:D:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 super sie zapowiada :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 tulow to nie zbruszem a ze splajna bylo pojechac.. stila w koncu robisz :) i zacznij oszczedzac na poly albo zacznij juz siekac modele na oddzielne sceny... tak Ci z gory mowie.... bo bedzies zpozniej plakal jak to poskladac :) a nei spodziewam sie zebys robil final w jakies rozdzielczosci nizej niz bitwa 2d... a to oznacza ze sama fala z tylu lyknie najmniej (piana) paredziesiat tysiecy subdividow.... ram nei jest z gumy :) geba fajna... ale tulow to na razie jakos taki plaski jest...... troche go znieksztalc... obwies wodorostem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 Yo, dawno nic nie pokazywałem...ehh, czasu nie ma JmTm00 - dzięki...trochę tego węża przypakowałem...myślę że to juz koniec. Zacznę ją mapowac. _kuba_ - też tak myślę, że może cos z tego będzie :) RK - myślę, że nie straciłesz apetytu, bo updajt kolejny nadchodzi. SirAren - Przykro mi, jestes w błędzie, nie wzorowałem na niczym, a tym bardziej nie oglądałem pokemonów. Wszystko wychodzą spod mojej ręki, a dokładniej spod długopisu. Myślę, że wiesz co to jest? :D Ciosek - thanq...fakt, z tą cienką szyją miała by problemy z uzdwignięciem samej głowy. Kiełbaster - przypakowane hkropinski - dzięki...słyszałem ze na wakacjach jestes już. A bitwa czeka...wracaj szybko wypoczęty :) Kuciel - dzięki. Wektor - Dzieki, no wiesz każdy ma swoją ulubioną metodę, i to całkowicie mi wystarcza. Zdarza się tak, że szybciej to zrobię w ZBrushu niz we splajnie. Co do wodorostu? Hmm. pomyslim póżniej, przy texturkach Wrzucam kolejny updajt, tym razem konie. Ma kilka błędów, na nogach muszę poprawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 stary konik wypasny mozesz byc z niego dumy :) Twoj Best model ever w/g mnie stary tak trzymaj, konski lepek masakra no :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 Koń jaki jest... Wychodzi świetnie, widać że masz dużą łatwość ruszania się między 2d a 3d- tylko pozazdrościć. Dawaj dalej (i częściej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirAnen Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 Jonasz_Real --> Eh . wiem , pokolenie stracone :) Cio ty wiesz o zabijaniu , skoro nie ogladasz pokemonow ;) Dlugopisik to takie cos co pisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 lady ten model konia, ja tez robie zapraszam do oceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 koń perfekcja *_*, też tak kiedys będę robił xD, scenka mi sie podoba bardzo, a teraz widzę, ża faktycznie jej podołasz (zobaczymy jeszcze teksturowanie x). Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 konik super:) siateczka masakra :) gratki ze polapujesz sie w tak gestej siatce :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 Jonasz ale z Ciebie kocur. 2d, 3d i to wszystko w super wydaniu. Konik jest ekstra ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 Konik wymiata - świetnie wyszedł. Głowa tego smoka nie pasuje, moim zdniem, do posotałych części ciała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxym Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 Siateczki OK. Jak twój sprzęt to przerobi w finale, jeszcze jak pomyślę o wzburzonej fali ;). A potwór ( smok) to potwór, im bardziej w nim coś do czegoś nie poasuje, tym bardziej jest potworzasty :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 Jakim cudem ja na ten topic nie trafiłem? Mniejsza o to. Modele pierwsza klasa, tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 fajne modele ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2006 Wielkie DZIĘKI KOCHANI, za wsparcie :). Jedno jest pewne, nie zdąże ukonczyc go do końca bitwy. Zbyt mało czasu mam. Ale to nic złego. Zawsze mogę przeniesc do Wip'a. Wolałbym dopieścić całą scenkę do końca, postacie z detalami, zwierzęta, architekturę itd...bo jest ono wart dla samej pracy, nie chciałbym robic zbytnio szybko, upraszczać. A na to, ta praca nie zasługuje. Traktuje go, jak dobrą zabawę. :p Ale póki co, będę aktualizował tutaj. Do usłyszenia, hej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 hmm, wielka szkoda bo praca zapowiadala sie swietnie, moze jednak dalo by sie cos zrobic, ja juz tem mialem rezygnowac ale wymierzylem sobie samskarcenie i jazda do roboty, hehe, moze warto sie przelamac czasu jesczze troche jest, ale to Twoja decyzja, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 Tylko tak mówi, chce sprawdzic userow :-). Mysle ze sie postara skonczyc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 14 Wrzesień 2006 Share Napisano 14 Wrzesień 2006 Szkoda, bo zapowiadało się pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 No aktualizuj, kurza dupa, aktualizuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Dobra, dobra już zacznę aktualizowac. Sorry za offtopic ale wczoraj obroniłem dyplom. I poszło mi bardzo dobrze. Myślę, że lepiej już nie mogło byc. :) Do usłyszenia. Hej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ndru_w Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 No to gratulacje :D no i czekam(y) na update'y :) Pozdrowionka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Dzięki, ndru_w Już sobie przypomniałem, że kiedyś zacząłem modelowac wilka. Na początek, prosta bryła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 Gratulacje jak najbardziej. Jak strzeźwiejesz wrzuć więcej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 RK dzięki, że mnie mobiliżujesz ;) Wrzucam węża morskiego, będzie on stał na środku scenki, atakującego przez wilki. Czy ktos ma jakies referencje z wilkami, chodzi mi o takie które nie mają futer. :D Bo wtedy będzie mi łatwiej modelowac. ;) Wrzucam shoty. Bo obiecałem aktualizację. No to dotrzymałem słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 A teraz się przyznaj czemu twoje modele są takie fajne...ale nie kręć mi tu i nie odwracaj kota ogonem, że Zbrush, że mental... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 fajne modele. Ale będziesz miał fajną zabawę z mapowaniem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 zajefajna ta jaszczura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Jonasz zrobiles super mega postep jaszczura boska , siata bardzo fajna tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Tu masz stronę z obdartymi ze skóry wilkami: http://www.soappuppy.com/wolf/index.html a tu z psami (wiem że nie to samo ale wyraźniej widać, może coś uklecisz. http://www.dogfocused.com/dog-health/canine-anatomy.php Ciągnij dalej - wychodzi zajebiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi