JunioR Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 ostatni fajowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 15 Luty 2008 Autor Share Napisano 15 Luty 2008 dzieki wszystkim za komenty :), pracuje caly czas nad tym tym zeby jednak te modele nie wygladaly na plaskie, coz moge miec jedynie nadzieje ze z modelu na model bedzie coraz lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 fajne modele mam pytanko z czego uczyłeś się organiki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 18 Luty 2008 Autor Share Napisano 18 Luty 2008 wiesz na poczatku to sam sobie jakies takie bardzo proste postacie robilem a potem sie uczylem glownie z video tutoriali, w ten sposob ze najpierw sobie robilem poszczegolne elementy twarzy, naprzyklad: oko tak zeby fajnie wygladalo, potem nos, usta, ucho itd... a potem skladalem to wszystko w calosc, elementy robilem metoda face to face, ale teraz organike robie z boxa dlatego ze tak jest dla mnie szybciej, mysle ze mi bylo tez troche latwiej sie uczyc dlatego ze ja w sumie od dziecka cos tam zawsze bazgralem po kartkach, i to glownie byly wlasnie postacie wiec jakas tam podstawowa wiedze na temat anatomi juz mialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 7 Maj 2008 Autor Share Napisano 7 Maj 2008 Witam wrzucam to co sie nazbieralo ostatnimi czasy i zapraszam do komentowania Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheCapo Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Dla mnie ekstra tym bardziej że modelowanie człowieka to dla mnie czarna magia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Gunner świetny,z tym ze popracowałbym jeszcze nad ubrankiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 8 Maj 2008 Autor Share Napisano 8 Maj 2008 Dzieki chlopaki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiO Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 ja tez w sumie sie wypowiadc nie powinienem bo do piet niedorastam :P ale...bardzo fajnie oczywiscie ,tylko czy proporcja przedramienia do bizepsa w ganerze jest aby napewno dobra? moze to tylko kat ujecia - a wogole to czepialstwo ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 świetne modele :) szczególnie 2 ostatnie... choć temu dryblasowi (żołnierzowi) z thomsonem przesadziłeś ^_^ wyszła armata a nie karabin maszynowy..ale wybaczam bo model fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 Ostatni fajny Mieszko... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 12 Maj 2008 Autor Share Napisano 12 Maj 2008 (edytowane) jescze raz dzieki wszystkim za komenty :) kolejna pracka w sumie to taki speed Edytowane 12 Maj 2008 przez Adek_CG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 slabo jesli chodzi o krztalty sa nieciekwae i nienaturalne :) za szybko w detal idziesz :) pamietaj, ze nawet nawiekszy detal nie zamaskuje slabych krztaltow gunner fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 Zęby mi się nie widzą;p Gunner bardzo fajny! choć jakbyś jeszcze trochę ostrych krawędzi spinchował żeby się pozbyć gluta to byłby rewelka absolutna. Proporcje w dechę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielo^ Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Te rzuty jakieś z deczka felerne, przydałoby się coś bardziej z profilu i tył. Ucho wygląda jak pieróg przejechany przez walcownik. Tak się zastanawiam... To maska kota tak? Bo skojarzyło mi się jeszcze z batmanem, lub człowiekiem mutantem który ma 4 uszy :P. Podoba mi się detal na twarzy, chociaż jest niedopieszczony, nierówny, miejscami zbyt symetryczny, zaś w innym miejscu jest go zupełnie brak (policzki - broda. za duża różnica). Proporcjonalnie jakiś wielkich zastrzeżeń nie mam, może oprócz nosa. Jeżeli tę główkę poprawisz, będzie słodko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 nie no fajny, przypomina mi górala co w reklamie piwa wilka uwolnił ;) świetnie Ci idzie, ten stworek wyżej coś nie bardzo, ale widzmino-mieszek śliczniutki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Bardzo fajnie Adek:) wazne ze cwiczysz, i widac ze skill idzie w gore pomysl troche wiecej nad proporcjami, np batman: uszy-nos-kosci oczodołow;] jak poprawisz to wychodzi dosc fajny nietoperek;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 18 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2008 dobra po mini bitwie widze ... to sobie dokoncze postac tutaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 Adek_CG super model ładne draperie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 troszkę dziwne mi się wydają te mięśnie brzucha - jakby obwisały w dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2008 UpDate: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 nie no fajne modeliki fajne :) troszke joker nie teges, ale generalnie w dobra strone fajne charaktery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 7 Grudzień 2008 Share Napisano 7 Grudzień 2008 wiking jest gites :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekb89 Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 ostro że tak powiem ;) ten ostatni to trochę jak stary wiedźmin:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 wampyro wiedzmin ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2009 Dzieki chlopaki za komenty:), hehe powiem szczerze ze nawet przez mysl mi nie przeszedl wiedzmin jak ten model robilem, mial byc troche taki Archangel z X men, ale jak jest podobny do wiedzmina to tez spoko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 kurcze twarz nadzwyczaj slabo ci wyszla ale klata wypasik przynajmniej z tego ujecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 28 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2009 dlaczego twarz slabo ? pytam z ciekawosci bo ja szczerze powiedziawszy z tego modelu jestem dosc zadowolony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 swietne modele szczególnie http://images29.fotosik.pl/302/0bec045eca3a6f08.jpg pomimo że ma błędy anatomiczne . natomiast w ostatnim ciało to kicha straszna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 dlaczego słabo? bo oczy nie maja powiek? bo wszystko słabo wykonane?, spójrz na uszy, okolice dziurek od nosa, czoło. a te fałdki na całej gębie to już przesada, wygląda jak człowiek kot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Masz wlasny styl ktory mi sie ogolnie podoba ale.Ale w przypadku tej ostatniej twarzy zabardzo odjechales chyba i rysy i styl przerysowania troche oderwany jest od rzeczywistej anatomi . MNie przynajmniej nie przekonuje . NAprawde mam mieszane uczucia jak patrze na model w calosci. moze jakbys pokazal ta postac w jakims klasycznym ujeciu moglbym zmienic zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 28 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2009 Georgas cialo jest jakie jest bo raptem bylo ledwo zaczete ;) jacenty no tak to jest troche oderwane od rzeczywistej anatomi :) to sie zgadza, w sumie tak wogule to nie mialbyc jakis super realistyczny model, tak jak pisalem wczesniej mial przedstawiac Archangel a z X men on tam ma twarz niebieska :D, model tez nie byl jakos dlugo robiony, ja wiem moze dwie godziny wczoraj moze nawet nie..., ponizej masz obrazek chyba bardziej klasyczny chociaz watpie ze cie przekona ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 (edytowane) hmm no znacznie lepiej .Teraz wiem co mi tak nie siedzialo ...te zakola mi nie siedza na maxa i dziwna lysina nad i wkolo uszu ukazujaca troche zdeformowana czaszke (zbyt szerokie czolo). JA bym to poprawil ... Edytowane 28 Styczeń 2009 przez jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 (edytowane) Nie wiem co wam tak chłopaki nie leży, kurczę nie wszystkie prace w czyde muszą kurczowo trzymać się anatomii. Fajnie moim zdaniem wystylizowane, podoba mi się, choć tu już decydują gusta. Jak zwykle nie zgodzę sie z mister Szczery, nie wiem jaką miarka on mierzy, ale chyba nie podług siebie. A fryzurka - git. Przypomina mi to co pan z Toola ma na głowie. Edytowane 28 Styczeń 2009 przez Morte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Nie wiem co wam tak chłopaki nie leży, kurczę nie wszystkie prace w czyde muszą kurczowo trzymać się anatomii. Fajnie moim zdaniem wystylizowane, podoba mi się, choć tu już decydują gusta. Jak zwykle nie zgodzę sie z mister Szczery, nie wiem jaką miarka on mierzy, ale chyba nie podług siebie. A fryzurka - git. Przypomina mi to co pan z Toola ma na głowie. stylizacja stylizacja ale anatomia to podstawa tzw. zachowane jakies tam podstawy a w tym modelu hmmm i nie widze tzw. glowka wedlug mnie jest slaba i ja sie zgodze z "szczery" tak sobie od pewnego czasu czytam wasze komentarze na temat komentarzy (hehe ) szczerego i kurde ludzie dajcie sobie siana co z tego, ze koles nic nie pokazal skad wiesz co on potrafi a uwagi (nie zawsze) ma trafne(wedlug mnie) pisanie, ze olewacie posty napisane przez szczerego jest chamstwem, ignorancja zaloze sie o kazde pieniadze, ze jakby szczery ciagle chwalil prace nawet te bardzo slabe to wszyscy laczenie z autorami by mu dziekowali za posty itp. taka sama sytuacja byla w speed sculptach (jak dobrze pamietam) tomala zamiesci sredni model szczery skomentowal i cale forum rzucilo sie z pretensjami, zeby zrobil lepszy a nie komentowal....zal :( wracajac do pracy modeli b. slaby glowka praktycznie cala slaba poczawszy od proporcji (sa slabe) poprzez wykonanie jak np. oczy i ich okolice, uszy, krztalt glowy, policzki, kosci policzkowe, czolo itp. itd pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Nielot jest troche prawdy w tym co piszesz, ale wystarczy rzucic okiem na model, ze nie chodzi tu tyle o sprzedawanie anatomi, co dosc slaba kontrole nad bryla, co widac na przykladzie obojczykow i ucha, po prostu te miejsca sa slabo wyrzezbione, jakby autor bał sie troche wcisnac niektorych miejsc glebiej w model, jakby niechcial miejscami sciagac gliny. Generalnie to poprostu kwestia zrobienia x modeli :) No, ale gwarantuje Ci ze swoim komentarzem mu nie pomogles ;) podoba mi sie Twoja metamorfoza hehehe Co do pana szczerego, to wiesz, nie ma sensu rzeczywiscie jechac po kims, po prostu to jest tak jak wstarym filmie kunk FU ;) z drugiej strony, albo jestesmy fajni, albo skuteczni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2009 Morte, Dzieki:) Fajnie ze jednak komus sie podoba hehe :D KLICEK hmm wiesz ja mysle ze ciezko tu wyrokowac, tak jak pisalem cialo jest ledwo mazniete, te obojczyki sa dosc plaskie... co mysle ze widac, troche podobnie jest tez z uchem, co niezmienia faktu ze uszy nie sa moja mocna strona :), uszy to ja zaczynam modelowac jak juz stwierdze ze musze :D, mysle ze to bardziej kwestia mojego lenistwa niz czegos innego :) no ale coz ;) Nielot wiesz co... no ja mysle ze ten model generalnie nie tyle co jest slaby co poprostu tobie i innym sie nie podoba,Morte pisze naprzyklad ze jemu sie podoba..., co do Szczerego to niechcialbym sie wdawac tu w jakas dyskusje, ale moze ludzia chodzi takze o sposob wypowiedzi a nie tylko tresc, niestety jest tak troche jak KLICEK powiedzial, czyli ze ja moge sie domyslac o ktore miejsca ci chodzi w tym modelu, ale tak naprawde ja ciagle tego niewiem:), piszez ze proporcje sa slabe... ok, ale co w stosunku do czego jest za male lub za duze, napisales dosc dlugi post, wiec moze szkoda by bylo gdyby sie zmarnowal, jak bys mogl mi rozrysowac to o czym mowisz mysle ze bylo by mi duzo lepiej to zauwarzyc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 Nie no, powiem Ci, że pełen wielki murzyński szacun!! Ostatni gość to normalnie czarny charakter z Ostatniego Mohikanina :D http://www.zbrushcentral.com/zbc/attachment.php?attachmentid=32932 przyznaj się, na nim się wzorowałeś :DDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 Jeżeli to już gdzieś napisałeś to przepraszam - podziwiałem tylko rozwój Twoich prac przez lata, a nie czytałem wypowiedzi :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 1 Luty 2009 Autor Share Napisano 1 Luty 2009 wzorowalem sie na Archangelu z X men i troche na takim gosciu z Hellboya co tam wlocznia macha ..., niewiem jak sie nazywa ;) ale mozliwe ze jest faktycznie podobny do tego ze zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi