Bombel Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 Takie coś zacząłem:http://trumpeter.cool.ne.jp/newitem/k5/40.jpg Na razie mam prawie skończone podwozie wagonu: Cholera, nigdy nie wiem jak zacząć wątek :/ :D
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 No poki co niezle ci idzie :D Lubie taki machiny ;) Ale wojny nie lubie...
Badyl Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 fulwypas jak utrzymasz taki poziom detalu :O i jak teksturki beda na tym samym poziomie :)
goran Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Bardzo ładnie. Chyba będę tu często gościł. Jak możesz to pokaż siatexa. Ile zajął Ci modeling tego co na renderze?
shark_kk Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 no prosze, zapowiada się bardzo ciekawie, detale są super, tylko tak dalej !
goran Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Ostatnio mamy wysyp samochodów wiec przydałoby się coś innego - Booombel pokaż jakieś postępy.
czarodziej3D Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 ehhh - robisz to, co ja kiedyś chciałem zrobić.... ...ale kibicuje bo jak na razie idzie nieźle
Bombel Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 Obiecuję dawać częściej updaty:) Dzisiaj wkońcu miałem troche czasu na moedling i oto co z tego wyszło: link bo rozdziałka duża:)
goran Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 No nareszcie. Modeling bardzo mi się podoba. Masz dokładne bluprinty/foto czy te bebechy z przodu to domysły? Bo ładnie to wyszło.
Bombel Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Napisano 4 Wrzesień 2006 Mały apdejt,coś mi to powoli idzie:( Komentujcie i zjedźcie mnie jak trzeba;)
goran Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Jedyne za co mogę ja Cię zjechać to mała częstotliwość updatów ;-) Bo do niczego innego nie moge się przyczepić
Lukasz2244 Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Tak jak moj kielecki Ziom prawi-> do tego mozna sie tylko przyczepic:)good work
Bombel Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Napisano 29 Wrzesień 2006 Mało czasu mam na modelowanie teraz ,ale wrzucam malego up'a żeby pokażać że nadal dłubie Leosia:)
kliment woroszyłow Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 jest jednak więcej wariatów na tym swiecie...w pozytywnym znaczeniu...ładnie:)
goran Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Super. Cieszy mnie że nie zapomniałeś :-) A masz juz pomysł na scenkę? (bo o medel nie ma co się martwić)
Badyl Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 jak patrze na te detale to wspolczuje Ci juz teraz teksturowania ;)
razor1988 Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 NO tak już mamy przejazd kolejowy tu Leopold zostaje tylko razem do jednej scenki i mamy gotowca :D
mujas Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 jak narazie świetnie Ci Booombel idzie nie ma się kompletnie do czego przyczepić, mam pytanie z jakich referków to robisz ??
Bombel Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 No to.......... ehm ehm....:P Postanowiłem w końcu skończyć to cacko,właśnie zaczęły mi się ferie i myślę że w te 2 tygodnie zdążę chociaż wymodelować całość. Wagony są już skończone: Pozdro:)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Ja rozumiem dbac o szczegol ale... :) szczena opada!
ferni Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 swietna ilosc szczególu lubie takie pracki powodzenia w dalszej pracy
Gedeon Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Mam takie pytanie, korzystasz z jakichś blueprintów, czy jedziesz z głowy + jakieś referki? Dla mnie wygląda to jak modeling z blueprintów, nie widziałem nigdy takich szczegółów "z głowy". Bardzo ładnie się model zapowiadał i taki też będzie. Kończ to chłopie, kończ i bierz się za tekstury:> W ferię się wyrobisz.
peter_f Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Piękny Leopold, super modelujesz!!! Ciekaw jestem jakie będzie przeznaczenie tego modelu - obraz, animacja? W każdym razie super!!! Też szykuję się do modelowania pociągu, właściwie lokomotywy (mojej ulubionej - NYC Hudson 4-6-4).
Bombel Napisano 16 Luty 2007 Autor Napisano 16 Luty 2007 No to up ,przez ostatnie dni się opierdzialałem ,ale od wczoraj wziąłem się za robotę:) To park amunicyjny jest czy jakoś tak, brakuje jeszcze dźwigu,wózka i szyn na górze. ..:: 3D XTREME ::.., ferni dzięki:) Gedeon Mam tylko rzut od boku i to słabej jakości, zrobiłem na jego podstawie tylko kilka boxów żeby uchwycić proporcje:) mam też mase fotek i z nich robie detale. peter_fFajnie że Ci się podoba,nie wiem jeszcze co z tym zrobie ale najprawdopodobniej będzie still jakiś bo żeby to zaanimować to przydałaby się jakaś renderfarma ;] GavreelSpróbuj przeglądnąć jakąś inną przeglądarką,inni nie mają takiego problemu więc myślę że to od twojej strony coś nawaliło. SoAd może trodno uwierzyć ale ma to jakieś 150 000 poly obecnie, z tym że renderują się jakieś 3 miliony:D,dzięki za komentarz:) Pozdrawiam. Ps.w życiu takiego długiego posta nie napisałem ;) ,aha i komentujcie jak Wam się chce:D
Gavreel Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Nie wchodzą mi nowe obrazki :( a tak bardzo bym chciał zobaczyć co wyskrobałeś...
Bombel Napisano 16 Luty 2007 Autor Napisano 16 Luty 2007 Specjalnie dla Ciebie wrzuciłem na imageshack.us :) mam nadziej że teraz ok;]
Gavreel Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 O żeszzzzzzki... ziemne! Ciary mnie przeszły, i to dosłownie :D Mogłeś nie wstawiać bo mało co zawału dostałem! Nie no, szczegół mógłby powalić nawet dorodne bawoły. To będzie mój czarny koń, a jak spartolisz sprawę to znajdziesz się na mojej czarnej liście. Powodzenia... PS. Dzięki, za wstawke na imageshacka specjalnie dla mnie :) A tak na marginesie chciałem Leopolda w speed sesji modelować ale czasu nie mam za wiele i na zbieraniu referek się skończyło :|
ferni Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 nono wdidac ze lubisz dokladnosc i to dobze powodzenia i czekamm na dlasza kontynuacje
Bombel Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 No to taki mini up ,to to co udało mi się zrobić wczoraj wieczorem + dzisiaj rano, lufa i wszystkie dziwne mechanizmy z nią związane, robiłem tylko ze zdjęć plastikowych modeli więc może odbiegać od oryginału i to znacznie:) Jeszcze nie ma wszystkich detali,ale sie robią:p Gavreelfajnie sie czyta takie komentarze,dzięki:)
t0m3k Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 swietna pracka, naprawde podziwiam za szczegolowosc. napisz w czym modelujesz i wrzuc pare siatek.
Gavreel Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Sasasasasa... mniam armatka, mniam... a teraz już możesz się przyznać że pracujesz w fabryce takowych pojazdów i że coś wisi w powietrzu :P Pewno sami konstruktorzy, patrząc na twoją robotę by się ździwili ile szczegółów ma ta maszyna. Respect!
Bombel Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 t0m3k modeluje w modo,wcześniej w Lightwave i to w nim powstała część leosia, ale potem sie przesiadłem na modo:) W następnym upie model już pewnie będzie skończony, a póki co takie coś wrzucam:) I siateczki,mało widać, jak ktoś chce to niech napisze jakiej części chciałby zobaczyć siatke to wrzuce:) Pozdrawiam:*
Mr Pank Napisano 22 Luty 2007 Napisano 22 Luty 2007 Może się myle ale czy zawieszenie nie powinno wyglądać trochę inaczej http://www.slatersplastikard.com/images/slaters%20wagon%20&%20locomotive%207051_copy.jpg hmmm Chociaż pod dużym ciężarem mogło by się wyprostować. Co do reszty to bardzo dobra pozdr..
Bombel Napisano 22 Luty 2007 Autor Napisano 22 Luty 2007 Gavreel no miałem wrzucić na imageshack,ale cały dzień nie działa,jak chce coś zuploadować to mnie wywala bo serwer przeciążony :[ nie mam pojęcia dlaczego nie wyświatla Ci obrazków z xs.to :| może twoja masońska przeglądarka blokuje ;) Ania dzięki :) Mr Pank na zdjęciach leosia są albo proste albo bardzo nieznacznie wygięte,ale tego chyba nie ma co poprawiać bo tylko z bliska jest to wygięcie zauważalne,może wyprostowały się pod ciężaram,bo to jednek kawał żelastwa:) http://www.one35th.com/model/k5/mboyd/leopoldmb_11.jpg Ps.Im mniej zostało do wymodelowanie tym bardziej mi sie nie chce,chyba za dużo wolnego czasu mam:/
Gość Raffaello Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 No muszę przyznać że detalami powalasz, ciągnij dalej ten wagonik, i nie czaruj nam tu że masz za dużo czasu wolnego bo ci w to nie uwierzę ;-))) zawsze pod koniec projektu przychodzi te najgorsze zniechęcenie i chciało by się coś innego już zacząć, moja rada - to zacznij dłubać a do tego projektu szybko wrócisz z nowymi siłami pozdrawiam
peter_f Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Piekny Leopold!!! Nie mogę się doczekać finalnego obrazu! Wymiatasz, Stary!
Bombel Napisano 21 Kwiecień 2007 Autor Napisano 21 Kwiecień 2007 Model jest skończony, wrzuciłem nawet do finished ale ktoś skasował:/ więc wrzucam jeszcze raz tutaj.Teksturek raczej nie zrobie, albo za kilka miesięcy dopiero jak będę mógl znowu patrzeć na ten model:P C&C ar łelkam :P
Gavreel Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Ohhhhhhhh... BOSSSSKO :) nareszcie wrociles. Ja Ci dam za kilka miesiecy, ja Ci dam- zabieraj mi sie za to natychmiast ;P Tylko lufa ma takie jakby prazki (moze to zamierzone?). Edit: kilku zolnierzy bym przy tym widzial xD
Coruscant Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Piękny model. Niewiem dlaczego, może to jakiś fetysz ale lubie modele bez tekstur dlatego uważam że jest naprawdę exxxxxtra :). BTW. Czy ten wagon jeździ tylko na 1 parze torów??? Bo coś mi się wydaje że nie bardzo, bo skoro tak to w te drzwi to najwyżej kot by się zmieścił :)
mrkrzysiek Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 model bardzo ładny, czekam na textury.
Bombel Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 dzięki chłopaki:) Gavreel prążki na lufie to babol jakiś,wyszło przy renderowaniu, a nie miałem cierpliwości żeby czekać drugi raz:P Coruscant no na jednej parze torów sobie śmiga:P a te drzwi to chyba nawet nie do wchodzenia są bo w oryginale też takie małe. pozdro i komentujcie ludzie :)
Rekomendowane odpowiedzi