Napisano 17 Sierpień 200618 l Takie coś zacząłem:http://trumpeter.cool.ne.jp/newitem/k5/40.jpg Na razie mam prawie skończone podwozie wagonu: Cholera, nigdy nie wiem jak zacząć wątek :/ :D
Napisano 17 Sierpień 200618 l No poki co niezle ci idzie :D Lubie taki machiny ;) Ale wojny nie lubie...
Napisano 17 Sierpień 200618 l fulwypas jak utrzymasz taki poziom detalu :O i jak teksturki beda na tym samym poziomie :)
Napisano 18 Sierpień 200618 l Bardzo ładnie. Chyba będę tu często gościł. Jak możesz to pokaż siatexa. Ile zajął Ci modeling tego co na renderze?
Napisano 18 Sierpień 200618 l no prosze, zapowiada się bardzo ciekawie, detale są super, tylko tak dalej !
Napisano 23 Sierpień 200618 l Ostatnio mamy wysyp samochodów wiec przydałoby się coś innego - Booombel pokaż jakieś postępy.
Napisano 23 Sierpień 200618 l ehhh - robisz to, co ja kiedyś chciałem zrobić.... ...ale kibicuje bo jak na razie idzie nieźle
Napisano 29 Sierpień 200618 l Autor Obiecuję dawać częściej updaty:) Dzisiaj wkońcu miałem troche czasu na moedling i oto co z tego wyszło: link bo rozdziałka duża:)
Napisano 30 Sierpień 200618 l No nareszcie. Modeling bardzo mi się podoba. Masz dokładne bluprinty/foto czy te bebechy z przodu to domysły? Bo ładnie to wyszło.
Napisano 4 Wrzesień 200618 l Autor Mały apdejt,coś mi to powoli idzie:( Komentujcie i zjedźcie mnie jak trzeba;)
Napisano 4 Wrzesień 200618 l Jedyne za co mogę ja Cię zjechać to mała częstotliwość updatów ;-) Bo do niczego innego nie moge się przyczepić
Napisano 4 Wrzesień 200618 l Tak jak moj kielecki Ziom prawi-> do tego mozna sie tylko przyczepic:)good work
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Autor Mało czasu mam na modelowanie teraz ,ale wrzucam malego up'a żeby pokażać że nadal dłubie Leosia:)
Napisano 29 Wrzesień 200618 l jest jednak więcej wariatów na tym swiecie...w pozytywnym znaczeniu...ładnie:)
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Super. Cieszy mnie że nie zapomniałeś :-) A masz juz pomysł na scenkę? (bo o medel nie ma co się martwić)
Napisano 1 Październik 200618 l NO tak już mamy przejazd kolejowy tu Leopold zostaje tylko razem do jednej scenki i mamy gotowca :D
Napisano 2 Październik 200618 l jak narazie świetnie Ci Booombel idzie nie ma się kompletnie do czego przyczepić, mam pytanie z jakich referków to robisz ??
Napisano 13 Luty 200718 l Autor No to.......... ehm ehm....:P Postanowiłem w końcu skończyć to cacko,właśnie zaczęły mi się ferie i myślę że w te 2 tygodnie zdążę chociaż wymodelować całość. Wagony są już skończone: Pozdro:)
Napisano 14 Luty 200718 l Mam takie pytanie, korzystasz z jakichś blueprintów, czy jedziesz z głowy + jakieś referki? Dla mnie wygląda to jak modeling z blueprintów, nie widziałem nigdy takich szczegółów "z głowy". Bardzo ładnie się model zapowiadał i taki też będzie. Kończ to chłopie, kończ i bierz się za tekstury:> W ferię się wyrobisz.
Napisano 14 Luty 200718 l Piękny Leopold, super modelujesz!!! Ciekaw jestem jakie będzie przeznaczenie tego modelu - obraz, animacja? W każdym razie super!!! Też szykuję się do modelowania pociągu, właściwie lokomotywy (mojej ulubionej - NYC Hudson 4-6-4).
Napisano 16 Luty 200718 l Autor No to up ,przez ostatnie dni się opierdzialałem ,ale od wczoraj wziąłem się za robotę:) To park amunicyjny jest czy jakoś tak, brakuje jeszcze dźwigu,wózka i szyn na górze. ..:: 3D XTREME ::.., ferni dzięki:) Gedeon Mam tylko rzut od boku i to słabej jakości, zrobiłem na jego podstawie tylko kilka boxów żeby uchwycić proporcje:) mam też mase fotek i z nich robie detale. peter_fFajnie że Ci się podoba,nie wiem jeszcze co z tym zrobie ale najprawdopodobniej będzie still jakiś bo żeby to zaanimować to przydałaby się jakaś renderfarma ;] GavreelSpróbuj przeglądnąć jakąś inną przeglądarką,inni nie mają takiego problemu więc myślę że to od twojej strony coś nawaliło. SoAd może trodno uwierzyć ale ma to jakieś 150 000 poly obecnie, z tym że renderują się jakieś 3 miliony:D,dzięki za komentarz:) Pozdrawiam. Ps.w życiu takiego długiego posta nie napisałem ;) ,aha i komentujcie jak Wam się chce:D
Napisano 16 Luty 200718 l Nie wchodzą mi nowe obrazki :( a tak bardzo bym chciał zobaczyć co wyskrobałeś...
Napisano 16 Luty 200718 l Autor Specjalnie dla Ciebie wrzuciłem na imageshack.us :) mam nadziej że teraz ok;]
Napisano 17 Luty 200718 l O żeszzzzzzki... ziemne! Ciary mnie przeszły, i to dosłownie :D Mogłeś nie wstawiać bo mało co zawału dostałem! Nie no, szczegół mógłby powalić nawet dorodne bawoły. To będzie mój czarny koń, a jak spartolisz sprawę to znajdziesz się na mojej czarnej liście. Powodzenia... PS. Dzięki, za wstawke na imageshacka specjalnie dla mnie :) A tak na marginesie chciałem Leopolda w speed sesji modelować ale czasu nie mam za wiele i na zbieraniu referek się skończyło :|
Napisano 17 Luty 200718 l nono wdidac ze lubisz dokladnosc i to dobze powodzenia i czekamm na dlasza kontynuacje
Napisano 19 Luty 200718 l Autor No to taki mini up ,to to co udało mi się zrobić wczoraj wieczorem + dzisiaj rano, lufa i wszystkie dziwne mechanizmy z nią związane, robiłem tylko ze zdjęć plastikowych modeli więc może odbiegać od oryginału i to znacznie:) Jeszcze nie ma wszystkich detali,ale sie robią:p Gavreelfajnie sie czyta takie komentarze,dzięki:)
Napisano 19 Luty 200718 l swietna pracka, naprawde podziwiam za szczegolowosc. napisz w czym modelujesz i wrzuc pare siatek.
Napisano 19 Luty 200718 l Sasasasasa... mniam armatka, mniam... a teraz już możesz się przyznać że pracujesz w fabryce takowych pojazdów i że coś wisi w powietrzu :P Pewno sami konstruktorzy, patrząc na twoją robotę by się ździwili ile szczegółów ma ta maszyna. Respect!
Napisano 22 Luty 200718 l Autor t0m3k modeluje w modo,wcześniej w Lightwave i to w nim powstała część leosia, ale potem sie przesiadłem na modo:) W następnym upie model już pewnie będzie skończony, a póki co takie coś wrzucam:) I siateczki,mało widać, jak ktoś chce to niech napisze jakiej części chciałby zobaczyć siatke to wrzuce:) Pozdrawiam:*
Napisano 22 Luty 200718 l Może się myle ale czy zawieszenie nie powinno wyglądać trochę inaczej http://www.slatersplastikard.com/images/slaters%20wagon%20&%20locomotive%207051_copy.jpg hmmm Chociaż pod dużym ciężarem mogło by się wyprostować. Co do reszty to bardzo dobra pozdr..
Napisano 22 Luty 200718 l Autor Gavreel no miałem wrzucić na imageshack,ale cały dzień nie działa,jak chce coś zuploadować to mnie wywala bo serwer przeciążony :[ nie mam pojęcia dlaczego nie wyświatla Ci obrazków z xs.to :| może twoja masońska przeglądarka blokuje ;) Ania dzięki :) Mr Pank na zdjęciach leosia są albo proste albo bardzo nieznacznie wygięte,ale tego chyba nie ma co poprawiać bo tylko z bliska jest to wygięcie zauważalne,może wyprostowały się pod ciężaram,bo to jednek kawał żelastwa:) http://www.one35th.com/model/k5/mboyd/leopoldmb_11.jpg Ps.Im mniej zostało do wymodelowanie tym bardziej mi sie nie chce,chyba za dużo wolnego czasu mam:/
Napisano 23 Luty 200718 l No muszę przyznać że detalami powalasz, ciągnij dalej ten wagonik, i nie czaruj nam tu że masz za dużo czasu wolnego bo ci w to nie uwierzę ;-))) zawsze pod koniec projektu przychodzi te najgorsze zniechęcenie i chciało by się coś innego już zacząć, moja rada - to zacznij dłubać a do tego projektu szybko wrócisz z nowymi siłami pozdrawiam
Napisano 23 Luty 200718 l Piekny Leopold!!! Nie mogę się doczekać finalnego obrazu! Wymiatasz, Stary!
Napisano 21 Kwiecień 200717 l Autor Model jest skończony, wrzuciłem nawet do finished ale ktoś skasował:/ więc wrzucam jeszcze raz tutaj.Teksturek raczej nie zrobie, albo za kilka miesięcy dopiero jak będę mógl znowu patrzeć na ten model:P C&C ar łelkam :P
Napisano 21 Kwiecień 200717 l Ohhhhhhhh... BOSSSSKO :) nareszcie wrociles. Ja Ci dam za kilka miesiecy, ja Ci dam- zabieraj mi sie za to natychmiast ;P Tylko lufa ma takie jakby prazki (moze to zamierzone?). Edit: kilku zolnierzy bym przy tym widzial xD
Napisano 22 Kwiecień 200717 l Piękny model. Niewiem dlaczego, może to jakiś fetysz ale lubie modele bez tekstur dlatego uważam że jest naprawdę exxxxxtra :). BTW. Czy ten wagon jeździ tylko na 1 parze torów??? Bo coś mi się wydaje że nie bardzo, bo skoro tak to w te drzwi to najwyżej kot by się zmieścił :)
Napisano 22 Kwiecień 200717 l Autor dzięki chłopaki:) Gavreel prążki na lufie to babol jakiś,wyszło przy renderowaniu, a nie miałem cierpliwości żeby czekać drugi raz:P Coruscant no na jednej parze torów sobie śmiga:P a te drzwi to chyba nawet nie do wchodzenia są bo w oryginale też takie małe. pozdro i komentujcie ludzie :)