piksar Napisano 26 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2006 klawikord poprawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 26 Wrzesień 2006 Share Napisano 26 Wrzesień 2006 Klawisze wyszly dobrze, reszta materialo nieprzekonywujaca niestety... Planujesz jakas scenke? Gdzies tu sie doczytalem o jakis okularach obok itp. ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 ona na pewno kodowała takie litery jak ł, ś, ą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Kurcze, może to już jest czepialstwo, ale wg mnie lepiej wyglądaly szeryfowe literki na keyboardzie, jakoś szeryfówki kojażą mi się ze starszymi krojami pisma, a bezszeryfowe z www :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Potwierdzam słowa mirach'a.....mi tez ta czcionka nie pasuje....do takiego cudenka przydala by sie bardziej dystyngowana... tak jak Q w poprzedniej wersji! ps. udało sie poskładac referke? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2006 scenka może bedzie to jest oryginalny układ klawiatury - z polskimi znakami - robiona na zamówienie mojego dziadka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 nie doczytałem moze ale...czym render? genialne jak dla mnie...fotorealizmem wieje az miło...gratki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2006 render we wryju ten ostatni oświetlony tylko hdri eksperymenty trwają ----edit jaki parametr podkręcić, aby te odbicia były wyrażniejsze a szumy mniejsze? pewnie jakiś sample cośtam tylko które Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 no teraz klawiaturka wyglada pysznie!!nie wiem czy warto narzekac na ten chromik....czy nie milej bedize jak klawisze beda czarne!ciekawi mnie jak roziwiazesz tasme barwiacą....wydaje mi sie ze sie z tym pomęczysz troche zeby sie nie zlewało z wałkiem! IMO na rolkach powinno byc wlasnie troche tasmy...teraz wyglada jak by tasma byla od konca do konca!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 w opcjach lightow :) hehe chyba :D fajnie ci to wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2006 jeszcze tył i spać, z tyłu jeszcze dużo roboty' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 ----edit jaki parametr podkręcić, aby te odbicia były wyrażniejsze a szumy mniejsze? pewnie jakiś sample cośtam tylko które rQMC sampler. Wartości domyślne to adaptive amount 0.85 i noise threshold 0,02. Zmniejszając je - polepszysz wygląd/wydłużysz czas renderingu. Sample multiplayer - można zwiększyć, ale ja preferuje zwiększać sample w poszczególnych materiałach. Dobre do finalnego renderingu. Ładna maszyna btw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 tak jak zawsze bardzo ładny model dożo szczegułów czyli kawał dobrej roboty Subdivs zwiększ w materiale vraya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 28 Wrzesień 2006 Share Napisano 28 Wrzesień 2006 model charakterystyczny dla pikSara ;) szczegółowo i estetycznie. Tak trzymać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 serwus :) Piksar - bardzo fajnie Ci to wychodzi. Podoba mi sie bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 próba scenki pt: "Trzy dekady........" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 fajoskie :) te żółte refleksy mi tylko oczy przesuwają niepotrzebnie , ale ogólnie cool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Świetny pomysł... opracuj nad renderem i będzie malina :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość remikwroc Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Scenka ładna !!!! Kiedy koniec maszynki tak orientacyjnie:))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Jak dla mnie, ta maszyna lepiej by sie prezentowala przykurzona na jakims poobijanym biurku przed oknem np. Ale Twoj pomysl tez jest ciekawy, czekam na EL Grande Finale! ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Dorób do tego jeszcze jakiegoś dziadunia PETa lub przynajmniej spectruma, będziesz miał całą ewolucję ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 próby z samplingiem materiałów model laptopa niezbyt rewelacyjny, to w zasadzie był speed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Rzeczywiście klawiaturka laptopa troszkę prostokątna, ale skoro to tylko tło dla maszynki, to się nie czepiam ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftrampkach Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 łaaadnie, sama maszynka wypas chromy troche dziwne - nie wiem czemu ale nie "siedza" z reszta materialow... ale cala reszta fotograficzna. ps. - a HDRI na tym renderze z kompletem za mocno nie daje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 6 Październik 2006 Autor Share Napisano 6 Październik 2006 dopiero po zakonczeniu renderu zobaczylem ze mi sie material skaszanił (za wałkiem) jutro poprawie co nie co poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 coraz ładniej :) do poprawy sampling metalu i podłoża ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 Baaardzo laaadnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 7 Październik 2006 Autor Share Napisano 7 Październik 2006 jeszcze jeden po 25 próbnych renderach materiał ksiażki(uprzedzam komentarz) ma wysoki sampling ale lekki bump Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 bardzo ładnie kilka uwag: materiał stołu jest za bardzo rozmazany, materiał obudowy maszyny wygląda zbyt nowocześnie/czysto, trochę psuje to efekt ogólny, dałabym jakieś nieregularności, zadrapania czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 fajnie to wszystko wyglada..., troche zegar uciales;) , hmm ten shader czarny na maszynie wyglada troche jak plastik takie maszyny to chyba metalowe raczej byly, jak sie myle to mnie popraw;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 7 Październik 2006 Share Napisano 7 Październik 2006 ladnie, nawet bardzo... Na Twoim miejscu poszezylbym kadr, dodal sciane z oknem w tle i jakas niemrawa pogode na zewnatrz...;] Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 rozpędziłem się, zaczęło się od jednogo klawisza, skończy na całym pokoju edit------------- mały updacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Model maszynki bdb, może obniż troche kamerę, ale target niech taki jak jest zostanie, fajnie by wyglądała scenka nocna z jakąś taką lampką ala prawnik, klimacik super by się zrobił. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 tyyyy, tyyyyyyyyyyy! parapet mi ukradłeś :D tak btw to pod tym parapetem nie ma cienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 trochę plastikowe to i zbyt idealnie poukladane , zrób bałagan! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 stół by lepjej wygłądał gdyby miał słoje na blacie obrócone o 90 st. ta maszyna nie pasuje do plastykowego parapetu! do okien plastykowych też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 zaburz troche ta symetrie, wszystko jest poukladane bardzo rowno, a przez to calosc staje sie nienaturalna, tak jak Ania mowila lepiej by bylo gdyby sloje byly poprzecznie a nie tak jak sa teraz, moze wstaw do tej maszyny jakas pol zapisana kartke, mozesz tez troche takich kartek porozrzucac obok;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 nie cierpie tekstur, nie umiem, wkur......... mnie to bałagan zrobię później, narazie dorabiam detale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Wiecej okna i za oknem wiecej deszczu... I okno nie z PCV tylko stare, drewniane.... Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 Piksar jesteś szalony...zazdroszczę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 Ladnie sie to wszystko komponuje. Tylko blat jakby nie z drewna - taki za gladki. Moglbys go troche "postarzec" - scenka nabrala by innego klimatu. No i przydalo by sie jakies fajne oswietlenie :) No i ... podoba mi sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Październik 2006 Autor Share Napisano 9 Październik 2006 słoje obrócone tekstura zmieniona mebla- więcej nie wycisne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 Wszystko pięknie ale parapet i okno psują klimat - dałbyś coś w wieku maszynki, najlepiej jeszcze biblioteczną lampę z zielonym abażurem, a na scianach drewnianą boazerię - ale to moja wizja, a wątek jest twój, więc nie przejmuj się za bardzo moim marudzeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 gazeta za maszyną rox :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 22 Październik 2006 Autor Share Napisano 22 Październik 2006 nie umarło zgodnie z sugestiami okno w starym stylu, słabo widać okucia bo nie potrafie zrobić dobrego materiału http://images3.fotosik.pl/213/266fcb2a589859f2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 22 Październik 2006 Share Napisano 22 Październik 2006 Bardzo ładnie. Teraz o wiele lepiej niż poprzednio. Światło odbijające się od blatu stołu nadaje dużego realizmu. Okno i parapet po prostu świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 22 Październik 2006 Share Napisano 22 Październik 2006 okno z parapetem bardzo ładnie wyszły, czemu nam wciskasz że nie potrafisz teksturować? blat mi się dalej specjalnie nie podoba, za bardzo się błyszczy, trochę jak plastikowy imitat drewna, ja bym go zrobiła w podobnym stylu co okno, trochę porysowany, poobijany. nie stawiaj objektów tak idealnie równolegle do stołu, przekręć lekko. maszynę bym przesunęła 10-20 cm w stronę okna, bo niewygodnie się pisze jak jest tak blisko brzegu, nie ma gdzie oprzeć rąk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 22 Październik 2006 Share Napisano 22 Październik 2006 serwus Piksar :) dajesz rade :). Przydałby sie tam jakiś bałagan. Przedminity są sterylnie czyste. Może jakaś plama na ścianie zrobiłaby dobrze tej scenie ? ( a nie stanowiłoby to duzego problemu pewnie na blendingu w difuse zapodać jakiś syfek). Kolor książki tez troche mi sie nie popdoba - widziałbym raczej cos jasniejszego- ale za to zabrudzeniami. Generalnie jest fajnie , i widze że ostatnio sporo robisz. I tak trzymać ! pozdrawiam mocno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 22 Październik 2006 Autor Share Napisano 22 Październik 2006 dzięki za uwagi, większość zostanie wykorzystana, strasznie dużo czasu trace na eksperymenty z materiałami ale postanowiłem że się nauczę. Co można by dać po prawej stronie na ścianie ? Jakieś sugestie ? Pracuję nad modelem lampy na biurko. ps. plama na książce to efekt kompresji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 22 Październik 2006 Share Napisano 22 Październik 2006 serwus , Co można by dać po prawej stronie na ścianie ? Jakieś sugestie ? brud, jakies zacieki. A od strony modelingowej , to walnalbym jakis kabel, z takimi wtyczkami co jakic czas - na gwozdzik - do trzymania tego przy scianie. Ale kabel nieregularny, pogiety - a nie prosty, z cylindra. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi