Deviator Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 Tak jak piszesz lampka byłaby ładnym dodatkiem. Może Tiffaniego? Na ścianie powiesiłbym małą akwarelę i półkę z książkami. To jest pokój pisarza! W maszynę wkręciłbym papier częsciowo zapisany a obok kilka pogniecionych kartek. Czy otwarta szuflada nie jest zbyt jasna tuż pod blatem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 faine texturki z checia walna bym ta scenke Maxwellem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 Właśnie, to jest pracownia pisarza, a nie pokój w ruderze, więc za duo bałaganu nie powinno chyba być. Powinno być raczej w starym stylu, ale zadbane, podniszczone ale nie zabrudzone... Tak więc na ścianę dałbym jakiś obrazek w złoconej drewnianej ramie (też może być troszkę poodpryskiwana). Albo może jakiś stary zegar z kukułką? Albo postaw tam regał z książkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 Przyjemnie to wygląda. Coś mi nie pasuje z szufladami - jakby skala rączek, albo materiał... Sam nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 23 Październik 2006 Autor Share Napisano 23 Październik 2006 czy taki model lampy pasuje ? podstawa miała być granitowa ale cos nie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 ogul;nie cala scenka ladnie sie prezentuje tylko wywal ta lampke i wstaw jaka normalna moze takie z okraglym kloszem alko zmien kolor na jakis jednolity i obrazek na scianie jakis taki za ,,plaski,, wrzuc jaka tex chropowata na niego wkoncu blejtram tez ma jakas fakture ale za to maszyna rewelacyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Większość fajna, nawet bardzo - ale z obrazkiem coś nie tak, może właśnie brakuje mu faktury, a może jest po prostu za jasny, wygląda jak lustro, w którym odbija się ktoś z poza planu - takie mam wrażenie. Ale nie wiem jak to naprawić, może starczy go przyciemnić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Piksar ... obrazek dobry wybór - lubie holenderskie malarstwo. Blat jedynie bym zmienił bo wygląda jak płyta laminowana...:) żarówka sie swieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 Nice. nice pikSar :) Tylko ten obrazek jakos tak dziwnie na tej scianie wyglada nie wydaje wam sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y2d Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 super pokoik, pachnie podmalowana staroscia hehe jedyne co mi nie lezy to brzydka lampka i ten obrazek jakos dziwnie lewituje kolo tej sciany pozdrawiam aa i gazeta z binladenem nieostra ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 25 Październik 2006 Autor Share Napisano 25 Październik 2006 aa i gazeta z binladenem nieostra ;] właśnie, dlaczego tekstury są nieostre, obraz ma rozmiar bitmapy 800x600, gazetka podobnie, a jest nieostra ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 25 Październik 2006 Autor Share Napisano 25 Październik 2006 próba podejścia do nocnej sceny od razu mówie, że nie jest to pierwszy z brzegu render tylko efekt 20 innych prób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 i po co tyle szczegółów w tej pieknej maszynce skoro teraz to zabiles?nie podobac mi sie! wybacz!Bump na oknie sziwnie wyglada a sciana na rogu tak jak by ktos palcami plasteline wygniutł....pozatym nie pasuje mi to ze wszystko na biurku jest ladniutkie i czysciutkie a okno i parapet fuj... EDIT: moze i peknieta szyba to wyglada! ale jakas takas pixeloza powyłaziła!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 Fajnie wygląda:) 1.Dziwne refleksy na oknie 2.Lampa kijowo wygląda jakos tak za jasna jest,tak wogóle zmien klosz i podstawe lampy na okrągłą klosz też 3.więcej swiatła powinno padać na maszyne do pisania i na to co jest poza nią 4.Czy ten artykuł w gazecie musi mieć podobize jakiegos terorysty,zmiec wygląd teksturki gazety by wyglądała na taką starą jakie w ameryce sprzedawali podczs 2 wojny swiatowej czy teraz dam ci pare okładek w załączniku:) 5.Wsuń szuflade:P 6.Jakies takie dziwne zciemnienie w rogu sciany mysle ze powinno byc tak samo jak ta sciana za lampka;a wiec popraw to w rogu. 7.Obraz wydaje się jakby nie wysiał na scianie tylko lewitowal. 8.jedno ze zdjęć jest za bardzo jasne nic nie widać co na nim jest,a skolei na drugim wszystko widać dobrze to z dzieckiem;) Okej już mysle ze to wszystko co chciałem powiedzieć powodzenia przy poprawkach.Pozdro;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 25 Październik 2006 Autor Share Napisano 25 Październik 2006 dzięki za komenty, ale czy nie wydaje się Wam że zniekształcający refleks na oknie jest ciekawy ? Coś a`la pęknięta szyba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deviator Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 Czasem sobie myślę, że głupio tak krytykować skoro samemu nie wrzucam ale skoro nie jestem politykiem a psioczyc na nich mogę to dlaczego nie podzielić się z własnymi uwagami tutaj? Reflex pękniętej szyby to dobry pomysł, mnie natomiast bardziej dziwi schodkowość w górnej części tego refleksu. Według mnie oprawka okularów jest nazbyt jasna jak na zacienione położenie. Lampa: wiem co w niej nie gra. Taka jasna lampa powinna wyglądać jak HDR z Half-Life2 Lost Coast mianowicie patrząc na lampę nie powinno się widzieć jej wzorów tak ostro. Światło powinno ulegać dyfrakcji na granicy jasne-ciemne. Osobiście nie wiem jak to uzyskać ale skoro karty graficzne robią to kilkadziesąt razy na sekundę... Obraz: wyraźnie coś nie gra. Wygląda jakby przepuszczał światło a na styku ramy ze ścianą ta ostatnia jest mocno oświetlona a rama totalnie ciemna. Ogólnie podoba mi się. Sama maszyna i obecne oświetlenie to już fotografia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 kadr, kadr i jeszcze raz kadr...leży. Zastanów się co chcesz w tej scence najbardziej pokazać, czy okno i lampę czy maszynę ? Zepchnąłeś model nad którym nasiedziałeś się najwięcej gdzieś koło dolnej krawędzi obrazka. Ciężar kompozycji przeniósł się w lewy-dolny róg a prawy-górny to jedna wieka jasna plama, wszystko "leci" w lewo, brakuje równowagi. Trzecia sprawa to światełko, doświetlił bym jeszcze jakimś chłodniejszym światłem bardziej zza kamery a to nieco ocieplił i osłabił (delikatnie) Wydobędziesz wtedy więcej detali z maszyny, można by też zadziałać głębią ostrości. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Październik 2006 Autor Share Napisano 29 Październik 2006 efekt kolejnych prób potrzebuję materiał na firanę, 2 mb biurko spróbuję postarzyć, maszynę też (jakoś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deviator Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Firana faktycznie nawala bo mam wrażenie, że teraz załamuje światło jak soczewka. Lampka wygląda moim skromnym zdaniem naturalniej niestety poprzedni kadr wprowadzał taką ciepłą intymną atmosferę późnego wieczora a ten stara się wszystko pokazać. Prawda jest taka, że nie zadowolisz wszystkich. Trudno powiedzieć czy lepszy jest kompromis który każdy zaakceptuje czy też jakaś bardziej konkretna wizja którą część pokocha a część zmiesza z błockiem. Z doswiadczenia okularnika podpowiadam: okulary kładę (jeżeli nie składam) ZAWSZE do góry "nogami" ponieważ są wtedy znacznie bardziej stabilne. A gdybyś tak wrzucił to na maxwella? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 o, lampka teraz dużo lepiej. obraz powinien pod sobą robić lekki cień, wtedy nie wyglądałby jak z innej bajki. często obrazy odstają lekko od ściany, opierając się tylko dolnym kantem. firanę bym zrobiła lekko zżółkniętą, bo teraz to okno to taka duża biała plama, nie pasuje kolorystycznie do reszty. a może by tak dać jakiś kwiatek na parapet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 To rzes teraz dowalil piksar z ta firanka wyglada jak by byla sztuczna, a no i swiatlo dalej jakos tak nawala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Witam!! no super !! w takim tepie to niedlugo w zlotej galerii sie znajdziesz :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Październik 2006 Autor Share Napisano 30 Październik 2006 ponownie dzieki za komentarze, często obrazy odstają lekko od ściany, opierając się tylko dolnym kantem. w poprzednch renderach tak było to ktoś napisał że obraz odstaje od ściany, ale chyba do tego wrócę. To rzes teraz dowalil piksar z ta firanka wyglada jak by byla sztuczna, a no i swiatlo dalej jakos tak nawala. tu też racja, tylko jak zrobić realistyczną ? Firana faktycznie nawala bo mam wrażenie, że teraz załamuje światło jak soczewka. zapomniałem ustawić IOR na 0 ale naszczęście anouk był czujny i mi podpowiedział, poźniej ustawię kwiatek by się przydał, ale nie wiem jak go zrobić, ale zrobi się. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 kwiatek - wymodeluj łodygę, zrób kilka listków (plane, cienki shell modifier, i jakaś opacity map z diffuse), i rozrzuć listki po łodydzie parrayem albo scatterem albo jakoś pflow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Niech sprobuje pogrzebac z simclothem ale nie na odwal sie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 modelling jak zwykle łądnie ale klimat... pokusiłem się o drobny retusz w PS tak, żeby zobrazować klimat jaki imo powinen się unosić z tego renderka: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Sorry za jakosc oznaczen na zdjeciu;] Dobra to zaczne pokazywac ci pierwsze bledy; 1.Obraz dodaj do niego trochę bumpa zeby wygladal jakby byl malowany 2.Zmien wyglad zdjec na biurku musza byc czarnobiale dam ci przyklady na zalaczniku; 3.Wogóle wygląd lampy tutaj nie pasuje jest po prostu brzydka, a kolor swiatla powinienen byc troche żoltawy. 4.Zmien kolor sciany te wszystkie slady zniszczenia sa po prostu dobre. 5.Za oknem daj jakies swiatlo latarni czy cos bedzie wtedy lepiej wygladac najlepiej zeby to byl obrazekw nocy z taka staroswiecka latarnia. -Na ostatek dodaj troche matu na maszyne:) Pozdro i powodzenia zycze w dalszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Październik 2006 Autor Share Napisano 30 Październik 2006 lol, ale tematów do poprawy, ale to dobrze czas sie z tym zmierzyc inna lampa, materiał klosza niedopracowany jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 o! lampa wreszcie jak dla mnie w klimacie, doswietlisz jeszcze scenke odrobine? bo tak jak teraz troszke za ciemno.....jak dla mnie tylko jasniej odrobine swiatło i klosz lampki doszlifować a bedzie super!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 w dalszym ciągu dopominam się żebyś popracował nad kadrem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 to coś za oknem nie pasuje (zła perspektywa i za bardzo odciąga wzrok od tego co w środku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Piekna i szczegółowa maszyna zgineła pod natłokiem brudu i dziwnych niepotrzenbnych rzeczy!!:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 Zgadzam się w Bruneq'iem przecież maszyna jest taka szczegółowa, spróbuj to jakoś ukazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 7 Listopad 2006 Share Napisano 7 Listopad 2006 zgadzam sie z Adernim... i lol jaki widoczek za oknem :D piksar...taki model a taki zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 widok za oknem to o ile sie nie myle nasz piekny ryneczek :) a mi sie sciana nie podoba... jak stac kogos na pozlacany zegar ze integrowanymi automatycznymi podstawkami na dlugopis i pioro, to chyba stac go tez zeby chlasnac jakas tapete na sciane, a nie w odrapanych scianach mnieszkac i pisac i pod lampa siedziec! :) lampa ladna :) aha, bym zapomnial maszyna do pisania jakas do kitu zrobilbys nowa :D:D:D joke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Może warto się zastanowić nad kadrem lekko znad biurka gdzie maszynę oczywiście zobaczymy na pierwszym planie wraz z jej wspomnianym wcześniej detalem, gdzie drugi plan będzie widokiem okna z rozgwieżdżonym nocnym niebem(?) Czyli de facto - scenka nocna. Firanka do wymiany i bump na ścianie moim zdaniem za duży. Wydaje się jakby warstwa farby i tynku miała w okolicach 1cm grubości. Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 19 Listopad 2006 Autor Share Napisano 19 Listopad 2006 inny kadr, czy lepszy to chciałbym od Was usłyszeć albo taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 Matowo trochę, mały kontrast, ale to można podreperować w PS. Kadry całkiem niczego sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 2gi lepszy..ale zamknij szuflade!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 jak dla mnie to doskonałe ! 2 kadr lepszy chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 konkurs znajdz 10 różnic. Niema książki na drugim:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 drugi kadr lepszy, ale pierwszy też niczego sobie. Tą zieleń na lampce mógłbyś przyciemnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 jest na 99% super jeszecz troche ciepłych kolorów brakuje... ale i tak podziwiem Ciebie rodzina na karku a ty siedzisz przed kompem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Nie wiem czemu ale kaloryfer (uwielbiam to slowo) sie mi najbardziej podoba ;P A tak serio to caloksztalt pracki jest wporzasiu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Bardzo ladnie piksarku. Pomecz jeszcze niektore elementy ;) I mean, lampka for instance ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi