SWRSC Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Witam, Przedstawiam wizualizację salonu pensjonatu "Warszawianka" (exteriory byly wczesniej). Modele sofy, mebli, stoliczka z lampka wymodelował nasz kochany MaGuu :* [klaps] Pozdrawiam, SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 NO NO, troszkę płaskie wydaje się to co za oknem, ale to nie istotny detal. Ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 tło za oknem psuje ten widoczek. za bardzo przyciąga uwagę. Ogólnie to jakoś ubogo w tym pokoju, może coś w oknach daj, jakieś rolety, ekrany przeciwsłoneczne. ta pustka nad telewizorem kłuje w oko. ten brąz z zielenią jakoś mi nie leży. może inny odcień zieleni. światło ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Bardzo ładna biało-zielona kolorystka, a widoka za oknem zarąbisty. Siwy ma trochę racji z tymi roletami, telewizor dałbym troszeczkę wyżej i jeszcze pilot by się przydał. Ogulnie to praca jest spoko ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 dywan słaby, przepalony balkon też, poza tym nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 ładnie bez rewelacyji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Coś dziwny ten dywan. i wydać że widok za oknem był dodawany po renderku. reszta no.. poprawna. bez zachwytu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Witam:) Bardzo udana kolorystyka. Mebelki tez sa fajne. Ogolnie bardzo ladnie. Psuje widok ucieta donica po lewej stronie, widok za oknem, deczko przypalony balkonik i dywan. Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Ps mam dwa pytanka: Podasz ustawienie swiatelkek i renderka? Drugie pytanko sie tyczy polaczenia naroza obicia sofy. Jak takie cos zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 patrzę sobie i myśle... to mental? or what? bo ładnie wygląda lecz jak zwykle khem.. khem.. kilka uwag ode mnie: za czysto i za sterylnie w oświetleniu. brakuje charakterystycznych przepaleń które powinny powstać przy pomiarze ekspozycji na jasność pomieszczenia. biel też nie jest idealną bielą, a szkoda, bo po krótkiej zabawie w PS da się wyciągnąć całkiem niezły odcień na ścianie. inna rzecz to same meble i ich nasycenie względem ścian. delikatnie podbić kontrast na drewnie i ciemnych partiach skóry i od razu pokój ożywa. zdjąć jeszcze tylko o jakieś 14 stopni saturację, rozjaśnić widok za oknem i wuala :] ogólnie: tehnicznie jest super (brak plam GI, jednolite miłe w odbiorze światełko i cienie), ale klimat całego pomieszczenia jest jakby prosto z maxa. brakuje mi tutaj Photoshopowych zabaw z kontrastem i jasnością, przez co cały render wychodzi trochę mdło i jednolicie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Nom, kolorki nie zachwycają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 hm.. fajna lecz skromna.. żadnych ciekawych detali.. no i dywan mi się pierwszy w oczy rzucił.. .. coś z nim nie tak . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 12 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2006 wszystkim wielkie thx za uwagi :) siwy - ja iwem, ze uwielbiasz pelne wnetrza z ogromna iloscia szpargalow, podziwiam Ci zawsze za Twoje wizki, ale ja niestety w tej wizce nie mialem mozliwosci "zagracenia" - klient Z-Brush - co do ustawień światła: vRay Sun + SKy, physical camera. w sunie praktycznie nic nie zmienialem, dostraolem tylko kamere. Jeśli chodzi o siolniki GI: QMC + LC, samplowanie qmc na 32, lC na 800 co do modelu sofy to pytania kieruj do MaGuu :* no i wreszcie Tweety - niestetu znowu vRyj, ja się cały czas czaję na wizke z Mentala ale praca na razie nie pozwala - o obietnicy caly czas pamiętam, nie pękaj zrobie w mentalu cos w koncu :) czysto i sterylnie bez przepaleń - i tu znowu, wymogi klienta. Wnętrze ma oddawać maksymalny minimalizm. A jak są zbyt białe ściany to też nie lubie - zawsze w PS dodaje delikatnie cieplych tonow. Co do kontrastu to masz racje, jeśli przyjdzie mi przymus ponownej zabawy z ta wizką to masz na bank wprowadzone Twoje uwagi. No chyba że chcesz pokazać "Twoją wersję", nie mam oczywiście nic przeciwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Wnętrze ma oddawać maksymalny minimalizm co to znaczy? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 12 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2006 to znaczy że klient nie chciał szpargalow oraz kwadratowe meble Komuś :* Oczywiście maksymalny w sensie tego wystroju wnętrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 no ładna nawet, widać minimalizm :) ale jak dla mnie to kontakt wymiata :) ale tak materiały niektóre mi się nie podobają no i AA jakoś dziwnie wygląda miejscami, ale i tak plus za całokształt:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedistef Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Niezłe, niezłę, tło pasuje do wnętrza, brąz do zielonego... Nie wiem czego się czepiacie... No jedyna sprawa to ta pustka... zbyt dużo białego, nie pasuje do tych wiosennych kolorów... (znaczy pasuje, ale nie w takich ilościach - przydałby się jakiś kwiatek czy jakaś inna taka ozdoba w to miejsce nad telewizorem...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 Ha za to modeli nikt sie nie czepia :D RZĄDZE ! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 12 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2006 mrkrzysiek - WTF? ty masz jakies rentgeny w oczach? kontakt jest, ale nie widac go, jest za meblami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 jescze jedno: poduszki mi się nie podobają. modelling sofy też jakoś jakoś podupadł... ;] SWRSC: check your PM box :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 swietne ;) te "lampki" ;) na suficie mistrzostwo chybla lepiej sie juz nie da :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 dostałem pozwolenie więc ładuję swoją wersję zgodną mniej więcej w tym co wyżej napisałem: http://images1.fotosik.pl/170/62ff98482ae5a2a0.jpg co prawda trochę za bardzo przejarałem przy oknie ale niestety tak to by wyglądało gdyby ktokolwiek chciał focić w takim pomieszczeniu aparatem fotograficznym :] kadr jaki zastosował SWRSC to wymóg klienta więc raczej nie powinno być zmian, niemniej jednka tak ja bym to widział. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 12 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2006 buzi :* Twoja ladniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 poduszki mi się nie podobają. modelling sofy też jakoś jakoś podupadł... ;] Sam jesteś brzydki :P Drugie pytanko sie tyczy polaczenia naroza obicia sofy. Jak takie cos zrobic? Nie za bardzo rozumiem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 chodzi o ten splajn lecący po krawędzi. no, pochwal się :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Wrzesień 2006 Share Napisano 12 Wrzesień 2006 a co kome Ty też nie wiesz jak to zrobić? :D z-Brush zapraszam na gg bo to sporo tłumaczenia :P 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 Witam ponownie. Apropos uwag Tweety`ego i jego renderka to przyznam, ze bede bronic oryginalu. Przede wszystkim rzuca sie mgla na szybie. Poniewaz nie znam sie jeszcze na Sun& Sky wiec moze to efekt przeswietlenia. Kopia ma bardziej wyblakle kolory, zwlaszcza na sofie i donicy z patykami. Owszem, przypomina swiatlo stworzone lampa blyskowa i pewnie bylo by super, gdyby na zewnatrz ponaowal polmrok, plus moze jakies zaluzje nie do konca zamkniete oczywiscie. Ehhh no coz, moge sobie tylko pofilozofowac tylko bo sam pewnie bym skaszanil ;) Pozdrawiam. Maa Guu dziekuje!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 13 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2006 ee z-brush, ale to u mnie są bardziej wyblakłe kolory :) mgła za szyba to nie mgla oczywiscie - zrob fotke na okna a zobaczysz ze Tweety ma bardziej poprawny rezultat. U mnie widoczke niestety musi byc wyrazisty ze wzgledu na wymogi klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 ladnie jak zawsze zreszta :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 "mgła" jaka powstała na szybie to wynik mojego niewprawnego rozświetlenie i przepalenia widoku na zewnątrz. o wiele lepsze rezultaty można uzyskać po prostu robiąc tak przepaloną fotkę lub zastepując miejsce bitmapy z widokiem białym kolorem. co do lampy błyskowej: występuje tutaj inwersja gdyż w przypadku użycia lampy pierwszy plan winien być bardziej rozświeltony niż drugi, kolory bardziej soczyste a odbicia winny padać na wprost kamery. tutaj tylko rozświetliłem szarości, nasyciłem kolory i zdjąłem lekko saturację z całego obrazka. do tego doszło jeszcze tylko maskowanie podłogi i w trybie overlay (z opacity na 25) dobicie nasycenia kontrastem. taka jest moja wizja. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 13 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2006 no Twiti ma racje, ostateczna wersja do folio: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 no i jest nieźle :) ech... to twoje portfolio... coraz ładniej wygląda :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 13 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2006 thanks, ale podziękowania równiez należą sie dla: MaGuu | Max1989 | Cwieq | nielot007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 jak zawsze śliczniutko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 ja tam nie wiem co mam w oczach ale napewno niemam kurwików a kontakt ładny tyle wiem:) no i fajnie wygląda ta ostateczna wersja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drem Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 ladne ale tlo za oknem nie pasuje jakos do tego wszystkiego. za zywe jest:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 No ładniutko. Jak to ostateczna wersja to gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 serwus :) druga wersja fajniejsza :) .Bardzo przyjemnie to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 Trudno mówić o fotorealiźmie jeżeli wszystkie pracki ostanio są minimalistyczne. No ale jeżeli takie są trendy w architekturze i wystroju wnętrz to spoko... fajne rendery:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi