owca Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Proponuję żeby moderatorzy po usunięciu wątku informowali o tym autora. Bezmyślne i hamskie usuwanie prowadzi tylko do tego że autorzy bezskutecznie szukają wątku i tracą na tym czas.
piksar Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 popieram PS. popraw tytuł i posta bo strasznie kłuje w oczy
tweety Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Proponuję żeby moderatorzy po usunięciu wątku informowali o tym autora. jeśli autor w jakiś sposób naruszył regulamin, bądź w watku zrobił się gigantyczny OT to nie ma innego sposobu jak usunięcie lub zamknięcie tematu. Bezmyślne i hamskie usówanie prowadzi tylko do tego że autorzy bezskutecznie szukają wątku i tracą na tym czas. Bez przesady. Jak w wątku ktoś zadaje pytanie "jak zrobić, żeby blueprinty miały wyższa rozdzielczość" to wątek automatycznie powinien być skasowany. tak samo jak ktoś się pyta o to "jak zrobić pokój w 3ds max i wyrenderować w vrayu, żeby było ładnie". wątki kasowane to są najczęściej te w których autor wykazał się totalnym olewactwem i chce mieć odpowiedzi "tu i teraz" zamiast poszukać na forum lub ogólnie w sieci. są to też wątki w żaden sposób nie związane z CG (wolne dyskusje), oraz wątki w których ktoś wszczyna jałową dyskusję na temat usuwania watków :] imo to co się dzieje ostatnio na forum to i tak w miarę spokojne podejście do użytkowników. będąc na miejscu moderatora na pewno bez uzasadnienia skasowałbym wątek zawierający treści niezgodne z regulaminem bądź naruszający w jakikolwiek sposób porządek na forum. Pozdrawiam [++] i błagam: usunąć a nie usónąć
Destroyer Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 zgadzam sie że wątki trzeba usuwać ale jakieś automatyczne powiadomienie dla tych co sie wypowiadali przydło by sie, tak smo jak do wątków które które zostały pochłonięte przez inny wątek :)
Lis Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Popieram Ptasiora :D FAQ powinno być badziej rozwinięte o te najczęściej zadawane pytania. No i wątki w stylu "zniknęły mi strzałki" albo "mam obiekty jako boxy, help", czy inne namolne pytania powinny być automatycznie zabijane na samym początku.
Shogun 3D Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Lis ma rację: FAQ jest za mało rozbudowane.
tweety Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 no to panowie: do roboty. napisać do moderatorni jakie tematy sa potrzebne i opisać je w mini tutorialach :]
mirach Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Popieram Shoguna popierającego Lisa, ale pragne zauważyć ze wieksze FAQ zbyt wiele nie zmieni, nadal pojawiają się posty "moj blueprint jest rozmazany" pomimo tego że odpowiedź na to wisi na FAQ od wieków pozdrawiam Mirach
Lis Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 mirach-> No i właśnie tutaj powinni wkroczyć moderatorzy. Usunąć wątek i powiadomić usera że niestoruje się do regulaminu i dostaje warna. EDIT: Na naszym forum jest za dużo pobłażliwośći. Człowiek wierzący w istnienie cudownego programu DO IT! zakłada temat "Team" w którym rozpisuje jakim to niejst wonderfull Programisą i producentem.
Leru Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Panowie :) Czy zdajecie sobie sprawę ile postów i watków jest usuwanych ? ;)
Knysha Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Leru zdajemy sobie sprawe, Ty bestio forumowa ;> A zapytaj ile podpisow jest usuwanych xDDDD ;)
Vorek Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Panowie :) Czy zdajecie sobie sprawę ile postów i watków jest usuwanych ? ;) ostatnio stanowczo za mało ;]
tweety Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Panowie :) Czy zdajecie sobie sprawę ile postów i watków jest usuwanych ? ;) a co potrzebujesz pomocy? :>
illy Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Panowie :) Czy zdajecie sobie sprawę ile postów i watków jest usuwanych ? ;) yyyyyyyyyyy 4?
Destroyer Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 mam pomysł aby userzy z większym stażem powiedzmy 1000-1500 postów mieli opcje usuwania wątków jak ze 3 takie osoby uznają ten sam wątek za niepotrzebny to dopiero trafi do kosza moderatorzy już powoli nie wyrabiają :) takie mam wrażenie a czasami po prostu coś przegapią co wy na to? władza dla ludu ! :D
Vorek Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 no to już by była masakra do kwadratu a moderatorzy mieli by 3x więcej roboty
Leleń Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 nieee (choc nawet nie slyszalem o takim plugu do vb;p), moderatorzy robia swoje, userzy swoje.. bo jeszcze moze sie zdazyc sytuacja ze ktos wystawi fajna pracke na forum, ale ze go inni userzy nie lubia - to mu usuna temat, wow :p
tweety Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 mam pomysł aby userzy z większym stażem powiedzmy 1000-1500 postów mieli opcje usuwania wątków jeś.i już to by przeszło (co by byłobzdurą) to proponowałbym tą granicę przesunąć w stronę 4000-5000 albo uzależnić ją od punktów reputacji lub poziomu doświadczenia i obeznania użytkownika z CG. chociaż sam w sobie pomysł nie trafiony. jest inne rozwiązanie: po prostu grupa modów powinna poszerzyć się o nowe osoby :>
sikham Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Tweety czy masz już jakieś kandydatury ? ;) jakoś tak rok temu zacząłem wątek o meksyku albo saygonie ;) i po burzliwej rozmowie i parunastu bananach doszliśmy do wniosku że to zjawisko przejściowe zobaczymy jak bedzie tym razem czy syf sam z siebie przeminie ;)
hcpiter Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 fikołek pomysł denny :D duzo osob ma tyle postow i juz nie potrzeba było by modow a kazdy bił by sie o głupie posty zeby tylko dobic do limitu, poprostu jest za mało modow albo gdzies wyjechali na wakacje bo ostatnio zle sie dzieje na forum :/
illy Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 widze ze niektorym sie wladza marzy skoro juz proponujecie zeby userzy mieli ozliwosc kasowania watkow, postow to proponowałbym tą granicę przesunąć w stronę 4000-5000 albo uzależnić ją od punktów reputacji reputacja nie powinna miec zadnego znaczenia na tym forum, juz pisalem kiedys ze niektorzy wysylaja -rep za poglady osobiste
Leleń Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 no a niektorzy maja 3k postow za spam :> no taki joke, ale postcount tez nie powinien miec na NIC wplywu.
erwin Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 ...zle sie dzieje w spolecznosci max3d... :D :D
hcpiter Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 reputacja nie powinna miec zadnego znaczenia na tym forum, juz pisalem kiedys ze niektorzy wysylaja -rep za poglady osobiste Taa to i tak mało, zauwazyłem ostatnio ze niektorzy userzy sie sami o to upominają po nawet najmniejszej pomocy, byle co napiszą i tekst w stylu "jezeli pomogłem kliknij na wage pod moim nicku" miałem załozyc oddzielny wątek na ten temat ale jezeli juz o tym mowa to pisze :] Ogolnie przez punkty reputacji pomoc nie jest bezinteresowna i to denerwuje troszke :) Pozdrawiam
Destroyer Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 no dobra trochę chybiłem z pomysłem :D nawet bardzo ale dzięki waszym delikatnym sugestiom zrozumiałem błąd :) nowi moderatorzy to jednak lepszy i łatwiejszy w realizacji pomysł
illy Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 no a niektorzy maja 3k postow za spam :>milcz! :) ale postcount tez nie powinien miec na NIC wplywu.Naturalnie ze nie. bo jakbym nie pokasowal starych tematow, i leru nie spierniczyl czegos, to mialbym ponad 6k :D A tak naprawde, to wszyscy wiemy jakie osoby solidnie sie udzielaja na forum, jak i dla portalu. I na takiej zasadzie dziala rekrutacja moderatorow. Jak Adek uzna ze jest za mala ilosc. To orientuje sie kto udziela sie na korzysc forum itd itp. Po co userzy maja miec mozliwosc kasowania i edytowania. Zawsze jest report post Taa to i tak mało, zauwazyłem ostatnio ze niektorzy userzy sie sami o to upominają po nawet najmniejszej pomocy, byle co napiszą i tekst w stylu "jezeli pomogłem kliknij na wage pod moim nicku" miałem załozyc oddzielny wątek na ten temat ale jezeli juz o tym mowa to pisze :]wlasnie dlatego tez wrzucilem sobie to do sygnaturki, a co mi tam.
Leru Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Pytałem bo jakbyśmy każdemu userowi mieli wysłać PMkę z upomnieniem to napradę bardzo duuuuuuużo czy czasu na tym zeszło ;) Trzeba pisać posty na temat, tworzyć wątki... poprawne politycznie i uważać co się pisze. Moderatorzy też ludzie (wbrew powszechnie panującej opinii ;) ) Knysha -> o tak! o sygnaturach to już nie wspomnę ;)
piksar Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 sklonować Leru, PS. moderator musi mieć jakiś poważny nick (np.Leru) dlatego fikołek nie masz szans. Jak by to wyglądało - fikołek - moderator (lol) PS.2 w związku z ze zwększającą się liczbą durnych nowych wątków, ignorujmy je i tyle. A tu im głupszy wątek tym większa dyskusja wewnątrz.
Destroyer Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 a czy ja pisałem że chce byc moderatorem? bo nie chce mam kiepskie niestabilne połączenie do netu i nie szaleje, a po drugie leniwy jestem :)) i myślałem nad zmianą nicku na bardziej poważny np. Pan Fikołek :D od razu inaczej brzmi :D
Destroyer Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 hmmm... nawet lepiej, musze to przemyśleć :D :D :D
mirach Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Ja daje vote za Pan Fikołek, jeśli chcesz być trendy to możesz spróbować Mr.Fikołek, ale ja bym pozostał jednak przy Pan :)
RA Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Koleś z WF'u zawsze mówi do mnie "Fiki". :/ Zwierzyłem się...
Vorek Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Byście się wzieli za CG a nie pierdzielicie o głupotach ;)
maverick sheep Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 RA to prawie jak wyznanie gecjszy mowisz :D dokladnie slychajcie Voreka (sorki nie wiedzialem jak odmienic buzi :* jakby bylo zle odmienione)
krzyhhh Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Tak! „Dalej jazda do roboty … jeba…e nieroby” twórzmy CG dawajmy dobry przykład… każdą kolejną pracą podnośmy poziom forum … zjednoczeni w sile stworzymy wielką.. renomę tego vortalu Hooo!!
chveti Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 a co potrzebujesz pomocy? :> nie masz jeszcze 4000! :D
hcpiter Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 widze ze nabijanie postow niezle wam wychodzi xD
piotrek Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Moderatorzy bez wątpienia powinni znacznie bardziej restrykcyjnie podchodzić do niektórych wątków i je po prostu usuwać, a nie tylko zamykać. Chodzi mi o posty dotyczące warezów i cracków oraz zawierające pytania zamieszczone w FAQ (zwłaszcza te). Natomiast mogliby przestać kasować i przymykać wszystkie wątki w dziale Wolne Dyskusje, który jest przecież, jak sama nazwa wskazuje, przeznaczony do wolnych dyskusji. Przy okazji, poruszając ten temat, możnaby utworzyć nowy dział (albo subforum w WD, gdzie mozna by zadawać pytania nie związane z CG - np. z problemami z netem, połączeniami sieciowymi, windowsem etc. Posty w tym dziale nie zliczać do postcountu. Tylko starsi userzy mogliby tutaj pisać (np. powyżej 1 kilo posta) posty, aby zapobiec rejestrowaniu się nowego człowieka tylko po to, aby zadać pytanie nie związane z CG (jak ma to miejsce w wątku "Nie znasz tytułu..."). Być może przydaliby się nowi moderatorzy (jeśli obecna ekipa sobie nie radzi), ale na pewno nie powinny o tym decydować ani reputacja ani postcount. Po prostu Adek i ewentualnie jeszcze ktoś ważny mianuje modów...
Hynol Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Ja mam takie nieśmiałe pytanie - czemu z wątku texturing and lighting znikają wszystkie posty? Przez to kolejny raz tłumaczyłem jaka jest różnica między normal mapą a bump mapą. Pare ciekawych wątków o mapowaniu i HDRI też popłyneło... Może jak baza nie wyrabia to można znaleźć większe pierdoły do usunięcia??
hcpiter Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 piotrek-tylko wiekszosc tematow ktore zakładane są w wolnych dyskusjach sie nie konczą i tam jest najwiecej spamerow i OTów ktore tak naprawde do niczego nie prowadzą, poprostu skutecznosc moderatorow powinna byc poprawiona ale wiadome jest ze nie da sie nad wszystkim zapanować, nawet mody moga miec problemy z ogarnieciem wszystkiego.
Leleń Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 w wszystkich forach znikaja chyba (tam po 30dniach czy jakos..), musisz uzyc opcji szukaj jak chce je odnalesc, hihi
piotrek Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Hynol - spróbuj przewinąc na sam dół i tam w opcjach widoku zmień wartość w polu Od. Być może o to chodzi...
Destroyer Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Hynol w opcjach widoku na dole ustaw sobie od ostanie miesiąc/rok lub od początku jak potrzebujesz kolejna propozycja z cyklu "dobry pomysł / zły pomysł" :P proponuje usunięcie całkowite wyświetlania gdziekolwiek postcount i usunięcie całego systemu reputacji bo to tylko powód do zazdrości i przepychanek jeden by chcaiał a nie ma i drugiemu zazdrości i spamerzy by zmniejszyli swoją aktywność bo nie mieliby po co sobie postów nabijać albo przynajmniej wytrąciłoby z rąk argument że ktoś posty nabija a on biedaczek o pierdołach chce tylko pogadać :P i tylko Adek miałby wgląd w te dane aby ew. nowych modów rekrutować nie bijce od razu ;) odczekajcie 15 min :P
arcade Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 jak ktoś zazdrości to niech zrobi coś co inni docenią i już zbiera punkty... Imho reputacja sprawdza się czasem lepiej czasem gorzej, ale ogólnie ma dobry wpływ (ludzie bardziej się starają pomagać).
pecet Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 w załączniku taki gif okolicznościowy z pewnego forum ;)
kannu Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 reputacja ? ktos z tego korzysta ? dajcie jakiegos plusa :) 3
piotrek Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 fikołek - to ponownie jest zły pomysł. Sam podchodzę sceptycznie do reputacji, ale jeśli innym nie przeszkadza, to niech sobie będzie. Stawiałbym jednak bana za ekst w stylu "Jeśłi ci pomogło, kliknij w wagę pod avatarem".
Hynol Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Hynol - spróbuj przewinąc na sam dół i tam w opcjach widoku zmień wartość w polu Od. Być może o to chodzi... OOOO! Faktycznie - dupa ze mnie ;) THX
tweety Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 khem... khem... o ile mi wiadomo to poszedł już dzisiaj jeden ban za offtopic. może nie wkurzajcie już więcej modów? :P
Rekomendowane odpowiedzi