Napisano 11 Październik 200618 l No, Wrocław wrócił cały i zdrowy podsumowując - zdobyto na terenie Warszawy : 11 koszulek z logo Autodesk (5 rozmiar S, 6 rozmiar M) 7 zestawów USB 8 kołonotatników 12 kg prospektów i folderów krzesło z sali konferencyjnej na którym siedział gośc od 3dsmax9 - bez logo 6 butelek napoju iPod jedna sztuka - przepraszam jedną z osób które wylosowały iPoda za to że w pudełku zamiast iPoda był długopis i dwa kapsle. mission accomplished Panie Prezesie melduję wykonanie zadania !!!
Napisano 11 Październik 200618 l Siema! Potwierdzam, że było fajnie :> Vorek => wrzuć jeszcze kilka fotek, napewno masz ich więcej :) dobranoc
Napisano 12 Październik 200618 l nic nowego w Max9 ? :D wy chyba (tak jak my) spaliście na pierwszych słowach. Gdy gość pokazał 2 mln poly które w normalnym shaded obraca sie z 90 FPS a potem włączył edged faces i jeszcze nastepnie wireframe i nadal bylo 90 FPS to bylo zwycięstwo na miare (prosze sobie coś tu wstawić, mi sie nie chce). Naprawde masa różnych rzeczy i w tym najważniejsze w pełni akcelerowane hardware`owo wyświetlanie wireframe we wszystkich widokach. Pozatym przejscie na 64 bity to juz też pewien krok który wyznaczy standard w dziedzinie potęgi tego oprogramowania, oglądając scene z 20 mln poly i zapewnieniach że w przygotowaniu jest jeszcze dalsza część miasta (bo scena przedstawiała Londyn jak pamiętam) która razem z poprzednią bedzie liczyła 200 mln poly. W każdym razie jedno z najwiekszych badziejstw maxa zostało rozwiązane, szybkość UI. A my z kome oczywiście olaliśmy sobie wiekszość prezentacji i kompletnie nic nie robiliśmy oprocz spania i spania w samochodzie. Przepraszam też wszystkich że tak zniknąłem bez pożegnania ale zależało mi na wyjechaniu z warszawy jeszcze za dnia (czyt. prowizoryczne słońce). Zwłaszcza że kompletnie jej nie znam a za poruszanie się po niej odpowiedzialni są ludzie na skrzyżowaniach ktorych pytam czy to aby Droga krajowa 61 ;] Był ofajnie choć szkoda że wszystko to tak męcząco wyszło, z resztą wyjechalem o 4 nad ranem a przyjechalem dopiero teraz. 22 godz. na nogach też robią swoje z czego większość spędzona za kółkiem. aha, no i ktoś nas wymazał ale udało mi się na szybko to odtworzyć.
Napisano 12 Październik 200618 l Nie no impra była spoko xD Zdjęcie wyszło elegancko xD No leru mine to Ty strzeliłeś na tej focie z pizzą xD Wracając do imprezy... Może ktoś pisał, nie czytałem, ale było to na prawde elegancko wykonane. Jedzonko mniam, soczków pod dostatkiem (chociaż nie wiem, kto opróżnił ostatnie piętnaście naraz z lodówy xD ). Pozdro 4 4LL ;) Robimy zlot ? :D
Napisano 12 Październik 200618 l wygladacie jak wycieczka klasowa nawet wychowawca jest ;) no no widze ze cala smietanka forumowa byla :)
Napisano 12 Październik 200618 l Fajna była wycieczka, browarki po też byly kuul. Wielkie thx dla kurta za oprowadzenie bo kawałku miasta i wogóle ;)
Napisano 12 Październik 200618 l hmmm!! a gdzie ta fota??? Bo pod linkiem jakos nie widze:D faktycznie, było nieźle......osobiście połozył mnie ostatni pokaz:) I możliwości ( pozytyw) i niestety cena ( maksymalny negatyw:(
Napisano 12 Październik 200618 l hehe to zdjecie dzieci ulicy robilem ja!!:D wyorazcie sobie sytuacje kupujecie pizze w pizza hut jakas tam promocyjna ale promocja polega na tym ze nie mozesz jej zjesc na miejscu w lokalu:| no ale tu jest polska jak to mowi wiekszosc politykow:P
Napisano 12 Październik 200618 l hehe Leru wielki smakosz pizzy :D ten wychowawca wygląda troche jak mój nauczyciel geografi ze średniej :P naprawde sporo osób wszyscy z forum czy ktoś przypadkowy sie wlepił bo chciał być na zdjęciu
Napisano 12 Październik 200618 l Klika fotek :) Najpierw droga do Wrocławiaków do Warszawy, fotki robione podczas postoju Gdzieśtampośrodkupolski teraz już na miejscu spotkanie z Shogunem ;) i z Kurtem (bał się obiektywu jakbym chciał do niego strzelać ;) ) A teraz juz z częsci przed-pokazowej (z samego wykłądu fotki ma tweety) A tu nasi wielcy nieobecni czyli Kome i Marcin ;) i przygotowanie do foty zbiorowej (wersja interior) ;) Pozdrawiam
Napisano 12 Październik 200618 l ;) nice :) w sumie mała salka.. mało wiary :) ps.vorek co takie szumy na fotach?
Napisano 12 Październik 200618 l serwus :) ja dopiero wróciłem (czwartek, 12 pazdz, godz 23.00). Było fajnie. Pokaz maxa nie zachwycił - bylismy strasznie zmeczeni ( ja ponad dobe na nogach). Ludzie fajni jak zwykle. Czesc widzialem po raz pierwszy (też fajni). Ktoś mnie chyba z kimś pomylił, bo jak sie przedstawiłem to sie zapytał czy ":to ja tak ludzi na forum "jade" " . Nie, to nie ja ! :) Max byłreklamowany jako stabilny soft . Okazal sie przewidywalny - jak to miewał w zwyczaju w poprzednich wersjach : wysypal sie i chcial wysylac info do autodesku. Pan prowadzący nie wysyłał - pewnie dlatego, że sam byłz autodesku i zgłosi to osobiście w centrali :D. Motionbuilder : rewelacja. ..:::EDIT ::... aaa, i jeszcze jedno - widzieliście jak świecą logosy na koszulkach , gdy sie robi zdjęcie z lampą ? :D Koszulke mam za małą :( - moze ktos ma M i chce za to S ? Pozdrówka dla wszystkich. Ja ledwo zyje, ale jestem zadowolony. A w sobote chyba cos we wrocku sie szykuje :). No i wiedziałem ze sie Wam spodobają zdjecia, ktore robiłem jedzacemu Leremu :D (super aparacikiem Pixara). pozdrawiam . acha, no i ciekawa jest nowa polityka autodesku odnośnie monitorowania for dyskusyjnych....oj ciekawa.... bardzo :) pozdrawiam i zyczepowodzenia :)
Napisano 12 Październik 200618 l kannu - jakie inwogilowanie for? chyba spałem :) KLICEK - 30h na nogach a jaki żywy wzrok, co :D HA!
Napisano 12 Październik 200618 l Witam!! o fak kome i marcin jak blizniacy :D marcin hmm wydawalo mi sie ze inaczej wygladasz, serio nigdy bym cie nie poznal choc kiedys widzialem twoje zdjecie czyzbys przytyl...za duzo zlecen ;)[joke] musialobyc zajefajnie!! zaluje ze minie nie bylo ale i tak niebyloby miejsca w furze piksara ;P
Napisano 12 Październik 200618 l na drugim zdjęciu kome tak sie trząsł z zimna że prawie znikł :D myślałem że ta sala troche większa bedzie, tak z rozmachem a tu kameralnie jak w klasie ale i tak żałuje że nie mogłem przybyć :(
Napisano 13 Październik 200618 l Fakt faktem, ja spodziewalem sie targow grafiki a nie wykladow. Wszyscy mowicie ze bylo ok ale jakos be entuzjazmu. No i cos malo tych fotek dawac mi tu wiecej i wiecej.
Napisano 13 Październik 200618 l Serwus :) OKO - same wyklady były jakieś męczące - ja z wiekszości zrezygnowałem. To nie wina Rupika - z Ich strony bylo wszystko OK, starali sie ludzie - i tu wielkie podziękowania i gratulacje - bo to spora operacja logistyczna. Cośzłego było chyba w tym pomieszczeniu - moze brak klimatyzacji, brak cyrkulacji powietrza- nie wiem co dokładnie . Super było wszystko co sie działo w około. :) . Ludzie, kawa, kawa, :) Problemem było troche to , ze witałes sie z masą ludzi , których zna sie z forum - i za chwile nie pamietasz kto jest kto. Pewnie avatary na koszulkach dużo by pomogły. Tyle dobrego , że sporo ludzi juz znałem w realu ze spotkań wrocławskich. (najblizsze juz jutro). Mi niestety padła bateria w aparacie podczas jazdy (od zimna). I zrobiłem tylko kilka zdjęć - potem wrzuce. Graficy to fajni ludzie :) pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 13 Październik 200618 l to krzesła były nie wygodne (prawie jak catifa ;]). Tomek spisał się super z organizacją, naprawde wielkie dzieki (zwłaszcza za rozmowe). Fajnie było ale zbyt męczące. Klima była ok ;]
Napisano 13 Październik 200618 l coś dla MAXmisiów: Max9=16-10 http://www.3dbuzz.com/vbforum/showthread.php?p=1137206#post1137206
Napisano 13 Październik 200618 l They had HP workstations with 8GB of RAM, Windows XP 64-Bit, Intel Dual core 64 bit processors, and Nivida Quattro video cards. Wydała się tajemnica jak przyśpieszyli działanie maxa :*
Napisano 13 Październik 200618 l i na takiej rakiecie sie jeszcze posypał :) chyba musiałbym nerke sprzedać aby takie coś kupić :P
Napisano 14 Październik 200618 l Vorek, następnym razem jak wrzucisz moją zakazną mordę na forum, to zlituj się i przpuśc ją przez PS, dobrze?
Napisano 15 Październik 200618 l E same chłopy żadnej baby tam nie było ? :D Następnym razem to i ja na jakiś zlot się wbijam :D
Napisano 15 Październik 200618 l razor1988 dziwnie to zabrzmialo:P ale dziewczyny byly nawet jedna grupowe zdjecie robila hehe:)
Napisano 15 Październik 200618 l Szymon przyjechał z Poznania chyba. Był na zlocie we Wrocku z Jimmee (jak był paintball)
Napisano 15 Październik 200618 l jup, Szymon przyszedł przede wszystkim ze swoją dziewczyną ;) jest na forum - pod ksywką neosim http://www.max3d.pl/forum/member.php?find=lastposter&t=11972, ale jak mówił na piwku - "ogólna tendencja jest taka że im ktoś starszy tym żadziej na forach postuje" Z tego wynika że ja jestem wiecznie młody XD
Napisano 15 Październik 200618 l musi więc mieć z 400 lat! :D pozdrawiam Szymona i jego dziewczynę. i Ziomusia :D
Napisano 18 Październik 200618 l Hyhy a ja nadal pozostałem zakonspirowany :> i nikt nie wie który to ja, oczywiście poza osobami, które miałem niewątpliwą przyjemnośc poznac osobiscie. Na grupowe zdjęcie sie nie załapałem, ale przynajmniej na 2ch pomniejszych widac mnie (dosłownie) kawałek ;)
Napisano 18 Październik 200618 l Ciekawe czym się rózni 9 od 8??Ja wgrałem sobie i narazie niewice róznicy oprócz material Edition
Napisano 18 Październik 200618 l jestem ciekawy tego nowego material editora, może ktoś zarzucić screenami??
Napisano 18 Październik 200618 l jakiego nowego? tam się nic nie zmieniło. doszło tylko kilka opcji w mentalu i maxwellowe niebo :*
Napisano 18 Październik 200618 l no ja miałem wielką przyjemność poznania PAINbringer'a i to w jaki sposób:P a tu filmik z pokazu mayi sory, że tak późno ale nie miałem netu:) http://rapidshare.de/files/37240342/100_1877.part1.rar.html http://rapidshare.de/files/37245701/100_1877.part2.rar.html http://rapidshare.de/files/37251832/100_1877.part3.rar.html
Napisano 18 Październik 200618 l fajnie mrkrzysiek ale dlaczego rapid :) akurat oddałem konto leleniowi mogłem troszke odczekać :) a teraz to tylko popatrze na komunikat że właśnie coś ściągam :( może ktoś udostępni to w czymś lepsiejszym ? :P