Hindus Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 to ja też tak na szybko - model z sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 DraB ładny model pokaz siatkę materiał też fajnie wygląda hindus no ładny render może trochę na oparciu za ciemny ale tak to fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 hindus chyba sie starzejesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 chyba cie rozczaruje pionix...bo ustawienia FG byly maxymalnie sciete..zeby sie jak najszybciej liczylo...czyli 30 sampli...radiusy defaultowe... multibounce na 1 ..tak samo refl. i refr. a sum na 2...fotonow niet :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 hindus- chcialbym miec takie krzeslo w domu, ale oparcie troszke za ciemne, wersja B&W o wiele lepsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 a cóż to za gumoleum na podłodze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 Prosze, model i siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2007 Całkiem zgrabnie Ci to poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Z faktu, iz jestem naciskany zewszad haslami typu "zrob studio!!" postanowilem sie za to wziasc celem wprowadzenia w moim zyciu spokoju w tej sferze ;P Wiem jak to bedzie wygladalo, ale niech Wam bedzie moi mili hehe Znajac zycie jak zawsze nie bedzie komus cos pasowalo... NO aleto na razie probki wiec nie "dryjcie papury" za mocno :D To poki co takie cos mi wyszlo: Musze popracowac tutaj z 1 swiatelkiem bo mi zostawia nieporzadany efekt na przednim zderzaku... ale dam rade.. chyba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 nawet może być ;) ale z bardziej kontrastowymi odbiciami byłoby ciekawiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 ale super smochodzik :) tak jak napisal pecet mozna by bylo cos zmienic dla kontrastu ale i tak jest fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 popracuje z innymi kolorami lakieru na samochodzie i zobaczymy jakie to da efekty - ew bede pracowal nad otoczeniem i moze jakimis dodatkowymi swiatlami - choc tego ostatniego chcialbym uniknac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 takie tam testy szmaty ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 fajne szmaty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Marcin fajnie Ci to wyszlo.... Móglbys przyblizyc material? (zaslon oczywiscie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 to zwykły vray2sided material, jest o 10% jaśniejszy od materiału ścian, na zewnątrz świeci tylko zwykły vrayowki skylight z kolorem błękitnym (ściany są lekko beżowe, HSV 25,25,225; kolor szmaty jest taki sam tyle że jaśnieszy HSV 25,25,245) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 ladne i klimatyczne. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 ekstra blur na szmatach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 szmaty trochę foliowe ale i tak fajne :P yo studio!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 pierwszy renderek nawet spoko, tylko ten kolorek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 oliwka o poranku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 master zrob rozowy w kwiatki, nikt sie wtedy nie przyczepi;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Testing Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Daymon wyglada jak domek dla lalek :] Zamien horror na sielanke.......;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Studio - ciag dalszy... iiiiii... czarna bestia ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 teraz super tylko te lampy cos sie odbicia popsuly ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 a bo sie z tymi lampami mi zachcialo testowac i zarowki zle swiatlo maja i sie porabalo ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Kolorek: Mysle ze poki co takie studio ujdzie w tlumie... ;) Moze jak bede mial znowu troszke czasu to posiedze znowu nad tym... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Cos mi sie wydaje ze za szybko sie w tle ciemno robi, moze troszke stonowac tą ciemną "plamę" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 no nie.. jeden pisze ze za szybko drugi pisze ze powinno sie szybciej ciemno robic... no nie dogodzi nie dogodzi wszystkim :) Mam pare pomyslow na tlo ale to kiedy indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Maj 2007 Share Napisano 3 Maj 2007 Tylko Wiktor, czemu robisz lakier, który pokazuje niedoskonałość modelu? :) Dodaj jeszcze jedną warstwę do tego lakieru z glossy odbiciami, a te ostre zróżnicuj bardziej fallofem i będzie gitara. EDIT: Żeby nie było, model jak najbardziej pro. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 RA nie wiem dokladnie o co chodzi... :) Lakier zrobilem taki (po wielu testach innych rozwiazan) i mam go fajnie zoptymalizowanego - tzn. szybko mi renderuje z tym lakierkiem bo nie jest przebajerowany wg mnie ;P Falloff'ik jest tam "delikatny" :) W sumie lakier tworzylem bardziej pod mapy HDRI i tam sie sprawdza (dla mnie zadowalajaco) :D DObra dosc tego studia trzeba szukac troche czasu i modelowac cos nowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 Dobra... ostatni tescik - kolor dobieralem ;P Wiem wiem troche przebajerowalem z tym pomaranczonym hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Super! :) Teraz pokaż teścik ze srebrnym lakierkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 5 Maj 2007 Autor Share Napisano 5 Maj 2007 Mi niestety niebardzo podchodzi. Może potestuj jakiś metalic lakier... Średnio też wygląda ta szarość z czernią w tle i lampy. Ale nie słuchaj mnie. ja się nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 patry: No sebrnego nie lubie ale cos moze wykombinuje specjalnie dla ciebie heheh ;P chveti: Testowalem zwykly lakier bo stwarzalem go pod samochody, ktore mialy reklamy (rajdowki) - zwykle te co ja robilem nie mialy lakieru metallic :P Z tlem troszke pokombinuje - moze posadze go na jakis beton czy cos - bede kombinowal innym razem. Co do lamp to nie skupialem sie na nich - dotyczy to rowniez felg i innych bajerow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 patry: No sebrnego nie lubie... a kto lubi? taki oto kolejny test nieszczesnego flakonu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 na troche mniejszym renderze ladnie wyglada,bo na przyblizeniu troche raza te refleksy:/ taki sobie tescik nie wiadomo czego, bardziej z nudow. Aha chcialbym uzyskac w PS taki lekki glow nad tymi lampkami, wiek ktos jak mozna to zrobic? albo moze bezposrednio w maxie sie da:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 JohnZi fajne ,w czym renderowane ?, moglbys pokazac ustawienia swiatel i studio?, aha i jescze jedno, ten model mozna gdziesc sciagnac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 adek render to vray:) studio juz pokazywalem, chyba z 2 strony wczesniej, bardzo podobne jest:) a modelik jest z evermotion z dzialy free stuff:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 WIP - siedmio gwiazdkowa stajnia dla kucykow :D bedzie to prerenderowny podklad do gry dla dzieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 happy-angel --> Na razie jest bardzo niedobrze, ale plus za kolumny, jeśli to Twoja robota(?);) A ode mnie taki test, w sumie widać czego;) Wybaczcie, że taka mała rozdziałka: Pozdrawiam Edit: JohnZi --> Glow w PS możesz uzyskać przy pomocy prostego rozmycia 'gausowskiego'. Zaznaczasz światła, kopiujesz, wklejasz na nowej warstwie i dajeszu Blur'a;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 2 teścik tego samego :) (zapomnialem SI na ekranik zalączyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 dzieki bardzo Touch:) Kurcze teraz siadlem na inny monitor i patrze ze calkiem inaczej wygladaja te moje ostatnie renderki, wczeniej byly one tak fajnie przepalone:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 test ... czegoś tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 marcin nadal sam skylight ( procz swiatelek w mebelkach)? ladnie wyglada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Maj 2007 Autor Share Napisano 6 Maj 2007 nudna bateria. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 o mamo marcin podziel się podłogą :) dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 dacie wiarę że to szło 15h? 3ds + maxwell 1.1 SL 14, czysty render nic nie ruszane pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 http://img103.imageshack.us/img103/5273/twosidescharcoalxb2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi