Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

cola cola ale z duzym stezeniem prądu :D:D a szkana disp z bumpem.

co do caustyki to nie moge cos nastawic, takie na szybko tylko a moze Temporal masz jakis złoty środek, chetnie poslucham

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,2m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja tam znawca nie jestem ale krytykowac kazdy moze jesli widzi bledy a co do kaustykow to umiem je tworzyc w mr a to pewnie vray wiec tutaj wypadam slabiej i vrayowuch kastykow nie tykalem jeszcze :P

Napisano

spoko temporal sam widze ze lipa ;]

a tu krzywa łyzka i widelec wersja pierwsza ujecie studyjne trzecie :D

68413526zm8.jpg

Napisano

Tekstura drzewa nieco rozmyta i zdaję się, że odbicia w szybach trochę za mocne;)

Pozdr

Napisano

Lis z kad brales roslinnosc bo super wyszla ?.......hehe glupi zart :]

a tak na powaznie to swietny budynek, fajnie wszystko procz ludzi :)

pozdrawiam!

Napisano

To prevka jest tak więc co cenniejsze uwagi zbieram :)

Napisano

Lis, jak widze Twoje wizki to czasami mam ochote napisać: Lis daj sobie już spokój bo zawyżasz poziom (: :P. Dobra robota.

Przyłączam sie do pytania ReflectVision.

Napisano

ReflectVision -> Niebo dodaję w Szopku. Ale w scenie też mam jakieś hdr-niebo. tak dla podglądu i odbić.

W wizkach dla Ever wszystko musiało być ustawione w scenie. W pracach komercyjnych z braku czasu i ochoty 50% efektu wychodzi dopiero w shopie.

Lis daj sobie już spokój bo zawyżasz poziom :P

Jak mi zapłacisz z nie robienie to chętnie przystanę :D

Napisano

Lis bardzo ładny rednder, budynek wygląda bardzo ładnie szczególnie ściana gdzie jest więcej szyb, a co do poprawienia żywopłot za jasny po mojemu jakaś ciemniejsza zieleń by bardziej pasowała chyba

Napisano

klasa vizka, zmienilbym odbicia w budynku, zbyt wyraźne i te krzaki czerwonawe mnie troche kłują ale to już kwestia gustu

Napisano

Bardzo ładna pracka i nie ukrywam jestem pod wrażeniem :) Takie pytanie:pisałeś wcześniej ,że nie używasz alphy....patrząc na odbicia w oknach odbieram takie wrażenie,że po lewej stronie jest masa zieleni...naprawdę tyle tego wsadziłeś,czy np.zrobiłeś jakiś mega krzaczor z dużymi liśćmi?

Co do mojej pracki ,to już nie mam siły nad tą scenką.Zrobiłem 2 wersje z których nie jestem zadowolony.Pierwsza z vraysun + sky w environment(HDRI)...vraysky w ogóle się nie sprawdziło na tej trawie -.-'.Druga to sky z HDRI + Area.I jedną z nich muszę wybrać do portfolia, albo żadną :P

19vt7.jpg

20tk2.jpg

Napisano

eee raczej samą drugą :)

a tutaj coś ode mnie. Podczas codziennego szperania po necie znalazłem takie coś, a że z nudów nie mogłem już usiedziec, sobie wymodelowałem to "coś".

Butelka Kleina, soft: blender 2.45 + Indigo i lekki gauss bloom w Violet Tone Mapper. Czas: sam modeling jakieś 1:30h, ale potem strasznie kombinowałem z renderem i materiałami. I nie bijcie mnie za ustawienie kamery.

kleinbottlejb3.png

Napisano

No bo ładnie tu jest :) Cieplutko i pzyjemnie. Udana wizka.

Napisano

tadzio zboku, to nie dildo :P jacek fajna wizka, ale cos ci sie stało z brzegami cieni od okna, i ręczniki wyglądają jak plastikowe. Ale na siłę się czepiam :P

Napisano
koła Ci lewitują bo masz słabe ustawienia irr mapy pewnie, ogólnie już zaczyna to jakoś wyglądać, popracujesz jeszcze troche i powinien być dobry efekt

Zwiekszylem troche ustawienia i jakos to lepiej juz wyglada :)

248cbecab04fd387.jpg

Na tym renderku zapomnialem wlaczyc ms na kierownicy i troche ta czarna obwodka na bocznej szybie mi sie rozjechała :D

Piszcie co jeszcze poprawic w modelu i materialach.

Napisano

dach nie okragly pozatym sie nie schodzi z reszta karoserii, to samo dotyczy innych elementow np słupki przedniej szyby i nadkole, maska i nadkole tez nie sa spasowane

Napisano
hehe spojrz co napisal pod renderem :)

Hawrok: jeszcze dodatkowo zauwaz ze kazda szyba ma inny odcien :)

heeh musisz mi wybrczyc nosze okulary chyba za slabe ;]

Napisano

witam:)

chce zrobic wizke. narazie testuje sobie oswietlenie oraz ies. halogen zrobilem sam na wzor takiego jak jest w archmodels vol3. i uprzedzam pytanie, tak on jest w powietzu.

co zmienic zeby oswietlenie bylo jak najladniejsze.

80513282oa1.jpg

By osiris85 at 2007-11-24

korzystalem z tutoriali ze stron:

http://home.comcast.net/~lakehao/tutorial_intro.htm

http://www.grafica3dblog.it/vray_tutorial_interiors.htm

http://www.evermotion.org/tutorials/mich/

Napisano

greg_jg po co taka gesta siata na wskazowkach i tarczy?

ale render ladny.

pozdr

Napisano

heh zgadzam sie okno jest wycięte z papieru pomalowanego w brązowe paski :) ale nogi od wanny mi się podobają

Napisano

hehe panowie z racji że sobie testowałem to zrobiłem taką atrapę okna i dałem taką tex bo chciałem jak z takimi kolorkami będzie się prezentować :) wanienka będzie w innej scenie ;)

Napisano

ja bym zrobił na wysoki połysk :) ale tak to fajnie, powiedziałbym nawet, że bump jest idealny.

Napisano

Tadzio, siatka na tarczy nie jest sama w sobie taka gęsta (raptem 100 wierzchołków), co innego szybka (dwustronna), która ma ich równo 3300, gdyby było mniej byłoby widać. ;)

Co do wskazówek, to faktycznie trochę za dużo wyszło, łącznie 1374 wierzchołki, głównie na rzeczy, które przy takiej rozdzielczości i tak są mało widoczne.

Pozdrawiam.

Napisano

Nie nadaje się jeszcze do Finished Works więc leci tutaj

metro2wa2.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.