La R Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Lis - dywanik niczego sobie nawet :) Arch - ciekawi mnie co na ten Twój styl taki klient mówi ? JohnyCa - tak to to tak, ale lakier dupny strasznie
grzegerz Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 hej chlopaki sory ze tu pytam ale macie jakis latwi i dobry plugin do kolejkowania renderow?
Fargate Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Skończyłem :) Jeden z szybszych renderów, qmc+lc i 1,5h na noc puszcze z większym samplingiem :P
!Ewert Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 ładnie, ale no wiadomo sampling, tło za oknem, i ogolny kontrast :)
grzegerz Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Fargate- troche za jasne i przepalone jakdla mnie. takie cuś w jedną noc
!Ewert Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 dziś włączę swój komp do liczenia z tą scenaa bo też mam gotową :)
maczuga Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 wyjmij te roślinki z koszy na śmieci i wstaw do jakiejś normalnej doniczki :P a tak to ładnie, tylko za jasno trochę.
JohnyCa Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Te drzewa z tyłu to speedtree, onyxy czy every? Drzewka wygenerowane onyxem
arch515 Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Arch - ciekawi mnie co na ten Twój styl taki klient mówi ? Nie wiem …styl to chyba za durze słowo kształci się latami, do tego jeszcze daleko, acz kolwiek staram się by moje prace wyglądały wpół realistyczne a wpół rysunkowe,czyli jak kiedyś przyjdzie taki moment ze 20% max a reszta Cs, to Bedze morze zauważalny mój styl:)..A klient, mówią często ze są inne ponoć od pozostałych i morze, dlatego mam morzliwość przebierania w zleceniach.. Odpukać;) fakt nie zajmuje się tym docelowo przecież ja nie jestem grafikiem , tylko edukuje się w innej profesji.. :) Jeszcze raz dziękuje wszystkim pozdrawiam.
hcpiter Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 heheh arch jaki skromnis :D Fajne wizki robisz i tyle :D
Fargate Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 grigoriob: na podłogę jakiś bump plz + subpixel mapping bo odbicia w chromie straszne.
viz.k Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 voyager: ktos juz na forum robil to samo lobby, nie pamietam nicka ale bylo w finished kiedys a co do mojego to ostatecznie klient wprowadzil sporo zmian i koncowa wersja wyglada inaczej ale w miedzyczasie powstal renderek ktory mi osobiscie sie bardziej podoba
La R Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Arch - skromny do bólu, ale ukryć się nie da zmysłu, pomysłu i elegancji ;) polshai - hmm...kororowe takie ;)
Orangegraphics Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 polshai cieplutko ładniutko. naprawde sweet
demigod Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 brakuje tylko kolyski sweet :] mile dla oka :]
Bonifatz Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 trochę z nudów i trochę żeby mi sie ręce nie trzęsły ;)
Matrixus17 Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Bonifatz Twoja kuchenka chyba nie ma uchwytu żeby sie dostać do piekarnika :PP edit: chyba ze to takie super nowoczesne i wiesz reaguje na fale mózgowe :P otwiera sie jak tylko pomyślisz o tym :D:D
Fargate Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 thx tajemniczy ktosiu za pomoc w postprodukcji :) 1
heaven Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 wow :P aldnie ale musialem monitor przyciemniac :P hehe
Bonifatz Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 heaven: Sky light na zewnatrz (direct light) + skyportal w oknie. Matrixus17 : nie wiem jak w twojej krainie ale w mojej piekarnik ma uchwyt taki jak w renderze - co prawda węglowy piec to nie jest :p
La R Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Bonifatz - na drżenie rąk to sobie musisz chlapnąć ;)
Bonifatz Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 La R : ze tez od razu na to nie wpadlem ;)
!Ewert Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 haven chyba cos masz nie tak z monitorem bo fargate to dobrze zrobił, a nawet wspaniale ! ;D
naeq Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Fargate - fajne nawet ale proste, puste i na dodatek przepalone na maxa :P
!Ewert Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 coś jest nie tak z waszymi monitorami!!! on ma crt voyager ma lct też jest dobrze i ja mam lcd i jest git wiec chyba... czas sie zważyć :D:D:D
JohnyCa Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 polshai: Śliczne kolorki - szczególnie firanki mi podchodzą :)
heaven Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 no ja tez mam LCD :P ale mialem ustawione wszystko na 100 procent :) hehe. kontrast, jaskrawosc i gamma :P
grzegerz Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Fajnie chlopaki ładne wizuale:) Fargate moim zdaniem wciaz za jasne. ale ladne.
Fargate Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 Kurde to ja już nie wiem monitory mamy skalibrowane i u nas wygląda ok, nie ma przepaleń a całe pomieszczenie jest dobrze oświetlone (ale nie razi w oczy)
La R Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Fargate - trochę jasno, ale dobrze jest ,szczegół na ścianie z oknami widać :)
Gość Cornelius Scipio Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Taki test oszklenia :)...Mało czasu na lepszy render -.-' Soft:Cinema 4d + Vray 1.0826 + PS CS3 Sprzęt: IC2Q 6600 2,4GHz + 3GB RAM + GF 8500 GT + MAXTOR 250 GB Cza renderu: 1h 20min Pozdrawiam, Cornelius Scipio.
Gość Cornelius Scipio Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Dzięki Panowie :) Chudy: Tak to jedna z fasad niższych biurowców Sky Tower'a :) Pzdr.
grzegerz Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Cornelius czarujesz:D, swietnie ci idzie niezły temat do pracy:)
siwy Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 świetne szkło. napisz coś więcej. Robisz coś specjalnego żeby było widać wnętrze ? doświetlasz to jakoś itp. ?
grzegerz Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Cornelius bardzo podoba mi sie ten material po prawej stronie ,co to jest? to chyba jakiesz szklo ale napisz cos wiecej o tym
Gość Cornelius Scipio Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Siwy: Szkło zrobione jest na kanałach specular,diffuse oraz reflection...refraction nie włączałem ze względu na czas -.-'. Oświetlenie zwyczajne, wyłącznie sun + sky...troche na physical camerze podkręciłem jasność.W exteriorach wnętrza muszą pozostać puste,zajechałbym kompa,a i nie jest to wymagane :) Grigoriob: Temat to jest duży i mam trochę wolnej ręki do jego realizacji ;)To po prawej stronie to ściana z płyt aluminiowych :) Pzdr.
Master Kiełbaster Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 dobre to jest, pofaluj trochę te szyby jakimś bumpem bo teraz dają za równe odbicia
naeq Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Cornelius Scipio - szczerze? nie widzę w tym nic co mogło by się renderować aż 1h i 20 min! a tym bardziej na Core2Q -.- Poucz się trochę ustawień Vrejowskich. Ogółem Render całkiem całkiem ale wygląda jak jedna wielka płaska tafla odbicia...
chudy Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Cornelius Scipio - szczerze? nie widzę w tym nic co mogło by się renderować aż 1h i 20 min! a tym bardziej na Core2Q -.- Poucz się trochę ustawień Vrejowskich. Ogółem Render całkiem całkiem ale wygląda jak jedna wielka płaska tafla odbicia... yyyy naprawde?? tu masz jedno wielkie odbicie...wszystko odbija, do tego dochodzi przeźroczystość...te 1h20min to według mnie całkiem dobry czas
Rekomendowane odpowiedzi