DraB Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Eeee ja mam dopiero 333 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 RA: jeszcze macbook by się przydał. :P Ale modelik galantes, rep ode mnie też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 RA: jeszcze macbook by się przydał. :P Ale modelik galantes, rep ode mnie też. Dzięki. :) Będzie jeszcze imac, mac pro i macbook pro. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 hehe to jak składamy zamówienia, to ja bym iphona chciał :D (chamfered box ? :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Dzięki. :) Będzie jeszcze imac, mac pro i macbook pro. Za free? A jak nie za free to za ile? kiedy kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Maci będą za free, bo docelowo, to będą próbki. Jakoś jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 to super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartasm Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 (edytowane) RA masz repa ode mnie. i przy okazji pytnie, ktoś wie dlaczego takie coś mi sie zrobiło w prawym dolnym rogu. coś z odbiciami nie tak. oświetlane vray sun+sky. edit: coś było nie tak z linkiem. Edytowane 15 Czerwiec 2008 przez bartasm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 może będzie łatwiej Tobie pomóc, jeśli zacznie być widać obrazek;) Chyba, że tylko ja go nie widzę;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Tylko ty :P . co mzoe byc nie tak , kurcze nic mi nie pszychodzi do glowy, ale musial bys podac dokladnie info co masz na, environmencie jednym i drogim, em no wszystko , bo czasem vray cos tam pokopie. ale z ex nihilum po piwie nic nie wymysle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 (edytowane) Miałem te kropki na jednym z rederów ale nie aż tak dużo :/ Poprawiłem w ps. Wydaje mi sie że to musi być jakie "prześwietlenie" materiału albo coś w ten deseń. Niestety nie wiem jak to zniwelować :( Edytowane 15 Czerwiec 2008 przez Fargate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Testy ,testy,testy ,jak to wygląda waszym okiem (w sumie to w trakcie jeszcze trzeba pogrzebać przy materiałach ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sahe Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 (edytowane) Hi Przymiarki do nowego exteriora developer sie uparl na wieczorno nocne ujecie tak wiec testuje osiwietlenie. Bbede wdzieczny za w szelkie kometaze i rady jest to narazie pierwsze podejscie do oswietlenia edit to samo tylko ze pierwsze podejscie bylo do raczej dziennego ujecia oba szopa jeszcze nie widzialy Sahe Edytowane 15 Czerwiec 2008 przez Sahe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 ja bym w nocnym zdecydowanie zmienil niebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 Ja bym w nocnym niebo zostawil - ale jezeli ono takie jest to znaczy ze masz mocne swiatlo od ksiezyca - patrz na chmury... zatem nie moze byc tak obojetnie oswietleniowo, musisz ksiezycem poswiecic :D pozatym fajny detal - fajny murek, fajne zeschle liscie cool! :) jak je tam ukladaleś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 Bartasm: a spróbuj jakiegoś innego aa filter użyć, Laczosa na przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 No niezle, ale na nocnym wlaściwie poza samymi swiatłami niewiele widać. Rozswietl to jakoś, bo jest szaro z żóltymi plamami świateł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 WieśMac: BigMac: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 (edytowane) RA duzo fajnego, potrzebnego modelu :] dzieki za poprzedni modelik ;) Edytowane 16 Czerwiec 2008 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 a gdzie free download ?:p super sprawa RA ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 konkret modele , dziurki to tex czy rhino a może poly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 Download później, bo jeszcze macbook pro został do zrobienia. Otwory, to mapka, a modele wszystkie w poly. Już od dłuższego czasu nie używam rhino, eksport za szybko mnie wk... ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 Świetne RA, zdecydowanie lepsze od poprzedniego;) Pozdr PS. Repik poleci... jak tylko będę mógł Ci go dać:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 tak o, nudzi mi sie choć mam sesje ;/ w sumie to pierwszy render po ustawieniu światła, mam nadzieje że już nie bede wracał do tej sceny. render bez PS. model jak wiecie fargejtowskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Za profanowania mojego nicka powinieneś bana dostać XD Wyrenderuj to w całości, "popsuj", a nie taki ochłapy wrzucasz :D PS: Jak sie dowiedziałem że on to renderował 40min (u mnie ta sama scenka 2h) doszedłem do wniosku że czas zainwestować w 4 rdzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 a skąd można tą scenkę sciagnać? :) bo bardzo fajna się wydaje. i czy ew. można byłoby ją wrzucić w portfolio ale z zaznaczeniem, że to nie mój modeling tylko mój rendering? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 (edytowane) Nie można sciągnąć tego bo to fargate modelował. Ja i jeszczez voy ja mamy dlatego że kiedyś mieliśmy coś robić razem ale nie pykło a scenka została :) dziś fargate coś zrobie, choć nie po to jestem bezrobotny żeby coś robić :P:D ktoś może mi powiedzieć z kąd robi sie takie coś ( czarna ramka koło okna)? nie ma tam nic, nawet szyby. render 13 min. bez PS Edytowane 17 Czerwiec 2008 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Tomek ale aa filter jakiś inny daj, jak mam taki render pod światło to dobrze mi się laczos sprawdza żeby tych czarnych obwódek nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Zmień filtr AA powinno pomóc. Edit: Spóźniony :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Panowie, a można jakoś w trakcie korzystania z EdgesTex sprawić, aby w obiektach nie były przez tą teksturkę pokazywane linie wewnętrzne tak jak poniżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 nie aa tylko clamp output albo inne subbixel mappingi. To albo to i czarna obwódka znika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 AA racja nie bo już sprawdzałem na początku. sub'a mam właczonego cały czas teraz renderuje z clamp'em. za 30 min bedzie edycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 (edytowane) to nie filtr aa tylko phisical camera robi takie coś jak jest tło maxowe. Daj tam choćby plane biały który zakryje tło i to zniknie. aha, może to być też dlatego że renderujesz z czarnym tłem i zapisujesz w png. jeśli tak to daj tło białe. Edytowane 17 Czerwiec 2008 przez siwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Panowie, a można jakoś w trakcie korzystania z EdgesTex sprawić, aby w obiektach nie były przez tą teksturkę pokazywane linie wewnętrzne tak jak poniżej? użyj vray toon (efekt w env pod '8'). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Myśle że to już koniec prac nad ta scenką prosze : Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 F22 jeszcze tu postawcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Fajne to, ale w hangarze bym nie chciał mieszkać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Jakby mi kto podarowal tak zrobiony hangar wcale bym nie marudzil lepsze to niz nasz slynne polskie m3. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 (edytowane) Dobra robie na lepszych ustawieniach i daje na FW PioniX- najbardziej debilne jest to że 3 faze irr robi sie dłużej niż faza ostatnia renderingu.. bo ostatnia robiła sie 30 min. Edytowane 17 Czerwiec 2008 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Dobra robie na lepszych ustawieniach i daje na FW I o to chodzi :D ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Tomuś - Oprócz plam na suficie i miejscami spierdzielonych cieni wyszło bardzo pozytywnie. Wrażenie robi głównie wkład Fargejta (detal urealnia tą scenę). A twoje materiały i oświetlenie nadają klimat. Heh, jakbyśmy z tymi projektami wytrwali do końca, to firma ******* miała by niezłą składanke :D Fuck, zgubiłem gdzieś po drodze obiektywizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Moje zdanie o tym modelu dam za 2h w FW. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 test: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 czarne drewno wymiata ! :) tylko ten braz mi nie pasi a ogolnie na poziomie i to wysokim :) [edit] ten kamien no no ;D pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 kurcze to nie czarne drewno :) To takie kafle jakieś dziwne z takim wzorem łupkowo drewnianym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Drewno, drewno ;)...i ładne miniIESy i kamień na podłodze naprawdę elegancki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 daj jakiś kontrast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 test szmat i postpro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Jak robisz zasłony? Gites. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Bardzo fajnie to wyszło. czad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi