mikodelini Napisano 25 Listopad 2008 Share Napisano 25 Listopad 2008 (edytowane) taka szybka próba (pewnie widać :P) exteriora: Goetsch-Winkler House by Frank Lloyd Wright i starsza wersja: i refka ... niestety nie ma zadnej z tej strony Edytowane 26 Listopad 2008 przez mikodelini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 taki piękny fallof reflection na poddaszu i ścianach jest a ty go nie wziąłeś pod uwage :) Zobacz jak ładnie zieleń się odbija. No i słońce super przepala - powab się reinchardem (czy jakoś tak) color mapping - parametr burn value Touch - ta białą elewacja troszke za biała, z deka przejarana, tak minimalnmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikodelini Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 usunąłem z trawy override'a i zwiększyłem burn'a .. dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 Panowie można jakoś tak na szybko zrenderować samą mapkę Zdeptha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 pressenter - wywal światła, materiały i zostaw samą geometrię, dodaj sobie w vray Zdepth i powinno się moment wyrenderować (na dobrą sprawę nawet GI ci nie powinno być potrzebne) - teoretycznie - nie sprawdzalem tego jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 pressenter, http://www.onnovanbraam.com/index.php?tutorials/depth_of_field/ SWRSC, a powiem Ci, że mnie na koniec podkusiło, żeby jeszcze podkręcić tą elewację i widać niepotrzebnie;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 czesc! Farnsworth house- Mies Van Der Rohe zapomnialem wlaczyc displeacment :/ pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 szczerze JunioR hmm - rewelacja! gdybyś nie napisał o tym displacemencie to bym nie zauważył (tzn nie to że nie widać że nie jest włączony, ale właśnie trawa taka pasuje jak jest). Co na moje chłopskie oko można by poprawić - Drzewo po prawej stronie (to co posypało tyle liści - na dolnym obrazku zwłaszcza to widać - liście niby w cieniu są, a odcinają się od niego za bardzo. - popatrz po lewej stronie nie ma tego problemu. i druga sprawa - nie podoba mi się "wymazanie" szczytów drzew. poza tym bardzo fajna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 JunioR czad:) Dajesz dajesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 Loki, Touch: dzięki. JunioR: o kurteczka! super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 No obrazki prezentują się superancko :) Do pełni szczęśćia brakuje mi : Lepszej trawy. Zmaskowanego tła. w niektórych miejscach widać biały horyzont. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 No nieźle Juniorku - jak fota. To ten sam co wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 Super wyszło!!! Drzewka jak i skąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 czesc! dzieki za komentarze. dom robilem wczesniej ale zaprzestalem bo drzewa byly w proxy na innym dysku, ktory juz nie dziala i drzewa sie zniszczyly, nawet nie pomaga vrayowski powrot modeli z proxy na mesh :/ Co do samchy drzew, krzwkow to robilem za pomoca onyxa i jak rowniez modelowanie+ particle posluzyly. Wlasnie jakby byl disp na trawie nie byla by taka plaska :) jeszcze raz dzieki wszystkim i ostatnie juz renderki moje tutaj: pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 To jest piękne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 O cholewcia! Niezłe tutaj fotki JunioR dajesz! :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 Junior, rządzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 No bardzo ładnie się to prezentuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 naprawde super ! bardzo mi sie podoba ta jesienna ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 rewelacja :) mam nadzieję ze powrócisz do tego projektu ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 (edytowane) jeszcze raz dziekuje za komentarze! tez mam nadzieje, ze dam rade jeszcze to dokonczyc ;) pozdrawiam Edytowane 27 Listopad 2008 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 mega super JunioR. Jak świecisz powiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 JUNIOR – BEZ wątpienia najlepszy jak dla mnie exterios, jaki tu widzialne w na forum …RESPEKT ZIOMUŚ!!!ODWIEDZE CIĘ KORKCH:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 hej! Sand- oswietlenie to sun&sky. w jesiennej zas gradient tylko. ARCH- dzieki wielkie! ale troche sie zawstydzilem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 kiedyś peter_muler na tym forum pisał, że trzeba być odważnym aby brać się za renderowanie miesa bo wielu się do tego modli :P (czy coś takiego) moim zdaniem JunioR super wybrnąłeś, wizka genialna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 super skorpius Tatek ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 No skorpion pierwsza klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 Ale ten skorpion ma słodkie ślepka :D :D Materiał to SSS, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airmoss Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 test oswietlenia, czyli podejscie do interior drugie. (na podstawie zdjecia katalogowego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 Fajnie powiedz coś o płytkach i tych fajnych odbiciach, wydaje mi sie że wiem co to jest ale nie zaszkodzi zapytać. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airmoss Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 odbicia to niewielki noise w bumpie, w tym przypadku 0.9 :) mozliwe ze na przejsciach plytek mozna by uzyskac efekt rozdzielonego odbicia a nie plynnego przejscia, ale juz nie chcialo mi sie uwrpapowac tego, wiec tylko zwykly uvw jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 (edytowane) Ale ten skorpion ma słodkie ślepka :D :D Materiał to SSS, prawda? slodkie nie ? :D sss, nic fancy bo to do animacji, cala klatka z podlozem liczy sie 7 sek na quadzie bez dofa, wieczorkiem bedzie nowy to tez pokaze, troche trzeba odarchitektonizowac watek ;) \/\/\//\/\\/\/\/ bez rewelacji, ale przy rigu chyba nawet skin nie bedzie otrzebny :) http://dachympolska.nazwa.pl/system/tch/pan_skorpion_siata.jpg Edytowane 27 Listopad 2008 przez ttaaddeekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 ttaaddeekk full real jak fota ten skorpjonnn :) Jakbys siata zarzucil bylo by slodko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 ttaaddeekk- mega wypas. Ode mnie test: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 etyr: baaaardzo fajny cukierek. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 dzieki press:) obawiam sie jednak, ze bedzie jeszcze zbyt malo cukierkowy dla tego klienta, ale co zrobic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 Test elewacji. Mała rozdziałka bo duże ziarno było :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 Musisz pokazać większe, bo mi tylko lekko szczeka spadła = ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Listopad 2008 Share Napisano 27 Listopad 2008 Oj, zapowiada się coś ładnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 Juniorrr....rewelacja !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 junior masakracja, Lis, zapowiada sie świetnie :) a odemnie taki tescik, musze zmienic jeszcze kilka szczegółów.. firanka wygląda na brudną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 Kub@: Nie mi tam oceniać, ale nie za jasne toto, żeby wręcz nie powiedzieć, że miejscami przepalone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 nie jest przepalone :) na zdjeciu referencyjnym jest jeszcze jasniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 (edytowane) a pokarzesz Lisie biurowiec dla jemsów? :) ps: kiedyś peter_muler na tym forum pisał, że trzeba być odważnym aby brać się za renderowanie miesa bo wielu się do tego modli :P (czy coś takiego) ja tego raczej nie mówiłem ale na pewno są tacy którzy go całują :) Edytowane 28 Listopad 2008 przez peter_muler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 lis twoje wyglada jak referka ! bardzo super ! Kuba wymiatasz tym renderem jest naprawde ladnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 dzieki piter ! scenka bedzie opisana po kolei jak robiłem w tutku i do sciagniecia za free :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 wow ! no to ekstra :) daj cynk jak coss :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 hej dzieki za komentarze!:) Lis- referka jest a teraz render pokazuj :) Kub@- czekam na tutka bo bardzo przyjemny render :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 Kuba super to wyszło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 peter_muler -> Widzę że będę musiał kogoś z mojej listy gg zdzielić po łbie :) Jak będzie co pokazywać to na pewno się pochwalę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi