pressenter Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Lis: pochwalisz się czyj jest ten fotel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Lis, ten ostatni, to najgorsze co do tej pory pokazales, bez jaj;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 a co mi szkodzi ;P najwyżej mnie pojedziecie :> plastiko test, mental - 15 min na 1.8 ghz :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 (edytowane) test flesza: Model fotelu z kolekcji Evermotion. Pozdrawiam Edytowane 10 Grudzień 2008 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 To zdjęcie?! Jaja sobie robisz? Gdyby nie kiepsko dopasowany widok za oknem to ciężko byłoby wyczuć różnicę. ;) Bardzo fajnie wyszło według mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Haha, ja myślałem że wkleiłeś rendery fotela na tło ze zdjęcia:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 A ja taki test.... mój pierwszy test LWF... mam nadzieje ze o to chodzi bo cały post o tym przeczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Abell To, że przeczytałeś to jedno, a to, że jabłko padło bardzo daleko od jabłoni to drugie:) testuj dalej, staraj się zachowywać równowagę miedzy kolorami, bo na razie ja widzę biała i czarną plamę pomijając już szum:) pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 To nie LWF tam to tez nieeee LWF i tamto tez nieeee ! LWF nie istnieje tak naprawde to wymyslone jest wszystko !!!!!! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 taaa... teraz to mówi... to po co ja to czytałem i tyle sie meczylem... eh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 hi, dzieki za komenty, zmienilem eamsa na shella i to chyba juz finalna wersja: pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 no az mi wstyd tu cos pokazywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 render fajnym krzesła nie (wioną jakimś komunistycznym wzornictwem z przed 30 lat niestety). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Właśnie teraz krzesła zdecydowanie na plus;) za to firanka z pupy. Wrzuć tam roletę rzymską;) i wymień dywan na coś bardziej stonowanego i mniej oczojebnego;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 (edytowane) JunioR - fajowy globus ;) Abell - coś w tym jest. Tzn. w renderze ;) Edytowane 11 Grudzień 2008 przez pionix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Junior - przesuń troszeczkę źródło światła aby lepiej pokazać ostre cienie od flesza, będzie dużo fajniejszy efekt. Teraz praktycznie ich nie ma (może to jeszcze kwestia podbicia intensywności źródła) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 (edytowane) mam nadzieje ze o to chodzi bo cały post o tym przeczytałem. myślę że jeden post to troszkę za mało żeby zrozumieć lwf'a :) junior fajny klimat tob01 1h 40 min to długo ? pan raczy żartować Edytowane 11 Grudzień 2008 przez Georgas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 (edytowane) mam wątpliwości co do wytrzymałości tych krzeseł, nie dość, że mają cieniutkie nóżki to jest połączone jakimś mini drucikiem a tu moje 1 wnętrze, szum ze względu na slaby komp, nie chce mi sie czekać na lepszy render a 1h 40min to i tak dlugo Edytowane 11 Grudzień 2008 przez tob01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 serwus :) junior - bardzo fajne te rendery . widzialem to wczoraj w nocy ,ale nie mialem sily juz pisac. Te czarne fotele sa niesamowite - i faktycznie tylko widak za oknem zdradza ze to render. pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 (edytowane) Junior - przesuń troszeczkę źródło światła aby lepiej pokazać ostre cienie od flesza, będzie dużo fajniejszy efekt. Teraz praktycznie ich nie ma (może to jeszcze kwestia podbicia intensywności źródła) to jak to bedzie? fotograf bedzie miał lapme błyskową w 2 rece? ;) a tu moje 1 wnętrze, szum ze względu na slaby komp, nie chce mi sie czekać na lepszy render a 1h 40min to i tak dlugo aha..czyli jak byś miał super kompa to wizualka była by technicznie bardzo dobra tak? Edytowane 11 Grudzień 2008 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 tob01 - jak na pierwsze wnętrze to spoko ale AA jest tragiczne, ustaw rener na noc i nie narzekaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 aha..czyli jak byś miał super kompa to wizualka była by technicznie bardzo dobra tak? nie super, ale na pewno lepsza, AA byłoby lepsze i dużo mniej szumu bo mógłbym testować dużo więcej ustawień mocniejszych i bawić się materiałami, teraz też tak robie ale idzie to bardzoo powoli. Wiem, że po lewej przepalone, ale to przecież tylko test Claude, szczerze mówiąc to się boje zostawić na noc bo mój PC lubi się niekiedy wyłączyć od tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 hi dzieki za rady. tym razem model Eamesow- LA CHAISE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 JunioR - kurde... ładne rzeczy modelujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 JunioR - kurde... ładne rzeczy modelujesz. tylko szkoda że tak drogie ;) Jak dla mnie to przydało by się jakieś ciemne podłoże w tym studiu. b ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 to jak to bedzie? fotograf bedzie miał lapme błyskową w 2 rece? ;) a robiłeś kiedyś zdjęcie lustrzanka z choćby podczepioną lampą błysk? Ona siedzi jakies 10-15cm od obiektywu i na zdjęciach wyraźnie to widać. Kolejny raz próbujesz na siłę wytykać błąd, zupełnie bezpodstawnie. Mówiąc bezpodstawnie mówię o braku doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 No chyba że w takiej sytuacji. ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 ja w ogóle zastanawiam się po kiego czorta robić rendery z udawaną lampą błyskową? przecież to w ogóle nie jest ładne. w sensie oświetlenie. to tak jakby super wnętrze z wypaśnymi meblami sfocić cyfrówką za 199zł z Tesco :] tak tylko sobie dywaguję ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 tweety - dla skilla. Symulowanie każdego rodzaju oświetlenia daje więcej możliwości twórczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 (edytowane) cyfrówka w Tesco była ostatnio za 59,99zł. co do lampy błyskowej... Black Mamba... to jeśli używasz 3 lamp.. to czy wszystkie będziesz stawiał/trzymał obok aparatu..? wiadomo, studyjne flesze to raczej bezcieniowo/niekontrastowo działają.. ale Ta symulacja jest w OK. - a lampa mogłaby być dalej. pozdrawiam. Edytowane 12 Grudzień 2008 przez sly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 Tweety dokladnie jak SWRSC pisze. Symulowanie roznego rodzaju oswietlenia daje mozliwosci tworcze, tak samo jak dodawanie np aberacji(efekt nie porzadany u fotografow-tak podobno slyszalem) daje duzo zabawy, proba fotorealistycznych renderow nie zawsze z pieknym slonecznym swiatlem. Poprostu nie trzeba sie ograniczac a probowac wszystkiego. Wiadomo, ze takiego renderu nie pokaze klientowi, wiec lajtowo mozna sie bawic w wolnym czasie bez ograniczen ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 nie no jasna sprawa :) sam miałem kiedyś manię na fleshowanie renderów. tak tylko się głośno zastanawiałem i ciekaw byłem jakie odpowiedzi padną :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 nie no jasna sprawa :) sam miałem kiedyś manię na fleshowanie renderów. tak tylko się głośno zastanawiałem i ciekaw byłem jakie odpowiedzi padną :) nic na myśl mi nie przychodzi tylko - lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 nic mi na myśl nie przychodzi tylko - wtf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 poprostu byłem ciekaw jakie odpowiedzi padną piece of shit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 (edytowane) turn off light m8 Flash jest kijowy bo nie oddaje realizmu materialow i robi slabe cienia(jezeli takie wogole istnieja) tybardziej ze nigdy nie widzialem wnetrza czy mebla zrobionego z flesha i akurat tutaj zgdzam sie z Tweetem :) Jezeli idziemy w strone realizumu to trzeba zwracac uwage wlasnie na swiatlo ktore oswietla a klimat sam przyjdzie jezeli wlasnie to swiatlo bedzie fajnie ustawione :) Mart... Pamietam jak fajna kobitka przyszla i ustawila nam Marta zeby mozna bylo na nim poleżeć ;) Pozdrawiam ! Edytowane 13 Grudzień 2008 przez hcpiter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 Chlopaki spokojnie, spokojnie. To co pokazalem to tylko testy, ktore i tak znikna w gaszczu swietnych testow a tymczasem powracam do sztampy nie lubianej przez nikogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 georgas: no dobrze przyznaję że celowo chciałem wzbudzić dyskusję nt temat. bo imho robienie renderów flashowych to jak dla mnie strata czasu. praktycznie nigdzie się to później nie przyda może poza świadomością, że można dopalać światełkami front kadru. ale nie uważam mojego posta za piece of shit :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 ...Mart... Pamietam jak fajna kobitka przyszla i ustawila nam Marta zeby mozna bylo na nim poleżeć ;) Pozdrawiam ! Z... Nią? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 tweety chodziło mi o to że szybko zdanie zmieniasz ;) po prostu nie wybrnąłeś z sytuacji o to mi chodziło, szlifowanie warsztatu mi się wydaje nigdy nie jest stratą czasu i wszystkiego trzeba spróbować żeby pewnego dnia nie mieć niespodzianki jak będzie trzeba zrobić. a przy takich testach na pewno się czegoś uczysz co do piece of shit to tyczyło się mojego rendera ;) peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 hey ja lubie dyskutowac bo wtedy duzo sie uczymy chlopaki, jednak Tweety zle okreslasz testowanie flasza strata czasu, bo jak ktos moze tracic czas, ktorego naprade nie posiada? Nie mozna okreslac nic po pewnych testach :) Rozumie jakbym pokazal to w watku finalnych renderow i powiedzial, ze to lubie, to jest swietne i tym bede sie od dzis kierowal. Po za tym nie znamy sie od dzis i wiem co jest piorytetem. Pozdrawiam, Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 Bardzo fajny test georgas! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 Georgas-> Tak płono trochę, bez smaku. Kolejny test faudek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 swietny model! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 A jak się robi takie fałdki. Czy to jest jakiś modyfikator czy plugin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 Lis - super te fałdki. Pewno strasznie ciężki jest taki model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 ze 2 razy za duże ale fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 (edytowane) Pionix-> nie tak znowu strasznie. Kubaswielgus-> Jest na to wzór: for (i=0,i { Cut; Move; Rotate; } TurboSmooth. routee-> co masz 2 razy za duże? Edytowane 14 Grudzień 2008 przez Lis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 Kubaswielgus-> Jest na to wzór: for (i=0,i>800,i++) { Cut; Move; Rotate; } TurboSmooth. a może tak po Polsku? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 mówiąc bardziej precyzyjniej użyty materiał potęguję wrażenie ostrych dużych fałd jak widać na refce są bardziej obłe, naturalne (może po prostu wina szejdera) cenisz się pod tym żółtym na dole ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi