Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cola cola ale z duzym stezeniem prądu :D:D a szkana disp z bumpem.

co do caustyki to nie moge cos nastawic, takie na szybko tylko a moze Temporal masz jakis złoty środek, chetnie poslucham

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

ja tam znawca nie jestem ale krytykowac kazdy moze jesli widzi bledy a co do kaustykow to umiem je tworzyc w mr a to pewnie vray wiec tutaj wypadam slabiej i vrayowuch kastykow nie tykalem jeszcze :P

Napisano

Lis z kad brales roslinnosc bo super wyszla ?.......hehe glupi zart :]

a tak na powaznie to swietny budynek, fajnie wszystko procz ludzi :)

pozdrawiam!

Napisano

Lis, jak widze Twoje wizki to czasami mam ochote napisać: Lis daj sobie już spokój bo zawyżasz poziom (: :P. Dobra robota.

Przyłączam sie do pytania ReflectVision.

Napisano

ReflectVision -> Niebo dodaję w Szopku. Ale w scenie też mam jakieś hdr-niebo. tak dla podglądu i odbić.

W wizkach dla Ever wszystko musiało być ustawione w scenie. W pracach komercyjnych z braku czasu i ochoty 50% efektu wychodzi dopiero w shopie.

Lis daj sobie już spokój bo zawyżasz poziom :P

Jak mi zapłacisz z nie robienie to chętnie przystanę :D

Napisano

Lis bardzo ładny rednder, budynek wygląda bardzo ładnie szczególnie ściana gdzie jest więcej szyb, a co do poprawienia żywopłot za jasny po mojemu jakaś ciemniejsza zieleń by bardziej pasowała chyba

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Bardzo ładna pracka i nie ukrywam jestem pod wrażeniem :) Takie pytanie:pisałeś wcześniej ,że nie używasz alphy....patrząc na odbicia w oknach odbieram takie wrażenie,że po lewej stronie jest masa zieleni...naprawdę tyle tego wsadziłeś,czy np.zrobiłeś jakiś mega krzaczor z dużymi liśćmi?

Co do mojej pracki ,to już nie mam siły nad tą scenką.Zrobiłem 2 wersje z których nie jestem zadowolony.Pierwsza z vraysun + sky w environment(HDRI)...vraysky w ogóle się nie sprawdziło na tej trawie -.-'.Druga to sky z HDRI + Area.I jedną z nich muszę wybrać do portfolia, albo żadną :P

19vt7.jpg

20tk2.jpg

Napisano

eee raczej samą drugą :)

a tutaj coś ode mnie. Podczas codziennego szperania po necie znalazłem takie coś, a że z nudów nie mogłem już usiedziec, sobie wymodelowałem to "coś".

Butelka Kleina, soft: blender 2.45 + Indigo i lekki gauss bloom w Violet Tone Mapper. Czas: sam modeling jakieś 1:30h, ale potem strasznie kombinowałem z renderem i materiałami. I nie bijcie mnie za ustawienie kamery.

kleinbottlejb3.png

Napisano

tadzio zboku, to nie dildo :P jacek fajna wizka, ale cos ci sie stało z brzegami cieni od okna, i ręczniki wyglądają jak plastikowe. Ale na siłę się czepiam :P

Napisano
koła Ci lewitują bo masz słabe ustawienia irr mapy pewnie, ogólnie już zaczyna to jakoś wyglądać, popracujesz jeszcze troche i powinien być dobry efekt

Zwiekszylem troche ustawienia i jakos to lepiej juz wyglada :)

248cbecab04fd387.jpg

Na tym renderku zapomnialem wlaczyc ms na kierownicy i troche ta czarna obwodka na bocznej szybie mi sie rozjechała :D

Piszcie co jeszcze poprawic w modelu i materialach.

Napisano
hehe spojrz co napisal pod renderem :)

Hawrok: jeszcze dodatkowo zauwaz ze kazda szyba ma inny odcien :)

heeh musisz mi wybrczyc nosze okulary chyba za slabe ;]

Napisano

witam:)

chce zrobic wizke. narazie testuje sobie oswietlenie oraz ies. halogen zrobilem sam na wzor takiego jak jest w archmodels vol3. i uprzedzam pytanie, tak on jest w powietzu.

co zmienic zeby oswietlenie bylo jak najladniejsze.

80513282oa1.jpg

By osiris85 at 2007-11-24

korzystalem z tutoriali ze stron:

http://home.comcast.net/~lakehao/tutorial_intro.htm

http://www.grafica3dblog.it/vray_tutorial_interiors.htm

http://www.evermotion.org/tutorials/mich/

Napisano

hehe panowie z racji że sobie testowałem to zrobiłem taką atrapę okna i dałem taką tex bo chciałem jak z takimi kolorkami będzie się prezentować :) wanienka będzie w innej scenie ;)

Napisano

Tadzio, siatka na tarczy nie jest sama w sobie taka gęsta (raptem 100 wierzchołków), co innego szybka (dwustronna), która ma ich równo 3300, gdyby było mniej byłoby widać. ;)

Co do wskazówek, to faktycznie trochę za dużo wyszło, łącznie 1374 wierzchołki, głównie na rzeczy, które przy takiej rozdzielczości i tak są mało widoczne.

Pozdrawiam.

Napisano

Nie nadaje się jeszcze do Finished Works więc leci tutaj

metro2wa2.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności