arturprx2 Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 cola cola ale z duzym stezeniem prądu :D:D a szkana disp z bumpem. co do caustyki to nie moge cos nastawic, takie na szybko tylko a moze Temporal masz jakis złoty środek, chetnie poslucham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 ale szklanka naissss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 ja tam znawca nie jestem ale krytykowac kazdy moze jesli widzi bledy a co do kaustykow to umiem je tworzyc w mr a to pewnie vray wiec tutaj wypadam slabiej i vrayowuch kastykow nie tykalem jeszcze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 spoko temporal sam widze ze lipa ;] a tu krzywa łyzka i widelec wersja pierwsza ujecie studyjne trzecie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 no krzywo;] krzywiusko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Kolejna prevka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 wizka wymiata ale ta babka i biegacz blee ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Dokładnie to co wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 no dokladnie to co wyszej ... wywal ich plz bo zepsuli Ci cała swietna robote z wizka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Tekstura drzewa nieco rozmyta i zdaję się, że odbicia w szybach trochę za mocne;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Lis z kad brales roslinnosc bo super wyszla ?.......hehe glupi zart :] a tak na powaznie to swietny budynek, fajnie wszystko procz ludzi :) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 To prevka jest tak więc co cenniejsze uwagi zbieram :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Lis mam pytanie. Rendzisz od razu z tym niebem, czy alphe bez tła i niebo w ps dodajesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Lis, jak widze Twoje wizki to czasami mam ochote napisać: Lis daj sobie już spokój bo zawyżasz poziom (: :P. Dobra robota. Przyłączam sie do pytania ReflectVision. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 ReflectVision -> Niebo dodaję w Szopku. Ale w scenie też mam jakieś hdr-niebo. tak dla podglądu i odbić. W wizkach dla Ever wszystko musiało być ustawione w scenie. W pracach komercyjnych z braku czasu i ochoty 50% efektu wychodzi dopiero w shopie. Lis daj sobie już spokój bo zawyżasz poziom :P Jak mi zapłacisz z nie robienie to chętnie przystanę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Lis bardzo ładny rednder, budynek wygląda bardzo ładnie szczególnie ściana gdzie jest więcej szyb, a co do poprawienia żywopłot za jasny po mojemu jakaś ciemniejsza zieleń by bardziej pasowała chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 klasa vizka, zmienilbym odbicia w budynku, zbyt wyraźne i te krzaki czerwonawe mnie troche kłują ale to już kwestia gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Bardzo ładna pracka i nie ukrywam jestem pod wrażeniem :) Takie pytanie:pisałeś wcześniej ,że nie używasz alphy....patrząc na odbicia w oknach odbieram takie wrażenie,że po lewej stronie jest masa zieleni...naprawdę tyle tego wsadziłeś,czy np.zrobiłeś jakiś mega krzaczor z dużymi liśćmi? Co do mojej pracki ,to już nie mam siły nad tą scenką.Zrobiłem 2 wersje z których nie jestem zadowolony.Pierwsza z vraysun + sky w environment(HDRI)...vraysky w ogóle się nie sprawdziło na tej trawie -.-'.Druga to sky z HDRI + Area.I jedną z nich muszę wybrać do portfolia, albo żadną :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 hmm Pierwsza z trawą z drugiej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 eee raczej samą drugą :) a tutaj coś ode mnie. Podczas codziennego szperania po necie znalazłem takie coś, a że z nudów nie mogłem już usiedziec, sobie wymodelowałem to "coś". Butelka Kleina, soft: blender 2.45 + Indigo i lekki gauss bloom w Violet Tone Mapper. Czas: sam modeling jakieś 1:30h, ale potem strasznie kombinowałem z renderem i materiałami. I nie bijcie mnie za ustawienie kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Zrobilem felge - TEŚCIK umiejetnosci w Rhino i ogolnie "wyczucia przestrzeni" ;P DO glebszych wypowiedzi zapraszam tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=622152#post622152 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 maczuga... dziwne to dildo... ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 a takie stare cos co mi sie podobało bardzo, kiedys :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 No bo ładnie tu jest :) Cieplutko i pzyjemnie. Udana wizka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 tadzio zboku, to nie dildo :P jacek fajna wizka, ale cos ci sie stało z brzegami cieni od okna, i ręczniki wyglądają jak plastikowe. Ale na siłę się czepiam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 koła Ci lewitują bo masz słabe ustawienia irr mapy pewnie, ogólnie już zaczyna to jakoś wyglądać, popracujesz jeszcze troche i powinien być dobry efekt Zwiekszylem troche ustawienia i jakos to lepiej juz wyglada :) Na tym renderku zapomnialem wlaczyc ms na kierownicy i troche ta czarna obwodka na bocznej szybie mi sie rozjechała :D Piszcie co jeszcze poprawic w modelu i materialach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 dach nie okragly pozatym sie nie schodzi z reszta karoserii, to samo dotyczy innych elementow np słupki przedniej szyby i nadkole, maska i nadkole tez nie sa spasowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Reflect ale to jest dzial rendery testowe a nie wip :) czy finished... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 hehe spojrz co napisal pod renderem :) Hawrok: jeszcze dodatkowo zauwaz ze kazda szyba ma inny odcien :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 ReflectVision - dzięki za uwagi. Będę działał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 hehe spojrz co napisal pod renderem :) Hawrok: jeszcze dodatkowo zauwaz ze kazda szyba ma inny odcien :) heeh musisz mi wybrczyc nosze okulary chyba za slabe ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Taki test z ubiegłego roku + dolepiona siatka z tego roku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osiris85 Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 witam:) chce zrobic wizke. narazie testuje sobie oswietlenie oraz ies. halogen zrobilem sam na wzor takiego jak jest w archmodels vol3. i uprzedzam pytanie, tak on jest w powietzu. co zmienic zeby oswietlenie bylo jak najladniejsze. By osiris85 at 2007-11-24 korzystalem z tutoriali ze stron: http://home.comcast.net/~lakehao/tutorial_intro.htm http://www.grafica3dblog.it/vray_tutorial_interiors.htm http://www.evermotion.org/tutorials/mich/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 osiris85 troche za niski ten pokoj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 greg_jg po co taka gesta siata na wskazowkach i tarczy? ale render ladny. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 testuje sobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 okno z paneli podłogowych? z mapowniem się nie popisałeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 ale wanienka cycus;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Georgas Okno OMFG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 okno lezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 heh zgadzam sie okno jest wycięte z papieru pomalowanego w brązowe paski :) ale nogi od wanny mi się podobają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 hehe panowie z racji że sobie testowałem to zrobiłem taką atrapę okna i dałem taką tex bo chciałem jak z takimi kolorkami będzie się prezentować :) wanienka będzie w innej scenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Taki test podłogi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 ja bym zrobił na wysoki połysk :) ale tak to fajnie, powiedziałbym nawet, że bump jest idealny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Listopad 2007 Autor Share Napisano 24 Listopad 2007 To wykładzina chyba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Tadzio, siatka na tarczy nie jest sama w sobie taka gęsta (raptem 100 wierzchołków), co innego szybka (dwustronna), która ma ich równo 3300, gdyby było mniej byłoby widać. ;) Co do wskazówek, to faktycznie trochę za dużo wyszło, łącznie 1374 wierzchołki, głównie na rzeczy, które przy takiej rozdzielczości i tak są mało widoczne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość neyn Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 Nie nadaje się jeszcze do Finished Works więc leci tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 ojojoj proporcje i shadery nie dają rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 Taki szybki (1-2h) 4funik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 fajowa tapetka ;] pochwalisz sie mapami ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi