kamil.ochel Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 daj coś za oknem bo wygląda trochę jak pod wodą brzydka beteria nad wanną :) pressenter to koniecznie musi być phys-camera?
pionix Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Tylko trawa i krzaki zwłaszcza na ostatnim renderze mi się nie podobają a reszta super.
kamil.ochel Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 rama roweru wchodzi w noge rowezyscie na 2gim bardzo ładne
grubas Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 hehe, siwy, ja też byłem silnie wzruszony kiedy zobaczyłem ten projekt ;P Dzięki Tomuś :) przeważnie kiedy widzę prace Lisa to miewam ataki tików nerwowych rozmaitych
Notre Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 yagga yagga! pare godzin temu mnie natchnęło żeby sobie wymodelować kamieniczkę, no i mam już tyle ; i stawiam pytanie, co zrobić żeby to urealistycznić?
Bacry Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Jednak u Lisa można by poprawić szkło w lampach (zdaje się nie ma grubości) no i ta trawa w oczku wodnym. oo79 jeżeli chodzi o rozmiar to co najwyżej nadaje się do POD (pracownicze ogródki działkowe)
jacekdrze Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Walka z oswietleniem exteriora. co myslicie? To ze przepalone to wiem i jeszcze takie cuś , projekt badziewny wiec nie pokaże gdzie indziej :)
grzegerz Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Lis ładnie:) ofkors:P oo79 podoba sie ach te góralskie klimaty:D jacekdrze na drugim masz ładne oświetlenie a nawet bardzo ładne a tu coś odemnie
arch515 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Taki tam teścik komercyjnego obrazka, przygotowywany pod bilbord…dwa warianty.. Próby z kosmicznie dziwnym lwf.Hehe. Pozdrawiam.
pressenter Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 arch515: genialne. Pochwal się skąd masz żywopłocik. Może mógłbyś się podzielić?
Bacry Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 arch1515 co się dzieje na pierwszym renderze po prawej stronie przy drzewie wychodzącym z kadru?
!Ewert Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Ładna komercyjna wizka, liscie na 1 planie mi tylko nie pasują.
pionix Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 arch515 - uuu la la! Proste, zimne ale chwyta za serce :) Wariant 1 bardziej do mnie przemawia
Loki Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 arch515 tez zapytam o zywoplot jakbys mogl sie podzielic informacją skąd takie krzaki bierzesz :)
JunioR Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 ARCH kiedy mnie tego nauczysz mistrzu ? :D pieknie !
grzegerz Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Arch świetne. super ten żywopłot:) pierwsza fajniejsza
Loki Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 na szybkości: test podlogi i oświetlenia - GI do poprawy Co jeszcze poprawić ? (jak na razie jest tylko vraysun i phisical camera, zadnego innego swiatla - mysle ze dodam jeszcze vrayplane w oknach) zastanawia mnie troche polysk na podlodze bo jakos mi sie nie podoba, ale nie moge sie zdecydowac czy powinna sie bardziej blyszczec czy mniej
pionix Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 hcpiter - LWF*? * w przypadku odpowiedzi negatywnej proszę o napisanie coś o świetle ;)
hcpiter Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 pionix Hmm nie wiem czy mozna to nazwac lwf`em ale probowalem ;]
JunioR Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 grigoriob dzieki :) piter za zielono troche :] a ja wyskakuje z tym: elo!
pionix Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 JunioR - bardzo przyjemne chociaż ludzi to bym wyciął w pień ;)
JunioR Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 AG dzieki dzieki! pionix dzieki, a ludzi tak tylko dodalem, wiesz zeby jakies zycie na osiedlu bylo ;) elo!
pionix Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Bonifatz - wygląda jakby było przycinane tzn. gruby pień i mała korona ale generalnie to fajnie wyszło jak dla mnie choć też chciałbym zobaczyć jak by wyglądało za 10 lat ;)
Bonifatz Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 dzieki pionix ... drzewo jak najbardziej przycinane :) wersja 10 lat pozniej w przygotowaniu. 1
jacekdrze Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 arch515 możesz pokazać tego ext przed postprodukcja? Genialnie wyszło
Loki Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Loki - sun za zolty + override na podloge daj poprawione i wyszlo ladnie (renderuje sie wlasnie wiec nie moge rzucic jeszcze)
arch515 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Polka dot – jeszcze raz dzięki. Marcin – jeszcze raz dzięki Pressemter – dzięki , żywopłot jest produkcji Lisa bodajże , z kolekcji ever-31..chyba.jedynie materiał według własnych preferencji. Bacry – to po prawej mmm pewnie chodzi ci o tą czarna kreskę , to bóg po displejsie ( to nie docelowe obrazki .tylko test światła i post produkcji) na ostatecznym nie będzie , no ale zawsze możesz to potraktować jako dziwny cień np. od lampy hehe Tomuś – Dzięki. Co do liści to nie wiem o których mówisz ?? drzewo? Master Kiełbaster – dzięki. Pionix – dzięki …staram się hehe, a jaki wariant klient wybierze tego nie wiem , mi już żadne tak nie odpowiada jak wczoraj hehe. Loki – ever modele 31. ale polecam lis do zieleni , mówisz ,płacisz i MASZ :) Junior – dzięki , też tak potrafisz .. światełko bardzo milutkie , ludzi wywal i czekam na materiał itp. grigoriob – dzięki , ale się uparliście na ten żywopłot. :) jacekdrze – dzięki., i obrazek dla ciebie .chodź zapewne trudno w t uwierzyć ,ale tak to wygląda po gammie 2,2 ,jest to raczej 45% produktu gotowego. no i oczywiście materiał robiony również pod game 2.2 by nie było przepaleń ,itp.. chodź i tak w niektórych miejscach jest czarno a nie powinno być. Bonifatz – super drzewko, do kolekcji jakiejś ?? możesz się podzielić..? naprawdę super. Pozdrawiam.
Loki Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 że Lis to naczelny ogrodnik polski wirtualnej to ja wiem, mam ambicje powalczyc z takim zywymplotem, wiec chcialem obejzec model jak inni to robią :) (swoją drogą Lis mógł by zmajstrować jakis tutorial jak robi żywopłot, bo ten o bonsai tree, oglądam sobie cowieczór na dobranoc )
pionix Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 arch515 - misiu jak Ty żeś zrobił z tego białego obrazka to co wcześniej pokazałeś????? Przekosmiczny workflow...ale za to skuteczny :)
arch515 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Pionix – hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihih – nio tak wyszło jakoś:) ważne jest by materiały były odpowiednio zmajstrowane (przepalenia, czarne miejsca itp.) jak t osie zgra w miarę jakoś to bardzo podatny jest obrazek w csie. Potem kwestia mieszania warstw i suwakiem tam i tu..I tralala i morze nawet przepalenia nie bendą takie chamskie:) Loki – tak lis to ogrodnik pełną gębą heheh
Rekomendowane odpowiedzi