Ania Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 no zastanowię się... ych ale nie lubię wracać dwa razy do tej samej sceny. zaczęłam teksturować kierowcę, łuk brwiowy też poprawiłam, zresztą i tak go dobrze nie będzie widać bo będzie siedział za szybą.
Jonasz_Real Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Koles daje rade, poprawiłbym mu nos, troche taki kartoflany. No i ten fiolet jest trochę za mocny...moim zdaniem. P.
mrys Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 A ja się tego kierowcy boję... Zaraz widać, że to jakiś WARIAT DROGOWY albo inny ;). I w maluchu jeszcze... Ale pewnie taki miał być. Na moim osiedlu jest sklep, tzw. osiedlowy zresztą czynny 24h na 24h. Od 22.00 zakupy podają przez okienko i kase odbieraja tą samą drogą... Znaczy kolejność jest: kasa - towar. No i tam takich modeli jest na pęczki, zwłaszcza po 22.00 właśnie. W wariancie żeńskim też. Tak że dla mnie przekonywujacy on ci jest.
Ania Napisano 16 Luty 2007 Autor Napisano 16 Luty 2007 Jonasz - nos taki miał być. a fiolet poprawię jak już będzie ostateczne oświetlenie, bo wtedy kolory zawsze trochę inaczej wyglądają. Bruneq - mało aniowaty? ale przecież jak mu dam łagodne aniowate usposobienie to nie będzie miał serca żeby przejechać ślimaka. Damus - bo nie lubię mamisynków, facet twardy winien być wieczorem jak zdąże będzie następny apdejt
Bruneq Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 No Damus....Czeba by Tffardym a nie mnientkim!:) i ty stoliczek powinienes o tym wiedziec! Aniu -> a czy on musi chciec przejechac tego slicznego jednoślada?
damusTo Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Kiedy ja właśnie o tym, co to za twardziel o łabędziej szyi ? Sie pytam ja,teraz nic dziwnego że ma limo i szwy nosi, popychadło z niego i tyle on nie ma rys twarzy zabójcy. Pozwolę sobie na kilka sugestii patrzcie poniżej: O i z Ania u boku I w porównaniu z normą NO I TAKI POIRYTOWANY TĄ SESJA JUŻ No słowem ten gościu ma facjatę zabójcy, mógłby zabijać wzrokiem, ma wypisane na twarzy "TO SZKODZI ZDROWIU" a kiedy przechodnie zastanawiają się CO ? (szkodzi temu zdrowiu) napis z tyłu na koszulce wszystko wyjaśnia a głosi "Moje towarzystwo" no to tyle z pełnej gwałtu i rozbojów stolicy Bruneq :p
Ania Napisano 16 Luty 2007 Autor Napisano 16 Luty 2007 Damus masz oczywiście rację, ale gdyby był aż taki groźny to by sobie mógł pozwolić na poważniejszego przeciwnika niż ślimaka, logika w scenie musi być.
damusTo Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Z netu Bruneq z netu Nie nie Aniu taki kolo zabija wszystko na swojej drodze jak domestos. Ślimak nie ślimak stonoga żubr gozilla nie ważne
hkropinski Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Damus -> Kto To Jest? Bo Kojarze Go Z Jakiegos Serialu...
damusTo Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Aha Hubert ma na niego chrapkę. serialu nie kojaze ale grał 2 skrzypce w Cobrze filmie ze Stallone z 1986 roku. Zwą go jakoś takoś Brian Thompson ;)
salvage Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 Ślimak, mastah kierownicy - super. Tylko gdzie auto?
Ania Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 Salvage - oto auto. Zunwrapowałam całe, powoli zacznę teksturować, ale w najbliższym czasie czasu nie będzie.
mirach Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 Very nice :) Oswietlenie mi sie podoba. A co do tekstur,to skoro robilas unwrapa to pewnie będzie poobijany itp? Bo mam nadzieje ze nie bedzie to maluch z salonu samochodowego :)
damusTo Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 przednie koło cosik mi za bardzo wystaje no i na tyle za kołem u dołu coś mi to DZIWNIE wygląda
eco Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 JohnZi napisał: hehe ladnie wyglada:] ja tez chce umiec unwrapa:( ...:) -zmus sie do jednego a zobaczysz ze to nie trudne - raczej mozolne ;)
Ania Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 Adek - tak Vray. Mirach - tak będzie poobijany. Damus - koło i tak będzie skręcało więc tak nie zostanie. A tam z tyłu za kołem - wstyd się przyznać ale zapomniałam świateł tylnich. I blacha może za daleko nachodzi, spróbuję poprawić. JohnZi i eco - unwrapowanie nie jest trudne ani mozolne, tylko trzeba to robić blenderem (ma lepszy algorytm od maxa) Tutorial 1: http://www.computerarts.co.uk/__data/assets/pdf_file/676206/tdw80_t_trade.pdf Demo movie: http://download.blender.org/demo/movies/seamcut_blender242.mov Tutorial 2: http://wiki.blender.org/index.php/BlenderDev/UvUnwrapping/Suzanne Texty dodatkowe jeśli nie wiesz co to unwrap: http://wiki.blender.org/index.php/Manual/UV_Unwrapping_And_Texturing 1
eco Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 ...a dziekuje pieknie dobra dziewczyno- tak pomiedzy cadowskimi kreskami zajrze :) niech Ci FSM wynagrodzi ;) ...a niech mnie fajnie to wyglada :) -trzeba bedzie ztestowac :)
Homa Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Faktycznie bardzo ładny ten maluszek :) Powodzenia w dalszej pracy! PS. Dzięki za materiały - napewno się przydadzą - trzeba by się z tym faktycznie pobawić. Pozdro :)
salvage Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Ostry ten maluch :) Kurcze, kiedy ja będę miał takie tempo modelowania :/ Pytanko takie małe. To też robiłas w wings'ie? Z moich doświadczeń, krótkich co prawda, wynika że jednak wygodniej formy przemysłowe robi sie w max'ie natomiast wings wydaje sie znacznie lepszy do organiki. Pozdrawiam :)
Ania Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 salvage - tak robiłam w wingsie masz rację że wings do organiki jest lepszy niż do takich, głównie dlatego że tam masz tylko box modelling, do takiego czegoś może lepsze byłyby spliny, chyba najfajniej by się to robiło nurbsami w rhino ale ja w tej chwili rhino nie mam. w maksie no nie wiem, mnie ostatnio max denerwuje bo tam brakuje pewnych narzędzi które w wingsie są. 1
wooka Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 O rany Aniu, az milo patrzec takie cuda tu powstaja :) I masz ode mnie wielkiego, rózowego +,bo jak zwykle najciekawszych i najpotrzebniejszych rzeczy dowiaduje sie z twojej relacji. :*
Adek_CG Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 ok to teraz czekam na texturki ;), mnie tylko zastnawia tylko czy ten bok wykrzywiony nie bedzie troche przeszkadzal ci w texturowaniu...
3grosze Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Aniu po co unwarpowałas samochod ?:) cos czuje, ze bedzie ostry wiejski tuning ;-) za kazdy obrazek 5 koni wiecej, a za naklejke na baku 3 :]
salvage Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 masz rację że wings do organiki jest lepszy niż do takich, głównie dlatego że tam masz tylko box modelling, do takiego czegoś może lepsze byłyby spliny, 2 lata modelowałowałem praktycznie tylko splajnami a w momencie gdy spróbowałem zrobić samochód przesiadłem się na poly, jakos mi brakowało kontroli nad powierzchnią, troche "niedeterministyczne" są. Natomiast wychodzi na to że roślinność lepiej robi się splajnami a i późniejsza edycja jest znacznie wygodniejsza, ale to takie dywagacje tylko. Pozdrawiam :)
Ania Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 Adek_CG - nie będzie tam żadnych linii prostych, więc nie powinno być problemu z tą krzywizną. a jak będą problemy to zawsze mogę jeszcze raz zunwrapować tą część na prosto. Klicek - bo tak mi będzie łatwiej rdzę i brud jakoś sensownie rozłożyć.
Ania Napisano 21 Luty 2007 Autor Napisano 21 Luty 2007 zaczęłam teksturować (na koszt nauki fizyki molekularnej, leniwa sztuka jestem yyy) nie wiem czy z rdzą nie przedobrzyłam co do koloru auta nie jestem jeszcze pewna. na razie jest tylko diffuse i normalki, jakieś speculary i odbicia dopiero dojdą
hkropinski Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 jezeli to mialy by byc plomienie i nieco wieksze by musialy byc to niezle. ale jak to jest rdza na farbie malucha to niezbyt mi sie podoba:/ chyba chcialas przedobrzyć, wszedzie jest jakby nawalone tego brudu, pozatym szyby i uszczelki nie są proste, czekam na kolejne update'y, pozdrawiam
adam_m Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 Witaj Aniu Maluszek bardzo mi się podoba. Jedynie opony wyglądają jak wycięte z walca. Skoro auto jest pokryte rdzą, to może szyba powinna być zbita (brudna)? Pozdr.
ferni Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 oj nie postarałas sie przy texturach :( jedynie poda mi sie rejestracja
wizz Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 bez obrazy ale ta rdza przegięta troche a kolor lakieru beznadziejny :|
JohnZi Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 ta rdze to lepiej jakbys ze zdjec skombinowala:] ta malowana to niezbyt wyglada, no i nienaturalne ksztalty ma jakies
KLICEK Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 no i gatara :) Aniu myslalem ze bedziesz nakladac tylko lakier, stąd moje pytanie o uv ;]
zioło Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 A może lepiej pasowała by taka stara Polska czarna rejestracja?
..:: WIKTOR ::.. Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 Ania, ja to powiem tak... ta rdza nie przemawia do mnie... do poprawy a bedzie idealnie :)
Kr3tz Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 i moze lepiej pasowal by tu jakis standardowy [imho najlepiej pomaranczowy] kolor? EDIT: Ok, moze byc i czerwony, napisalem pomaranczowy, bo taki mi pierwszy przyszedl na mysl- rodzice mieli kieeedys malucha w takim kolorze ;] na koniec tez byl taki zardzewialy ;]
wizz Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 i moze lepiej pasowal by tu jakis standardowy [imho najlepiej pomaranczowy] kolor? standard to raczej czerwony będzie :)
Rekomendowane odpowiedzi