wesoledi Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 znaczy ten dzialajacy ma ta jasniejsza matowke czy jak? :) niemniej, aparacik moze byc, jesli sprawny i cacy, to why not :) zalezy czy od Ciebie w glownej mierze.. mi sie pewno by przydal, chociaz jednego dzialajcego zenita mam, ale nigdy nie wiadomo ze starociami.. jeden mi tez nagle przestal dzialac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 mam jednego TTL'a 100% dziala ale ma ciemna matowke, jedyna wada, nie ma kulki i srubki od pokretla od ISO, i lata troche luzno drugi zenit nie pamietam jaki jest, ale ma uszkodzona klapke (sam zawias, jak potrafisz majsterkowac to dorobisz) ma jasniejsza matowke niz moj 30D aktualnie, wiecej wad nie zauwazylem wszystko aktualne od polowy pazdziernika, jak wroce do pl chcesz to cie fotki zrobie ogolnie, te dwa zenity to inne aparaty, ale mi generalnie reflektowal ten z jasniejsza matowka jak napisale, wybierz jeden, placisz za przesylke, mozesz mi browca wyslac i jest twoj wartosc zrenicta to 50-100 pln, naprawa hmmm nie wiem, jeden to 1 pln, drugi to bardziej zabawa w majsterkowanie dam ci nawet autograf na obudowie hehehe jak wroce to zrobie fotlki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 f: 2,8 0,8s iso: 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 mam jednego TTL'a 100% dziala ale ma ciemna matowke, jedyna wada, nie ma kulki i srubki od pokretla od ISO, i lata troche luzno drugi zenit nie pamietam jaki jest, ale ma uszkodzona klapke (sam zawias, jak potrafisz majsterkowac to dorobisz) ma jasniejsza matowke niz moj 30D aktualnie, wiecej wad nie zauwazylem wszystko aktualne od polowy pazdziernika, jak wroce do pl chcesz to cie fotki zrobie ogolnie, te dwa zenity to inne aparaty, ale mi generalnie reflektowal ten z jasniejsza matowka jak napisale, wybierz jeden, placisz za przesylke, mozesz mi browca wyslac i jest twoj wartosc zrenicta to 50-100 pln, naprawa hmmm nie wiem, jeden to 1 pln, drugi to bardziej zabawa w majsterkowanie dam ci nawet autograf na obudowie hehehe jak wroce to zrobie fotlki hmm, no spoko, to poczekamy na fotki :) ja swoj obecny kupilem za 50zl wraz z lampa blyskowa, a porpzedni za 30 :) za browca i wysylke podesle przelewem jesli Ci odpowiada :) ten drugi to tez TTL? a uszkodzony zawias, znaczy tam od ladowania filmow? nie trzyma czy cos? jak jakas niewielka wada to cos mozna sie pobawic :) a tego co pytalem wczesniej (jak mi sie porpzedni zepsul) to naprawa zenita to moze byc nawet 80zl, wiec taniej wyszlo by mi kupic nowy, hehe :) niemniej dzieki wielkie :) mam nadzieje, ze fotki w miare przypadly do gustu :) milego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 wroce do pl, to zrobie ci fotki aparatow tylkol chyba nie oddam obiektwow hehehhe ale skoro masz ten sam to co za roznica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 cześć, ostatnie foto to był oczywiście żart, ale chyba kiepski bo nikt się nie śmiał:rolleyes: a teraz do rzeczy. jako że aparat którym robiłem zdjęcie docelowe nie posiada nastawialnych parametrów, a które należy wypisać żeby zapostować zdjęcie bez łamania regulaminu, musiałem zrobić zdjęcie zdjęciu aparatem który posiada nastawy i oto one: czas: 1/25s f: 3.2 iso: 100 ewaluatywny balans bieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 masz polaroida ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 tęczospad czy ktoś na tym forum, wierzy w magię? sorki że pytam ale miałem trudne początki dzieciństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 wooow! definitywnie bardzo dobre zdjęcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 polka dot masz aparat, który nie posiada nastawialnych parametrów?-jednorazówka?:D bardzo dobre zdjęcia, to pierwsze jest z jakiegoś klubu w warszawie? też mnie jeden natchnął na podobne foty... ps: wierzę w magię, czy paranormalność, ale też w unikatowość takiech zjawisk i wątpliwą skuteczność :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 polka dot masz aparat, który nie posiada nastawialnych parametrów?-jednorazówka?:D bardzo dobre zdjęcia, to pierwsze jest z jakiegoś klubu w warszawie? też mnie jeden natchnął na podobne foty... ps: wierzę w magię, czy paranormalność, ale też w unikatowość takiech zjawisk i wątpliwą skuteczność :D prawie jednorazówka. nie ma nawet baterii:) ale jeden z aparatów które posiadam, ma nawet zmienną ogniskową. jeszcze jeden też. pierwsze nie jest z klubu, jest z miejsca w którym pracuję. szkoda, że nie mam jeszcze skanera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 portret. model: przypadkowy przechodzień. czytał Wyborczą czas ustawiony automatycznie przez światłomierz ekspozycja -1ev manualny wyzwalacz lampa błyskowa z bardzo delikatną blęndą delikatnie fioletowo-różową autofocus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 blęndą ?? a co to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 coś dziwnego:rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 ekstra! : O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1nS Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 blęndą ?? a co to :P To może być nawet bielizna, albo chusteczka ;) Byleby zmiękczyła światło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 takieo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 swietne jak render :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 Heheh, na rendery mówi się "świetne, jak fotka" a na fotki "świetne, jak render", oto XXI wiek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 mały peter w takim małym domku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Musiałem troszeczke ją zminiaturyzować. ---------------------------------------------- Stare dobre czasy kiedy jeszcze działał mój aparacik ... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 no w końcu coś na moją głowę peter:) przefajowe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joint Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 robione komórką? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 nie sprzęt lecz chęć szczera zrobią z ciebie fotoreportera! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Dokładnie. Większość moich fotofrafi została zrobiona aparatem 3.1 pixels :D Światło i momęt w którym uchwycony został dany momęt jest najważniejsza bez względu na to jaki posiadamy aparat :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 taa żeby jeszcze wszystkie aparaty "chwytały" idealnie to światło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepper Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 i większe : http://img141.imageshack.us/img141/2095/szczursrednijs8.jpg nikon d40x , oswietlone lampką domową, szybkość migawki od 1/30 przy dużej przesłonie do 1/100 przy małej, przeslona 5-12, iso 400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepper Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 New exp. - sekret = latarnia na ulicy + brudne okno + zmiana kolorów w pspie (nikon d40x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 fajne ale. mogles jakos zrobic zeby lampka z tylu byla wieksza co dalo by cos na ksztalt ksiezyca, fajne te kropki dookola ale lepiej pojedz to neat imagem :D bo syf nieziemski w cienieach (a moze to wina laptopa?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 zamieszczam jako ciekawostke a`propos używania lub nie filtra polaryzujacego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakon Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Pepper .. ta rozyczka poprostu jest zajebista :D ... jednak dobrze miemyc okien :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Taka jeszcze fotka z wakacji się zawieruszyła :) Widok z balkonu. Ech... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 taki o drink, dzisiaj zrobilem, fote pyknąłem :p małe PSuciie (wykadrowanie i kontrast + sharp) podloże i ścianka: biała kartka, w odbiciu okno Canon A610 ISO 50; 1/4; f2.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 ślicznie, co to za drink ? mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 Martini Code Martini Bianco, green ice tea, 5 listków świeżej mięty, cytryna. do longa wsypujesz kilka kostek lodu, na to listki mięty (najlepiej je troszke zgnieść, żeby szybcieuj puściły aromat). zalewasz Martini na 2/5, lub 1/2 dla mocniejszej wersji - polecam. Teraz dopełniasz green ice tea - ale lejesz nie za mocno i nie za lekko (na fotce było lane bardzo delikatnie dla uzyskania gradientu, ale zeby pić to trzeba tak, żeby martini sie wymieszalo, ale nie za mocno) Dodajesz gruby plasterek cytryny. kolejność b.ważna Do fotki jeszcze w szkalnke wczepilem limonke - ale do drinka go nie dodawaj bo zepsuje smak. Pić po około 7 minutach od zmejkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsien Napisano 25 Grudzień 2007 Share Napisano 25 Grudzień 2007 drink wyglada interesujaco. zwlaszcza sklad. polaczenie miety z cytryna... ech. generalnie zdjecie jest dobre. jednak mnie zawsze bola odblaski w szkle (dlatego sama za szklo sie nie biore, znaczy brac - biore. ale zdjec nie robie ;)). rada - brystol z przodu, brystol po bokach i z tylu. lampa najlepiej z gory lub (ale to wariant studyjny) pleksi (ale to dosc drogie) i lampa od srodka. ale efekty warte wysilku ;). ogolnie, poza odblaskami, bardzo mi sie podoba. kolorek i przenikanie sie cieczy - miodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 ...wczoraj wieczorem z nudów przy piwku zacząłem machać myszką po jakiejś nieudanej fotce ...wyszło coś takiego: ...jest masa niedociągnięć, ale nie chce mi się do tego już siadać ...czekam na uwagi na co w przyszłości zwrócić uwagę ...oryginał wyglądał tak: --- edycja --------- zamieszczam jako ciekawostke a`propos używania lub nie filtra polaryzujacego to akurat nie najlepszy przykład zwróć uwagę, że polar zadziałał w tym wypadku jak filtr szary (dół również przyciemnił) jeśli rozjaśnimy ziemię do poziomu tego z prawej strony niebo będzie wyglądało tak samo tym samym skracając czas uzyskalibyśmy ten sam efekt bez polara (w tym przypadku) drugi przykład jest już ok pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 dobre everyman :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 takieo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colgatte Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 Bardzo interesujące. O_O Opowiadaj, co to , jak to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 nareszcie udało się w locie ustrzelić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 nice hehe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Z ostatniego wesela.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Super, wygląda prawie jak fotka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepper Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 Coś w tym klimacie: a tak normalnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 11 Kwiecień 2008 Share Napisano 11 Kwiecień 2008 taka zabawa: 350D, 18mm, f8, iso 100, czas 1 sekunda, lampa na drugiej kurtynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 [Kliknij Aby Powiększyć] Aparat i ustawienia w Pliku dla tych których to interesuje. Zmniejszyłem jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Jakie Wy tu fajne rzeczy lansujecie:) Czemu wcześniej nie zaglądałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi