Lis Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Ahoj wszystkim. Zakładam ten topic ze względu na moją pracę dyplomową. do 24 stycznia mam oddać gotowy projekt. Liczę na wasze rady, uwagi pomysły. Temat b. roboczy :Komiks akcji według klasycznego amerykańskiego schematu z wykorzystaniem 3d Studio Max. Ogólnie rozchodzi się o to że ma być komiks oparty o realia lat 70'tych USA. Policjanci i bandyci, strzelanina, pościg. W tym etapie realizacji planuję około 20-40 scenek. Ale storyboard ciągle się rysuje więc nie wiem dokładnie. Posiadam już: - skończony scenariusz(miała być animacja) - kilka dawniej zrobionych prymitywnych modeli aut. Soft: 3ds Max 6.0 bez V-ray'i i płatnych pluginów. (oczywiście robić mogę w czym mi się podoba byle wyrenderowane było w 6). no i Pies do postprodukcji. Po 1 dniu pracy mam jednego bohatera komiksu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 nawet nawet faldki beda na ubraniu?? ;) daj oczy (oczodolY) do przodu albo szczeke do tylu ;) sorki ale nie chcialo mi sie scenariusza czytac :D za pozno jest ;) malo czasu zostalo trzyamm kciuki gdzie sie uczysz (kier) ?? pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 pochwal sie autkami:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Taki Starsky i Hutch ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Co prawda nie czytałem scenariusza ale klimacik Drivera czyzby :D ? Spoko :) dawaj dawaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 ciekawy pomysl na prace dyplomowa czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2006 Mówcie co do przeróbki. Nogi chyba zbyt chude są. już sam niewiem. puźna godzina. nielot007 -> Raczej nie. Dziś zrobiem ale wyglądały tragicznie. No wałśnie. mało czasu więc w większe szczegóły niebęde się wdawał. hkropinski -> Autka są w middle poly (siatka tragiczna). będą do przeróbki. bo dawno to modelowałem i trochę większego skila nabrałem przez ten czas. A to jeszcze przez te kilka godzin zdielalem: EDIT. i jeszcze marynarka z rana: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 marynarka ladna;] choc wiekszy chamfer na kolnierzach by się zdal;] no i rekawy chyba nie powinny byc tej samej szerokosci na celej dlugosci;] joł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Ten koleś kojarzy mi się z taką książką do angielskiego "Welcome" sprzed paru lat... Marynarka fajna, u kolesia mi włosy strasznie nie pasują... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 buty płaskie imo...ale teksturka moze troche złagodzić spojrzenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Witam Marynarka jest po prostu super! Jak cały gościu zresztą :) Na jakim kierunku masz takie prace do zrobienia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Dobrze ci idzie, marynara fajna, buty wymagaja dopieszczenia, ale i tak raczej beda malo widoczne no i spodnie do poprawy, moze zrob mu takie "dzwony" w tamtych czasach chyba byly modne. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 nielot007,patry -> http://www.tyszkiewicz.edu.pl/ ale szczerze NIE POLECAM rescie dzięki za miłe i złe słowa. Jak już chyba pisałem zabardzo w szczegóły niebęde się bawił. Na włosach będzie kanał alpha tak więc powinni być ok. zobaczymy w praniu. jak naraziem muszę modelować modelować modelować. Steve: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Uuuu stary! Też robię dyplom w 3D (zaczynam właściwie, jak się rozkręcę to pokażę wipa) więc będę ostro kciuki trzymał!!! Fajny disjan ma ten kudłaty na pierwszym screenie, podoba mi się. Powodzonka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Kudłaty ma za bardzo cofnięte czoło i 2x za chude ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 Lewus -> dzięki i powodzienie również. :) ps. co to jest "disjan" ? Master -> dzięks. cenna uwaga. Dzisiejsze wypociny. drugi główny bohater. stylizowany na steva mcquin'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Buty za szpiczaste, reszta trzyma poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 satanicus -> Co chesz od butów? Też mam szpiczaste takie galowe:p Lisie-> disajn to design:) O stylizacje mi chodzilo... taki cytat na ten przykład "[...]koleś niezły ma disajn, szafa dwa na dwa, dwie dziary i dredy[...]" A czemu już nie animacja? Czasu brak? pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 A czemu już nie animacja? Czasu brak? :) przeczytaj pierwszy post. Modlę się żebym przynajmniej z tym zdążył :D "disajn" -> sory jakiś zmulony jestem :D sam tak czasami piszę. coś mi się literki poprzestawiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 :) przeczytaj pierwszy post. Modlę się żebym przynajmniej z tym zdążył :D Sorki, jakoś niedopatrzyłem.... to nie pisz bzdur na forum tylko opracuj:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Co do butów: IMO są zdecydowanie za szpiczaste, Lewusie! Wiem jak wyglądają buty galowe, sam też mam podobne, ale te po prostu za szpiczaste! ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 satanicus1991 -> ale niemasz butów galowych z roku 1970 :D nei no. faktycznie chyba trochę przesadziłem. poszukam jeszcze jakichś referek i skoryguję. Dzięki za czujność :D Edit: Przyciasny sweterek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 Szybko ci to idzie, a do tego całkiem fajnie. Czy ty nie śpisz? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2006 Byli pozytywni to i jakis zły gringo musi być: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 przypakuj mu przedramiona i wypchnij klatę do przodu/barki do tyłu. I powiększ łąńcuch o 300% :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Te postacie zaskakująco do siebie pasują. Niby się takie sztuczne wydają a jednak nie. Fakt, sprawnie Ci idzie! Podpisuję się pod satanicusem: weź się facet przynajmniej w święta kimnij odrobinkę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Jak chcesz zrobić obcisłą koszulkę, żeby muły było widać: zaznaczasz polygnony na brzuchu, do ramion, tak aby tworzyły zarys koszulki. Robisz kopie do osobnego obiektu, tutaj najpierw edytujesz siatkę ładnie, te chamfery całe itd. potem meshsmooth i sheel! :P Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 24 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2006 Koszulka będzie z siateczki tak więc to mało ważne. Master Kiełbaster-> przedramię racja. dzięki Nie chcę go za bardzo pakować. tak jest ok. niby przypakowany a niby nie. Jeszcze go jakoś do meksykanina muszę upodobnić, jakieś włosy zrobić. Musicie pamiętać że to nie nasze czasy. USA 1970. trochę kiczu, klasyki. Teraz to gość wygląda jak łysy spod disco ze rogiem. a ma być taki drobny cwaniaczek, dealer niby. coś musze jeszcze wystylizować. No dziś sobie darowałem z pracą. Może dlatego że teraz "panią lekkich obyczajów" mam modelować a święta są :D Dzięki za komenty :) ps. może ma ktoś jakieś tutki o mapowaniu postaci? nigdy tego nie robiłem a się kurde boję że utknę na tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Tutaj prosze guide unwrapu z 3dpalace: http://www.3d-palace.com/index.php?page=tut1 A i na pewno też tutaj znajdziesz o unwrapie: http://www.poopinmymouth.com/tutorial/tutorial.htm Nie utkniesz, pamiętaj o rozsądnym rozkładaniu szwów. Zorganizuj sobie jakiś gotowy zmapowany model i obejrzyj jak jest cięty. edit: ...no i tutaj Klicek baze zrobił: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=32658 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2006 Lewus -> dzięki wielkie. :) reputacja się należy. Dziś troszkę poskrobałem. ale niedużo. postać troszkę stylizowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Is it Posh? ;-) Ten zly gringo jak z GTA san andreas he he;-) fajne. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 do kobitki to glowce troche brakuje :D ale dawaj dalej ;) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2007 Łuff dawno nic ie zrobiłem. A oto moje dzisiejsze wypociny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Cudny tyłeczek ma!! ale..umarłem jak zobaczylem stopy! wspolczuje jej chodzenia!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Łomatko aż nie wiem od czego zacząć, a więc zaczne od góry :) Zrób jej barki bo teraz szyja dziwnie łączy się z tułowiem. Zrób biceps ładny, jakoś sflaczale wygląda. Łokieć jak by 150 kg ważyła, raczej kośc wystającz jest niż wklęsła. Brak nadgarstka, dłoń wydaje sie być ladna. Kolana wyglądaja jak by ostro sobie je poskręcała. Łydki mogły by byc lepsze. Kostki i stopy to tragedia :/ Wiesz takie błędy to kilka przesunięć myszka i poprawisz. Mogłbys jeszcze dac siatkę całej postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 _kuba_ -> dzięki za uwagi. stopy poprawiłem trochę. dalej niewiem co z nimi zrobić. troszę ten biceps też podmalowałem ale nie za wiele. Staram się oszczędzać czas i poprawiać tylko rażące błędy. Dziś z rana wyskrobałem jeszcze ciuszki dla panienki :D I jeszcze siateczka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Witam!! lisie powiem szczerze ze wyrabiasz sie teraz (ten upik) jest baardzo cool :) ubranka coraz lepsze zagiecia coraz lepsze :) czapka bardzo fajna :) ps. popraw to co kuba napisal :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 twarz jest bardziej męska niż żeńska, nadaj grubość bieliźnie, to tyle ode mnie aha, jest naprawde dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Jeśli zamierzasz użyć tylko środkowego modelu to olej poprawki stóp. Biceps i nadgarstki popraw jak kuba radzi. Twarz: wyciągnij lekko podbródek (brodę?) tak, żeby była smuklejsza twarz. Czoło za płaskie, to właśnie dodaje twarzy masywności. Przydało by się płynne przejście z nosa w czoło (za mocny ten fałd na brwiach). I za mocna górna część nosa. Trójkątny kształt twarzy powoduje, że usta są za duże. Albo je zmniejsz albo zaokrąglij policzki. Chyba, że stylizujesz na niemłode, zawzięte kur..iszcze:) Generalnie widać, że znasz się na rzeczy. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 No modele super tylko tak jak juz powiedziano twarz jest 100% męska ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 wypasione fałdki :* ale beret za duży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2007 Zna ktoś jakiś DARMOWY plugin do włosów do maxa 6 ? bo inaczej na planach będe robił, A oto i przełożony naszych dwóch policjantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Ładna gębula, tylko dolna warga dziwna, taka kanciasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2007 Kurde. lenistwo straszne mnie dopada. dzisiaj wieczorkiem tylko bióreczko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 fajne biurko oj bedzie fajny koMYX;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2007 Dziś kilka drobiazgów jeszcze dorobiłem. Jedna lokacja wymodelowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 zaczyna się :) coś czuje że będzie extra, to jest mental?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2007 zaczyna się :) Jeszcze nie :D Nie to V-ray, taka prewka. Jak będe miał wszystkie modele i tekstury to przyjdzie czas na Mentala. Ps. trochę za duże krzesła chyba :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 no jeżeli będziesz renderował w mentalu to korzystaj z mentalowskich materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 Oj ladnie ci to idzie. Powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi