Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

No to kolejna praca – Kuchnia. Model tej kuchni już jakiś czas temu zrobiłem. Marek G pokazywał swoją wersję a teraz nadeszła pora na moją wersję. W chwili obecnej dużo bym jeszcze pozmieniał ale nie chce mi się :) Za kuchnią znajduję się małe pomieszczenie relaksacyjne do wypicia kawy. Narzędzia pracy to standardowo: Max Vray PS

Zapraszam do komentarzy

Pozdrawiam

Mario

kuchnia0000czmy2.jpg

kuchnia0001czqv1.jpg

kuchnia0002czna4.jpg

kuchnia0003czqg1.jpg

kuchnia0004czbk3.jpg

• Odpowiedzi 28
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajnie fajnie, jak zawsze ;)

Poprosze nastepnego interiorsa w style the hounting. Se modelowanie pocwiczysz ;) frame1.jpg

Tak wiem , wredny jestem hehe, ale naprawde kiedys bys mogl sie podjac ;) Albo przynajmniej uderzyc na jakies nieznane lady, bo wizek w tym stylu juz masz co nie miara, a jak ci dojda jeszcze te z kontraktu to juz wogole. Idz w nieznane Mario ;)

Napisano

Gratulacje kolejnej pracki strzelasz nimi jak z procy. Chcialo by sie powiedziec dawaj wiecej i wiecej :) bo jest na czym oko zawiesic.

Ciekawie byloby gdybys zrobil jeszcze renderek nocny z otwarta podswietlona lodowka :). Pozdrowionka :).

Napisano

::SWRSC, Tomuś, RA, lord_saskybody dzięki

::Por@szek

se kiedyś pomyśle nad takim interiorsem który proponujesz. Spoko jeszcze sobie kilka wnętrz porobię a potem może w coś jak to mówisz nieznanego :P

::tweety

a nie chciałem za dużo przepalać żeby było widać morze. Figurki to dzieło z Evermotion :)

::Predator

no pomysł masz fajny z tym nocnym ujęciem. Jak się skusze to może coś zrobię

Podziękować też chciałem za front page :)

Pozdrawiam

Mario

Napisano

no mario(teraz wlasnie poszles sobie zobaczyc impre u sasiadow z moja Ifonka- mam nadzieje ze ja dobrze pilnujesz) +wizka jak zwykle na wysokim poziomie gratuluje front pega.Widze ze te nasze niedzielne kawki w knajpie dobrze dzialaja na twoja wene twórcza heheh a co bedzie za tydzien jak opuscimy tą piękną wyspe?Z kim bedziesz chodził na kawki nad morze?pozdr Marek

Napisano

na poczatek sie troche poczepiam, horyzont wydaje mi sie za wysoko i na drugim renderze morze jest krzywo (jakies tsunami?), chrom moglby miec mcniejsze reflexy bo jakis taki blady jest, mleczne szklo troche dziwnie wyszlo na pierwszym renderku. szkoda ze w swiatelkach nie dales IES'ow i szkoda ze oprocz refleksow w ogole nie widac dzialania tych swiatel.

poza tymi paroma szczegolami to kuchnia bardzo mi sie podoba, bardzo fajny projekt i swietna wizka. fajne materialy drewna, plytek i blatu

pytania i prosby: :)

jesli mozesz to napisz jakie zrodla swiatla, wyglada mi na Sun+Sky ale chyba jest czyms doswietlone.

IrrMap+QMC czy cos innego?

Image Sampler? (z tym ciagle mam problemy i nie moge dobrac nic dobrego-szybkiego zeby renderki wychodzili ostre)

Jest szansa na zobaczenie jendego z renderkow przed PS i screen z warstwami z PS'a?

z gory dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi i gratuluje kolejnej super wizki i kolejnej rekomendacji na glownej.

Napisano

Bardzo ładnie, w sumie jedyne, co mi się nie podoba to dziwne, ciemno-peerelowskie, hm, pokrycie, hm, wgłębień z figurkami - kojarzy mi się z szafą moich rodziców sprzed 15 lat :)

t0m3k - przy okazji pozwolę sobie odpowiedzieć za autora wizki na jeden z zarzutów - horyzont nie jest krzywo, to złudzenie optyczne...zresztą, pociągnij sobie poziomą kreskę po horyzoncie - wtedy zobaczysz, że jest ok :)

S.

Napisano

Ładnie, ale Poraszek ma rację: materiały robisz wypas, ale większośc Twoich wizek to kubiki nieomal. Poza tym wsio sterylne, czyściutkie... Przybrudziłbyś nieco blaty, trochę kurzu dał gdzieniegdzie, poprzecierałbyś podłogę od chodzenia, dodał wiecej bibelotów, i to też takich z wyraźnym współczynnikiem zużycia (kubek z urwanym uszkiem). Śmiecie niewyrzucone, naczynia w zlewie, na stole w salonie książki, piórnik, na podłodze pluszaki i zabawki dziecięce, Na łóżku w sypialni pościel pomietą, na krześle spodnie, koszula, na ziemi sukienka i szpilki, dwie poduszki, na nocnym stoliku pudełko Durexów... Pełny spontan. Przewróciło sie, niech leży... czaisz klimat. To by była wizka dopiero. Nie standardowa, komercyjna, tylko ludzka. Prawdziwa. :)

...Puszczasz render i jedziesz na urlop. :D

Napisano

Witam

::DraB, JunioR, sand, Sisio - dzięki

::Marek G

Panie Marku to żałuj że nie byłeś z nami na imprezce organizowanej przez tubylców. Na koniec pobytu na tej wyspie byś zobaczył jak to ludzie robią imprezę na skrzyżowaniu 4 ulic i do tego całe tłumy poprzebieranych ludzi w śmieszne stroje. Tego nie da się opisać :P a co do niedzielnej kawy to jakoś będę musiał sobie poradzić, byle do wakacji aż będę przy mojej kochaniutkiej

::chveti

efekt ten dodałem w PS możesz też użyć AAE. Ostatnio przeglądałem zdjęcia profesjonalne w necie i na wszystkich było widać takie dodatki

::t0m3k

w halogenach dałem VrayLight bo ładniej rozświetlał figurkę.

Oświetlenie:

VRSky a słońce to standardowy Direct Dodatkowo w oknach umieściłem VrayLighty 3 sztuki Zawsze tak robie że daje światło i sprawdzam jak scena wygląda. Jeśli jest za ciemno to zwiększam wartość albo dodaje następny. To juz trzeba przetestować.

IrrMap+LC ImageS: QMC

Spoko mogę pokazać czysty render. Akurat tak wyszło że nie musiałem zbytnio ingerować PSem jedynie lekko zmieniłem kontrast i color balanse oto dowody

oryginalny render

kuchani3ujecie03orginalfq1.jpg

kilka poprawek w PS

kuchani3ujecie03ps1ez2.jpg

::Shogun 3D

Spoko ja teraz poczekam jak Ty zrobisz scenę z takimi detalami jak napisałeś, te wszystkie zabrudzenia, kurze, przecieraną podłogę i inne bajery. Zobaczysz jak się namęczysz Powodzenia

Pozdrawiam

Mario

Napisano

Świetnie Mario ! :)

Osobiście podbiłbym trochę kontrast, ale to takie moje zboczenie ;)...

ps. jesteś "team leaderem" w P T Ltd. ? ;)

Napisano

Mario no fajniutkie moglbys pokazac ustawienia vraya i mowisz ze swiatel 1 direct+ 3 vray plany w oknach + te halogenki i Gi envi..

pokaz ustawienia jak mozesz :]

super super kitchen aa na jakim sprecie renderujess ??

pozdrawiam

Napisano

Mario wielkie dzieki za odpowiedz. Twoje wizki sa dla mnie i pewnie nie tylko dla mnie wzorem.

Co do postprodukcji to robisz takie rendery, ze w zasadzie nie trzeba ich do PS'a wrzucac i nic podciagac. Ciagle nie wiem jak zachowac tak wysoki kontrast i zywe kolory, jak renderuje to zawsze wszystko mi matowieje i nie wiem dlaczego tak sie dzieje (nie wszystko mozna znalezc w internecie) kombinowalem z color mappingiem ale ciagle cos nie tak :/

Powinienes wrzucic czesc swoich prac tutaj www.vismasters.com. Wizki na najwyzszym poziomie.

pozdrawiam

Napisano

Siemanko Zuli;) Pracka fajna, materialy super, wykonanie zegarmistrzoswkie. Jedyne co troche psuje to krzywa linia morza za oknem;) Pozdrawiam. :) Czym liczone? qmc + qmc?

Gość jaco
Napisano

Wariat jesteś Wartian powtarzam wariat.

JA to bym w tej kuchni zlikwidował wszystko ;-)

Gość migtk
Napisano

eh ja tez tak chce umiec :(

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności