Trybal Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Śliczne dzięki :) Na pewno się przyda gdyż właśnie stawiam pierwsze kroki w ZBrushu i nie pogardzę taką pomocą naukową :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
animator Posted May 6, 2008 Share Posted May 6, 2008 dzięki klicu, mam zamiar opanować tego zbrusza :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robo Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Będą jakieś mirrory ? ;/ Bo żaden nie działa :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLICEK Posted May 22, 2008 Author Share Posted May 22, 2008 juz dzialaja :) . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SunRider Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 Yeaaaaaaaaa! Klicek jesteś wielkiiii! Narazie sciągnąłem sobie tuta o interfejsie, bo Zbrusha mam od 30 minut więc zielony jestem jak brukselka. Powiem szczerze ze bardzo fajnie to wszystko wyjaśniasz, mam Zbrusha 3.1 ale większość opcji jest identycznych co mnie bardzo cieszy. Wielki respekt i punkcior reputacji czy jakoś tak.... :P A rotejtować było mega :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
meariss Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 (edited) Dobra robota. Słuchając Cię można się nieźle ubawić, w sensie pozytywnym oczywiście. Mam tylko dwa pytania. Czy i jak mogę przestawić oś przesuwania myszką w Wings 3D? Drugie pytanie - czy jeśli w Max'e użyje mirrora do basemesh, to będzie to samo, co w Wings 3D? Bo słyszałem, że lepiej używać modyfikatora Symmetry, ale nie wiem czemu. EDIT: Z tym symmetry, to już nie aktualne, ale mam inny problem. W Zbrush'u mamy pod shiftem ten gładzący pędzel. I teraz, czy mogę jakoś zmniejszyć siłę tego pędzla? Edited June 10, 2009 by meariss Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmadyda Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 ja już umiem blendera teraz ucze sie 3ds max'a i zbrush'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matius Posted June 23, 2009 Share Posted June 23, 2009 Stało się dostałem ultimatum KLICEK, albo ja! Hymm... dziewczyn jest wiele, KLICEK tylko jeden. Uspokoiło się, ale zaczęły się dowcipy, "KLICEK nie zjada krążków hokejowych, on je przeżuwa". Jak dla mnie, to może je zjadać, przeżuwać, albo rzucać w berety, gość jest wielki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorence Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 tutki lux obecnie trochę sie zmieniło ale nie wiele (można ogarnąć) narazie obejrzałem 1 tutka najlepszy tekst: SMOOTH: "smutujemy to co skaszanilismy" :D:D:D btw mam pytanko jak robię te polygrupy to nie "koloruje" mi ich w ZB 3.1 wiesz moze jak to ustawić ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gomez Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 Spróbuj zmienić materiał na standardowy i upewnij sie że wcisnąłeś shift-F. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorence Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 SHIFT+F pomogło dzięki :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 I ja zacząłem przerabiać ten świetny tutorial. Podziękowania dla Klicka:) A temu kto wymyślił ten zoom dałbym w pysk:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banned Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 (edited) Mam pewien problem w wingsie. Jak moge coś zeskalować ? Lub przesunąć np. vertexa? Gdy wciskam na vertexa nic nie moge zrobić z nim. Edit Zrobiłem sobie base (nie śmiejcie się :D) i po wrzuceniu go w zbrusha i wciśnięciu divide robi się na środku kreska, nie wiem co źle zrobiłem. Może to przez mirrora? Base robilem w 3dsmax. Screen : http://imageshack.us/photo/my-images/192/potwor.png/ Edited August 14, 2011 by Banned Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagonet, Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Sprawdź sobie czy miałeś połączone vertexy przez srodek. Jak nie to je połącz, może pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qzyn Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Chłopaki dajcie helpa bo już mnie krew zalewa - mam problem prawdopodobnie mega trywialny ale nic nie mogę znaleźć - chodzi o to: dajmy na to mamy wymodelowaną nogę (przód / goleń ;)modelująć z przodu po obróceniu obiektu okazuje się z tam gdzie powinna być łydka jest mega zdeformowana dziura. Czyli to co nałożyłem z przodu jako goleń zamiast nakładać "warstwe" zasysa to co jest z tyłu!?! H e l p ... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
claude Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 wejdz w ustawienia brusha i włącz backfacing masking Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monio Posted January 30, 2012 Share Posted January 30, 2012 Brush -> Auto masking -> Backface masking To jest potrzebne gdy modelujesz coś cienkiego jak płaszcz i obie strony modelu muszą ze sobą współgrać. Ty jednak prawdopodobnie masz bardzo małą skale obiektu i pędzel przebija się na drugą stronę bryły. Jak możesz to powiększ obiekt wielokrotnie bo pędzle potrafią wariować przy mikroskopijnych obiektach, bez tego zaznaczenie tej opcji którą podałem pomoże. edit: Dobry timing Claude. ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
artzgodka Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 super tutki Kicek wielkie dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheAro400 Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Wielkie dzięki Klicek. Właśnie zaczynam przygodę z Zbrushem i już zacząłem twoją serię poradników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lion Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Witam serdecznie.Obejrzalem już 12 tych tutoriali.Są dość pouczające dla kogoś kto ma pierwszy raz styczność z tym programem.Kilku zagadnięć(pojęć)nie rozumiem,ale z czasem na pewno je poznam ;) Jednak dręczy mnie pewna rzecz.Jest nią to: JAK ZROBIĆ ZRENICE,KTÓRE BĘDĄ JAK U LUDZI?CHODZI MI,ŻE STANĄ SIĘ WYPUKLE.Niestety na tutorialach byly one wklęsle więc z tąd moje pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Lion Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Wie ktoś : JAK ZROBIĆ ZRENICE,KTÓRE BĘDĄ JAK U LUDZI?CHODZI MI,ŻE STANĄ SIĘ WYPUKLE.Niestety na tutorialach byly one wklęsle więc z tąd moje pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vega Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Jest wiele sposób. Możesz wykorzystać do tego np. move brush. Przytrzymując alt (chyba) przeciągasz move brush w przód i tył bez przesuwania na boki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts