Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam. Po raz kolejny b臋d臋 startowa艂 w bitwie, tym razem temat mniej kontrowersyjny (偶eby ludzie mnie nie znienawidzili za popsucie wizji najlepszego filmu/gry/bitwy).

[PL]

Scena przedstawia wi臋藕nia skazanego na do偶ywocie i szczura z wr贸blem na podstawie komiks贸w Arkas'a. Utrzymane w klimacie cartoona. Szczur i wr贸bel - dla do偶ywotniaka najpi臋kniejsze rzeczy w celi (w kt贸rych na codzie艅 pi臋kna nie dostrzega艂).

[ENG]

...

+ + + k o n i e c + + +

0117151646374b7492fb3.jpgRatKlat_finish.jpg

• Odpowiedzi 106
  • Wy艣wietle艅 24k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe A jednak pi臋kno to poj臋cie wzgl臋dne... Nawet w szczurach co艣 sie znajdzie

Napisano

lele艅, gratuluje wyboru tematu. Wiecej nie napisze, bo w艂a艣nie walcze ze swoj膮 szczurzyc膮 o kawa艂ek husteczki higienicznej... :D Nie r贸b pinkiego, zr贸b porz膮dnego szczura :)

Napisano

hehe! Sa piekne, no moze poza ogonem - my tu w pracy mamy klatke z 4 i pol [jeden w ciazy] szczurami :) Sa zabawne i mozna sie uhahac parzac na nie :D czekam na wiecej :)

Napisano
  • Autor

rys.jpg

qDevil - ale np. w wezach bym nie znalazl piekna :p

fiko艂ek - dziekowa

mirach - postaram sie zrobic porzadnego cartoonowego szczura :P

Kr3tz - no a co! dzieki ;]

Ania - ehehe, od sluchawek 2x przegryzl, dzieki ^^

tadzio - no bo male zwierzatka sa pikne :D

Intervain - racja racja :]

Ciagle mysle nad conceptem, no niewiem co by tu zrobic, jedyne co wiem to zeby byly 2 szczury - chudy dlugi i gruby maly - oraz zeby siedzialy w jakies klatce/pomieszczeniu. Concept zostawie na pozniej, zaczne modelowac szczury a z czasem moze cos mi skoczy do glowy. Albo poprostu zrobie 4 obrazek z tego komiksu, nie ma tam zbyt duzo modeli, no ale to i dobrze..

ps. pomieszczenie + szczury na szybko (pomysl zaczerpniety z jakies reklamy) :p

concept.jpg

Napisano
  • Autor

satanicus1991 - najlepszy komiks (po garfieldzie) jaki znam, "Do偶ywotniak" polecam ;)

mintrill - ahahaha no znowu:D dziekowa

btw. jezeli kogos to interesuje, to zdecydowalem sie jednak na zrobienie scenki wieznia i szczura.

ujecie.jpg

Napisano
  • Autor

wip kibelka

kibel.jpg

(blisko lozka co nie, i troche za luksusowy ten kibelek, racja racja, ale musze gdzies te poly wykorzystac - nie chce zrobic 2 postaci i sciany..)

Napisano
luksusowy ten kibelek

zr贸b plastykow膮 deske i ju偶 nie b臋dzie luksusu ;) kibelek ca艂kiem spoko ale za blisko 艂贸偶ka i 艂贸偶ko za bardzo boxowe ale to chyba tylko preview

Napisano

niech wiezniem bedzie...2pac:d

nie no zartuje. zycze powodzenia w bitwe:)

Napisano

My艣l臋 偶e jeszcze jedno 艂贸偶ko by sie przyda艂o. Ja bym ze szczurem nie spal.

Ciekawe za co siedz膮...

Napisano

Uwielbiam takie psychodeliczne zwierz膮tka!! Oczywi艣cie je艣li s膮 wystarczaj膮co zeschizowane, a ten w komiksie jest:D:D:D

Fajny lekki temacik! Powodzenia!!

Napisano

raczej desek w wi臋zieniach nie ma... bo mo偶na po艂ama膰 i zrobi膰 kose .. pr臋dzej czysty metal... 偶eby 艂atwo by艂o utrzyma膰 higien臋... je艣li w og贸le mo偶na o takiej m贸wi膰 ;) jak potrzebujesz wykorzysta膰 poly to zr贸b 艣liczne... "mazie" ;)

Napisano
  • Autor

fiko艂ek ta lozko to "preview" ;)

Matti dzieki

qDevil jedno lozko styknie - tak jak w komiksie, szczur urodzil sie w wiezieniu a dozywotniak zostal nieslusznie skazany na 700lat...

Lewus dziekowa

asblaze no dzieki, materialy ulegna zmianie, te sa do jakies tam prezentacji kibelka

update

update.jpg

btw. wiecie jak zrobic w VrayDisplacementMod zeby gorna czesc modelu nie rozlaczala sie od dolnej? ...

Napisano

Witam :)

Narazie bardzo fajnie idzie :)

A co do...

btw. wiecie jak zrobic w VrayDisplacementMod zeby gorna czesc modelu nie rozlaczala sie od dolnej? ...

... to nie znam si臋 na vray'u, ale w mentalu gdy co艣 takiego si臋 zrobi, to wystarczy da膰 kilka chamfer贸w na kraw臋dziach obiekt贸w.

Napisano

艣wietnie. Praca nabiera coraz wi臋cej humorku, a ten plakat rockiego. Tak trzyma膰!

Napisano

Toon toonem, ale nawet jak na zdezelowanego szczura troch臋 za sztucznie wygl膮da. Wi臋cej charakteru zwierz potrzebuje, jeszcze wi臋cej jaj mu daj!

Widz臋, 偶e starasz si臋 odwzorowa膰 kresk臋 z komiksu, wi臋c odwzorowanie szczura p艂askiego w widoku przestrzennym b臋dzie wymaga艂o odpowiedniego jego ustawienia..

Posta膰 ginie w ogromie otoczenia. Rozumiem, 偶e on jest malutki, ale skoro ma by膰 bohaterem to powinien on oko przyci膮ga膰. A nie przyci膮ga.

Oko kr臋ci si臋 za kompozycj膮: kibel->okno->rocky->plakat->szczur->kibel

a po艣rodku sceny pusty r贸g mataraca...

Mo偶e 艣wiat艂o pu艣膰 przez kraty? Volume na szczura?

Symboliczny plakat rokiego jest ok, natomiast "stop ha艂asowi" wykr臋ca my艣li w stron臋... w艂a艣nie, w jak膮 stron臋? Has艂o nie na miejscu imo..

Scena mo偶e by膰 dobra, wyci艣nij z niej ile si臋 da!

Napisano

Hej :)

S艂uchaj Lewusa bo dobrze prawi :). A pracka ma potencja艂 nie ma co ukrywa膰.

Pozdrowienia :)

Napisano
jeszcze wi臋cej jaj mu daj!

no nie moge sobie tego wyobrazi膰 :D

poza tym zgadzam si臋 z Lewusem:)

mo偶e zr贸b troche mine jak膮 ma ten (chyba) chomik na avatarze ndru_w tak mnie natchn臋艂o :D

Napisano
  • Autor

qDevil dzieki ;]

fiko艂ek dziekowa ;]

Lewus no zgadzam sie, szczur nie jest skonczony, a pusty r贸g mataraca - nie bedzie pustym rogiem (^^), bedzie tam siedzial dozywotniak. w sumie cala scena to pogladowa, bo co bede pokazywal samego szczura, czy sam kibelek. plakaty pewnie ulegna zmianie (znalazlem je w 10sek po wpisaniu w google poster). swiatlo przez kraty rowniez pojdzie, moze jakos oswiece szczura ;) dzieki

ndru_w dziekowa :]

zloty szczur :p

zloty.jpg

Napisano

hahaha! rozlozyl mnie ten szczur na lopatki! :D ogon swietny ale ten zloty kolor to niebardzo :/ i wasiki jakies dziwne :( najbardziej to mi sie te zeby podobaja :D

Napisano
  • Autor

Intervain fakt, wasy zamiast zrobic juz normalnie splinami to robilem je hairem.. kolor jasna sprawa taki nie bedzie, moze zrobie jakas texturke -brudnego szczura- hleh.. dzieki

update3.jpg

Napisano

odpadaj膮cy tynk nie wyszedl najlepiej, za gruby i zbyt regularnie odpada

na 艣rodku klapy toaletowej masz za du偶o edg贸w w jednym punkcie, na renderingu to wida膰.

Napisano

Rocky Balboa :) To powiniens da膰 jeszcze jakiego艣 lwa salonowego ( tygyryska a mianowicie eye of a tiager )

Napisano

no ten sypi膮cy sie tynk nie wygl膮da dobrze, mo偶e wrzu膰 do z-brusha czy tam muda i porze藕b trosz臋 przy okazji doda艂by艣 nier贸wno艣ci do 艣cian, reszt臋 za艂atwi textura

deska troch臋 za bardzo kanciasta na dole i dziwnie reflesy 艂apie mo偶e zag臋艣膰 troch臋 sitke w srodku dechy to ni臋 b臋dzie 艣ci膮ga膰 powierzchni z brzeg贸w i refleksy b臋d膮 chyba ok

jeszcze bym trosz臋 powygina艂 pr臋ty w oknie i to wszystko do czego mog臋 sie przyczepi膰 :)

poza tym dobrze idzie robota dobrze :)

Napisano

fajny klimacik:) mam nadziej臋 偶e dotrwasz do ko艅ca :)

3mam kciuki:]

pozdr

Napisano
  • Autor

Ania za gruby czyli za duzy? poprawie klape, dzieki

SirAnen zobaczymy zobaczymy ;o

fiko艂ek nie uzywam sculptow :p dobry pomysl - prety powyginam. dzieki

piotrek dzieki :D

Radzisz tez mam nadzieje :p dziekowa :]

prison.jpg

Napisano

ca艂kiem nie藕le,

ale okulary troch臋 za kanciaste i co艣 z korpusem nie teges, mo偶e ujmij mu z bioder a wywal troch臋 brzycha :) i klate ma chyba za bardzo wypchni臋t膮 i to tyle :)

troch臋 przypomina mi listonosza Pata :D

Napisano
  • Autor

fiko艂ek ekhm cos tam poprawilem, dzieki

oskar_h oo pierwsza osoba ktora lubi/zna dozywotniaka ;) thx

update4.jpg

w scenie nic nie poprawialem, tylko riga zrobilem.. pare bledow sie zrobilo, pare bitmap mi ucieklo, w ogole proporcje siadaja, niebawem poprawie.

anim3.gif

ta wersja wyzej jednak strasznie mi sie nie podoba, co myslicie o tym:

2.jpg

Napisano

heh cie艅 tago szczurka w PSie domalowa艂e艣?;)

dozywotniak w okolicach krocza ma co艣 dziwnego :D

plakaty s膮 troche za grube, mo偶e przymocuj je za pomoc膮 ta艣my a jeden r贸g niech si臋 odklei i odstaje, a w drugim niech b臋dzie oderwany bo na razie s膮 za regularne

no i jedziesz! :)

Napisano
  • Autor

fiko艂ek nie domalowywalem cienia, jakos tak wyszedl (teraz widze cien w膮s贸w szczura, przerazilo mnie to :P ). no ma cos dziwnego, tj. blad w rigowaniu. plakaty rzecz jasna sie zrobi jak trzeba. dzieki wielkie :]

prison2.jpg

troche sie bawilem wiezniem (bledy w mapowaniu sa, wiem wiem...)

prison2.jpg

Napisano

uwa偶aj na kota Mastera bo jeszcze ci zje tego chomika z wielkimi z臋bami :P

ostatnio kiepsko wygl膮da

powodzenia

Napisano
  • Autor

cholera, zablokowali mi serwer wszystkie updaty zniknely.. grr

poprawilem troche kibelek, materac i zrobilem jakis garnek (byl w komiksie..)

2416051146053017219c3.jpg

btw. nie zwracajcie uwagi na materialy :p

Napisano
  • Autor

fiko艂ek dzieki

maly update

update7.jpg

teraz biore sie za te sciany, w zbrushu je pogryze i poniszcze ;o

Napisano

funny ;)

po co nocnik jak jest kibel ?:)

te fotki psuj膮 efekt .. moim zdaniem jak ju偶 co艣 robisz w toon to wszystko ci膮gnij w tym temacie :) jako艣 tak si臋 wyr贸偶niaj膮 .

zastanawia艂e艣 si臋 nad tym .. co pomy艣li widz jak zobaczy t膮 prac臋.. ? b臋dzie wiedzia艂 偶e chodzi o szczura ?

Napisano

no nabiera kszta艂t贸w, prawie jak prison break :D

plakaty rzeczywi艣cie troszke nie pasuj膮 mo偶e machnij takie proste dzieci臋ce rysunki czy co艣

dorzy膰 jakie艣 艣mieci w k膮cie 艣wierszczyki pod wyrkiem i b臋dzie git :)

teraz biore sie za te sciany, w zbrushu je pogryze i poniszcze ;o

czyli jednak sculptera u偶yjesz :P

Napisano

dodaj jeszcze na 艣cianie plakat nagiej szczurzycy :eek:

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci