Leleń Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 Witam. Po raz kolejny będę startował w bitwie, tym razem temat mniej kontrowersyjny (żeby ludzie mnie nie znienawidzili za popsucie wizji najlepszego filmu/gry/bitwy). [PL] Scena przedstawia więźnia skazanego na dożywocie i szczura z wróblem na podstawie komiksów Arkas'a. Utrzymane w klimacie cartoona. Szczur i wróbel - dla dożywotniaka najpiękniejsze rzeczy w celi (w których na codzień piękna nie dostrzegał). [ENG] ... + + + k o n i e c + + +
qDevil Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 hehe A jednak piękno to pojęcie względne... Nawet w szczurach coś sie znajdzie
Destroyer Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 powodzenia Leleń! jak ma być cartoonowo to najlepiej zrób Pinkiego i Mózga w Acme Labie ;D lub coś w podobnych klimatach :)
mirach Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 leleń, gratuluje wyboru tematu. Wiecej nie napisze, bo właśnie walcze ze swoją szczurzycą o kawałek husteczki higienicznej... :D Nie rób pinkiego, zrób porządnego szczura :)
Kr3tz Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 A myslalem ze zartujesz... no ale powodzenia, i w koncu skoncz cos!
Ania Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 słodki ten szczur powodzenia oby nie przegryzł kabla od myszki
tadzio Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 szczur, chomik,kot, zabka...normalnie polskie zoo;)
Intervain Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 hehe! Sa piekne, no moze poza ogonem - my tu w pracy mamy klatke z 4 i pol [jeden w ciazy] szczurami :) Sa zabawne i mozna sie uhahac parzac na nie :D czekam na wiecej :)
Leleń Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 qDevil - ale np. w wezach bym nie znalazl piekna :p fikołek - dziekowa mirach - postaram sie zrobic porzadnego cartoonowego szczura :P Kr3tz - no a co! dzieki ;] Ania - ehehe, od sluchawek 2x przegryzl, dzieki ^^ tadzio - no bo male zwierzatka sa pikne :D Intervain - racja racja :] Ciagle mysle nad conceptem, no niewiem co by tu zrobic, jedyne co wiem to zeby byly 2 szczury - chudy dlugi i gruby maly - oraz zeby siedzialy w jakies klatce/pomieszczeniu. Concept zostawie na pozniej, zaczne modelowac szczury a z czasem moze cos mi skoczy do glowy. Albo poprostu zrobie 4 obrazek z tego komiksu, nie ma tam zbyt duzo modeli, no ale to i dobrze.. ps. pomieszczenie + szczury na szybko (pomysl zaczerpniety z jakies reklamy) :p
piotrek Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 Znowu Leleń... Przynajmniej śmiesznie będzie xD Powodzenia.
Leleń Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 satanicus1991 - najlepszy komiks (po garfieldzie) jaki znam, "Dożywotniak" polecam ;) mintrill - ahahaha no znowu:D dziekowa btw. jezeli kogos to interesuje, to zdecydowalem sie jednak na zrobienie scenki wieznia i szczura.
Leleń Napisano 7 Marzec 2007 Autor Napisano 7 Marzec 2007 wip kibelka (blisko lozka co nie, i troche za luksusowy ten kibelek, racja racja, ale musze gdzies te poly wykorzystac - nie chce zrobic 2 postaci i sciany..)
Destroyer Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 luksusowy ten kibelek zrób plastykową deske i już nie będzie luksusu ;) kibelek całkiem spoko ale za blisko łóżka i łóżko za bardzo boxowe ale to chyba tylko preview
Matti Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 niech wiezniem bedzie...2pac:d nie no zartuje. zycze powodzenia w bitwe:)
qDevil Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 Myślę że jeszcze jedno łóżko by sie przydało. Ja bym ze szczurem nie spal. Ciekawe za co siedzą...
Levus Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 Uwielbiam takie psychodeliczne zwierzątka!! Oczywiście jeśli są wystarczająco zeschizowane, a ten w komiksie jest:D:D:D Fajny lekki temacik! Powodzenia!!
asblaze Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 raczej desek w więzieniach nie ma... bo można połamać i zrobić kose .. prędzej czysty metal... żeby łatwo było utrzymać higienę... jeśli w ogóle można o takiej mówić ;) jak potrzebujesz wykorzystać poly to zrób śliczne... "mazie" ;)
Leleń Napisano 9 Marzec 2007 Autor Napisano 9 Marzec 2007 fikołek ta lozko to "preview" ;) Matti dzieki qDevil jedno lozko styknie - tak jak w komiksie, szczur urodzil sie w wiezieniu a dozywotniak zostal nieslusznie skazany na 700lat... Lewus dziekowa asblaze no dzieki, materialy ulegna zmianie, te sa do jakies tam prezentacji kibelka update btw. wiecie jak zrobic w VrayDisplacementMod zeby gorna czesc modelu nie rozlaczala sie od dolnej? ...
Destroyer Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 podoba mi się ten kawałek szczurka ;) taki wypasiony :)
patry Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Witam :) Narazie bardzo fajnie idzie :) A co do... btw. wiecie jak zrobic w VrayDisplacementMod zeby gorna czesc modelu nie rozlaczala sie od dolnej? ... ... to nie znam się na vray'u, ale w mentalu gdy coś takiego się zrobi, to wystarczy dać kilka chamferów na krawędziach obiektów.
Ania Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 w displacement spróbuj dać haczyk na keep continuity
Leleń Napisano 10 Marzec 2007 Autor Napisano 10 Marzec 2007 fikołek dziekowa :D patry dzieki ;) Ania pomoglo, dzieki :]
qDevil Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 świetnie. Praca nabiera coraz więcej humorku, a ten plakat rockiego. Tak trzymać!
Destroyer Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 suuuper szczurek :D wygląda jakby się przejadł i brzuszek go boli :) fajnie ;P
Levus Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 Toon toonem, ale nawet jak na zdezelowanego szczura trochę za sztucznie wygląda. Więcej charakteru zwierz potrzebuje, jeszcze więcej jaj mu daj! Widzę, że starasz się odwzorować kreskę z komiksu, więc odwzorowanie szczura płaskiego w widoku przestrzennym będzie wymagało odpowiedniego jego ustawienia.. Postać ginie w ogromie otoczenia. Rozumiem, że on jest malutki, ale skoro ma być bohaterem to powinien on oko przyciągać. A nie przyciąga. Oko kręci się za kompozycją: kibel->okno->rocky->plakat->szczur->kibel a pośrodku sceny pusty róg mataraca... Może światło puść przez kraty? Volume na szczura? Symboliczny plakat rokiego jest ok, natomiast "stop hałasowi" wykręca myśli w stronę... właśnie, w jaką stronę? Hasło nie na miejscu imo.. Scena może być dobra, wyciśnij z niej ile się da!
ndru_w Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 Hej :) Słuchaj Lewusa bo dobrze prawi :). A pracka ma potencjał nie ma co ukrywać. Pozdrowienia :)
Destroyer Napisano 10 Marzec 2007 Napisano 10 Marzec 2007 jeszcze więcej jaj mu daj! no nie moge sobie tego wyobrazić :D poza tym zgadzam się z Lewusem:) może zrób troche mine jaką ma ten (chyba) chomik na avatarze ndru_w tak mnie natchnęło :D
Leleń Napisano 11 Marzec 2007 Autor Napisano 11 Marzec 2007 qDevil dzieki ;] fikołek dziekowa ;] Lewus no zgadzam sie, szczur nie jest skonczony, a pusty róg mataraca - nie bedzie pustym rogiem (^^), bedzie tam siedzial dozywotniak. w sumie cala scena to pogladowa, bo co bede pokazywal samego szczura, czy sam kibelek. plakaty pewnie ulegna zmianie (znalazlem je w 10sek po wpisaniu w google poster). swiatlo przez kraty rowniez pojdzie, moze jakos oswiece szczura ;) dzieki ndru_w dziekowa :] zloty szczur :p
Intervain Napisano 11 Marzec 2007 Napisano 11 Marzec 2007 hahaha! rozlozyl mnie ten szczur na lopatki! :D ogon swietny ale ten zloty kolor to niebardzo :/ i wasiki jakies dziwne :( najbardziej to mi sie te zeby podobaja :D
Leleń Napisano 13 Marzec 2007 Autor Napisano 13 Marzec 2007 Intervain fakt, wasy zamiast zrobic juz normalnie splinami to robilem je hairem.. kolor jasna sprawa taki nie bedzie, moze zrobie jakas texturke -brudnego szczura- hleh.. dzieki
Ania Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 odpadający tynk nie wyszedl najlepiej, za gruby i zbyt regularnie odpada na środku klapy toaletowej masz za dużo edgów w jednym punkcie, na renderingu to widać.
SirAnen Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 Rocky Balboa :) To powiniens dać jeszcze jakiegoś lwa salonowego ( tygyryska a mianowicie eye of a tiager )
Destroyer Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 no ten sypiący sie tynk nie wygląda dobrze, może wrzuć do z-brusha czy tam muda i porzeźb troszę przy okazji dodałbyś nierówności do ścian, resztę załatwi textura deska trochę za bardzo kanciasta na dole i dziwnie reflesy łapie może zagęść trochę sitke w srodku dechy to nię będzie ściągać powierzchni z brzegów i refleksy będą chyba ok jeszcze bym troszę powyginał pręty w oknie i to wszystko do czego mogę sie przyczepić :) poza tym dobrze idzie robota dobrze :)
peterr Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 fajny klimacik:) mam nadzieję że dotrwasz do końca :) 3mam kciuki:] pozdr
Leleń Napisano 14 Marzec 2007 Autor Napisano 14 Marzec 2007 Ania za gruby czyli za duzy? poprawie klape, dzieki SirAnen zobaczymy zobaczymy ;o fikołek nie uzywam sculptow :p dobry pomysl - prety powyginam. dzieki piotrek dzieki :D Radzisz tez mam nadzieje :p dziekowa :]
Destroyer Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 całkiem nieźle, ale okulary trochę za kanciaste i coś z korpusem nie teges, może ujmij mu z bioder a wywal trochę brzycha :) i klate ma chyba za bardzo wypchniętą i to tyle :) trochę przypomina mi listonosza Pata :D
oskar_h Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 hehehe :) tez lubie ten komiks ;) zapowiada sie fajna pracka. bede kibicowal :)
Leleń Napisano 17 Marzec 2007 Autor Napisano 17 Marzec 2007 fikołek ekhm cos tam poprawilem, dzieki oskar_h oo pierwsza osoba ktora lubi/zna dozywotniaka ;) thx w scenie nic nie poprawialem, tylko riga zrobilem.. pare bledow sie zrobilo, pare bitmap mi ucieklo, w ogole proporcje siadaja, niebawem poprawie. ta wersja wyzej jednak strasznie mi sie nie podoba, co myslicie o tym:
Destroyer Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 heh cień tago szczurka w PSie domalowałeś?;) dozywotniak w okolicach krocza ma coś dziwnego :D plakaty są troche za grube, może przymocuj je za pomocą taśmy a jeden róg niech się odklei i odstaje, a w drugim niech będzie oderwany bo na razie są za regularne no i jedziesz! :)
Leleń Napisano 18 Marzec 2007 Autor Napisano 18 Marzec 2007 fikołek nie domalowywalem cienia, jakos tak wyszedl (teraz widze cien wąsów szczura, przerazilo mnie to :P ). no ma cos dziwnego, tj. blad w rigowaniu. plakaty rzecz jasna sie zrobi jak trzeba. dzieki wielkie :] troche sie bawilem wiezniem (bledy w mapowaniu sa, wiem wiem...)
Destroyer Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 no i gitara! jeszcze trosze butki wygładź i jest git! pracuj, pracuj już bliżej niż dalej :P
Mr Pank Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 uważaj na kota Mastera bo jeszcze ci zje tego chomika z wielkimi zębami :P ostatnio kiepsko wygląda powodzenia
Leleń Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 cholera, zablokowali mi serwer wszystkie updaty zniknely.. grr poprawilem troche kibelek, materac i zrobilem jakis garnek (byl w komiksie..) btw. nie zwracajcie uwagi na materialy :p
Destroyer Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 no ładnie ładnie :) do kibelka już nie można się przyczepić ;)
Leleń Napisano 25 Marzec 2007 Autor Napisano 25 Marzec 2007 fikołek dzieki maly update teraz biore sie za te sciany, w zbrushu je pogryze i poniszcze ;o
krzyhhh Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 funny ;) po co nocnik jak jest kibel ?:) te fotki psują efekt .. moim zdaniem jak już coś robisz w toon to wszystko ciągnij w tym temacie :) jakoś tak się wyróżniają . zastanawiałeś się nad tym .. co pomyśli widz jak zobaczy tą pracę.. ? będzie wiedział że chodzi o szczura ?
Destroyer Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 no nabiera kształtów, prawie jak prison break :D plakaty rzeczywiście troszke nie pasują może machnij takie proste dziecięce rysunki czy coś dorzyć jakieś śmieci w kącie świerszczyki pod wyrkiem i będzie git :) teraz biore sie za te sciany, w zbrushu je pogryze i poniszcze ;o czyli jednak sculptera użyjesz :P
qpqp Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 dodaj jeszcze na ścianie plakat nagiej szczurzycy :eek:
Rekomendowane odpowiedzi