Skocz do zawarto艣ci

jaki tamat panowie ?

1. 1. jaki tamat panowie ?

• Super Herosi : 2k tris 1024 + normal + spec etc
      0
    • postac 3d : 2k tris 1x1024 dif ! tylko - postac jaka nam sie podoba
      0
    • postacie z kubusia puchatka ,gumisi贸w ,smerf贸w : 1ktris i 1x512
      0
    • fantasy (smoki, krasnoludy itp) Limit 1k tris tex 512x512
      0
    • bron palna (biala?), 1500 tri i tex 1024
      0
    • Oddzia艂 jakich艣 postaci : 2k i 1024 - 4x512
      0
    • model z narzuconym konceptem - limi w zaleznosci od konceptu
      0
    • Przerobka gotowego modelu
      0
    • Podniszczony budynek - 10-20k tri i textura/y o powierzchni nie wiekszej niz 2048x204
      0
    • Podniszczony budynek - 10-20k tri i textura/y o powierzchni nie wiekszej niz 2048x2048
      0
    • Twoj pojazd kosmiczny - max 5k tri i text o powierzchni max 1024x1024
      0
    • Jak ten czas na to wplynal...
      0
    • Most na drugi kraniec - max 10k tri i text cos jak wyzej
      0
    • Pojazd wojskowy z przyszlosci - max 5k tri i text ak wyzej.
      0
    • Cie艅 postac badz stwor badz tez nawet ciemna lokacja limity 5k dla postaci i 10k dla lokacji
      0
    • Forteca dowolna interpretacja - 10k tri i text 2048
      0
    • 艢miercionosna bro艅 - max 2k tri i text 1024
      0
    • Rze藕nik - posta膰,dos艂ownie lub w przeno艣ni, 5k tri i texy do 2048 (sumarycznie, np.4x1024)
      0
    • Komplet pancerza :zbrojka, r臋kawice, buty.. 3-4k na wsio +texy sumarycznie 2048
      0
    • Zwierz膮tko bojowe, humanoidalne, w pe艂nym rynsztunku gotowe do walki! 5k tri +texy 2048
      0
    • Warsztat, pomieszczenie, limit 10-20k tri, texy sumarycznie 2048
      0
    • Stary pierdziel 5k tri i 2048 na texy
      0
    • Dru偶yna - 1k tris贸w/posta膰 512x512
      0
    • Drzewo - 500 tris 512x512 +alpha/norm
      0
    • Kawa艂ki Otoczenia - 1000 tris 512x512 alpha/norm - Menhiry, Dark Portale, kaplice/ budynki.
      0
    • Sceneria/Pomieszcenie z Horroru- limit 2000 tri, tex 1024
      0
    • Posta膰 z gry(wszystko jedno jakiej) - limit 3k - 1024 + normale
      0

Aby zag艂osowa膰 w tej ankiecie, prosimy si臋 zalogowa膰 lub zarejestrowa膰.

Featured Replies

• Odpowiedzi 108
  • Wy艣wietle艅 12,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dokladnie xD Zrobmy jakas mini bitwe w oldschoolowych klimatach proponuje limit 1000-2000tris tex 512x512 max

Napisano

superbohater i superzloczynca ...nie wiem...bylo czy nie! ale fajnie by zobaczyc batmanow i supermenow, pingwinow i Venowmow!!:) {p;ycount do 2000 Tri ....tex 1024

Napisano

A mo偶e by odpocz膮膰 od klasycznych postaci i porobi膰 jakie艣 fiku艣ne potworaki, cyborgi, albo jaki艣 exterior. Klimaty SF lub fantastyka...zreszt膮 pewnie znowu nie znajd臋 czasu by wystartowa膰. ;(

Napisano

ja na razie odpoczywam ,robie do bitwy [o ile nie polegne :P] no i tego mecha dalej -_- tak偶e udzia艂u nie wezme:(

co do propozycji to na przyk艂ad postacie z kubusia puchatka ,gumisi贸w ,smerf贸w :P

z limitem 1k-2k poly i 512-1024

yo

Napisano

Zroby cos fantasy !! Tak tak to to !! xD Smoki, krasnoludy, elfy, gnomy, ogry, trolle moge tak wyliczac i wyliczac xD

Limit 1k-2k tris tex 512x512

Napisano

Je艣li chodzi o posta膰 - nie b膮d藕cie tak drastyczni, je艣li chodzi o limit. My艣l臋 偶e 3,5 tysi膮ca to liczba w sam raz. Tekstura 512 lub nawet 1024.

No i podstawa - z g贸ry ustalony termin ko艅ca bitwy. W innym wypadku znowu wystartuje sporo os贸b, po tygodniu bitwa umilknie i nikt nie b臋dzie si臋 spieszy艂, gdy偶 b臋dzie liczy艂 na dodatkowy czas.

Napisano

kresk贸wki OK ale nie przeginajcie z limitem poly to wprowadza element stresu

Napisano

Czemu wszyscy sa tak bardzo za organika ?^^ Ja juz bym zrozumial temat "Super zloczynca albo jego miejsce zamieszkania" predzej :D

Napisano

A ja chcia艂bym jaki艣 samoch贸d, jeszcze tematu czysto autkowego nie by艂o :P

p.s. tak wiem wiem, sko艅cz臋 najpierw to co ju偶 zacz膮艂em... :P :P

Napisano

Organika be :D

Moze jakas bron palna (biala?), dajmy na to max 1500 tri i tex 1024 ?

pozdr

Napisano

1.Ja proponuje zrobienie jakie艣 efektu zakl臋cia. Troche by艂o by przy tym animowania ale bez przesady

3 etapy: Tworzenie(przysi臋ga.), Lot(zwr贸t..), i wybuch(presti偶...:])

Czyli np. mag tworzy kule ognia, kula leci zostawiaj膮c smug臋 czego艣 tam. Wielkie bang (mo偶e jakie艣 decale na ziemi)

2.Albo cz臋艣ci environmentu. Czyli np. Pare kamieni, gruzy, zniszczony budynek, drzewka, Menhir, Stonehenge, jaki艣 teren ze strumykiem.

3.Albo lowpoly Oddzia艂 jaki艣 postaci. Jak m贸wi艂em wcze艣niej. Sier偶ant ze sztandarem, Supportman z CKM'em, 4 zindywidualizowanych(minimalnie zindywidualizowanych) szeregowc贸w.

Czyli mniej wi臋cej jak oddzia艂 do ka偶dego Warhammera, Chronopii, Warzona, 40k si臋 robi.

Wszyscy s膮 za organik膮? Po ostatnich bitwach wygl膮da 偶e ze 3 osoby by艂y zainteresowane aby robi膰 kolejne postacie.

Auta do gameartu? Bad idea.

Superbohater-superz艂oczy艅ca? Ostatnie 3 tematy przed ostatnim.(Venomy, Spawny by艂y)

Kresk贸wki? By艂y 2 miechy temu. Btw: Posta膰 z kresk贸wki = superbohater-superz艂oczy艅ca:)

Jak dlamnie najlepszego typu temat to by艂y budowle z konceptu HOMMVI

BTW: Wezm臋 udzia艂 jak b臋dzie mi temat pasowa艂.

Pozdrowienia

Napisano

Jak dlamnie najlepszego typu temat to by艂y budowle z konceptu HOMMVI

Pozdrowienia

Ooooo pod tym te偶 mog臋 si臋 podpisa膰.

Albo jakie艣 samochody ;)

Napisano

Albo zrobmy cos co mozna znalezc w kosmosie :) i ktos wtedy zrobi jakis statek, kto inny zrobi baze, kto inny moze kawalek planety, kto inny jeszcze meteor/komete/odpadki kosmieczne. Si-Fi nie bylo chyba w bitwie nigdy jeszcze...? Nie mowie ze to dobry pomysl, tak daje przyklad tlyko :) Ale ja tam w sumie z przyjemnoscia zrobilbym sobie cos ala Homeworld :p

Napisano

Cruzher chyba troch臋 si臋 zagalopowa艂e艣 ;) Przy takich wymaganiach w膮tpi臋, czy ktokolwiek uko艅czy艂 by bitw臋. Ci臋偶ko b臋dzie wybra膰 temat. Po 艣wietnej bitwie z bohaterami kresk贸wek kolejna zbyt ma艂o r贸偶ni艂a si臋 tematycznie i wysz艂o tragicznie. Przy modelach na kom贸rk臋 pozostawiono uczestnikom woln膮 r臋k臋 przy wyborze tematu i by艂o ekstra. Potem znowu kupa z艂omu i kolejna wpadka.

Dobrze by by艂o, gdyby i tym razem da膰 du偶o swobody przy wyborze tematu. Je艣li np. wypad艂o by na temat ba艣niowy, to lecimy wszystko od postaci, przez pojazd a偶 do budynku. Mo偶e i nie b臋dzie r贸wno, ale na pewno b臋dzie przyjemnie. Ka偶dy chwyci za to, co najbardziej lubi. W bitwie nie ma nagr贸d, wi臋c mo偶na j膮 potraktowa膰 bardziej jako zabaw臋, ni偶 jako konkurs.

Napisano

A opancerzenie (s-f lub fantasy, co kto woli)??

Np. "Odlotowy ci臋偶ki sk贸rzany pancerz fajansiarza":D

W sk艂ad kt贸rego wchodz膮 np: g艂owa, r臋ce, nagolenniki, klata, buciory.

Lub bro艅:) (na cgtalku robili jakis czas temu na binibitwie)

--

Co do ogranicze艅 to na dzie艅 dzisiejszy sens widz臋 albo w charakterystyce next-gen albo w charakterystyce kom贸rkowej...

Pozdro!!!

Napisano

a ja to mam propzycje tak膮: niech kazdy zrobi to co uwa偶a, w czym czuje sie najlepjej, co mu sie najbardzje podoba, okreslic limit polygonow ktory nie koniecznie musi by膰 wykozystany, ilosc textur czy wiekosc i do roboty, w sumie pewenie kazdy ma jakies tematy ktore zawsze chcial zrobic ale mu sie nichcialo albo nie mial czasu lub cokolwiek innego

Napisano

No ale w takim przypadku jest zawsze ten problem ze ktos moze pokazac progres z jakiejs tam pracy co kiedys zaczal :p Najlepiej byloby okreslic jakas tam bitwe co by sie ja dalo wykonac w 3-4 wieczory, np niech klicek wymodeluje cialo postaci i naszym zadaniem bedzie ubrac dana postac, czy to w jakis kombinezon si-fi czy zbroje, czy ubranko, mundur itd, albo cos w ten design, albo nie wiem, niech ktos zrobi bryle pomieszczenia a inni niech ja czyms potem wypelnia. To by bylo ciekawe jakby ludzie zaczynali od tej samej rzeczy i potem by sie ocenialo co kto lepiej zaprezentowal :>

Napisano

Ja np by艂bym za tym aby tym razem - znale藕膰 jaki艣 (jeden) concept np. budynku albo postaci i aby wszyscy robili dok艂adnie taki model jak prezentuje concept.

Napisano

A ja mam taka propozycja:

PRZEDMIOT OSOBISTY

Kazdy nosi jakies osobiste rzeczy w kieszeni/plecaku do ktorych jest przywiazany.

Ja mam np. ulubiony oblesny scyzoryk, ktory jest ze mna od 6-ciu lat, a ktory pewnie skonczy w koszu na lotnisku po tym jak zapomne go wyjac z bagazu podrecznego:(

No ale moe to byc otwieracz do piwa, olubiona konsola, telefon komorkowy.

Moze maskotka?

Breloczek?

Moze warto byloby je odtworzyc zanim zostana zgubione/ukradzione?

To bardzo latwy i krotki temat, ale ostatnio zainteresowanie nikle jest, wiec ja bym byl za czyms takim

500 polys/512tex.

Co wy na to?

Napisano
Ja np by艂bym za tym aby tym razem - znale藕膰 jaki艣 (jeden) concept np. budynku albo postaci i aby wszyscy robili dok艂adnie taki model jak prezentuje concept.

tez to mialem napisac wczoraj!:)

Napisano
tez to mialem napisac wczoraj!:)

Powa偶nie - by艂by to fajny pomys艂. A uczy艂by jednego - tworzenie modelu jak najbardziej przypominaj膮cego concept - a taka umiej臋tno艣膰 jest wa偶na w wielu firmach.

Pozdro

Napisano
Powa偶nie - by艂by to fajny pomys艂. A uczy艂by jednego - tworzenie modelu jak najbardziej przypominaj膮cego concept - a taka umiej臋tno艣膰 jest wa偶na w wielu firmach.

Pozdro

tylko teraz trzeba by sie zastanowic co to ma byc!:) i pewnie wielu osobom by to nie pasowa艂o!:) ....w dodatku tez trzeba by sie zastanowic nad kewstj膮 czy koncept ma byc szkieletowy czy dokladny!

Napisano

szczerze? po maturze...

A co do tematu, to ten pomys艂 z jednym konceptem mi nie bardzo podchodzi :/

Napisano
A co do tematu, to ten pomys艂 z jednym konceptem mi nie bardzo podchodzi :/

W艂a艣ciwie to racja. Monotonia b臋dzie i b臋dzie mo偶na 艣ci膮ga膰:p

Napisano

Jeden koncept chyba odpada. Kilka koncept贸w by艂o by super.

Popieram te偶 pomys艂 z jakim艣 bazowym obiektem, pomieszczeniem, 艂膮czka, typiarz jaki艣.

Koncept powinien by膰 takim zarysem sylwetki albo kszta艂tu budynku, bez szczeg贸艂u. Ale te偶 nie za prosty:).

Jak kto艣 b臋dzie chcia艂 mie膰 dok艂adniejszy koncept, to dorysuje sobie w ps'ie:]

http://medien.informatik.uni-ulm.de/lehre/showcases/animation/0304/conceptart.html

Napisano

Cruzh3r - ju偶 teraz wiem, sk膮d wzi膮艂e艣 koncept do Minibitwa 10: Ogr (Homm1)

kurt1.jpg

:D.

Na powa偶nie - o koncept mo偶na poprosi膰 kt贸regokolwiek z koleg贸w z dzia艂u 2D ;) O poziom pracy nie ma co si臋 martwi膰.

Napisano

No nie Cruzh3r, te koncepty s膮 mia偶d偶膮ce. Najlepszy jest ten dinozaur na samym dole. ;)

A tak na serio to ciekawy pomys艂 z jednym czy dwoma konceptami bazowymi kt贸re ka偶dy by zmodyfikowa艂 wed艂ug w艂asnego pomys艂u. Doda艂 jakie艣 tam atrybuty, zmieni艂 ciuchy czy bro艅. Wtedy liczy艂oby sie nie tylko wykonanie ale i pomys艂.

Napisano

Kuba_ : dzi臋ki dzi臋ki :D:D

Mog艂o by by膰 co艣 w stylu, koncept, samej nagiej sylwetki. Np. takiego ogra jak powy偶ej, a my go urozmaicamy, w艂osy, twarz, ubranko, amulety, karwasze, zbroja itp. itsre.

Mog艂o by by膰 kilka sylwetek do ubierania itp.

Napisano

wg mnie nie kilka konceptow takich samych ze zmiana ubioru tylko klilka koncpet贸w 1 statku kosmicznego, 2gi Zbroji 3ci broni IMO! Koncept bez podania szczeg贸艂ow tylko sama bry艂a!oczywiscie do modyfikacji!:)Gdzies ktos tu niedawno wrzucil jakis link do takiej bitwy na cgco艣tam ...ze ktos dawal model g艂owy np a oni robili textury! ....ale tutaj mielibysmy tylko zwyk艂y skrecz! ....limit zalezny od konceptu! wiadomo ze dla jakiegos pistola nie damy 3000 poly bo nikt tego nei wykozysta! a do postaci nie damy 500.... textura obojetna! ....czas?...hmm...ja sie nie wypowiadam!:) jak bedize bitwa to jak bedize mi pasowac to wezme udzia艂..jak nie to nie...wielkiej straty nie bedzie!

Napisano

LOL ludzie, ale wy sobie lubicie utrudniac zycie. Kombinujecie jak kon pod gorke zamiast robic.

Napisano
LOL ludzie, ale wy sobie lubicie utrudniac zycie. Kombinujecie jak kon pod gorke zamiast robic.

艢wi臋ta racja!

Klicek, zdecyduj! Sporo pomys艂贸w pad艂o ju偶 fajnych.

Narzu膰 temat, limit, termin i poszli!:D

Napisano

Co艣 mi si臋 wydaje, 偶e b臋dzie du偶o czajenia si臋, a jak przyjdzie co do czego, wystartuj膮 3 osoby :). Jako 偶e czeka膰 nie lubi臋, zacz膮艂em ju偶 sobie co艣 d艂uba膰 w wolnych chwilach. Mam dziwne przeczucie, 偶e zd膮偶臋 sko艅czy膰, zanim mini-bitwa si臋 rozpocznie :)

Napisano

艢wi臋ta racja!

Klicek, zdecyduj! Sporo pomys艂贸w pad艂o ju偶 fajnych.

Narzu膰 temat, limit, termin i poszli!:D

Zamiarem Klicka jest zeby to LUD wybra艂 temat i teriny zeby jak najwiecej osob bralo udzial! wiec lepiej miec wszystko nagrane na tip top! bo po co robic cos teraz jezeli 3/4 osob nie wezmie udzialu bo matura, rozwolnienie, wiosna etc. etc.

Napisano

"Podniszczony budynek " - limit: 10-20k tri i textura/y o powierzchni nie wiekszej niz 2048x2048 :)

"Twoj pojazd kosmiczny" - max 5k tri i text o powierzchni max 1024x1024

"Jak ten czas na to wplynal..." - przerobka jakiej bazowej lokacji, ktora ktos musialby wczesniej oczywiscie wymodelowac.

"Most na drugi kraniec" - max 10k tri i text cos jak wyzej:p

"Pojazd wojskowy z przyszlosci" -max 5k tri i text ak wyzej.

"Cie艅" postac badz stwor badz tez nawet ciemna lokacja limity 5k dla postaci i 10k dla lokacji

"Forteca" dowolna interpretacja - limity: 10k tri i text 2048

"艢miercionosna bro艅" - max 2k tri i text 1024

Nic wiecej mi do glowy nie przychodzi ale za to moze wam cos sie spodoba :)

Pozdrawiam

Napisano

"Rze藕nik" - posta膰,dos艂ownie lub w przeno艣ni, limit:5k tri i texy do 2048 (sumarycznie, np.4x1024)

"Komplet pancerza" Komplet pancerza: zbrojka, r臋kawice, buty.. (lub co kto uwa偶a, naramienniki, nagolennice, p艂aszcz...), limit:3-4k na wsio +texy sumarycznie 2048

"Zwierz膮tko bojowe", humanoidalne, w pe艂nym rynsztunku gotowe do walki! 5k tri +texy 2048

"Warsztat", pomieszczenie, limit 10-20k tri, texy sumarycznie 2048

"Stary pierdziel" :) 5k tri i 2048 na texy

Termin jest mi oboj臋tny, i tak nie sypiam..

-----edit2------

posty sie poprzestawia艂y???

No to limity jak Klicek napisa艂:p

Napisano

No to ja znowu to samo tylko oficjalnie:

"Dru偶yna" - 1k tris贸w/posta膰 512x512 sumarycznie - oddzia艂 1 dow贸dca, 1 spec od ci臋zkiej broni, 4 szeregowc贸w.

Wszystko ogranicza si臋 do zrobienia jednego modelu skopiowania kilka razy i ma艂ej indywidualizacji.

"Drzewo" - 500 tris 512x512 +alpha/norm - Czyli kto zrobi 艂adniejsze "foliage" do gierki (艂adniejsze od plugina SpeedTree:])

"Kawa艂ki Otoczenia" - 1000 tris 512x512 alpha/norm - Menhiry, Dark Portale, kaplice/ budynki. (Mog艂o by by膰 z przygotowanych wcze艣niej kilku koncept贸w) i inne staticmeshe.

Napisano

moze zr贸bmy jakis temat z przed roku, zobaczymy jak nam skill skoczy艂 ^^

Napisano

wg mnie ograniczajac limit do 1000 dla postaci krzywdzimy troceh siebie! gdyz jak wiadomo i tak nikt tego do gry nie wrzuci a zawsze ladniej bedize wygladac w portfolio postac ktora ma 2000 Tri .....takie moje zdanie!

Cien nardzo mi sie ten temat podoba!

jeszcze zarzuce jednym tematem "Sceneria/Pomieszcenie z Horroru- limit 2000 tri, tex 1024"

Napisano

Bruneq co ty gadasz, "Dru偶yne" spokojnie mo偶na by wrzuci膰 do RTS'a.

Nie mo偶na si臋 nastawia膰 tylko na FPP.

No oczywiscie mo偶na zwi臋kszy膰 do 2000tris贸w.

Od jutra mozna by zacz膮膰. Bo juz du偶o czekania by艂o

Napisano

Dobra cos nic sie nie dzieje.

Moze KEROWNIK cos wybierze w koncu, bo mi sie po pracy nudzi.

A moze ja , jako zwyciezca poprzedniej minibitwy moglbym pomoc w wyborze, skoro juz nie dali mi zapodac tematu.

Ja bym wybral

DRUZYNA

2000 tri, tex 1024x1024

Zeby sie cos dziac zaczelo!

Napisano

Ja mam pomysl na modelowanie samego siebie czyli autoportret calego ciala:]

Co wy na to?:]

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci