Napisano 27 Czerwiec 200717 l daroz fajnie kolory dobrane... bigleb nie marudz :) ode mnie tym razem sielski landszaft
Napisano 27 Czerwiec 200717 l "nudzilem sie w pracy" cz.5 btw mazianie myszka zaczyna mnie juz irytowac super pracki chlopaki
Napisano 28 Czerwiec 200717 l Daroz : super kolorki Ci wyszly...jestem pod wrazeniem :) Biglebowsky: thnx :) musze sprobowac takiego czegos... maciekG: niezla przestrzen w tym ostatnim a tu taka malo kolorowa panna :
Napisano 28 Czerwiec 200717 l niezle dajecie rade chlopaki. fajnie ze watek sie kreci wciaz :) daaawno mnie tu nie bylo. ostatnio cos w ogole malo malumalu u mnie. ale to jednak fajna zabawa. daliscie mi motywacje zeby znow cos nabazgrac. inspirowane mullinsowymi "harkonnenami" i "uczta baltazara" rembrandta:
Napisano 29 Czerwiec 200717 l hmmm bardzo szzybkie to bbylo jak ktos chce sie pomeczyc to moze dokonczyc.: :)
Napisano 29 Czerwiec 200717 l z cyklu "nudzilem sie w pracy" cz.7 sorki za ten helikopter blizej ale nie chcialo mi sie juz malowac nowego i skopiowalem ten mniejszy zeby zapchac dziure :P
Napisano 29 Czerwiec 200717 l maciekG-> fajne swiatelko leszke_lenia-> podoba mi sie ze dajesz w 2 wersjach kolor/b&w:) obydwa fajne i widac ze Twoje Elmo22-> i co z tego ze kopiowany? dobrze wyglada efekt rozmycia tego pierwszego-ala z filmu :D kengi-> mogles jeszcze bardziej wyciagnac twarz :) teraz cos ode mnie: cwiczen kobit ciag dalszy, tym razem fota bardziej mi pomogla raczej w wyciagniu kolorow niz w przemalowaniu calej babki jaka byla na zdjeciu totez pojechalem ją raczej po swojemu zerkajac na ukladanie sie ewentualnie wlosow, ich miejscowe kolory itd. czas ~1h 15min pozdrawiam.
Napisano 29 Czerwiec 200717 l Daroz - bardzo fajne te wloski :) widze ze tablecik nie stygnie z cyklu "nudzilem sie" cz.8 taki maly UH-1 :) w sumie to namazianie go trwalo ciut dluzej niz normalny speed, ale wrzucam bo widze ze jest popyt na ten sprzet. btw znowu polecialy mi proporcje :/ Eco - ;) polataloby sie .. ehhh. zis łan for ju. pozdro aha. link do oryginalu http://www.namsa.nato.int/gallery/systems/UH1_huey_afghanistan.jpg zeby znowu nie bylo :P
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Zaczęło się od rysunku: Potem photoshop: I osteteczny wynik: Shot at 2007-06-30 Troche nad tym posiedziałem, pozowała mi moja ręka i ASG M-czwórki.
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Daroz: na tej ostatniej nie podobają mi sie te zostawione slady pedzla..troche brudno sie robi.... Łukasz Jaskólski: nom, niezly stwor :) nie wiem tylko czy aby ten ksiezyc?..nie za bialy...a w ogole to moglbys sie nie obijac tyle..i wrzucac wiecej swoich malunkow.... :D elmo22 : ostatni helikopter swietny :) Raiden8: pokombinuj z kontrrastem...bo poki co blado strasznie :] taka malowanka szybka(15minut)..mial byc samolot :D :
Napisano 1 Lipiec 200717 l @Azakiel: a bo i tym komiksem inspirowane ;-) pogrzebałem w kolorkach (bawiąć się jednocześnie airbrushami w painterze):
Napisano 2 Lipiec 200717 l leszek_lenia-> tez musze jakiegos samolotowego speeda zrobic :D fajne fajne slizgi-> podoba sie ale cos nie czuje glebi za tymi drzewami-wlasciwie co tam sie wogole dzieje, jesli:P to gory to wygladaja one troche jakby wrastaly w drzewa.... to ode mnie: dzis tak przygodowo troche... szybkie zleconko wykonane w 3h. Zastanawiam sie czy jeszce cos dlubac bo to jest w sumie speed choc jak miala byc szybka realizacja to jest :D pozdrawiam
Napisano 3 Lipiec 200717 l misiekhc super, zainspirowałem sie i tez zioma z mieczem machnąłem :) biglebowsky mmm... cudo, chce miec takie biuro, widze tylko jeden błąd, powinny byc dwie butelki :p Shot at 2007-07-03
Napisano 3 Lipiec 200717 l Mialo byc na speedowa ksiezniczke ale sie ne wyrobilem :/ Pewnie wroce do tej scenki jeszcze bo m isie nawet podoba
Napisano 4 Lipiec 200717 l biglebowsky:tiaa :) nie no ten lakier na biurku nawet fajny :P wojo: no niezle dynamiczny ten ziom omen: supa , dałbym takie same flagi na 2 okret i śjakieś światełko od lewej kome: respect :) arturros: wiecej odcieni tej zieleni no i te blizsze listki ciemniejsze leszek: jeszcze 5 minut detalowania (np maski) by sie przydało i wlosy jakims wlochatym bruszem, pozatym cacy środowy mech:
Napisano 4 Lipiec 200717 l dzieki lukasz za rade tym razem sie poprawilem mam nadzieje... zainspirowala mnie pracka jednego z naszych forumowych wymiataczy :D
Napisano 4 Lipiec 200717 l Wiem że Omen też dziobie Mecha...więc zrobię mu przedpole to może razem dokopiemy temu monsterowi którego namalował Łukasz. PS, 33 min plus minutka n brudzenie teksturami. Pierwszy raz to coś wrzucam.....więc jest okazji żeby coś napisać. Uwielbiam ten watek i często tu zaglądam. Sam nie postuję bo speed to nie dla mnie, ale znajduję tu wiele inspiracji :) Pozdrawiam Kuba
Napisano 4 Lipiec 200717 l Bo my tu, zainspirowani Lukaszem, taka mala mechaniczna rewolte robimy :D No i Transformersy ida ;] Chcilem rogi domalowac ale Dzakass poganial :P
Napisano 5 Lipiec 200717 l to ja tez sie podłączam do tej mechaniki, bo prace inspirujące :) Shot at 2007-07-05
Napisano 5 Lipiec 200717 l EDIT: Rysuje skala szarości a potem dodaje color layer to dobra technika??
Napisano 5 Lipiec 200717 l No nieźle chopaki :D Jakkas - zacny robocias; zupełnie jak z oldskulowego sci fi dorzucic jeszcze amerykanskie city rozbiegane ludziki i godzille w tle :D Omen - chybam zauwazyl trojkatnego brusza no i pracka ma kopa i fajny podział na plany tylko rogów nima Woj - super ta dynamika kompozycji i postaci i mech ma ciekawy dizajn , jedynie malowanie pedzlem nieprzezroczystym troche zubaża prace Arturros - no lepiej , ale kolorki dalej wyprane - w cieniach dawaj bardziej nasycone kolory i ogolnie przydałoby sie poglebic cienie Koniu - przede wszystkim na poczatku malowania walnij jakis kolor na tło Tortur - hmm mimo ze smutno to dobrze jest :) Daroz - kompozycja troche nie teges i chyba za duzo tego samego pedzla ( ten ze zmienną przezroczystoscia i rozmiarem raczej srednio sie nadaje do budowania form ) Kraszer- bym tu podzialał taką ciemna czerwienią światla odbitego na tych czarnych konturach pierwszego planu i jakos tak pusto przy ognisku mentor mode off taki msciciel z babilonu ( w sumie to overpaint na moim pierwszym tabletowym dziele )
Napisano 5 Lipiec 200717 l Jakkas , Omen: fajne robociki :) Dawno nic nie wrzucalem tu. niecala godzinka na bazie referki.
Napisano 6 Lipiec 200717 l takie szkice szybkie do platformowki, na podstawie filmu "mumia 3" ,który ponoc ma sie rozgrywac w chinach :/
Napisano 8 Lipiec 200717 l Z cyklu "zgadnij jaki film dzis widzialem" :P Chcialem skroty z referki pocwiczyc ale sreeeednio jestem z tego zadowolony :/ edit: I zeby nie bylo ze "OmeN szybki jest" to ten speedpainting nie byl taki znowu speed :P
Napisano 9 Lipiec 200717 l heja nie wiedziałem co z tym dalej począć to zostawiam jako speedy. ok. 50min
Napisano 11 Lipiec 200717 l za dobre pracki, trzeba przywrócić równowage wszechświata, ale oto już jest superoro ;>
Napisano 13 Lipiec 200717 l swietne prace,podziwiam ktos moze mi pomoc z twardymi brushami,i metalowymi powierzchniami prosze?
Napisano 14 Lipiec 200717 l Mrrr, na ostatnich stronach nie brakuje słodyczy, aż nie wypada się rozdrabniać :). Ode mnie maziuch-gapcio z fotowej ref.