Jump to content

Pojazd 3D: Mercedes 540 K

SereCk

Recommended Posts

na poczatek WItam wszystkich na forum :) to moje poczatki z maxem, ale juz wiem ze ten program zajmie mi duuuza czesc mojego czasu:) Na poczatek samochod MERCEDES 540 K. Planuje cala serie tych pieknych OLD CAROW :)

untitled5gh0.th.jpg

Hehehe. No popatrz - właśnie u mnie na biurku od pół roku stoi i jest wolno robiony model Monogramu tego cacka. Mozna powiedzieć że mam referke 3D w skali 1:24. Jak będą jakieś pytania to moge zrobić fotke części czy cuś, bo wiem jak trudno niektóre fragmenty znaleźć w referkach.

teraz mam pytanko. Podczas modelowania minimalnie obrocilem model samochodu wzdloz osi Z Oczywiscie zorientowalem sie jak juz nie bylo mozliwosci cofniecia tego. Jaki jest teraz na to sposob, zeby ustawic model idalnie prosto , poniewaz przy symetrii wzgledem osi X, niestety bedzie widac ten blad. Niewiem czy dosc obrazowo to napisalem:):)

Guest Raffaello

no i gitara! łądnie brniesz od przodu

jedynie coś te siedzenia, jak dla mnie za bardzo pogniecione

pozdro

zamieszczam kolejny maly UPDECIK. Jezeli ktos posiada informacje techniczne i w miare czytelne jakiekolwiek referki, dotyczace, silnika, zawieszenia, i w sumie wszystkiego co dotyczy wozu, bylbym niezmiernie wdzieczny:)

dfgdfgoq2.th.jpg

Moje kolejne pytanko... Dodaje modyfikator symetry.. i nie widac tego co ma byc odbite:) DOdam ze os ustawilem prawidlowo, z flipem tez sprawdzalem. Ustawienia sa identyczne jak w innych obietkach i tam dziala. A ten jeden obiekt za cholere nie:|