Napisano 13 Kwiecień 200718 l na poczatek WItam wszystkich na forum :) to moje poczatki z maxem, ale juz wiem ze ten program zajmie mi duuuza czesc mojego czasu:) Na poczatek samochod MERCEDES 540 K. Planuje cala serie tych pieknych OLD CAROW :)
Napisano 13 Kwiecień 200718 l Autor tak mniej wiecej to wyglada.... odstep miedzy drzwiami a reszta blachy jest celowo tak zrobiony. Wyglada to troche nieestetycznie, jednak w tamtych samochodoach niestety to robili :)
Napisano 14 Kwiecień 200718 l Hehehe. No popatrz - właśnie u mnie na biurku od pół roku stoi i jest wolno robiony model Monogramu tego cacka. Mozna powiedzieć że mam referke 3D w skali 1:24. Jak będą jakieś pytania to moge zrobić fotke części czy cuś, bo wiem jak trudno niektóre fragmenty znaleźć w referkach.
Napisano 14 Kwiecień 200718 l Autor teraz mam pytanko. Podczas modelowania minimalnie obrocilem model samochodu wzdloz osi Z Oczywiscie zorientowalem sie jak juz nie bylo mozliwosci cofniecia tego. Jaki jest teraz na to sposob, zeby ustawic model idalnie prosto , poniewaz przy symetrii wzgledem osi X, niestety bedzie widac ten blad. Niewiem czy dosc obrazowo to napisalem:):)
Napisano 15 Kwiecień 200718 l SereCk włacz rotate i kliknij na jego ikonke prawym i tam dostosuj wszystkie wartości do 0
Napisano 15 Kwiecień 200718 l Autor Zadzialalo :) :* :* :D:D Bylo przesuniete o 179.5 stopnia..., albo o 0.5 :D
Napisano 17 Kwiecień 200718 l Autor MALY UDPATE, robie wszystkiego po trochu, wiec w sumie to chyba tylko tylna klapa jest skonczona :D
Napisano 17 Kwiecień 200718 l bardzo ładnie i nawet szbko ;) chociaż niewiem czy te siedzenia naprawde tak wyglądają
Napisano 17 Kwiecień 200718 l no i gitara! łądnie brniesz od przodu jedynie coś te siedzenia, jak dla mnie za bardzo pogniecione pozdro
Napisano 17 Kwiecień 200718 l HUH Man ... niezła siateczka :] Modeling też wygląda na wyczesany . Keep it up .
Napisano 18 Kwiecień 200718 l No no, panować nad tak gęstą siatką to już trzeba umieć a Tobie to wychodzi świetnie, tak trzymaj! Liczę na częste update'y i na to, że skończysz ten model :> Pozdrawiam.
Napisano 20 Kwiecień 200717 l Siemano:) kiedy update jakis???:) bo ciekawy jestem co Ty w tym akademiku przez sweekend zrobisz:) Pozdro
Napisano 22 Kwiecień 200717 l Uwielbiam takie auta :] Maja swoj styl :D model tez fajowy. Mozesz pokazac szprychy jak wygladaja z bliska??
Napisano 25 Kwiecień 200717 l Autor zamieszczam kolejny maly UPDECIK. Jezeli ktos posiada informacje techniczne i w miare czytelne jakiekolwiek referki, dotyczace, silnika, zawieszenia, i w sumie wszystkiego co dotyczy wozu, bylbym niezmiernie wdzieczny:)
Napisano 26 Kwiecień 200717 l Autor zrobilem klosz i pare dodatkow z przodu. teraz na ognien idize srodek lampy
Napisano 27 Kwiecień 200717 l BArdzo ciekawe autko, naprawde bardzo :) NA dodatek slicznie wykonane - felga jest zabojcza - robilem podobna do Mustanga hehe ;) Ogolnie nie moge sie doczekac finalnej odslony tegoz cuda :)
Napisano 27 Kwiecień 200717 l Co tu dużo mówić - dajesz radę:) Skończ go, śłicznie wyrenderuj i naprawdę będzie co włożyć do portfolio Pozdro
Napisano 28 Kwiecień 200717 l Autor Moje kolejne pytanko... Dodaje modyfikator symetry.. i nie widac tego co ma byc odbite:) DOdam ze os ustawilem prawidlowo, z flipem tez sprawdzalem. Ustawienia sa identyczne jak w innych obietkach i tam dziala. A ten jeden obiekt za cholere nie:|
Napisano 28 Kwiecień 200717 l Jeżeli to poly to spróbuj ResetXForm -> Collapse. Jeżeli będzie trzeba to Normal->Flip. Po tym powinno działać symetry.
Napisano 15 Maj 200717 l Auto klasyk, jak juz to takie własnie lubie...sam go chciałem kiedys w wolnym czasie dłubnąć...ech..no nic, czekam na finał. Podoba mi sie.