Gość dekiel Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 hmm - nie stawiaj na ilosć tylko na jakośc - nie twierdze ze prace za zle bo sa bardzo fajne ale jesli chcesz isc do przodu to stawiaj przed saba jakis bardziej wyzywajacy temat tak aby kazda praca uczyla cie czegos nowego, a nie tylko poprawiala juz wyrobiony workflow - bo zasada jest prosta - im bardziej chcesz byc dobry("lepszy") tym jest trudniej. widzisz osiagniecie przyzwoitego poziomu w rys to zaden problem - schody zaczynaja sie wtedy gdy z goscia o dobrym skillu chcemy stac sie profesjonalistami. anyway my point is: przestudiuj dobrze prace tych mistrzow designu i kompozycji: http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=133406 oraz thom tenery http://conceptartworld.com/?p=338 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 heh no ja wlazłem na ten link co dał dekiel i wziąłem jakąs pierwsza lepsza galerię i przyznam ze akurat ostatnie prace janko wypadały dla mnie lepiej, :) co by nie było janko prezentujesz jak dla mnie profesjonalny poziom. Swietne prace oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Ot sedno sprawy :) dobrze to ujołes dekiel stawiac sobienowe problemy do rozwiązywania staram sie tak robic tyle ze powolutku :D:D - wielkie dzięki za tą mysl bardzo trafioną !! :) Wwoj noż teraz to przesadził :D:D postaram sie pędzić dalej - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 jak zwykle kolor bajera ćwicz bo dajesz równo do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Witam, Moją uwagę zwrócił kolorek, bardzo wyrafinowany. Bardzo lubię oszczędną gamę, którą użyłeś przy tej kobietce. Twoje prace są coraz lepsze. Robią wrażenie - gratuluję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 Enviro - wielki szacun. Biję pokłony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 O człowieku... Szybciutko Ci skill rośnie. Dużo ćwiczyłeś by osiągnąć takie efekty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 Shaggi - staram sie :) Lacdemon - witam -a dziękuję :) Marduk- ee twój ostatni enviro bije moje po głowie az piszczy ..Pzdr Ra virr- samo siedzenie godzinami nic nie da dopóki sie nie będzie analizować mistrzów -więc jescze duzoooo mam do nadrobienia .. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 bardzo pro te twoje prace... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 better better better!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Dzięki-Cwicze dali - staram sie za każdym razem cos nowego ruszyc ale nie zawsze to wychodzi ..:D and nie stawiam na ilosc choc mysle ze na początku drogi jest to wazne po prostu dochodze do momentu kiedy jakis malunek rozwiązałem albo zaczyna mnie interesować nowa mysl wiec niedokonca dopiesczam poprzednią :) .......acz dziękuje serdecznie za kommentarze... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 oho, wyskoczył jak filip z konopi xD Pierwszy jak dla mnie żinial. Reszta nie gorsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 miazga kolory ;) ciagle cos mi z twoimi twarzami nie gra, troszke jeszcze musisz nad nimi popracowac (czyt, 3 i 4 pic) ;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Dzięki rawir :) Daroz- no cóż mam nadzieje ze sie powolutku z twarzyczkami jakos ułoży :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 łał pierwszy wypas. Fajna gęsta atmosferka. Korytarze wyglądają jak odbicia lustrzane i lepiej byłoby coś z tym zrobić. Następne również na dobrym poziomie choć te postaci trochę jeszcze nie bardzo. Ogólnie widać bardzo wyraźny postęp w enviro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 1, 3 i 4 piękne kolory :) generalnie enviro powalają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 1 i 3 - masakra! (pozytywna). Typek z rapierem fajnie namalowany, ale kiepsko się to trochę czyta - zwłaszcza anatomię. Wydaje się, że coś jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Morbid Karbid...Marduk..- Uwagi zanotowane -:) dzękówka widze duzo do wycwiczenia w postaci jescze dlatego tym bardziej cenne te uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Świetne, świetne, świetne...(szczególnie 1 i 3). Ostatnio sam wziąłem się za 2d (chcę troszkę odpocząć od 3d ) i na razie wiem jedno.... będę zrzynać od ciebie na potęgę!;-) ;-) (ale tylko tak dla ćwiczeń ;-) bo zawsze chciałem robić koncept-environmenty. Może kiedyś dojdę z moim tabletem do takiego poziomu... I pytanko bardziej na poważnie: zaczynasz w B&W a potem kolorujesz czy od razu jedziesz z kolorem? Pozdr! edit: nr 2 też świetny tylko szkoda, że taki mały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Belu s - hej dzięki nieumywają sie do twoich pracek .. .to zależy jesli wychodze z chaosu to od razu w kolorze a jesli mam cos dokładniejszego do roboty to ustawiam sobie pracke w bw ale to baaardzo rzadko wole kombinowac od razu z kolorkiem więcej radości z tego czerpię ..widzisz a mnie pociąga nawet coraz bardziej 3d ..:).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Jak już koledzy wspomnieli postaci nieco kuleją ale ja chciałbym się odnieść do Twoich środowisk. Człowieku wkraczasz do czołówki! :D Kolorki bardzo fajne ino z czasem mam nadzieję, że będą bardziej subtelne. Nadal Twoje i żywe ale miejscami przygaszone i dobrane do miejsca, relacji cieni i świateł. Jeśli zwrócisz uwagę na prace klasyków to gdy w tytule jest "Czerwona sukienka", to tak na prawdę czystej czerwieni na niej nie znajdziesz. Jest natomiast mnogość brązu, błękitne refleksy czy fioletowe poblaski. Najbardziej podoba mi się w Twoich pracach umiejętność gospodarowania przestrzeni. Wszystko jest na swoim miejscu. Dużo akcji, dynamika, duża liczba elementów, ale wszystko na swoim miejscu. Brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2008 hej dzięki Nubb za trafioną wskazówke mysle ze nie tylko dla mnie ale i dla inny ch bardzo sie przyda :)od jakiegos czasu cos mnie w tym kierunku swierzbi coby szukać takich kolorków ..! Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 11 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2008 Cwicze troche postac ostatnio i jakis work na bazie tychże wywodów szkicowych poswstał...inspirowany bitwą choW 124 acz do niej nie trafił ...Pozdr c&c welcome :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 11 Wrzesień 2008 Share Napisano 11 Wrzesień 2008 Z kolorem i przestrzenią radzisz sobie naprawdę świetnie - na tym polu widać największy progress, ale z anatomią już gorzej - nogi i prawa ręka wymagają nieco poprawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 11 Wrzesień 2008 Share Napisano 11 Wrzesień 2008 fajnie malowane , kolory ok ale z ta anatomia cosik nie ten..nie wiem, czy nie za bardzo sciales jego lewy bark i ogolnie ta lewa reka mi sie wydaje dziwnie schowana i nogi malo klarownie wygladaja w sensie proporcji..pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 11 Wrzesień 2008 Share Napisano 11 Wrzesień 2008 fajne, fajne, jedna z ciekawszych twoich pracek ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Wrzesień 2008 Share Napisano 11 Wrzesień 2008 rewelka ! niesamowity klimat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 11 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2008 hanowłasnie dzięki panowie dobrze mówicie z tą anatomią trudno wyłapac było wszystko przed lustrem skakając i wyginając sie :) nie wszedzie trafiona więc postaram sie pocwiczyc więcej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Wrzesień 2008 Share Napisano 11 Wrzesień 2008 Całościowo anatomia wbrew pozorom już całkiem całkiem ale ta twarz... kompletnie wyssała dla mnie przyjemność z patrzenia na ten obrazek. Ćwicz stary - czuć ze moc jest z tobą silna ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 11 Wrzesień 2008 Share Napisano 11 Wrzesień 2008 Omen słusznie prawi. Coś z twarzą nie tak a reszta OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 11 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2008 Omen - dobrze mówisz ,,odpusciłem sobie szkicowanie ostatnio twarzy. postać na rzecz przestrzeni hale biore sie za d...psko :} Pozdawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Hey hey polycaY :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 good shit ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 zawsze lubię popatrzeć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 hmm bardzo fajne:) ale nie kumam przedniego koła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Fajne, tęczowe takie, w rejonie tylnego pseudokoła dałbym nieco cienia bo mam jakieś dziwne wrażenie oderwania od całej bryły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Coyote maronski Łukasz Misztela vrocker - Dzieki :) Przed kalendarzowym grzaniem ławy skromne ost. podrygi cwiczenia czestrzego..2 envirosy i pół 3- Z klientką mam jescze woątpiwlosci co do poprawnosci hale tu licze na was :) ..C&C mile widziane..Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 niech cie..... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 kolory jak zwykle genialne,ale budowanie bryły to niestety kiepsko;/ nie wiem czy cos wystaje,czy sie wcina, czy to wypukle,czy wklesle, jednym slowem nie czuc bryly-malo tego-czasami ta bryla jest absurdalna;/ samochod policyjny to wogole porazka- niewiem czy ktos bylby w stanie wymodelowac przod samochodu-szczegolnie okolice koła;p na obrazku ze sztandarami ja niewiem co to jest to cos po prawej-płachta która podtrzymuja te słupy, czy jakas dziwna gora gdzies hej w oddali...?powinienes bardziej cwiczyc ta forme bo chyba jej nie czujesz,wszystko jest ladne,efekciarskie,ale niestety mało tresciwe;/ ale obrazek nr1 z tą babką naprawde fajny,skorygowac anatomie i naprawde pro;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 o ja cie!@@@@@@@ ale wypas na maxa dwie pracki są naprawdę fajne :) fajny klimacik :) wio z banki zrobiłeś ?? :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 envirosy za..biste chociaz troche sciemnone jak napisal nicponim. moze warto by bylo przy taki skillu troche juz mniej wrazeniowo, a bardziej z sensem robic (chociaz wiem, ze wtedy polowa zabawy ucieka, bo sie czlowiek spinac zaczyna). postaci trza pocwiczyc faktycznie, ale tez co raz fajniej wychodza. ale uwage mam co do kolorow- troche sie za bardzo w tych pomaranczach z zielonym zakochales ;) a ze opanowales juz te game, to moze fajnie by bylo sie wyluzowac z tym kolorem...? keep it up!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 super stary!!! tak trzymaj i do przodu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 chetnie zobaczylbym jakis video-tutorial... jest jakas szansa? 5 gwiazdek za caly watek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Ja dla odmiany pochwale komentatorow - strasznie dobrze cie punktuja, tylko pozazdroscic bo dobra krytyka jest motorem rozwoju ;] Bierz uwagi do serca i doroboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Daroz - Dzięk man :) nicponim - własnie skonsumowałem commentarze ... nie mam zamiaru sie bronic nicpon bo masz racje i to musze cwiczyc najbardfziej hale sczceze to chciałem pokombinowac na nowy sposób z ostrym niedopowiedzeniem ..ale ale widze ze dobreze mówisz :) )pozdrówka Lordbiernac - hano spina :) zielen to moja kochanka ..mówie cos mnie napadło na te kolorki ale jusz przestałem sie umawiac z zielono pomaranczową gammą :D:D /.Pzdrówka Dekiel- hej Dziękówka ..dobre rady rodzą dobry odzew :) Belus - helo no na tutek to jescze nie ma co pokazywac bo z a cienki w butach ..na powaznie ciekawy pomysł...Dziękóweczki za gwiazdeczki :D OmeN2501- Dzięki - pamietam pamietam jak twoje pierwsze kommmenty zapalały moje 4litery do pracy :D :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 za cienki w butach? nie sciemniaj tylko do roboty! ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 po piwkach wyglad cool :) wiecej na trzezwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Łukasz Misztela - tak przeglądnołem i widze ze pominołem zachodze w głowe jak to sie stało :/...ano z banki staram sie z niej jak najwiecej korzystac :)i szkicowac rózne ciekawe warianty.. pozdrawiam serdecznie :D Drakula,- mant -raz :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 świetne prace, szczególnie kolorystyka która jest niesamowita jak możesz to wrzuć pierwszy obrazek z postu 287 w większej rozdzielczości chętnie bym na tapetę to sobie wstawił:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 16 Październik 2008 Autor Share Napisano 16 Październik 2008 mr Krzysiek- niewarta na tapetce ..trzeba ją poprawic to wtedy wrzuce Przedmiot rzadkich działan ostatnio ,nie wiem czy jest skonczona cois mi jeszcze tutaj brakuje.. wasze oko jak zwykle mysle ze pomoże wyłapac moize cosik dorzucic nowego :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi