Lis Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 (edytowane) Witam :) Podrzucam tutka nagranego wczoraj. W sumie to nie tutek tylko nagranie z modelowania. Zbytnio się nie starałem tak więc sorki za wszelkie błędy w sztuce modelowania :D, w sumie nagrywany w 100% na żywo bez wycinania błędów i poprawek. Tytuł : Modelowanie Bonsai Czas trwania : 67 minut Rozdzielczość: 1276x896 Kodek : xVid Rozmiar rar : 332mb Pozdrawiam i miłego oglądania. RapidShare: http://rapidshare.com/files/30054701/Modelowanie_bonsai_Lis.part1.rar.html http://rapidshare.com/files/30059202/Modelowanie_bonsai_Lis.part2.rar.html http://rapidshare.com/files/30062789/Modelowanie_bonsai_Lis.part3.rar.html http://rapidshare.com/files/30063974/Modelowanie_bonsai_Lis.part4.rar.html Dzięki uprzejmości usera o nicku Cubius załanczam linki do plików na jego serwerze: http://covo.pl/files/Modelowanie%20Bonsai%20LIS%20cz_1_2.zip http://covo.pl/files/Modelowanie%20Bonsai%20LIS%20cz_3.zip http://covo.pl/files/Modelowanie%20Bonsai%20LIS%20cz_4.zip http://covo.pl/files/Modelowanie%20Bonsai%20LIS%20cz_5.zip Edytowane 30 Maj 2009 przez Lis 2 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Grr Czemu Rapid. Wrzucajcie na SendSpace-a :) W której części jest modelowanie "korony" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Maj 2007 Autor Share Napisano 8 Maj 2007 Wrzucę jak z pracy wrócę. :) Musisz całość sciągnąć żeby odpalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Maj 2007 Autor Share Napisano 8 Maj 2007 Ok. wszystkie pliki sa już na SendSpace :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Świetny tutek, "+" sie należy jak najbardziej :) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Transfer 6kb/s ale wytrwam. Musze zobaczyc jak zrobiles górę drzewka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 Sciagam, ale wolno idzie. Na przyszlosc polecam: http://www.unbase.com/ Dobre i szybkie Pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 drzewo pełen wypas :) 300 mb troche duzo ale co tam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Fajne, dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkibrat00 Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 płynie ci chodzi przy tych ilościach poligonów,co to za komp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 Witam!! swietna robota!! kilka rzeczy serio pomyslaneych np. z paintem i ziemia kurde super sprawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Bardzo fajnie modelowane i pokazane! przydatna lekcja jak juz wspomniał nielot kilak cennych wskazówek! jeszcze raz dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Świetna sprawa, ale mam prośbę, niech ktoś to wrzuci na jakiś serwer bez limitów i w miare dobrą prędkością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razi91 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Ściągnąłbym se, gdyby nie to, że to aż tyle części i gdybym miał lepszego kompa, bo w takim resie to bym widział chyba tylko ćwierć klatek:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 imo jednym slowem rewelacja, wiecej takich prosze! jedynie jakis dzwiek mogl by poprawic jakosc, ale i tak jest swietny tutorial (jestem na etapie dodawania lisci do wlasnego drzewka :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Yo, mozesz powiedziec cos więcej na temat texturowania obiektu?? Interesuje mnie szczegolnie ta kora - wyglada bardzo fajnie. Z jakis stock'ów to posklejałes czy jak to było zrrobione?? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Mr. MtS -> Hmm. Główny konar peltem potraktowany, mniejsze gałązki zwykłe mapowanie boxem. Co do textury to poskładana pod model. 1 główna i 2 blendy. Trochę hue i levele podciągnięte. Ogólnie tak żeby było trochę podobne do refki. Textury kiedyś pozbierane z netu. ale każdą staram się przerabiać, blendować i takie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Dzieki za infromacje :D Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 linki na sendspace, nie dzialaja. Nie wiem czy wszyscy tak maja ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 mega fajny tutorial ! :D mam jeszcze taka prosbe, czy moglbys napisac wiecej o texturowaniu tego drzewka ? z tym ciezko idzie. Jezeli mozesz, to napisz w skrocie kroki, rodzaj mapowania itp... thx No idealny to by byl videotutek, ale o to nie smiem prosic ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Dobriden. Jakoś w piątek, sobotę nagram i dodam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Ooo, to by było super! Przyłączam się do prośby ;) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 po prostu nie wiem, jak ci dziekowac ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 hehe zbliza sie sobota, odliczam godziny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Tutek jest. ładuje się na serwer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 oj poooozna pora, a tutak ni ma ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 ciagle czekam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Wiem wiem. Tutek jest leży na dysku. Zajmuje coś 200mb Niestety mój wspaniały dostawca internetu ogranicza upload do 7KB/s. W dodatku radiowo i przerywa cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 daj mi telefon do tego dostawcy, to mu cos niecos wyjanie, ze szanowny Lis ma tu miec 5 Mbitów bo w czynie spolecznym dziala :D hehe w takim razie czekam cierpliwie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deha21 Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Może ktoś wrzucić na jeszcze inny serwer? Na sendspace nie wykrywa pliku (lub go usunięto/skończyła się ważność) a na rapidzie trzeba fulll długo czekać. Polecam http://www.yousendit.com (ale trzyma plik tylko przez 7 dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crack Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 jak to oteksturowac. nakladam i nic nie widac jak renderuje tylko brązowy kolor na drzewku jest ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper992 Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 jesli kto chce modelowanie samej korony to niech sciagnie czesc 2 , 3 , 4 . wszystkiego jest 5 video a modelowanie korony jest w koncówce 3 i reszcie. obejrzałem wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper992 Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 crack jak masz problem z otexturowaniem to se sciagnij 3,4czesc tam jest jak lis texturuje wiec se zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Wszedzie rapid i rapid, arrrgh - mozna zalozyc wlasny serwerek na diino.com. Wlasne konto - 2 GB dla danych, system folderow, udostepniasz co chcesz i jak chcesz. Ponad to mozna strnke tez wlqsna wrzucic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sneJkid Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 super tutek dzięki +rep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sker Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Siemka, może mi ktoś powiedzieć co jest robione pomiędzy 01:40 - 01:43 w II części tutka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 9 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2008 Jest wciskane Ctrl-z Czyli potocznie Undo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sker Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Dzięki za ekspresową odpowiedź, jednak u mnie przy użyciu "undo", lekki kant i tak pozostaje - najwidoczniej musiałem coś zrobić inaczej. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 dzięki piękne Lis'ie click oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kropekkk Napisano 7 Luty 2009 Share Napisano 7 Luty 2009 Dobrych video tutoriali nigdy za wiele. Mistrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 A ja mam jedno pytanie. W czasie tworzenia liści zaznaczał końcówki gałęzi gdy ja zaznaczę jedną to druga mi się odznacza. Jak zrobić aby ta druga się nie odznaczała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 Trzymasz wciśnięty klawisz Ctrl i klikasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Aha dzeki za szybką odpowiedź :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
songokan Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 a ja mam takie pytanie :) Lisie powiedz mi jak robisz tekstury? jakie oświetlenie dajesz, jaka rozdzielczość w aparacie, z jakiej wysokości "cykasz" jak obrabiasz itp. nadal googluje i może uda mi się znaleźć jakiegoś tutka na ten temat... pozdrawiam... P.S. genialne ten tutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 Mam kolejny problem a mianowicie przy tworzeniu liści wstawia się najpierw gałązki. Gdy ja je wstawiam nie pasują idealnie muszę je trochę przesunąć a gdy potem wchodzę w zakładkę transform i wpisuje dane takie jak w tutorialu wszystkie gałązki rozsypują sie we wszystkie strony. Co zrobiłem źle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChronoS` Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 nie da się rozpakować pliku. Ściągałem 2x i nadal to samo. http://covo.pl/files/Modelowanie%20B...LIS%20cz_3.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Tak 3 część jest uszkodzona. PS - czy ktoś mógłby odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Czy ktoś mógłby odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Pozwoliłem sobie re-upnąć część trzecią http://rapidshare.de/files/47903216/Modelowanie_Bonsai_LIS_cz_3.avi.html Lisie, słowo a wywalam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pucios Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 sory, ze odkopuje temat. Prosba: zreuploaduje ktos ten tutorial bede wdzięczny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi