Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ano siedząc w Warszawie ponoć stolicy tego kraju udało sie wyskoczyć kilka razy z aparatem na miasto.

Poniżej pierwsze fotki wybrane ot tak na gorąco:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

ekhem... fotka jednego z bliźniaków ;)

7.jpg

i dowód na to, że byłem w sejmie wraz z aparatem jako press z akredytowaną legitymacją prasową :)

me.jpg

niedługo wiecej fotek :)

Pozdrawiam

Edytowane przez tweety

• Odpowiedzi 333
  • Wyświetleń 65,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nice, nice, wrzuć te które robiliśmy w domu :D

Mogę dorzucić swoje ?:)

Napisano

ok no to jedziem :) narazie tylko jedna, sporo czasu mi zabrało wymazywanie tej piekielnej tablicy TP nad wejściem które tam pasowała jak niepowiem co do czego :D

palac1.jpg

Napisano
  • Autor

Drakula: to jest przepustka do swobodnego poruszania się po Sejmie RP. zostawiasz legitymację prasową w biurze prasowym i wchodzisz do sejmu na taką przepustkę. przy wejściu kontrola: bramka na metalowe przedmioty i kontrola torby, kontrola aparatu ("Proszę zrobić zdjęcie i pokazać") i dorga wolna :)

Reanimator: Klicek miał przesrane jak zjadł chińską zupkę :] pół godziny na kiblu :D nic nam już niestraszne ;)

OhMyGosh: ależ dziękuję :)

Napisano

jak zwykle dobrze zrobione

podoba mi się kolorystyka na dwu pierwszych, facio z karabinem też niezły - widać że chciał przyfilować jaki masz aparat i aż zeza dostał.

Pałac średni - lepszy Vorka

to ze słońcem nad Manhattanem to przez dno butelki ? (hihihi)

Napisano

zostawiles ta swoja pseudo-legitke? :D

swoja droga, dzie oprawiales swoje prasowe papiery? ;]

Napisano
  • Autor

pałac zrobiony bez mixowania bracketingu. Vorek zmixował i jest o niebo lepiej - to fakt :)

facio z karabinem to ujęcie Pentaconem podczas marszu w moją stronę. z 7 klatek tylko jedna ostra ;) ale i tak niexle bo na manualu kręcone.

słonce nad manhattanem to przysłona 22 czas 1/3000 :] bez filtrów :]

Pozdrawiam

[edit]

tak. zostawiałem tą swoją pseudo legitkę :D a oprawiać... nigdzie. to stara legitka studencka z wyrwanym i wytartym papierem ściernym środkiem i przyklejonym wydrukiem na atramentówce z byłej pracy :]

Napisano

a laminat?

swoja droga - zamiast gadac moglbys wrzucic wiecej fot >:0

i co to do cholery jest miksowanie bracketingu? o_O

Napisano
  • Autor

laminat to u mojej mamy w pracy ] więcej wrzucę jak obrobię a teraz nie dam rady bo kompa mam zajetego :]

mixowanie bracketngu to takie HDR podobnie jak u illiego.

Napisano
  Drakula napisał:
i co to do cholery jest miksowanie bracketingu? o_O

plask, plask

Tweety ostatnia szansa na zdjęcia na największym jarmaru świata - do 10 czerwca zamykają

Napisano

Fajne foty, ale do warszawy i tak się nie przekonam:D To miasto jest odstraszające, choćby przez ceny:D

Napisano

Ja lubię stolicę, zdjęcia super a od Tweetiego poproszę autograf jako że z bliska widział Omenę i nawet jej fotki strzelił :P

Napisano
  Cytat
Tweety ostatnia szansa na zdjęcia na największym jarmaru świata - do 10 czerwca zamykają

Ostroznie radze, na gazeta.pl czytalem o sytuacji na jarmark europa, i bylo o tym ze trzeba miec zezwolenie zeby focic czy kamerowac oraz, warto miec ochroniarza ;]

Napisano

Świetne foty. Tweety zrób jakieś foty w studio :) Chętnie zobaczę :D

Napisano

Ja im dluzej mieszkam w Krakowie tym bardziej lubie Warszawe :D Chyba nigdy jej nie docenialem bedac na miejscu :)

Zdjecia spoko, ale wlasnie wracam z wykladu Tomka Sikory, ktory w wiekszosci zdjec leci w mocna stylizacje, wiec chwilowo takie reportazowe zdjecia wydaja mi sie zbyt sterylne i pozbawione magii ;)

Z warszawy jaka lubie podoba mi sie tunel pod Zygmuntem.

Przy okazji zareklamuje ciekawy cykl zdjec znajomego, ktoremu ukradli samochod pod warszawskim zoo, wiec z sentymentu lub by odregowac utrwalil, na tle warszawy, swoj drugi ukochany samochod - trabanta ;)

http://www.burkinafazo.fotolog.pl/5,2007,archiwum.html

Napisano

alez ta pierwsza fota mnie sie podoba, brawo !

dobra robota, oby tak dalej!

pozdrawiam

pionier.

Napisano

napewno ? : )

Cytat
Kontakt

Xeromax - Art Ewa i Paweł Kuciel

ul. Obozowa 82 A lok.15

01-434 Warszawa

NIP:522-277-24-73

fax: (0-22) 877 05 22

tel: (0-22) 877 05 22

Napisano
  • Autor

dzięki za komentarze :)

kropa: ekhem... wybacz mi ale nie mam pojęcia kto to jest Omena. to ta babka z TVN24?

Lis: zdjęcia w studiu będą na pewno. własnie załatwiłem sobie wejście do studia PI gdzie nawet będę mógł się pobawić MILO i kamerką HD więc może coś się uda wy,ptać po godzinach :)

leander: sam wiesz, że to takie łapane na gorąco fotki. stylizacja i łapanie klimatu to dłuższa zabawa ale na pewno postaram się coś w tym kierunku zrobić

Pionier: dzięki :)

chveti: mm żyje i trzyma się nieźle. dzięki za komentsa :)

Pozdrawiam

Napisano
  Reanimator napisał:
Kuciel, wiesc niesie, ze pracujesz na Chrobrego, naprzeciw moich okien ;)))

to zle niesie bo ja na Obozowej na Woli teraz bo sie przenioslem z Popularnej :)

Napisano
  Cytat
gdzie nawet będę mógł się pobawić MILO

a shit! mozna przyjechac na szybko?

Napisano

Tak, na pewno. Platige nawet pozwala sie przejechac na ramieniu MILO. Wyobrazasz sobie to doznanie? Przejechac sie kilka razy po tej samej - co do milimetra - trasie?! ;>

Napisano

to z 26 zaje***e!

Napisano
  • Autor

nocne zdjęcia z reguły tak wyglądają i dlatego wychodzą najlepiej :)

kurde muszę się zebrać bo mam tego naprawdę sporo do obróbki...

dzisiaj wieczorkiem postaram się coś jeszcze dorzucić.

Napisano
  • Autor

no to kolejna paczka :)

pierwsze zdjęcia z Pałacu Kultury i Nauki. w środku naprawdę reprezentacyjnie wygląda:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

fotka z metra centrum:

6.jpg

fotka z sejmu (nic ciekawszego póki co nie mam).

8.jpg

fotka czegoś co stoi w przejściu podziemnym do toalet. jest tam rosyjski napis który mi się wydaje napisem "Reaktor 1". może to jakieś części z poradzieckiej elektrowni atomowej?

old.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Ptaszku Zolciutki sliczne rendery z palacu Ci wyszly:) Taki troche LWF he he he...

pozdr

Napisano

bardzo fajna podłoga na 3cim zdjęciu a tak ogolnie metro pięknie wyszło :)

pozdrawiam!