grunio Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 3dsmax + vue + vray + fotoszopu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Oooo Panie, toś pan ostro przyciął na dobranoc;)) Genialne!;) Powiesz coś więcej o zieleni? Jedyne co trochę drażni to jednolite odbicia w oknach. Pozdrawiam i gratuluję pracki;) Edit: Chyba, że tam nie ma okien?;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 ładnie i to bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 wrzuć na fotosik.pl prosze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 super;] coś sobie wydaje mi się że zarzucę n awarsztat tego vue;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 no dałeś czadu na noc, troszke za mocny ten displace? na sciance imo i troszkę wali po oczach ostrość rendera, ale to może przez moje zmęczenie :p Ogólnie pozytywne wrażanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Ładne ale powiedz mi co tu jest robione w vue? Chyba tylko ta trawa u dołu. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 ołł ostro, bardzo mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predator747 Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Świetne. Okna troche "zbyt dobrze utrzymane", ale muszę powiedzieć, że nie razi to w oczy. Czy mógłbyś coś więcej napisać? Np. Ile czasu pracowałeć, by osiągnąć ten efekt(końcowy)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 zgadzam się jak najbardziej z przedmówcami. Disp za ostry i daje po oczach i jednolite odbicia. Ale generalnie przyciąłeś na dobranoc piękniutką pracke! Gratki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 no to i ja dopiszę się że ładną prackę dziargnąłeś! no a z tym disp to faktycznie przesadziłeś, zbyt ostro. do bluszczu użyłeś plugina? czy sam wszytko ręcznie dlubałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 trochę za bardzo to wszystko wyostrzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 uuuuu łaaaaaaa... :) podoba sie bardzo:) super wyglądają okna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grunio Napisano 10 Maj 2007 Autor Share Napisano 10 Maj 2007 Dzięki za komentarze. Okna już poprawiłem troche lipnie wyszły. W vue tylko trawa, pnącza w ivy generatorze (http://graphics.uni-konstanz.de/~luft/ivy_generator/ ). Calość dwa dni robiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 no no ładnie, co jest źle koledzy już słusznie powiedzieli, ale całość robi bardzo dobre wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Bardzo przyjemna pracka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 fajne, modelowanie i roslinki mi sie podoba, ale oswietlenie płaskie, a w dodatku nieco przepalone tu i tam, - generalnie wyglada jak wycinanka z photoshopa nie ograniczaj sie do jednego zrodla swiatla, w koncu przez to budujesz głębie sceny, a u ciebie wszystko jest 1-szym planem pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 bardzo fajnie.Mógłbyś powiedzieć jak zrobić aby z generatora do maxa materiały odrazu nalozone były.Bo ja importuje scenę do 3dsmax i nie wiem jak zrobic aby materiały byly.Bo jak ręcznie robie to gówniano wygląda.Co trzeba zrobic z plikiem scena.mtl plik robi sie gdy exportuje do obj.jak mam go wczytac do 3dsmaxa żeby materiały od razu byly.Ile renderowałeś ten obrazek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blakes Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Bardzo ładne. A mógłby mi ktoś powiedzieć co to takiego to 'vue'? ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 ogółem bardzo fajnie, widać że nie zrobiłeś tego w godzinę, ale ten dół taki strasznie dziwny, źle się na to patrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 nawet fajnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 Roślinki pierwsza klasa. Bedzie making of...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 Świetne - bardzo dobry start na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 zgadzam się z moim przedmówcą :) {plugged} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 A ja zjadę. Niedopieszczone tekstury, za duży bump, dwa krzaki na krzyz z Vue lub Froga, i dużo bluszczu z Ivy generatora dla zatarcia niedociągnięć. Na to wszystko za jasne światło i w efekcie - masa liczenia by uzyskać przepalony render. Odsyłam do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 nie wiem czy ktos wczesniej napisal ale ogrodzenie i dom strasznie sie razem zlewają....a tak nie moze byc :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 Bardzo ładnie - wyszło prawie jak foto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 bomba, tylko, ze troche za duzy bump na tych kamieniach chyba, takei sztuczne sie wydaja, moze jakies swiatlo gdby sie miekko po nich rozchodzilo byloby lepiej np. leciutkei niebieskie/zielone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belialek Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 te kamienne bloki na murze blyszcza sie jakby byly emulsja pociagniete - pozatym rewelka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 WOW ! Super pracka ! Szkoda jedynie, że kamyczki nie modelowane, a użyta bump mapa, czuć trochę płaskość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 roślinki rewelacja !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar_h Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 no render po prostu rewelacyjny! a moglbym spytac jak zrobiles roslinki? zwlaszcza wino? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Bardzo fajna scenka, mi jednak ten mendziochowaty programik nie nakłada teksturki :( http://img508.imageshack.us/img508/1946/listkifa5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Bardzo ładna praca. Ale jak ktoś wcześniej zwrócił uwage światło jest w niektórych miejscach przejaśnione. Co nie zmienia faktu, że robi wrażenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar_h Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Bardzo fajna scenka, mi jednak ten mendziochowaty programik nie nakłada teksturki :( http://img508.imageshack.us/img508/1946/listkifa5.jpg a sciagnales texture pack? tez jest na tej stronce. w samym programi texturki sa ladnie nalozone, ale przy imporcie do maxa gdzies sie gubią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grunio Napisano 20 Maj 2007 Autor Share Napisano 20 Maj 2007 Bardzo fajna scenka, mi jednak ten mendziochowaty programik nie nakłada teksturki :( http://img508.imageshack.us/img508/1946/listkifa5.jpg Dokładnie, trzeba ręcznie nadawać tekstury w maxie – robimy w fotoszopie mapę alfa dla liści i jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi