Napisano 9 Maj 200717 l Oooo Panie, toś pan ostro przyciął na dobranoc;)) Genialne!;) Powiesz coś więcej o zieleni? Jedyne co trochę drażni to jednolite odbicia w oknach. Pozdrawiam i gratuluję pracki;) Edit: Chyba, że tam nie ma okien?;P
Napisano 9 Maj 200717 l no dałeś czadu na noc, troszke za mocny ten displace? na sciance imo i troszkę wali po oczach ostrość rendera, ale to może przez moje zmęczenie :p Ogólnie pozytywne wrażanie
Napisano 9 Maj 200717 l Ładne ale powiedz mi co tu jest robione w vue? Chyba tylko ta trawa u dołu. ??
Napisano 9 Maj 200717 l Świetne. Okna troche "zbyt dobrze utrzymane", ale muszę powiedzieć, że nie razi to w oczy. Czy mógłbyś coś więcej napisać? Np. Ile czasu pracowałeć, by osiągnąć ten efekt(końcowy)??
Napisano 9 Maj 200717 l zgadzam się jak najbardziej z przedmówcami. Disp za ostry i daje po oczach i jednolite odbicia. Ale generalnie przyciąłeś na dobranoc piękniutką pracke! Gratki!
Napisano 9 Maj 200717 l no to i ja dopiszę się że ładną prackę dziargnąłeś! no a z tym disp to faktycznie przesadziłeś, zbyt ostro. do bluszczu użyłeś plugina? czy sam wszytko ręcznie dlubałeś?
Napisano 10 Maj 200717 l Autor Dzięki za komentarze. Okna już poprawiłem troche lipnie wyszły. W vue tylko trawa, pnącza w ivy generatorze (http://graphics.uni-konstanz.de/~luft/ivy_generator/ ). Calość dwa dni robiona.
Napisano 10 Maj 200717 l no no ładnie, co jest źle koledzy już słusznie powiedzieli, ale całość robi bardzo dobre wrażenie
Napisano 10 Maj 200717 l fajne, modelowanie i roslinki mi sie podoba, ale oswietlenie płaskie, a w dodatku nieco przepalone tu i tam, - generalnie wyglada jak wycinanka z photoshopa nie ograniczaj sie do jednego zrodla swiatla, w koncu przez to budujesz głębie sceny, a u ciebie wszystko jest 1-szym planem pozdrawiam
Napisano 10 Maj 200717 l bardzo fajnie.Mógłbyś powiedzieć jak zrobić aby z generatora do maxa materiały odrazu nalozone były.Bo ja importuje scenę do 3dsmax i nie wiem jak zrobic aby materiały byly.Bo jak ręcznie robie to gówniano wygląda.Co trzeba zrobic z plikiem scena.mtl plik robi sie gdy exportuje do obj.jak mam go wczytac do 3dsmaxa żeby materiały od razu byly.Ile renderowałeś ten obrazek?
Napisano 10 Maj 200717 l ogółem bardzo fajnie, widać że nie zrobiłeś tego w godzinę, ale ten dół taki strasznie dziwny, źle się na to patrzy.
Napisano 16 Maj 200717 l A ja zjadę. Niedopieszczone tekstury, za duży bump, dwa krzaki na krzyz z Vue lub Froga, i dużo bluszczu z Ivy generatora dla zatarcia niedociągnięć. Na to wszystko za jasne światło i w efekcie - masa liczenia by uzyskać przepalony render. Odsyłam do poprawy.
Napisano 16 Maj 200717 l nie wiem czy ktos wczesniej napisal ale ogrodzenie i dom strasznie sie razem zlewają....a tak nie moze byc :) pzdr
Napisano 17 Maj 200717 l bomba, tylko, ze troche za duzy bump na tych kamieniach chyba, takei sztuczne sie wydaja, moze jakies swiatlo gdby sie miekko po nich rozchodzilo byloby lepiej np. leciutkei niebieskie/zielone
Napisano 17 Maj 200717 l te kamienne bloki na murze blyszcza sie jakby byly emulsja pociagniete - pozatym rewelka ;)
Napisano 17 Maj 200717 l WOW ! Super pracka ! Szkoda jedynie, że kamyczki nie modelowane, a użyta bump mapa, czuć trochę płaskość.
Napisano 20 Maj 200717 l no render po prostu rewelacyjny! a moglbym spytac jak zrobiles roslinki? zwlaszcza wino?
Napisano 20 Maj 200717 l Bardzo fajna scenka, mi jednak ten mendziochowaty programik nie nakłada teksturki :( http://img508.imageshack.us/img508/1946/listkifa5.jpg
Napisano 20 Maj 200717 l Bardzo ładna praca. Ale jak ktoś wcześniej zwrócił uwage światło jest w niektórych miejscach przejaśnione. Co nie zmienia faktu, że robi wrażenie :)
Napisano 20 Maj 200717 l Bardzo fajna scenka, mi jednak ten mendziochowaty programik nie nakłada teksturki :( http://img508.imageshack.us/img508/1946/listkifa5.jpg a sciagnales texture pack? tez jest na tej stronce. w samym programi texturki sa ladnie nalozone, ale przy imporcie do maxa gdzies sie gubią...
Napisano 20 Maj 200717 l Autor Bardzo fajna scenka, mi jednak ten mendziochowaty programik nie nakłada teksturki :( http://img508.imageshack.us/img508/1946/listkifa5.jpg Dokładnie, trzeba ręcznie nadawać tekstury w maxie – robimy w fotoszopie mapę alfa dla liści i jest git.