Napisano 21 Wrzesień 200618 l ja poszedlem ambitnie, psychologia z socjologia :D :eek: omg ja bede mial wyklady z psychologii i socjlogii -- bede probowal nie usnac po 5min xD
Napisano 24 Wrzesień 200618 l No nieźle. A ja sobie chodze do Powiatowy Zespół Numer 2 Szkół Ogólnokształcących Mistrzostwa Sportowego i Technicznych w Oświęcimiu. Kierunek: Technik Informatyk W poniedziałki mamy 3h Grafiki Komputerowej :D A łacznie 11h przedmiotów informatycznych :P kl. I POzdrawiam Sadowski25
Napisano 27 Wrzesień 200618 l Pytam po raz kolejny: czy studuje ktoś z Was na Politechnice Warszawskiej ??
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Witam, chce isc na grafike komputerowa (tylko Warszawa). Czy studiuje ktos w: Polsko-Japońskiej Wyższej Szkole Technik Komputerowych, Politechnice Warszawskiej, Wyższej Szkole Ekologii i Zarządzania I need some advice.
Napisano 29 Wrzesień 200618 l lol jest ktos chetny na to stanowisko http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=31105 :D:D wlasnie sie z knysha wybieramy do tej szkoly:d, ale patologia nawet nauczyciela jescze nie maja:d
Napisano 13 Październik 200618 l mam pytanko ... dowiedziałem sie ze kolezanka poszła na architekture do krakowa (niestety nie dowiedziałem sie na jaka uczlnie) - kazano jej kupic sobie laptopa i jakis program (podobno warty 12000 zł) co to moze byc za program ?
Napisano 13 Październik 200618 l A ja mam pytanie z innej beczki. Jak myślicie, czy student jest w stanie utrzymać się w obcym mieście, opłacać tam mieszkanie i studia? Bez wiekszej pomocy np. rodziców.
Napisano 13 Październik 200618 l A ja mam pytanie z innej beczki. Jak myślicie, czy student jest w stanie utrzymać się w obcym mieście, opłacać tam mieszkanie i studia? Bez wiekszej pomocy np. rodziców. Nom ;) da mesedż...
Napisano 17 Październik 200618 l czy wiedza o społeczeńswie jest łatwiejszym przedmiotem od matmy czy bioli ?
Napisano 17 Październik 200618 l czy wiedza o społeczeńswie jest łatwiejszym przedmiotem od matmy czy bioli ? ROTFL - piekne pytanie...
Napisano 17 Październik 200618 l Czy ktoś orientuje się czy w Katowicach, Tychach, Mysłowicach, Gliwicach lub w tym obrębie znajduje się szkoła średnia, (najlepjej technikum) informatyczna z zajęciami z grafiki. Chodzi mi o to czy ktoś uczęszczał do takiej szkoły, jeżeli nie to chociaż opinia. Nie chce się pakować w ciemno. Narazie znalazłem tylko dwie takie szkoły, jedna znajduje się w Oświęcimiu a druga w Woli.
Napisano 17 Październik 200618 l W Katowicach chyba nie znajdziesz, heh gdyby była to chciałbym być te 3 lata młodszy :)...
Napisano 18 Październik 200618 l serwus:) nauka 3D w polsce jest bardzo ,ale to bardzo droga. Moze wreszcie ludzie zaczna to rozumiec. Nawet jak ktos siedzi w domu i sie uczy, to takiecos tez kosztuje . I to duzo, - i zawsze ktos za to placi. Najczesicej rodzice, lub sam zainteresowany. Trzeba kupic jedzenie, net, materialy, upgrade sprzetu co pol roku, ubezpieczenie, kawe, pepsi, kawe, kawe . I jesli ktos siedzi i sie uczy kilka lat w domu , to nie zarabia. Bo jesli zarabia, to zwykle nie przy 3D. Bo do fajnej firmy 3d Go nie przyjma bez umiejetnosci. I tu sie kółko zamyka - albo sie człowiek uc zy w domu ( nie zarabiając w firmie ) - i skądś ta kasa musi być - albo sie pracuje ( w najlepszym wypadku) przy dtp itp - a naika jest po pracy . Ale takie rozwiazanie mozna włozyć miedzy baji jako długotrwałe i nieefektywne. (praca z 10 godzin, potem powrot do domu - i człowiek nie ma siły na 3D). Nie ma zmiłuj sie . I biorąc to wszystko pod uwage , opłaty za kierunki zwiazane z 3D na poziomie 1000, czy nawet 3000 za miesiąc nie są niczym niestosownym. Oczywiście mam świadomość , że to poza zasięgiem finansowym wiekszości rodzin :(. Lamborgini tez jest poza zasiegiem wiekszosci ludzi. I jak sie pojawią szkoły 3D z prawdziwego zdarzenia w polszy, to nie zdziwiłbym sie , gdyby takie czesne własnei było. - a jak sie komus nie podoba, lub nie kalkuluje , to zawsze mozna skorzystac z rad typu : " po co kursy, przecierz jest help w maxie" . Taki lajf :(. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 19 Październik 200618 l David14: W oświęcimiu Technikum informatyczne jest bardzo dobre, właśnei do niego chodze czyli klasa 1 T inf. Mamy zajęcia z grafiki juz w pierwszej klasie a w drugiej można wybrać specjalizancje m.in. Grafika komputerowa i dopiero na specjalizacji mamy 3d :) Więc zapraszam do Oświęcimia :D Ps: Na każdym kompie dziwnym trafem jest Blender i Corel 12.... i GIMP :P Pozdrawiam Sadowski25
Napisano 19 Październik 200618 l Ps: Na każdym kompie dziwnym trafem jest Blender i Corel 12.... i GIMP :P Pozdrawiam Sadowski25 Na mojej uczelni podobnie :] Dodatkowo 3ds Max 8 i progsy do obrobki video :]
Napisano 19 Październik 200618 l David14: Więc zapraszam do Oświęcimia :D Boże...Jak to zabrzmiało!:) taki stereotyp!:) A ja zapraszam do łodzi!:P co drugie studia mają grafike....jaki poziom? nie wiem!! ja place 500/miech.. i czegos mnei nauczyli, czy dużo?..hmmm...
Napisano 19 Październik 200618 l kontynujac oftopa 1337 ! :D czegos tam was ucza ? czy tak jakos jak w pewnej szkole w gorzowie ? wylady z e skryptow (czytanie w ril tajmie bo sam nie wie o czym mowi) ? ;) czy kogos ogarnietego tam macie ?
Napisano 19 Październik 200618 l Hem no narazie sa podstawy HTML'a {zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeef} i podstawy grafiki rastrowej/wektorowej {zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeef} ;] Ogolnie mowiac, to sie cholernie nudze...
Napisano 20 Październik 200618 l Ja też się nudze.. ale na grafice bo mamy wektorową teraz ;) A co dopiero na technologii informacyjnej.. ło boże to dopiero nudaaa.... Pozdro
Napisano 8 Listopad 200618 l Witam. Nie wiem czy był już poruszany temat tej szkoły, bo troszke szukałem i nie znalazłem żadnego posta na ten temat. Prosze o wypowiedzi ludzi studiujących na wsz w gdańsku na kierunku grafika komputerowa. Czy to dobra skzoła bo włąsnie do niej się wybieram ;] Posdrawiam i z góry dziękuje za swoje opinie o tej uczelni. Edti: A moze ktos sie wybiera, po tegorocznej maturce do tej szkoly na kierunek grafika komputerowa??
Napisano 30 Listopad 200618 l Witam, Mam pytanie ,czy ktoś w tym roku wybiera sie na studia w krakowie?:D i gdzie;> na asp sie pewnie nie dostane [historia sztuki -ta jasne..].. a może za granicą? angielski jakoś umiem ,w tym roku maturka no i schody..co dalej:) pozdro
Napisano 16 Grudzień 200618 l Jestem w 2kl liCeum... Nie jestem przykładnym uczniem, troche olewam szkołe delikatnie mowiąc, ale jednoczesnie zajmuje sie animacja, grafika 3d, rysunkiem, + efekty specjalne no i krecenie filmow troszkęęe :] Jedyną, szkołą do ktorej się nadaje to FILMÓWKA, interesuje mnie wydział FILM ANIMOWANY i EFEKTY SPECJALNE. 1. Czy jezeli przyniose portfolio składające się z 50szkiców, Płytke z DEMOREELEM [Jakies naparzanki mieczami świetlnymi :)] + pare zdjęć "artystycznych" mam jakies szanse ? 2.Czy do tej szkoły idą sami zawodowcy znający sie na żeczy juz na pocztku, czy raczej nieuzdolnione kujonki z dobrych szkoł ? 3. Jest tam troche panienek ? :) 4. Który egzamin jest 'najtrudniejszy' ? 5. Czy jeżeli spodobają im sie 'bardzo' moje pracki, efekty to przymkną oko na niedociągniecia np. 'analiza wybranego filmu krótkometrarzowego' :/ Wiem ze pytania sa nieprecyzyjne troszke, ale powiedzcie cos na temat tej szkołki, chociaz tak ogólnie...
Napisano 16 Grudzień 200618 l no stary jako student tejze powiem Ci co i jak: 1. Zapomnij o mieczach świetlnych i wszelkiego rodzaju niepotrzebnym efekciarstwie. To ze umiesz takie rzeczy działa na Twój plus, ale to jest głównie szkoła filmowa więc nacisk jest połozony na tzw. wrażliwość artystyczną. 2.nie 3.hyhy...a i owszem, ale nie lubią 3d (co skutecznie zwalczam :) 4.Storyboard...w tym roku również rozmowa kwalifikacyjna zachaczająca o tematy histori filmu i tzw. testu z wiedzy ogólnej 5. Bedziesz musiał być naprawde dobry zeby przymkneli na to oko (i nie mówie tu o dobry w sensie- o jak ładnie umiem zrobić samochód czy inny rener....chodzi przedewszystkm o wrazliwość i klimat) próbuj próbuj, kto nie ryzykuje ten nie ma ;) Pozdrawiam
Napisano 16 Grudzień 200618 l co do tej szkoly nie wiem jaki tam jest dokladnie poziom i czego wymagają podczas rekrutacji , natomiast moge Ci powiedziec ze jak chodzilem na rysunek to byla w mojej grupie dziewczyna ktora wlasnie studiuje na tej uczelni..i z tego co wiem jest tam okolo 3/4 osoby na jedno miejsce (czyli tak jak na asp w wawie)... aaaaa zapomnialem dodac ze ta dziewczyna byla najlepsza w grupie zarowno pod wzgledem rysunku jak i malarstwa :) co moze poswiadczyc fakt ze dostala sie w tym samym czasie tez na asp (grafika) w wawie :) wiec powodzenia
Napisano 16 Grudzień 200618 l no ale tak czy owak zdolnosci plastyczne są najwazniejsze :) zobaczą to cos w twoich pracach... i sie dostajesz
Napisano 16 Grudzień 200618 l bez kitu, ale czy zdolności plastyczne są aż "tak" wazne ? Ja mysle ze zobacza ze nie jestem jakims idiotą, zrobie przez te 1,5roku pozostałe mi pare fimow, scenariuszy, rysunków... Najlepsze jest to ze mature moge olać w sumie, ale nie dokonca jednak............. Wkoncu to efekty spec. JmTm00 sluchaj , a na jakim wydziale TY jesteś ?
Napisano 16 Grudzień 200618 l Najlepsze jest to ze mature moge olać w sumie, ale nie dokonca jednak....... Ke?! :O Bez matury na studia :O, stary nawet nie mów głośno...oprócz rysunków proponuje zapoznać sie z takim terminem jak "kulturoznastwo"...poważnie
Napisano 16 Grudzień 200618 l hmm koles olać chodziło mi o zdanie jej ale nie w 100% :) Pewnie ze znam... Ale nie aptrza na to jakos na tych studiach
Napisano 17 Grudzień 200618 l JmTm00 odpowiedz na pytanie.. Na jakim wydziale TY jesteś ???? Powiedz co robiłes wczesniej , dorobek artystyczny, byłes taki dobry ?:D Mam jeszcze czasss, ale boje się ze nie przejde przez to w sumie gęste sito... :/
Napisano 17 Grudzień 200618 l ja skonczylem liceum plastyczne, a teraz jestem na wydziale operatorskim-animacjia & fx. Ludzi moze i duzo ale zaufaj mi połowa z nich to ludzie którym sie wydaje ze jak umieja zrobić ładna kostke lodu w maxie to juz sie nadają, wiec na starcie połowa odpada :) Na egzaminie będą patrzyli na "wrażliwość" zarówno plastyczną jak i "pomysłową"...niby jest to dział animacji ale uczymy sie wszystkiego, fotografi, operatorki i pisania zawiłych i czytelnych scenariuszy ;)
Napisano 17 Grudzień 200618 l Dzieki za odpowiedzi wogle :] Troche mnie pocieszyłeś :) Postaram sie przez ten rok z hakiem zrobić pare[dziesiąt] fajniejszych pracek 2d & 3d... + Jakies filmy z machaniem mieczami swietlnymi :] Na qturym roku jestes jeszcze pytanko... A i powiedz co im przyniosłeś (prace własne) na wstepie...
Napisano 1 Styczeń 200718 l hi, nie opowiadajac calej historii... zna ktos ta szkole: http://info.wsinf.edu.pl/?54d ? warta polecenia? chodzi mi rzecz jasna o: ARTYSTYCZNA GRAFIKA KOMPUTEROWA (zaocznie) so? anyone?
Napisano 1 Styczeń 200718 l nie, bo to super, mega, wazne i priorytetowe...:\ powaznie, chcialbym sie czegos konkretnego dowiedziec... a w "szkole" sa raczej ogolne wywody...
Napisano 1 Styczeń 200718 l Powiem Ci tak. Nie wiem jak tam dokładnie jest (jeżeli chodzi o grafike). W sumie miałem tam pójść jednak odrzuciła mnie wysokość czesnego (bodaj 550 zł). Wybrałem SWSPiZ (Społeczna Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania) . Jestem na informatyce (dzienne) i płace 340 zł. Po 5 semestrach wybiera się specjalizacje, m. in. grafikę (przy czesnym 360 zł). Zresztą nie chodze tam sam, jeżeli chodzi o userów max3d.pl ;) , razem ze mną na roku chodzi też Szymeq ( może i wiecej wiary się znajdzie... )
Napisano 1 Styczeń 200718 l tylko ze slayer musisz dodac...ze uczysz sie informatyki fizyki i innych bzdurnych przemiotow! to tak samo mogłes isc na infoormatyke w WSINfie!:P Kurt....chcesz wiecej Info to pisz na gg! A co do Galerii....sa ludzie ktorzy stycznosc z niektorymi programami mieli dopiero zaczynajac ta szkole! pozatym wiadomo....jak to jest na studiach! nei zawsze sie robi to co sie chce! Ale galeria jest przestazala i trust me...sa ludzie ktorzy naprawde wymiatają!BTW...z tego co wiem to Loozack
Napisano 2 Styczeń 200718 l :DDD ok koniec z podroba grafiki na studiach informatycznych.... poszedlem na infe. do pjwstk... na 3cim roku czy kiedys tam miala sie grafa zaczac ale do tego czasu bym chyba zszedl z tego swiata....powod? : MATMA , JAVA, C++ AŁA....- mase pracy trzeba wlozyc, a dla grafika efekt jest zaden! > nie uczysz sie niczego przydatnego... ale trzeba przyznac, ze ucza dobrze. powaznie, programistom szkole polecam. zmieniam szkole na ta w lodzi : http://info.wsinf.edu.pl/pages/905/69/150.pdf 1) nie narobie sie 2) zamiast c++ bede miec przemioty typu : rysunek, rzezba, animacja komputerowa..... OOOOŁLŁ YEEEEEE plz. jesli jestem w bledzie to prosze, niech ktos mnie z niego wyprowadzi...nie chodzi mi o strikte nauke...3d juz umiem, prace mam....chce raz na 2 tygodnie pjsc do szkoly i nauczyc sie rysowac...dowiedziec sie o barwach ect. na dzien dzisiejszy na 99% tam ide.
Napisano 2 Styczeń 200718 l chcesz nauczyc sie rysowac to zapisz sie na kursy przygotowujace do egzaminu wstepnego na architekture. powaznie :)
Napisano 2 Styczeń 200718 l wiem, z tym, ze taki kurs kosztuje ok. tysiaka...ale to tez mam w planach ;]