3d_new_B Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Jeśli chodzi tylko o wojsko to wystarczy wytatuować sobie coś na przedramieniu albo nad nadgarstkiem. Np. logo max3d.pl. A nie zaraz tam studia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 A do Torunia na UMK ktos idzie moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 No musze was rozczarowac, mozesz sobie wytatuowac gdzie chcesz biora do wojska(chyba tylko skranych przypadkow nie biora, jak cała twarz wytatuowana i prawa reka do salutowania), biora nawet karanych , jedynych zywicieli itp ;) liczba osob w wojsku ostro spadla i szukaja zeby czymkolwiek zapchac dziury w tych kadrach ;) Wzieli mojego kolesia z bolku do wojska, ktory mial problemy z kregoslupem, ale kogo to obchodzi w wojsku prawda? wyskoczyl mu dysk i chodzi troche polamany nie moze sie schylac itp, wiec bracia Graficy uwazajacie nie dajcie sie zlapac!. Illy dzieki za zaka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Wojsko, hm. Mam zamiar w obecnym roku akademickim zdac egzamin z PO i nastepnie w okresie wakacyjnym udac sie do wojska, aby odsluzyc 6 tyg. i uzyskac stopien kaprala rezerwy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Knysha to nie jest tak ze ty sobie chcesz isc na 6 tygodni i Cie biora, tylko jest loteria czy siakos takos ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Klicek dokladnie. Albo Cie wezna na takie szkolenie albo nie Knysha. Tak czy siak musisz jakis egzamin najpierw zdac. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Snm na pjwstk powitało mnie dzisiaj na pokładzie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Blood miales teczke ? a jak tak to co wniej miales :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Klicek, co do twojego pytania o "przechowalnię" to fotografia i architektura wnętrz na ASP- biorą ludzi od połowy września dopiero, studium artystyczne do którego chodzę biorą każedego- dla tego tam jestem ;D Apropos teczki, ja włąśnię ją robię na ASP-potrzebna za 3 dni...ja to jestem jednak leń;D Niezly se wymiar prac malarskich wygorowali (100cm na 70cm )-:eek:...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 no dokaldnie brystolowy papier troche mnie to zamordowalo hehe, ale trudno :) Purple mozesz podac adres i stronę internetowa ? :) z checia sie tam zapisze hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 maja tez grafike komputerowa...zaraz dam, tylko znajdę http://www.studiosztuki.pl/ss_home.htm tam adres masz idź na "historię fryzur";D Kurcze czego to ludzie nie wymyślą, ja chyba założę kiedyś szkołę w której głównymi specjalizacjami będą: -2 letnie studium " jak pić na imprezie by się nie upić" teoria i praktyka -historia sztuki prania brudnych skarpetek na czas -myśli egzystencjonalne człowieka pod wpływem środków odurzający - tylko praktyka oraz -jak rozkwasić nos policjantowi w taki sposób żeby był Ci jeszcze za to wdzięczy- praktyka w terenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 "Zajęcia z historii sztuki, rysunku i malarstwa, projektowania, obsługi programów graficznych (Illustrator, Photoshop, Corel, Dreamweaver, Flash, ArCon i inne). Program zajęć: - Tworzenie i obróbka grafiki wektorowej, (CorelDraw, ..Illustrator)" nie wiedzialem ze Dreamweaver slozy dorobienia grafiki, a arcon to chyba do rysunku technicznego jest :D Klicek wogole masz okrope podejscie do nauki ! to jest inwestycja w przyszlosc i to Ci da zawod, a nie jakies rysowanie i to jescze w komputerze! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 A ja nie rozumiem sprawy tych teczek na ASP. Na stronie Wrocławkiej Akademii jesty np. napisane, że wymagają w teczce 10 prac rysunkowych i 10 malarskich...I to wszystko. Nie ma żadnych danych nt formatu czy coś. A jednak gdy sie im przynieje obraz mniejszego formatu niż ma przeciętny bilbord to od razu wylatujesz o_Q ...Łajzy ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Klicek: Miałem pięć rysunków postaci i pięć malunków martwej natury. Wszystko 100x70. Generalnie powiedzieli, że całkiem ok, ale widać, że dopiero zaczynam (zacząłem jakieś 3-4 miesiące temu) i kazali mi na pierwsze zajęcia z rysunku przynieść zarysowany szkicownik a4 (ok. 100str.), co bym już na zajęciach miał mniej do nadrobienia. Kurna jeszcze rok się nie zaczął, a już mam pracę domową:D Zręsztą kumpel, z którym tam idę, ma takie samo zadanie, chociaż rysuje z rok dłużej. A rozmowa przebiegała mniej więcej tak: 1) Jakie są zabytki w twoim mieście? 2) Jakiej muzyki słuchasz? 3) Na jakiej ostatnio wystawie byłeś? Powiedziałem co miałem do powiedzenia i zostałem powitany na pokładzie:) Na zaoczne sytuacja wygląda indentycznie. Teraz podpisać tylko kontrakt z uczelnią i jestem pełnoprawnym studentem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 blood_brother będziesz płacił 750 miesięcznie, czy 1080? lol xD btw jutro mam poprawkę z historii filozofii starożytności xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Za snm jest ta druga stawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Zalegam na wwsis z przywiezieniem zaświadczenia od lekarza -jak myslicie, bedą robić z tego problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Purple dzieki :) wielkie zdecyduje sie pewnie Tadek no wiem o co chodzi, ale mam inny plan na przyszlosc, jakos wiąże sie jednak z grafika, bo po szkole musialbym jechac do irlandii albo uk, ewentualnie pracowac w polsce w jakims super biurowcu aka bidronka, tesko i real ;) Blood ok dzieki przekonales mnie zeby nie isc na ten interviu :) za duzo zachodu, a pozytek pewnie znikomy na zaocznych, dzienne to co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Iść można. Generalnie przyjmują wszystkich jak leci. Żeby Cię nie przyjęli musiałbyś chyba pokazać puste prace i słowem się nie odezwać na rozmowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Blood pokazywales cos 3d ? czy tylko trad ? dziwne dla mnie te zasady ... ale niestety po prostu nawet jakbym bardzo chcial nie namaluje teraz 10 prac w rozdzielczosci 100cm na 70 cm, chyba zeby mnie ktos sklonowal, szkoda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Wystarczą 50x70. Miałem parę, ale wszystko tak szybko się działo, że nawet nie zdążyłem pokazać. Kumpel tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasta Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Witam wszystkich. Chodze do 2-klasy LO i szukam propozycji na studia. Chcialbym zebyscie mi zaproponowali rozne kierunki i uczelnie zwiazane z grafika komputerową. O mnie: Znam bardzo dobrze Photoshop'a, Flash'a i troszeczke 3d Max'a. Mam zdolnosci plastyczne, ktore moglbym jeszcze wyszkolic na kursie rysunku. Przedmioty do zdania na maturze. Mysle o rozszezonej matematyce i oczywiscie polski podstawowy i angielski, i moge zdawac cos jeszcze jezeli bedzie wymagal tego kierunek, ale co ? :] Mam jeszcze pytanie do studentow roznych kierunkow zwiazanych z graficznych czego sie ucza i jaką mozna dostac prace po waszych kierunkach. Pozdrawiam Michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Przeczytaj 77 stron tego wątku i coś wybierz:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasta Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Przeczytalem 30 i malo sie dowiedzialem ;/ Ja nawet nie wiem jakie sa uczelnie z grafika komputerowa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 W takim razie warto użyć szukajek, google, alltheweb i inne ;) A tak na serio, to naprawde ten temat był poruszany dziesiątki razy. EDIT: SZQRDE... PRZEGAPIŁEM SWÓJ 1000 KOMENTARZ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 czy ktos wie cos o tej szkole: http://www.zpids.tech.us.edu.pl/ problem ze ja sie nic nie moge dowiedziec bo strona nie działa jest to to http://www.us.edu.pl/jednostki/index.php?lang=pl&id_mp=355 jestem w szkoel maturalnej i szukam czegoś związanego z grafiką komputerową ale nie płatnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 chyba nikt... a czy ktoś wie czym jest kierunek "Sztuka mediów" na ASP- dostałam się na niego, ale kompletnie nie rozumiem na czym polega, stronka jest tak artystyczna,że ni w ząb nie ma info o tym co to ma głosić, jest tylko plan zajęć od niedawna, ja wieczorowo i z opóźnieniem, więc jeszcze mnie tam nie ma-tzn nie byłam jeszcze na zajęciach... goole wypluło mi tylko parę info o hapeningach z okazji powstania tego kierunku parę lat temu...może ktoś jest, lub kojarzy? dzięki z góry:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 serwus :) heh, purple - i to własnie jest sztuka. Coś jest, a nie wiadomo co. I nie wiadomo jak to odczytywac i jak oceniać. Istna sztuka :D pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 No to mi powiedziałeś...no tak...oni z tego co wiem (kadra ASP też zabardzo nie wie o co "cho"...) tak się gubią w zeznaniach. W ogóle mają tam niezły burdel :D Ps: Ty i ten Twój :" Serwus", morda się uśmiecha:) Trochę jak ja ze swoim nadużywanym trzykropkiem i pozdrowionkiem ...pozdrawiam:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana.split Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 jak ja zaczynałem pierwszy dzień na uczelni, to wiedziałem tylko jaki jest plan i do jakiej grupy zostałem przypisany. Od tamtego czasu nic więcej się nie dowiedziałem ze strony wydziału :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 no i udalo sie przejsc przez rekrutacje na polsko japonskiej :) bylo ostro bylismy z kurtem i jeszcze jednym ziomkiem z cd projektu :) bylo duzo smiechu i generalnie plecam szkolke :) jak to powiedzial kurt wszedlismy bez zadnej teczki zrobilismy efekt wow i poszlismy do domu hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana.split Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Wydział Sztuki Nowych Mediów? To będziecie studiować moimi znajomymi. Ale nic nie zdradzę, sami zwrócą na siebie uwagę i będzie o nich głośno :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 hihi-Twoi znajomi to wykładowcy? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana.split Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 nie są to wykładowcy, ale daję rękę uciąć, że Klickowi mowę odbierze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Klicek dzienne, czy zaoczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Witam Moja znajoma ni z tego ni z owego chce dostać tytul technika z grafiki i animacji. Pytała się mnie o konkretnie tą szkołe: http://www.edukacja.malopolska.pl/informatyka.html#grafika czy ktoś może udzielić jakiejkolwiek opini o niej? Druga prośba, czy ktoś może polecić jakaś szkołe w krakowie? Bo ja w tym temacie zupełnie zielony. Edit: przejzalem "program" tych zajęć, jak dla mnie ciut tragiczne... pozdrawiam Mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Blood zaoczne ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkowski Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 Dla wszystkich idacych do pjwstk na media: Jest tam dwoch super wykladowcow z grafiki - Nowak i Szczechura. Bylem w pracowni rysunku Nowaka. Warto sie go sluchac jakkolwiek dziwnie brzmialy by jego slowa, szczegolnie na poczatku (na pewno nie bedzie mowil "jak rysowac"). Moze bedzie dobra rekomendacja ze uczyl Jonkajtysa? hmm. Co do Szczechury to jego prace same go bronia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 własnie po 2 tygodniach studiów zaocznych (czyli po 4 dniach) w Śląskiej wyrzszej szkole Informatyki wyleciałem stamtąd na zbity pysk. szukam czegoś nowego, i koniecznie takiego żebym zaczął jak najszybciej czyli od semestru po nowym roku jakoś. szukam czegoś łatwego, gdzie niema matmy, fizyki, a także niema jakiegoś rysowania itd możecie mi coś polecić? bo wszystko wygląda ładnie pięknie dopuki sie tam nie pujdzie a potem sie okazuje że nie tego szukałem. może ktoś wie coś o kierunku politologia, czy jakiś zarządzanie? co to wogule jest bo w necie jakoś żadnych konkretów znaleść nie mogę a tak na marginesie, czy teraz jak wyleciałem ze szkoły jest taka opcja że zaraz chapnie mnie WKU? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 z WKU to nie wiem;) ale zarządzanie to ekonomia i marketing-kupa obliczeń innymi słowy, badań rynku i statystyk, i do tego psychologia biznesu, strategie marketingowe, zarządzanie zespołem, mikro i makroekonomia, prawo, historia gospodarcza, finanse, geografia ekonomiczna czy rachunkowość DUUUUUUUŻO LICZENIA- believe me- jestem po rocznej ekonomii, przy macierzach z matmy wymiękłam (jestem humanistką)...te kierunki mają Cię przygotować na przyszłego: a) finansistę b) właściciela dużej lub małej firmy c) managera d) szefa zespołu/ działu w firmie e) ekonomiste (przeczuwa wpływ rynku na gospodarkę i na odwrót;)) doradza inwestorom, finansistom itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Valery: jest tak opcja..ze dostaniesz kwitek z wku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 [...] ...te kierunki mają Cię przygotować na przyszłego: a) finansistę b) właściciela dużej lub małej firmy c) managera d) szefa zespołu/ działu w firmie e) ekonomiste (przeczuwa wpływ rynku na gospodarkę i na odwrót;)) doradza inwestorom, finansistom itp ...nudnego człowieka w garniturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 RA nudnego, jak nudnego,niektórzy moi wykładowcy ekonomii byli wybitnie nie nudni:D ale zgadzam się,że dla duszy takiej jak ja, która lubi Rock&Rollowe życie, taki zawód to nieporozumienie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 zawód jak zawód, byle pieniądze były. ale takich studiów to ja też nie dałbym rady ;) więc czekam na jakieś propozycje studiów gdzie nie ma matmy, filozofi, biologi, i rysowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 więc czekam na jakieś propozycje studiów gdzie nie ma matmy, filozofi, biologi, i rysowania :) ciezko bedzie znalesc... w kazdym zawodzie cos z tego jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 i to mnie martwi :/ bo jak pujdę gdzieś gdzie będzie matma , biola czy filozofia to nie zdam. jak pujdę gdzies gdzie jest rysunek to wylecę tak jak to miało miejsce teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 matma studentowi nie straszna, filozofii nauczyc sie mozna na tym forum ;P, bilogia (no to po godzinach) - sie nauczysz ;), a rysowac kazdy potrafi tylko kwestia obroienia swojego "dzieła" :) Ja mialem statystyke ekonomiczna, prognozowanie, ekonometrie, filozofie, etyke, matme i takie tam i wszystko sie da zdac :) wystarczy do tego podejsc z dystansem i wszystko sie uda - trzeba byc wytrwalym i sie nie poddawac - p.s. z prognozowania za 7 razem zdalem ;P ale zdalem :D Zycze powodzonka a jak sie nie uda to cie odwiedzimy na slubowaniu w woju - czego ci nie zycze bo szkoda czasu na zabawe w błotku... ;) purple: macierze to pikuś :D zaluj ze nie doszlas do prognozowania i ekonometrii :D tam jest jazda hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Valery jak wyleciales ze szkoly, postaraj sie nie robic obiegowki i papierow nie zabieraj, do poki uczelnia ma papiery, nadal jestes studentem, dletego nie moja prawa wyslac nic do wku ;) czyli wku sie o Ciebie nie upomni, jezeli juz papiery zabrałes to w grudniu dostaniesz list polecony zeby stawic sie i odebrac papierek ze jestes gotowy wstapic w szeregi zetow ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Chyba nie zawsze, szwagier obiegówkę załatwiał już na przepustce, a papiery odebrał tuż przed wyjściem z wojska po dziewięciu upojnych miesiącach :) Bilet dostał po 2-3 miesiącach od niezaliczenia semestru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 hmmm ;) chyba poszedl na ochotnika ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi